Gönderen Konu: AVEA 3G  (Okunma sayısı 2399 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür edildi
AVEA 3G
« : Mayıs 12, 2010, 10:21:40 »
Avea 3G tecrübemi aktarmak istiyorum, belki başkalarına bir  faydam  olur.

Pazartesi  günü gittigidiyor.com'dan AVEA Jet Modem satın aldım. Satıcı ile ilgili bir sorunum yok, herşey dediği gibi. 59 TL, AVEA Jet Modem, Simkart ve indirim kuponu (12 ay taahhüt, 4G internet 29 TL).  Fiyat  iyi olunca almaya karar vermiştim. ADSL ve sabit telefonu kapatıp, 3G kullanacaktım. 

Ancak, her normal insan gibi şüphelerim vardı, acaba 3G her yerde çeker mi, hızı nasıldır? Her ne kadar başkent Ankara'da da olsam ilk önce test edeyim dedim.

Modem elime geçti, taahhüt vermeden önce kendi AVEA hattımı internet üzerinden 3G'ye açtırdım ve deneme amaçlı 100MB'lık bir  paket satın aldım. Kendi Simkart'ımı modeme taktım ve denemelere başladım. İşyerim Yenimahalle'de, işyerimden hiç bağlanamadım, aldım laptopu pencere kenarına gittim 3G gözüküyor, bağlandı diyor ama hiç internet yok. 2 gün denedim ama tık yok.  Evim  ise Gazi Mahallesi'nde, şehir merkezine  çok daha yakın bir yer. Bazen bağlanıyor bazen bağlanmıyor, kopuyor, modemi takıp çıkartmanız gerekiyor. Pencere kenarına yaklaşırsanız biraz daha iyi. Dediğim yerler şehrin göbeği, ev bodrum kat falan da değil. Cep telefonlarının sorunsuz çalıştığı bir yer.

Avea'nın bu yaptığı sahtekarlıktır diyorum.  Televizyonlarda  gün boyu reklam yapıyorlar. Tamam 2 Mbps, 3 Mbps beklemiyoruz ama bari şebekeyi görelim, 256kpbs ya da 512kbps sağlıklı bir bağlantımız olsun. Ben Anadolu'nun küçük şehirlerinden değil, Ankara'dan bahsediyorum.

Turkcell'i de deneyeceğim, görüşlerimi yazarım.
2009 TOYOTA COROLLA, D-4D
1.6 Comfort Gümüş Gri

Toyota Club Türkiye

AVEA 3G
« : Mayıs 12, 2010, 10:21:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • avensis 2.0 + Astra 1.4 T
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 15 kere teşekkür edildi
Ynt: AVEA 3G
« Yanıtla #1 : Haziran 15, 2010, 22:03:34 »
arkadasım sendemı dustun o tongaya aveanın telefonu dogru durust cekmıyokı ınternetı ceksın...turkcell bıle 3 g baglandıgı yerde oyle ahım sahım hızlı degıl ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 16, 2010, 00:28:53 »
avea mı allah onları .....Etsin (Boşluğu gönlünüze göre doldurunuz)
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 16, 2010, 01:07:59 »
3G 'si de yalanmış şaşırmadım, İstanbul etrafındaki bütün gittiğim yarışlarda tel çekmeme sorunu yaşadım tüm avealı arkadaşlarla birlikte, Vodafone ile Turkcell hatların sorunsuz çalıştığı ortamlarda, sık sık tekrarlanan diyalog:
'' -hattın ne?
  -Avea
  -çekmiyo burda boşa uğraşma.'' Telefonuyla ulaşım sağlamak için otellerin üst katlarına tırmanmmaya çalışan arkadaşlara yorumlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 16, 2010, 10:00:33 »
Hatırlarsınız belki, Şile buluşmasından ilk fotoğrafı Turkcell üzerinden bağlanıp yüklemiştim. Bulunduğumuz yer de Ağva-Şile arası bir yerdi. Ama oldukça zorlanmıştı.

Stick tarzındaki 3G modemlerin sinyal sorunu genel olabilir, çünkü antenleri ufak ve genel kullanımda telefondaki gibi ayakta olmuyorsunuz (ayrıca kafanıza yaklaştırmıyorsunuz, cep telefonunu kafanıza yaklaştırınca kafanız da anten görevi görür :))

Türk Telekom yetkililerine (Avea'nın %80 sahibi) tekrar tekrar anlattık, kapsama alanında en ufak bir geri kalmanız olursa (veya olmasa bile halkta böyle bir görüş olursa) rakiplerinizle yarışamazsınız diye, belki ilerde gelişmeler olur :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 16, 2010, 10:15:41 »
avea mı allah onları .....Etsin (Boşluğu gönlünüze göre doldurunuz)
bol bol dolduruyoruz :D biz orayı .. Avea Hep sorun ya Bence En güzeli Turkcell Kampanya filan bilmiyorum ama en avea=linea  vodafone=terra  turkcell=Sol special  :P
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Altı Yere Yakın Olandan Korkacaksın
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 16, 2010, 21:33:04 »
ben turkcel vınn kullanıyorum gayette memnunum. 7.2Mbps ile baglanıyorum
1998 Toyota Corolla 1.3 XL Zeytin Gri
GaLaTaSaRaY
Nokia E71

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 29, 2010, 18:26:59 »

bende alacaktım vaz geçtim artık mecbur ttnete ve ev telefonu faturası yatırmaya devam edeceğiz anlaşılan
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)