0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benim fikrim her şartta gerekli... İmmobilizer varsa arabayı çalamazlar ancak, arabadaki herşeyi çalabilirler. Ben mesela yeni aldığım arabamda alarm olmadığı için navigasyonu sökmek zorunda kalıyorum. Eski arabamda alarm vardı, sürekli ön camda sabitti. Birilerinin vurup kaçmasında vs. işinize yarar. Ayrıca tüm bunların yanında şöyle de bir faydası olabilir. Mesela ben arka camın önüne mutlaka Türk Bayrağı koyarım. Ancak herkes bilir ki bu durumdan rahatsız olan tipler kendilerini arabaya zarar vermek zorunda hissederler. Ayna kırma, camı patlatma hatta arabayı kundaklamaya kadar her türlü zararı verebilirler. Dolayısıyla 300 TL maliyet bence de bir alarm için fazla. Ancak hepsiburada'dan vs. Cenmax, Cyclone gibi iyi markaların aracınıza uygun olanını sipariş edip iyi bir oto elektrikçisine taktırıp daha uygun maliyete bu işi bitirebilirsiniz...
Peki alarm araca zarar vermeye nasıl engel olacak? Ancak araca zarar verildikten sonra alarm devreye girmeyecek mi?
Arkadaşlar corolla arabama alarm taktırmak istiyorum.Servis 300 TL fiat çekti.Bana fiatı bir hayli yüksek geldi.Karar veremedim.Gerçekten faydası var mı ?.Bu konuda kullanan ve bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.