Gönderen Konu: Oto alarmı gerekli mi gereksiz mi?  (Okunma sayısı 12726 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
Oto alarmı gerekli mi gereksiz mi?
« : Mayıs 08, 2010, 09:52:26 »
Arkadaşlar corolla arabama alarm taktırmak istiyorum.Servis 300 TL fiat çekti.Bana fiatı bir hayli yüksek geldi.Karar veremedim.Gerçekten faydası var mı ?.Bu konuda kullanan ve bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

Oto alarmı gerekli mi gereksiz mi?
« : Mayıs 08, 2010, 09:52:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
Ynt: Oto alarmı gerekli mi gereksiz mi?
« Yanıtla #1 : Mayıs 08, 2010, 10:01:56 »
Hiç gerek yok, uzaktan kumanda taktırın, anahtarla kapı açacağım diye eziyet çekmeyin :)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 08, 2010, 16:36:09 »
Bu konuda hiç mi bilgisi olan yok, varda yorum mu yapan yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #3 : Mayıs 08, 2010, 19:11:36 »
öncelikle alarmı neden taktırmak istediğin önemli.aracın çaılnmasın diye taktıracaksan öncelikle aracın yeni mi?yani immobilizer var mı?eğer varsa ve uzaktan kumandalı anahtarın varsa çok gereksiz.immobilizer olunca ancak kendi anahtarıyla çalıştırılabiliyor.yok aracımın içince önemli şeyler oluyor aracımın içine girilmesin diye düşünüyorsan o zaman alarm taktır.ben aracıma taktırmıyorum.hiç de gerek duymuyorum.
2005 Corolla 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 08, 2010, 20:31:25 »
Aracım yeni ve immobilizer var.Yorumlardan anlaşılıyor ki alarm taktırmak gereksiz gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • bugün toyota'n için ne yaptın?
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 08, 2010, 20:38:18 »
bulunduğunuz yere bağlı. güvenlik sorunları çok fazla oluyorsa taktırın derim. "yok bizim mahallede vukuat olmaz" derseniz, gerek yok. hırsızlarda teknik de, takdik de sürekli gelişiyor. bakarsınız çekiciyle araç çalmaya bile başlarlar. anahtarla uğraşmaktansa takarlar bi kamyonetin arkasına, yallah. bu durumda alarm gerekir işte. inşallah sorunsuz ve sıkıntısız bineriz arabalarımıza...
94 corona 2.0 GLİ 3SFE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 08, 2010, 20:53:45 »
Bu aracınızı bıraktığınız yere göre değişir. Yani tamamen kişinin kendi çevresine bağlı bir durum. Benim aracımın içine girilmesin airbag veya teyip çalınmasın gibi bir kaygınız varsa ve çevreniz duyarlı ise caydırıcı olabilir. Ama çoğu yerde artık kimse alarmları duymuyor bile. O yüzden çokta gerekli birşey olduğunu düşünmüyorum açıkçası.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 08, 2010, 23:04:39 »
 Benim fikrim her şartta gerekli... İmmobilizer varsa arabayı çalamazlar ancak, arabadaki herşeyi çalabilirler. Ben mesela yeni aldığım arabamda alarm olmadığı için navigasyonu sökmek zorunda kalıyorum. Eski arabamda alarm vardı, sürekli ön camda sabitti.
 Birilerinin vurup kaçmasında vs. işinize yarar.
 Ayrıca tüm bunların yanında şöyle de bir faydası olabilir.
 Mesela ben arka camın önüne mutlaka Türk Bayrağı koyarım. Ancak herkes bilir ki bu durumdan rahatsız olan tipler kendilerini arabaya zarar vermek zorunda hissederler. Ayna kırma, camı patlatma hatta arabayı kundaklamaya kadar her türlü zararı verebilirler.
 Dolayısıyla 300 TL maliyet bence de bir alarm için fazla. Ancak hepsiburada'dan vs. Cenmax, Cyclone gibi iyi markaların aracınıza uygun olanını sipariş edip iyi bir oto elektrikçisine taktırıp daha uygun maliyete bu işi bitirebilirsiniz...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 08, 2010, 23:34:53 »
efendim bu konunu da tekrar edeyim..servis te orjinal alarm diye bişi yokkk...onlarda bir yerden alıp size satıyor...kesinlikle bunu bana zaten çalışan bir arkadaş söyledi..navigasyonla ilgili idi...adama 600 tl dedik.akşama da ben 180 e aldım geldim taktık dedi..varın gerisini siz düşünün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 08, 2010, 23:40:54 »
Benim fikrim her şartta gerekli... İmmobilizer varsa arabayı çalamazlar ancak, arabadaki herşeyi çalabilirler. Ben mesela yeni aldığım arabamda alarm olmadığı için navigasyonu sökmek zorunda kalıyorum. Eski arabamda alarm vardı, sürekli ön camda sabitti.
 Birilerinin vurup kaçmasında vs. işinize yarar.
 Ayrıca tüm bunların yanında şöyle de bir faydası olabilir.
 Mesela ben arka camın önüne mutlaka Türk Bayrağı koyarım. Ancak herkes bilir ki bu durumdan rahatsız olan tipler kendilerini arabaya zarar vermek zorunda hissederler. Ayna kırma, camı patlatma hatta arabayı kundaklamaya kadar her türlü zararı verebilirler.
 Dolayısıyla 300 TL maliyet bence de bir alarm için fazla. Ancak hepsiburada'dan vs. Cenmax, Cyclone gibi iyi markaların aracınıza uygun olanını sipariş edip iyi bir oto elektrikçisine taktırıp daha uygun maliyete bu işi bitirebilirsiniz...
Peki alarm araca zarar vermeye nasıl engel olacak? Ancak araca zarar verildikten sonra alarm devreye girmeyecek mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 09, 2010, 00:09:12 »
Şöyle birşey diyeyim,

