0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bende dün bridgestone fiyat araştırması yaptım kendi aracım için3 bridgestone yetkili bayi ile konuştum , 185/60/14 ölçülerine Turanza Er300 lastik tanesi 125 TL125*4 =500TL ye sökme takma ayar vs. herşey onlara dahil ....önümüzdeki haftalarda er300 sahibi olucam , gerçi benim gönlüm potenza g3 ten yanaydı
sakin ol koç lastiği biraz beklet jant al
4 adet michelin pilot primacy 225/50/16 ebatında 300tl, aldık bakalım performansını aktarırım ilerleyen dönemlerde..
fiatı uygun geldi bana nereden aldınız ?
Hatay'dan alındı bu arada yanlış anlaşılmasın totalde fiyat 1200 oluyor tanesi 300tl. (:
Bununla ilgili oldukça detaylı paylaşımlar var sitemizde Oğuz. 215 tabana neden geçmek istiyorsun?
abi bizim lastikleri yenilerken babamı zor ikna etmiştim175den 185 e lastikçi vazgeçirdi :d sen 205 bulmuşsun 215 istiyosun
215 sığar mı ki çamurluğun içine ?
Rüzgarlı havalarda araçda savrulma var ise (yan rüzgarlardan) marşpiye modifiyesi tavsiye ederim. Aracın yandan alta daha az hava almalı. Diğer yandan elbetkide 215 tabana geçilebilir ancak bunun getirisi çok olmaz, bir miktar götürüsüde olur. Ancak çevre uzunluğunu büyütmeden (orjinalden) daha geniş tabanlı lastiğe geçebilirsin. Yani yanak oranını düşürmen gerekecek. Diğer yandan sürtünme artacağından motor gücünün özellikle torkunun bunu rahat karşılaması da önemli bence.
Yan rüzgarlardan her araç etkilenir ancak bunun oranı değişir. Aracı yere yaklaştırmak elbetkide ağırlık merkezini aşağıya çekeceğinden işe yarar ancak marşpiye modifiyesi dzha farklı görev yapar ve dolayısı ile etki ettiği durumlarda farklıdır. Karşıdzn gelen havanın zracın altunda daha az basınç oluşturmasını ve aracın altından düzenli bir şekilde geçmesin ve bu sırada yandan daha az rüzgarın araç altına girmesini sağlar. Aracın düzen ayarlarıda ya daha stabil düz gidiş, ya da daha iyi viraj hakimiyeti için ayarlıdır. Amaç bu tarz bir araçda daha çok dengedir ancak bir tarafın güçlü olması diğer yönü zayıflatır. Daha öncede söylediğim gibi aracın torku kullanılabilecek lastik ebatlarının tölerans genişliğinde etkilidir. Orjinalinden bir ebat daha geniş lastik çok etkilemez eğer diğer parametrelere dikkat edildi ise.