Gönderen Konu: e12 gösterge  (Okunma sayısı 6543 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Birazda Alman takılalım :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: e12 gösterge
« Yanıtla #20 : Mayıs 16, 2010, 14:37:13 »
onuda bulunca sorarım sitede :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 16, 2010, 14:37:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 16, 2010, 22:48:19 »
:Mesutcum göstergenin ordan bu gıcırtı sesi gibi ses geliyor.Serviste göstergenin plsatik çerçevesinin iç tarafına çift taraflı bant yapıstırdılarda bir faydası olmadı.Ayrıca kardeş göstergenin çerçevesinin üst taraftaki  vidayı  söktükten sonra alt tarafı kendine dogru çekip sonra arkaya dogru iterek  üst tarafı yerinden kurtarıyon.Kardeş Bu bizim kasalarda opitron gösterge farklı renk seçenekleri bence çok yakışmaz.En iyi oraya tsporttaki gibi tek renk  kırmızı seceneği süper olur

Valla ben tüm torpidoyu söktüm dün :D komple izolasyon yapıyorum şimdi ;)  gösterge rengine gelince dokunmayı düşünmüyorum açıkçası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Birazda Alman takılalım :)
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 16, 2010, 22:58:51 »
Valla ben tüm torpidoyu söktüm dün :D komple izolasyon yapıyorum şimdi ;)  gösterge rengine gelince dokunmayı düşünmüyorum açıkçası.
bende bugün söktüm göstergeyi filan ama göstergenin içini açamadım yani lambalara ulaşamadım :S yarın bi daha bakmayı düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 17, 2010, 12:49:12 »
Mesut kardeş izalosyonmu neyse nasıl yapıyon anlatsana adamı verem etme.KArdeş mardindeki yollar bozuk antepe giderken yollarda hep şalısma düz yol yok.Torpidoda biraz boşluk var torpidonun arkasındaki kiliti tutan demir dil var o kiliti tam tutmuyot kilitte zamanla boşluk olmuş.Serviste takım halinde 27,500 diyor ama türkiyede yopk avrupadan gelecek ayrıca 1 ay sürer.Mesut o kiliti tutan dili torpidonun arkasında plastik bir yer tutuyor onunla fazla oynama elindme kalırsa o parcayı komple değişirsin.Kardeş nasıl yaptın allahına de  :P :P
Erdemcim göstergenin çerçevesini sökmüşsün ondan sonra mesut abin mesahjında arkada bir tane 12 lik bida falan var diyodu orayıda sökmen gerekiyor.Mesut erdemin arabası linea donanıymıs optron gösterge yok yeşil yanıyomus.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Mayıs 17, 2010, 13:12:44 »
Tuncay Merak etme ustadan daha güzel bi şekilde söktüm torpidoyu ustalar bile şaşırdı ;) Oktayda yanımdaydı sağlsun yardım etti bana baya ama tek kişinin yapıcağı bi iş değil :D

izolasyon olarak öncelikle kumaş bant ile tüm kabloları baştan aşağıya sarıcam :) daha sonra boşluklara sünger döşüycem daha sonrada birbirine çarpabilicek plastik aksamların arasına yapışkanlı yumuşak bir kumaş malzeme yapıştırıcam ;) aynı kemer tokasında ve küllüklerdeki gibi onlar tıkırtı yapmasın diye bu malzemeden koymuşlar bağzı bölgelere :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Mayıs 17, 2010, 22:41:38 »
Torpidonun sökülmesinde bişey yok 2tırnagı kurtarıp aşagı cekiyonda.O kımaş bantları nerden bulacam.Torpidoyu tutan o dil varya kiliti tutan orda boşlık var sanırım bizim araçlarda kronik sorun olmaya başladı zamanla gevşiyor.:Kardeş arkada boşta saga sola değecek fazla kablo yok.Torpidonun üstünde sagında solunda 2 tane plastik var onlar değiyordur üst tarafta.Bende temas ettikleri yere cam süngeri çektim ses azaldı ama bakalım tam napacam onu bilmiyorum
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 18, 2010, 10:15:13 »
göstergeler kırmızı olursa t-sport görüntüsü olur kanımca.e12 alınca bende yapmayı düşünüyorum şimdiden nasıl söküleceğini falan bilmek işime geldi :P
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 18, 2010, 10:18:48 »
Torpidonun sökülmesinde bişey yok 2tırnagı kurtarıp aşagı cekiyonda.O kımaş bantları nerden bulacam.Torpidoyu tutan o dil varya kiliti tutan orda boşlık var sanırım bizim araçlarda kronik sorun olmaya başladı zamanla gevşiyor.:Kardeş arkada boşta saga sola değecek fazla kablo yok.Torpidonun üstünde sagında solunda 2 tane plastik var onlar değiyordur üst tarafta.Bende temas ettikleri yere cam süngeri çektim ses azaldı ama bakalım tam napacam onu bilmiyorum