bildiğim kadarı ile, serviste takılan "orjinal" olarak lanse edilen park sensörü, alarm ve benzeri uygulamalar, cenmax tarafından üretiliyor.

Benim park sensörüm "orjinal" olarak nitelendirilen cenmaxlardan, yalnız artık Toyota Türkiye mi ürettirir, Toyota'nın kendisi mi ürettirir bilemem...

"orjinal" olarak nitelendirilen bu ürünlerin elektrik tesisatı, hiçbir kablo kesmeden birkaç soket ile yerine oturtuluyor.

Bende alarm taktırmayı düşünüyorum ve aynı alarma 100-150tl vermek yerine serviste 250tl vermeyi tercih ediyorum çünkü hiçbir kablo kesilmeyecek ve bir elektrikçi tüm tesisatı kurcalamayacak.

Yetkili serviste montaj yapan ustanın elinde hangi fişin nereye takılacağının yazdığı bir kitapçık oluyor.
Yani, eline multimetre(ölçü aleti) alıp da aaa kapı kitleyince buna mı elektrik geliyormuş diye kurcalamıyor.
Bırak kablo kestirmeyi, çoğu insana rahat gelmesine rağmen ben aracımı kurcalatmayı bile tercih etmiyorum. Dolayısıyla taktıracaksam cenmax'ın ürettiği "orjinal" olarak nitelendirilen ürüne fazla para vermeyi her zaman tercih ederim.

