Gönderen Konu: ne kadar demokratiğiz!...  (Okunma sayısı 2087 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
ne kadar demokratiğiz!...
« : Mayıs 11, 2010, 10:22:36 »
demokrasi    Fr. démocratie

a. top. b. Halkın egemenliği temeline dayanan yönetim biçimi, el erki, demokratlık: “Bu kitapta toplanan yazıların bir kısmı bizim için hayati bir mesele olan demokrasi ile ilgilidir.” -M. Kaplan.
 Güncel Türkçe Sözlük

demokrasi    Fr.démocratie

Halkın egemenliği temeline dayanan yönetim biçimi, el erki, demokratlık: § “Yalnız şurası vardır ki ilkel budunlarla demokrasi ve feminizm bugünkü demokrasiye ve feminizme benzemez.” -Ziya Gökalp, Türk Uygarlığı Tarihi, 103. § “Yeni hükûmetin demokrasi ve hürriyetperverlik törelerini Türkmenlerden alarak tamamıyla Türkçü bir devlet teşkil ettiği çocukların ve gençlerin ruhlarına aşılanmalıdır.” -Ziya Gökalp, Kürt Aşiretleri Hakkında Sosyolojik Tetkikler, 96. § “ Sonradan demokrasiden aristokrasiye geçmek gerekti.” -Ziya Gökalp, Türk Uygarlığı Tarihi, 203. § “Zaten feminizm, demokrasinin yani müsavatın kadınlara ait bir tecellisinden ibarettir.” -Ziya Gökalp, Türkçülüğün Esasları, 126. § “Demokrasi askıya alındığında ise, belirttiğim gibi, incelememi uzaklaştırıldığım…” -Adalet Ağaoğlu, Dar Zamanlar-3 Hayır, 47. § “... her üçünün demokrasi prensiplerinde birleştiklerini kabul etmek lazımdır.” -Peyami Safa, Türk İnkılabına Bakışlar, 63. § “Birbirleri ile bağdaşmayacak ideolojiler güden, kimi demokrasiye, kimi faşizme, kimi nazizme, kimi komünizme bağlı olan...” -Ruşen Eşref Ünaydın, Hatıralar I, 21. § “ Kardelj’e göre klasik demokrasi ile sosyalist demokrasi arasındaki en önemli fark devlet anlayışından doğuyordu.” -Yavuz Bülent Bakiler, Üsküp’ten Kosova’ya, 165. § “Böyle bir usul (monarşi) içinde bir nevi demokrasi ölçüsü olur.” -Necip Fazıl Kısakürek, Sultan Vahidüddin, 62. § “Monarşiden demokrasiye giden o kanlı ve yorucu yolda Türkiye’nin karakteri de hüzündür.” -Buket Uzuner, Uzun Beyaz Bulut (Gelibolu), 278. § “Evrensel edebiyatın demokrasiyle, Fransız devrimi ile, R ousseau ile başlaması bir tesadüf değildir.”-Cemil Meriç, Kırk Ambar, 44. § “Bu sözlerim üzerine daha çok politika, şiddet, Doğu-Batı, demokrasi gibi konulara meraklı gençler ilgilendiler, ama onlarda, içki arkadaşlarım gibi, kısa sürede hikayemi unuttular.” -Orhan Pamuk,Beyaz Kale, 10. § “… 30’lu yılların gazetelerinde demokrasi diye Avrupa’da ancak Fransa, İngiltere ve İsviçre’nin adı edilirdi.” -Attila İlhan, Aydınlar Savaşı, 99. § “Devrimcilik ile demokrasinin bağdaşıp bağdaşamıyacağını inceliyen yazısında Bay Nihat Erim şöyle diyor: ‘‘Atatürk devrimlerinin temeli nedir?”” -Nurullah Ataç, Diyelim, 18.
 Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

alıntı: http://tdkterim.gov.tr/bts/?kategori=verilst&kelime=demokrasi&ayn=tam

biz yani tct üyeleri bana göre toplumda, aklı başında, bilinçli, düşünceli, sosyal, ne olduğunu ve ne istediğini bilen bir grubuz. peki devletin yönetim biçimi olan demokrasiyi ne kadar, ne bilinçte kullanıyoruz. eğer sosyal, demokratik bir hukuk devleti isek demokrasi ile yönetiliyorsak, bizim de sesimizin duyulması, isteklerimizin, eksikliklerimizin giderilmesi hususunda devlete, hükümete müdahale etme (yasal çerçeveler içerisinde) hakkımız olmalıdır.
örneğin toplantılarımızı devlet kademesine taşıyabilmeli, isteklerimizi, temennilerimizi sunabilmeliyiz. forum içerisinde paylaşılan bilgiler gerçekten kayda değer niteliktedir. fakat sesimizi forum dışına da taşımamız gerektiğini düşünüyorum.
mesela otomobillere, akaryakıta vs uygulanan vergiler her zaman gündemimizdedir. sosyal bir grup olarak bu şikayetimizi sorumlulara bildirip, görüşlerimizi aktarıp, onlardan sonuç bekleyebiliriz.

yazımın en başındaki tanımlarda da belirttiğim gibi demokrasi sadece oyumuzu verene kadar geçerli olan bir yönetim biçimi olmaktan çıksın artık.

tct yönetici ve üyelerinden beklentim bu konunun davranışa geçmesi için neler yapabileceğimizidir.
değerli fikirlerinizi bekliyorum. konuşmazsak kimse sesimizi duyamaz.