Mesut torpidonun üst parçasından bahsediyor. airbag kabloları falan var akü kutup başını sökmeyi sakın unutmayın !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Mayıs 18, 2010, 11:25:30 »

senin dediğin şey torpido değilki Tuncay :D sen teyip bölümünden vitese giden kısımdan bahsediyorsun :D ben ise komple tüm torpidodan bahsediyorum göstergenin üstündeki yumuşak dokulu olan siyah kısımdan, komple torpido yada ön göğüs diyelim, sağ direkten sol direğe kadar giden üst parça :D

işte ben bu parçayı söktüm komple ;) bu benim göğüs değil yalnız sahibindende buldum 250 TL ye satılıkmış :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Mayıs 18, 2010, 20:33:09 »
Ula o nu nasıl söktün.Servis 120 tl istiyor ona söküp takıp izolasyonuna.Mesut söktügüne göre takmadıysan senden bişey rica edecem.Ön cama yakın olan yerdeki havalandırma ızgarası varya o geçmeliymiş herhalde. yıldır mardin yollarında kullana kullna sağ taraf yerinden çıkmış hafif aşagıda duruyor.Buda nadiren olsada cok bozuk yollarda sallandıgı zaman değişik bir cızırtı yapıyor.Ben bunun için ön gögüsü söktürmedim ses çoğalmasın diye...Kardeş gögüsün sökük ise dediğim yere bir bakarmısın oranın geçmelerini resmini eklermisin..ayrıca birde sence  gögüs sökülmeden o ızgara takılabilirmi ön cam falan kırıldıgında.Ön cam varken el oraya zor giriyor..,
La nasıl söktünüz bana  da deyin bende yavaş yavaş sökeyim :)))Ne maraklı adamsın bende torpidoyu söktün sanıyorum ön gögüsü sökmüşün komple.Gögüs 3 parçaymıs zaten bu senin söktügün üst kısmı alt tarftada direksişyon ve torpidonun oldugu 2 parça var yanlarda ...........
Hala inanamıyorum essahmı diyon sen
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 18, 2010, 21:52:00 »
Ula o nu nasıl söktün.Servis 120 tl istiyor ona söküp takıp izolasyonuna.Mesut söktügüne göre takmadıysan senden bişey rica edecem.Ön cama yakın olan yerdeki havalandırma ızgarası varya o geçmeliymiş herhalde. yıldır mardin yollarında kullana kullna sağ taraf yerinden çıkmış hafif aşagıda duruyor.Buda nadiren olsada cok bozuk yollarda sallandıgı zaman değişik bir cızırtı yapıyor.Ben bunun için ön gögüsü söktürmedim ses çoğalmasın diye...Kardeş gögüsün sökük ise dediğim yere bir bakarmısın oranın geçmelerini resmini eklermisin..ayrıca birde sence  gögüs sökülmeden o ızgara takılabilirmi ön cam falan kırıldıgında.Ön cam varken el oraya zor giriyor..,
La nasıl söktünüz bana  da deyin bende yavaş yavaş sökeyim :)))Ne maraklı adamsın bende torpidoyu söktün sanıyorum ön gögüsü sökmüşün komple.Gögüs 3 parçaymıs zaten bu senin söktügün üst kısmı alt tarftada direksişyon ve torpidonun oldugu 2 parça var yanlarda ...........
Hala inanamıyorum essahmı diyon sen

Aynen dediğin gibi komple söktü valla :D ben şahidim, yarın Mesutla sanayide olucaz fotoğrafını çeker koyarız, ama o dediğin ızgara göğüsü sökmeden kesinlikle çıkmaz Tuncay.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 58
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mayıs 19, 2010, 11:22:03 »
:Mesutcum göstergenin ordan bu gıcırtı sesi gibi ses geliyor.Serviste göstergenin plsatik çerçevesinin iç tarafına çift taraflı bant yapıstırdılarda bir faydası olmadı.Ayrıca kardeş göstergenin çerçevesinin üst taraftaki  vidayı  söktükten sonra alt tarafı kendine dogru çekip sonra arkaya dogru iterek  üst tarafı yerinden kurtarıyon.Kardeş Bu bizim kasalarda opitron gösterge farklı renk seçenekleri bence çok yakışmaz.En iyi oraya tsporttaki gibi tek renk  kırmızı seceneği süper olur