Ha, alarm gerekli midir? oturduğunuz yere ve araçta bıraktıklarınıza bağlı birazda. İçiniz rahat etsin istiyorsanız taktırabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 09, 2010, 00:25:16 »
peki kaya bu alarmı takan aynı ustalıkta birileri yok mudur?kurcalatmamak önemli tabi..bende aynı düşünüyorum hiç elletmiyorum aracı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 09, 2010, 00:32:52 »
hocam her arabanın tesisatı farklı. hangisini ezberlesin adam...

ama yetkili servislerdeki uçuk fiyatlara hasta olmama rağmen, ellerindeki şu kabloyu şu sokete ekleyin, şu soketi şuraya takın kitapçığı cezbediyor beni.

ben elektrik konusunda cidden takıntılıyım, o apayrı bi konu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 09, 2010, 08:27:53 »
Peki alarm araca zarar vermeye nasıl engel olacak? Ancak araca zarar verildikten sonra alarm devreye girmeyecek mi?
En azında caydırıcı bir özellik...
 Hadi caydıramadık desek bu sefer gecenin bir yarısınında arabanızın camı patlatılırsa sabah işinize gitmek için arabanıza yöneldiğinizde şok yaşamamış ve aracınızı sabaha kadar o halde bırakmamış olursunuz...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 09, 2010, 22:40:57 »
Universal alarm vs alırsanız o zaman kablo kesmek gerekir.

Ama artık her marka için özel ve ayrı cihaz üretiyorlar ki kullanıcılara cazip gelsin. Herkes alsın diye.

Mesela şu alarmı alırsanız resminden de görüldüğü gibi tüm soketleri hazır. Tak kullan.

Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 09, 2010, 23:13:54 »
arabanın rengi açık olacak, imkan varsa sokak lambasının altına park edilecek, araçta alarm değil ne olursa olsun hırsızın iştahını kabartacak navigasyon çanta vs.. değerli eşya hırsızın görebileceği yerlerde olmayacak. hırsızlık fırsat mesleğidir, bu fırsatı onlara vermemek için elimizden geleni yapalım...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 10, 2010, 00:37:35 »
Bence alarm gerçekten gereksiz..Zaten işi bilen hırsız alarm çalmadan arabayı çalıyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 10, 2010, 16:58:44 »
aracın camının içinde yanan kırmızı ışık bile caydırıcı bir etki yaratır bence taktırmanızda fayda var :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 10, 2010, 17:42:22 »
taktırmanız gerekiyorsa taktırın,bende taktırmayı düşünmüyor değilim... gerekli birşey diye düşünüyorum... ama şöyle bir durum varki İmmobilizer olması aracın çalınmayacağı anlamına gelmiyor... yol göstermek gibi olmasın ama hırsızlarda teknolojiyi takip ediyor, adamlar siz aracı kapatıp acarken laptopla frekens belirleyip,siz gittikden sonra aracı 1-2 günde alıp ucuranlar var...  yazı yol gösterme acısından uygun değilse silinebilir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1997 Corolla 1.3 XE
« Yanıtla #19 : Mayıs 14, 2010, 15:22:36 »
Arkadaşlar corolla arabama alarm taktırmak istiyorum.Servis 300 TL fiat çekti.Bana fiatı bir hayli yüksek geldi.Karar veremedim.Gerçekten faydası var mı ?.Bu konuda kullanan ve bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
Bu sabah Bursa daki yetkili bayiinde Cenmax marka alarma taktırdım Corolla ma.işinin ehli ustalar,kısa sürede aracın orjinalliğine zerre kadar zarar vermeden montajı yaptılar.onlarca özelliği olan komplike bi alet.düşünün ki;aracımda olmayan,kontak açıldıktan 10 saniye sonra tüm kapıları güvenlik için otomatik kilitlemesi bile oldu.ki bu benim 97 model XE için gayet lüks bir hizmet ;)
şahsi kanaatimce, gerekliliği konusuna gelince;bence gerekli."bence" çünkü.oturduğum muhit sokak arası trafiğinin çok olduğu bir semt.gecenin her saati araba çalıştırma sesi duyulabiliyor,eğlence mekanlarına yakınlığı da var.ben gece evimdeyken acaba bu çalışan motor benim arabamın motoru mu diye pirelenmek istemiyorum,o yüzden alarm "bence" gerekli diye düşünüyorum.bu sadece tek bir sebep,çoğaltılabilir tabii ki.
saygılarımla...
At-Avrat-Braveheart...