Gönderen Konu: 2006 Corollaya uygun fren balatası ???  (Okunma sayısı 15847 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2006 Corollaya uygun fren balatası ???
« Yanıtla #20 : Mayıs 15, 2010, 17:41:19 »
 bülent abim TRW ;) al tak keyfine bak... abi bu balatalr seni yaşlandırır.. vallaha.. tak gitsin holograma dikkat et yeter..samimiyetime inann sanayide çalışıyorum vallaha senin için dükkandan çıktım gittim  parçacıya sordum..hologramsız mal almasın yeter dedi.. sıkıntı sorun olmaz.. bizim modellere trw en çok satılıyormuş ..bosch konusundada bir şey demedi..kullanıcı bütçe ve bilgiye göre değişiyor dedi..buda bilginize.. :)
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 15, 2010, 17:41:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir kere TOYOTA, hep TOYOTA
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 15, 2010, 20:36:13 »

Bir sonraki bakımda iyicene bir bakayım, 80.000 km giden balatalarım ne marka imiş ? Bu süreçte arka balatalar 2 sefer değişti.
Yumuşak huylu isem kim demiş uysal koyunum; kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 17, 2010, 09:46:52 »
hayırlısı olsun bülent bey...
hafta sonu bacanakla aracın ön ve arka balatalarını değiştirdik, daha önce elimde 1 çift orjinal toyota balata vardı, aracın arkalarına balata alacaktım,bacanağın ve parçacı arkadaşın ısrarlarıyla ferbe denilen balata aldım, ötme sıfır dediler ve toyota taksicilerini baz alarak; bir türlü balatanın bitmediğinden söz ediyorlarmış, bende denemek için aldım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 17, 2010, 23:33:58 »
OOo bu fotoda TRW kabartmalı benim sanayide gördüğüm trw lerde kabartmalı değil trw yazıları düz beyaz püskürtme şeklinde yani çakma mı sanayidekiler acaba ?
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2004 1.6 sol sedan otomatik
« Yanıtla #25 : Mayıs 19, 2010, 00:04:13 »
malatya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #26 : Mayıs 21, 2010, 01:45:36 »
yetkili serviste ön 140 tl ,arka 95 tl. ama yan sanayi ön 50 tl; arka 40 tl. yetkili serviste işçilik 130 tl ;özel serviste işçilik maximum 40 tl.karar sizin arkadaşalr.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 21, 2010, 08:20:20 »
arkadaşlar balata çok önemli, balata uzun gitsin diye gidip sert balata alırsanız ötmenin yanı sıra diskleri tehlikeye atarsınız. sonra şanslıysan torna morna uğraş dur. veya diskleri yeniliycen ki, ucuz bişey değil. ben trw kullanıyorum. yumuşak balata. kendini feda ediyor, diske bişey etmiyor...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Mayıs 21, 2010, 21:28:13 »
Evet marka bu, Mesut. :) Parca numarasi olarak bilmiyorum, ama yil-model tutuyor.

Fiyati da fena degil.Gonderme ucreti 40 dolar diyor.

Rockauto.com'dan baktim

Fiyatlar biraz daha dusuk ebay'e gore.TR'ye gonderme ucreti de 30-32 dolar (30 dolar economy, 32 dolar priority)

AISIN Part # AD0923 (aynen Akebono gibi seramik balata, AISIN uretimi)  {ADVICS Brake Pads #04465-02070, 04465-02080}
Front (Only 4 Remaining)
$35.79      

AKEBONO Part # ACT923    {ProACT Ultra Premium Ceramic Pad}
Rear Drum brakes; OE material is ceramic; Front

$44.79   

Rockauto'dan alisveris yapiyorum uzun suredir, guvenilir buyuk bir sirket. Ebay'de de paypal ve feedback guvencesi var.
Eger rockauto'dan alirsan once google'dan 'rockauto discount code' diye arama yap, o kodu girince yuzde bes indirim veriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Mayıs 27, 2010, 11:47:45 »
Türkiyede araçlarda stok olarak kullanılan balatalar maalesef kalitesiz, hızlı aşınan ve dolayısıyla aşırı toz üreten balatalar. Trw, bosch vs farketmez.. Amerikada 70 bin milde balata değişmesi normalken, türkiyede örneğin ben 42 bindeki aracımı önümüzzdeki hafta servise götüreceğim, balata mutlaka değişecek hatta fren diskleri de değişecek diyecekler... özellikle 2008 ve sonrasında bu fren komponentleri kalitesizliği ayyuka çıkmış durumda.. Ses ve vibrasyon normak karşılanıyor.
Fren diski değişimi duruma göre çok gereksiz de olabiliyor, yani sadece anlamayan müşteriy değiştirelim deniliyor, bazen de kalitesiz balata uzun süre kullanıldığında disk yüzeyini bozmuş da olabiliyor.
Benim tavsiyem, fren balatasını değiştirirken kaliteli bir balata almanız (türkiyede pek bulunmayan markalar var, hawk, ebc gibi), bunlar düşük tozlu, seramik, sessiz ve uzun ömürlü balatalar. Fiyatları elbette pahalı. Ancak böyle bir yatırım yaoıyorsanız biraz daha paraya kıyıp diskleri de kaliteli, stok olmayanlarla değiştirmeniz. Aksi halde kaliteli balatanızdan verim alamazsınız. En azından yeni balata takmadan önce disk yüzeylerini tornalatıp düzelttirmenizi tavsiye ederim. Zira fren malzemesi kalitesi ne yazık ki son yıllarda toyota'nın zayıf noktası.. Sevgiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 58
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mayıs 27, 2010, 11:54:58 »
sayın abim bundan 3 hafta önce amcaoğlumun toyotasının önlerini trw olarak değiştirdik..başka bir marka vardı ses getiriyordu.. kafanızın karışmasına gerek yok toyota fabrika çıkışı ne veriyorsa o kullanılırsa..sorun olmaz ..trw..doğru adres... bende aldığımız fiyatı söyliyyeim 45..tl sadece önler..bir takım işçilikte 20 tl taktırdık..bilginize..;)