Tuncay bey bu tarzda bir ses bendede vardı. Sileceklerin altındaki plastiklerden geldiğini keşfettim. Plastikleri tutan siyah klipsleri değiştirdim daha sık dururyor ses te kesildi. Belki aynısıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mayıs 19, 2010, 12:23:54 »
Aynen dediğin gibi komple söktü valla :D ben şahidim, yarın Mesutla sanayide olucaz fotoğrafını çeker koyarız, ama o dediğin ızgara göğüsü sökmeden kesinlikle çıkmaz Tuncay.
İşte oktay o ızgara geçmeliymiş herhalde tek tarafı nasııl olmuş ise kurtulmuş bende anlayamadım çkurlara veriyorum artık.Serviste gögüsün sökülmesi gerektigini söyledi.Teypi söküp oraya ulabilirmisiniz dedim olmaz dedi.Tam ordan kalorifer hortumları geçiyor.İşte ön cam kırılır değişriken çalışma ortamı rahat olacagından belki yapılabilir..Ben suan ön camın kırılması için dua adiyorum  :D :D :D
Ünal bey dediginize tekrar bakacagım inşallah ordandır.
Oktay bu mesut neye istinaden söktü ön gögsü onu anlamadım kafayı mı yedi bu  arkadaş.Verdiniz gazı yoksa gögüsüdemi söktü. ::) ::)
Mesut allah kolaylık versin kardeş bizim orada eli dursa ayağı durmuyor ayağı dursa eli durmuyor bir rahat dur kardeşim ya
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mayıs 20, 2010, 13:29:36 »
İşte oktay o ızgara geçmeliymiş herhalde tek tarafı nasııl olmuş ise kurtulmuş bende anlayamadım çkurlara veriyorum artık.Serviste gögüsün sökülmesi gerektigini söyledi.Teypi söküp oraya ulabilirmisiniz dedim olmaz dedi.Tam ordan kalorifer hortumları geçiyor.İşte ön cam kırılır değişriken çalışma ortamı rahat olacagından belki yapılabilir..Ben suan ön camın kırılması için dua adiyorum  :D :D :D
Ünal bey dediginize tekrar bakacagım inşallah ordandır.
Oktay bu mesut neye istinaden söktü ön gögsü onu anlamadım kafayı mı yedi bu  arkadaş.Verdiniz gazı yoksa gögüsüdemi söktü. ::) ::)
Mesut allah kolaylık versin kardeş bizim orada eli dursa ayağı durmuyor ayağı dursa eli durmuyor bir rahat dur kardeşim ya

Tuncay dün Oktayın arabasında giderken bi tıkırtı sesi vardı çocuk deli olmuştu o sesten, tabi benide delirtti :D ben oktayın arabasına her bindiğimde torpido dözünü söküp elimle içeride hareket eden bişeyler arıyordum ama dün akşam farkettimki ses ordan gelmiyor :D vitesin olduğu bölüm ile kullüklerin olduğu bölümün birleştiği kenar plastikler varya ayak hizasında onların arasında boşluk var ses ordan geliyormuş :D bu akşam oraya çift taraflı bant atıp sesi kesicez :D elimizle tutunca arabadan hiç ses gelmiyor :D

bu arada göğüsü sırf yalıtım için ayrıca bikaç elektronik parça takabilmek için söktüm ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 20, 2010, 13:55:19 »

:D :D sayılır :D onun ki hadi neyse de tutturdu senin torpidoyu da sökelim her tarafına izolasyon yapalım :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Mayıs 20, 2010, 14:11:24 »
:D :D sayılır :D onun ki hadi neyse de tutturdu senin torpidoyu da sökelim her tarafına izolasyon yapalım :D :D

ne yani :D yapmıycakmıyız Oktayım ya :D halledicez seninkinide merak etme :D   :rofl:  :rofl:  :rofl:  :rofl:  :rofl:  :rofl:  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mayıs 20, 2010, 21:20:19 »
E hadibakalım hayırlısı dediğin yeri iyi anladım kardeş.Bende ordan bir ses gelmiyor şimdilik.Ayrıca yönetime mesutu n yanında oktayada güzel bir  takma isim bulmamız lazım fanatik toyotacı arkadaşımıza yetmiyor gibime geliyor
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Mayıs 20, 2010, 23:44:38 »
E hadibakalım hayırlısı dediğin yeri iyi anladım kardeş.Bende ordan bir ses gelmiyor şimdilik.Ayrıca yönetime mesutu n yanında oktayada güzel bir  takma isim bulmamız lazım fanatik toyotacı arkadaşımıza yetmiyor gibime geliyor

evet onada bi takı lazım :D böyle fanatik toyotacılık kesmez Oktayımı artık :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mayıs 21, 2010, 08:14:10 »
evet onada bi takı lazım :D böyle fanatik toyotacılık kesmez Oktayımı artık :D

Gereği düşünüldü :D