Gönderen Konu: 2010 Yaris'in Benzin Göstergesi Yanıp Sönmeye Başladıktan Sonra Kaç Km Gider.  (Okunma sayısı 7458 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Merhaba Arkadaşlar,

2010 Yaris'in Benzin Göstergesi Yanıp Sönmeye Başladıktan Sonra ortalama Kaç Km  Gider. Bide arkadaşlar hani son bir cubuk yanıp sönüyor belli bi kullanımdan sonra o boş cubukta gidiyor mu, yoksa yanım sönmeye başladıgı zaman son şekli mi? Bayiiden arabayı alırken son çubukta yoktu diye hatırlıyorum. :)))

Dün arabayı park ettiğimde benzin göstergesi yanıyordu ama içindeki benzinle 17 km gidilebilir gösteriyordu. Sabah ise 0 yazıyordu gidilebilir km'sinde bu normal mi sizce ?  :)))

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Alper Bey, bu konu ile alakalı pek çok başlık var forumda. Arkadaşların paylaşımlarına baktığınız zaman genel olarak Toyota'nın tedbirli davrandığını göreceksiniz. Ben sorunuza çok basit şekilde bir cevap vereyim, belki daha anlaşılır olacaktır. Uyarı ışığı yandıktan ve ortalama yakıt tüketimi rakamına göre daha önce almış olduğum yakıt teorik olarak bittikten sonra 50-70 km daha giderek 3 defa depoyu fullettim vakti zamanında. Birinde 36 küsür litre, diğer ikisinde ise 37 küsür litre aldı.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Teşekkürler Hakkı bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Teşekkürler Hakkı bey

Rica ederim. Bu arada mesajımda belirtmemişim, aracımın deposu 45 litredir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Teşekkürler Hakkı bey  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
alper aracın deposu 42 litre
aracı aldığımdan beri km'de e kadar yakıyor yakıt sarfiyatı nedir diye birçok kez denemeler yaptım,çeşitli markaların benzinlerini kullandım
ilk önce yol bilgisayarının verdiği ortalama yakıt sarfiyatı doğru,yani gerçek bilgi veriyor
kişisel olarak yaptığım denemelerde vardığım sonuç toyota  oldukça temkinli davranmış,yakıt ışığı yanıp sönmeye başladığında depoda 7 litre benzin var demektir yakıt sarfiyatına göre ne kadar gideceğine kendin karar ver :P
bu arada şehir içi/dışı ortalama sarfiyat genelde 5,7- 5,6 l/km çıktı bende,hatta uzun bi uzun yol denememde 4 l/km çıkarttım yanımdaki arkadaşım inanamadı, benzin markası ise tamamen psikolojik kafana uyanı kullan gitsin,ben genelde shell 95 oktan full save kullanıyorum
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Eyüp bey size son derece katılıyorum bende denemeler sonuçu uzun yolda 4.3 e kadar düşürdüm yokuşlarda gazdan ayağımı çektim ne biliyim ortalama hız 90 dı yani koklattım anlıyacağınız :), fakat araç daha 2000 de sanırım 5000den sonra biraz daha düşer. yakıt deposunun 42 litre oldugunu biliyordum. Hakkı Beyi ayıp olmasın diye düzelmedim :))))...Ama belki piskolojik olabilir dediğiniz gibi ama gece yarısı opetten şu az yaktıgını idda ettikleri benzinden aldım gece yarısı gaztede okumuştum yoğunluğu fazla olur pompa litreyi ölçer faln diye bana piskolojik olarak biraz daha fazla gitti gibi geldi.:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Eyüp bey pardon opet değil petrol ofisi. Bide Eyüp bey son 2 dişten sonra tek diş mi yanıp sönüyor sizin arabanızda, yani tek diş kaldıgında hep yanıp sönüyor iki dişten sonra bana mantıklı gelen tek diş kalması daha sonra yanıp sönmesi :)). Teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
son iki kademe kala bi numara yok, tek kademeye düşünce yanıp sönüyor bende
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new