Toyota Club Türkiye

ne kadar demokratiğiz!...
« : Mayıs 11, 2010, 10:22:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: ne kadar demokratiğiz!...
« Yanıtla #1 : Mayıs 11, 2010, 10:37:54 »
Bu konulara girmemekte fayda var....

Mevcut anayasal düzeli ilga etmek falan diye allah muhafaza şutlarlar bizi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 11, 2010, 11:57:46 »
amacım anayasaya veya devletin bütünlüğüne zarar vermek değil. sadece hakkımız olan demokrasiyi hakettiğimiz gibi kullanmak..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 11, 2010, 14:44:38 »
çarşı grubu gibi olalım diyorsunuz....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 11, 2010, 14:51:45 »
Demokrasi, devletin sınırlı kaynaklarının seçilenlerler tarafından seçenler arasında bölüştürülmesidir dersek en gerçekçi cevabı vermiş oluruz herhalde :) Bundan ötesini tartışmak detaylar arasında boğulmaktan başka bir işi yaramaz bence.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #5 : Mayıs 11, 2010, 14:58:48 »
muratcığım,sana yürekten katılıyorum,bizler halk olarak bir çok şeye duyarsız kalıyoruz,aman bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyoruz milletçe bugün belki bize dokunmaz ama ileride dolaylı olarak mutlaka dokunacaktır, yok öyle seçim zamanı atıp tutmak önemli olan seçimden sonra verilen sözlerin takip edilmesidir,tabi bunu takip edip sorarken tek olmamak lazımdır yoksa ümit kardeşimin dediği gibi şutlanırız,birlik olmak lazım ama günümüz şartlarında nasıl olacak bilmiyorum şimdilerde 68 kuşağının yarısını yapabilsek türkiyemiz atamızın istediği gibi tam bağımsız bir ülke olur ve biz kendi kendimizi yönetiriz ve bunu türk gençliği olarak yapabilecek kadarız...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 11, 2010, 15:02:30 »
  Bu zaten gelişmişlik göstergesi bence (demokrasiyi tam ve düzgün kullanabilmek).

Aklıma bir duvar yazısı geldi:
 Herkes eşittir, ama bazıları daha eşit. :)

Birtane daha geldi:
 Demokrasi, başkaları ile paylaşılamayacak kadar güzeldir.  :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 11, 2010, 18:12:31 »
:alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 12, 2010, 08:16:56 »
çarşı grubu gibi olalım diyorsunuz....
çarşı mı olur pazar mı olur bilmem ama 70 milyon insanın arasında var olduğumuzu seçimden seçime hatırlanmamamız gerektiğini, mecliste olmalarının nedeninin bizler olduğunu anlatmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 12, 2010, 08:18:40 »
hem
Demokrasi, devletin sınırlı kaynaklarının seçilenlerler tarafından seçenler arasında bölüştürülmesidir dersek en gerçekçi cevabı vermiş oluruz herhalde :) Bundan ötesini tartışmak detaylar arasında boğulmaktan başka bir işi yaramaz bence.
hemşerim amacım tartışma yaratmak değil. paylasıl(may)an bu sınırlı kaynakları çocuklarımıza daha iyi şekilde bırakmaya çalışmak..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 12, 2010, 08:21:13 »
muratcığım,sana yürekten katılıyorum,bizler halk olarak bir çok şeye duyarsız kalıyoruz,aman bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyoruz milletçe bugün belki bize dokunmaz ama ileride dolaylı olarak mutlaka dokunacaktır, yok öyle seçim zamanı atıp tutmak önemli olan seçimden sonra verilen sözlerin takip edilmesidir,tabi bunu takip edip sorarken tek olmamak lazımdır yoksa ümit kardeşimin dediği gibi şutlanırız,birlik olmak lazım ama günümüz şartlarında nasıl olacak bilmiyorum şimdilerde 68 kuşağının yarısını yapabilsek türkiyemiz atamızın istediği gibi tam bağımsız bir ülke olur ve biz kendi kendimizi yönetiriz ve bunu türk gençliği olarak yapabilecek kadarız...
gelecek konusunda kaygılarım var. çocuklarımızın geleceği asgari ücretler, verilmeyen, hergün alınan haklar, vs ile kapanmaması gerek. çünkü 20 yıl sonra bize hiç iyi şeyler söylemeyecekler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 12, 2010, 08:24:30 »
  Bu zaten gelişmişlik göstergesi bence (demokrasiyi tam ve düzgün kullanabilmek).

Aklıma bir duvar yazısı geldi:
 Herkes eşittir, ama bazıları daha eşit. :)

Birtane daha geldi:
 Demokrasi, başkaları ile paylaşılamayacak kadar güzeldir.  :islik:
hakan hocam senin iş de şuna dönmüş: allah adaleti mi istersin peygamber adaleti mi? diye sormuşlar adama. o da demiş ki: allah daha büyük ben en iyisi allah adaleti isteyeyim. bakmış ne mal kalmış ne mülk ne de sağlık. adam sormuş allah adaleti bumudur diye kendi kendine. demişler ki peygamber allah elçisidir eşit dağıtır. allahın işine ise akıl ermez....:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 29700
  • Model Yılı: '17
  • 61 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 12, 2010, 11:56:44 »
Birlik beraberlik içinde olamayan,bölünmüş,ülke sorunlarına kulağını tıkamış halklar er geç yok olmaya mahkûmdur...