0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Oğuz, mükerrer anlatım olmasın diye ben sana bir link vereyim, aşağıdaki başlıkta Salih Kurtoğlu arkadaşımızın açıklamasını oku lütfen. Lastik ölçülerinin nasıl okunması gerektiğini bilmende fayda var:http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=4008.0
Bu arada bizim bu toyotalar da 205 lastik var bildiğim kadarıyla (Yokohama) bu lastikler eskidiği zaman michelin alacam... 215'lik alsam sizce nasıl olur artısı ya da ekisi ne olur ?? LAstiğin janta oturmasında bi sorun olur mu !!
Hayırlı olsun Oğuz
Hakan abi marşpiyele falan gerek kalmadı herhalde. Dün kendime bi tur ayarladım tam 2 gün gezdim 400 km yol yapmışım her türlü hızlarda kullandım her alanda kullandım dağlarda tepeler de hiç bi türlü savrulma falan yok yola iyice yapışıyor araba... Çelik jantın böyle değiştireceğini hiç bilmezdim... Çok mutluyum valla tekrar tekrar teşekkür ederim yardımlarınız için. LAstik ebatlarını büyütmeye de gerek kalmadı
Araç savrulması , marşpiyer modifikasyonu önerisi derken , sorunun çözümlenmesi çelik janta nasıl bağlandı anlamadım , linklere de baktım ama .. Oğuz biraz açıklarmısın?
Avensis daha ağır bir araç +150 kg civarı. aks aralığı mesafesi de daha iyi 270, zaten Corollayı alırken de 260 cm mesafesi ve yan profilin büyük olması pek hoşuma gitmemişti ama yüksek hızlara fazla çıkmadığım için fazla sorun etmedim. Araç üreticileri düz istikamet için hava sürtünme katsayısı veriyor , aslında yan profil için de katsayı olarak değil de buna benzer bir rüzgar direncini mutlak bir ölçü değeri olarak verseler insanlar bunu daha iyi değerlendirebilirler araç alımlarında..