Truw leri aldıktan sonra memnun kaldım ilk günden itibaren sessizler. Arkalarda bosch bu arada benim oda problemsiz çıktı.KRT mi ne boyle bir marka var hata ettim alarak hemen söküp trw almıştım.
Amcaoğlu doğru söyler fiyatta 45 idi.:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mayıs 27, 2010, 19:21:50 »
Türkiyede araçlarda stok olarak kullanılan balatalar maalesef kalitesiz, hızlı aşınan ve dolayısıyla aşırı toz üreten balatalar. Trw, bosch vs farketmez.. Amerikada 70 bin milde balata değişmesi normalken, türkiyede örneğin ben 42 bindeki aracımı önümüzzdeki hafta servise götüreceğim, balata mutlaka değişecek hatta fren diskleri de değişecek diyecekler... özellikle 2008 ve sonrasında bu fren komponentleri kalitesizliği ayyuka çıkmış durumda.. Ses ve vibrasyon normak karşılanıyor.
Fren diski değişimi duruma göre çok gereksiz de olabiliyor, yani sadece anlamayan müşteriy değiştirelim deniliyor, bazen de kalitesiz balata uzun süre kullanıldığında disk yüzeyini bozmuş da olabiliyor.
Benim tavsiyem, fren balatasını değiştirirken kaliteli bir balata almanız (türkiyede pek bulunmayan markalar var, hawk, ebc gibi), bunlar düşük tozlu, seramik, sessiz ve uzun ömürlü balatalar. Fiyatları elbette pahalı. Ancak böyle bir yatırım yaoıyorsanız biraz daha paraya kıyıp diskleri de kaliteli, stok olmayanlarla değiştirmeniz. Aksi halde kaliteli balatanızdan verim alamazsınız. En azından yeni balata takmadan önce disk yüzeylerini tornalatıp düzelttirmenizi tavsiye ederim. Zira fren malzemesi kalitesi ne yazık ki son yıllarda toyota'nın zayıf noktası.. Sevgiler.

Akebono ProAct,en az  EBC,Hawk markalarinin balatalari kadar kaliteli.Fiyati da bunlara gore daha uygun.Bir de Japonya'da uretiliyor.Seramik disinda balata onermiyor oto ureticileri.Toyota Corolla bile seramik balata oneriyor OEM olarak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #33 : Mayıs 27, 2010, 22:28:41 »
Akebono ProAct,en az  EBC,Hawk markalarinin balatalari kadar kaliteli.Fiyati da bunlara gore daha uygun.Bir de Japonya'da uretiliyor.Seramik disinda balata onermiyor oto ureticileri.Toyota Corolla bile seramik balata oneriyor OEM olarak.

Akebono benim için yeni bir marka ancak kaliteli gözüküyor, neden olmasın?Yanlız anladığım kadarıyla Türkiyede tedarik edilmesi biraz sıkıntılı, bu açıdan EBC mantıklı gözüküyor. Türkiyede distribütörü var. EBC Yellowstuff veya Ultimax 3GD serileri binek araçların günlük kullanımı için yeterli olur diye düşünüyorum.. Zaten OEM'den bir gömlek üstü bile fren konusunda "başın ağrımaz" seviyesinde konfor sağlayacaktır. Bakalım, EBC'yi deneyeceğim. Umarım disklerde hata yoktur da ağız tadıyla kullanırım.. Akebono tedarik edilebilecek bir bayi vs tavsiye edebilir misiniz Ahmet Bey?

EBC diskleri getirtmeyi düşündüm, ancak ön-arka toplam 500 dolarlık fiyatının üzerine gümrüğe takılma riski çok fazla, nakliyesi de ağır parçalar olduğu için en az 200-250 dolar tahmin ediyorum... Türkiye'de tedarik edilebilecek, mantıklı fiyatla edinilebilecek disk tavsiye edebilir misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Mayıs 28, 2010, 02:27:03 »
Ancak internet yoluyla getirtilebiliyor anlasilan.Neden bilmiyorum Turkiye'de kaliteli uygun fiyatli bazi urunler tuketiciye ulastirilmiyor.Yag filtresi buna bir ornek.  EBC'nin 3 cesidi/rengi var diye bilmiyorum,fiyati da daha pahali, denemedim.Akebono'dan memnunum. Toyota OEM olarak Akebono'dan tedarik ettigi balatalari kullaniyor burada. Seramik. OEM denince vasat anlasilmasin :) Brembo bilinen bir marka, diskleri Turkiye'de bulunabilir, bilmiyorum.Internetten/yurtdisindan uygun fiyatlardan alinabilir.