Gönderen Konu: avensis xenon sorunu şikayet dilekçesi!!  (Okunma sayısı 4860 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
avensis xenon sorunu şikayet dilekçesi!!
« : Mayıs 08, 2010, 03:20:04 »
2004 eylül trafik çıkışlı 0 km aldığımız 2005 avensis 1.6 elegant aracımın xenon farlarında mercek yanması, kararması olmuştur. araç sadece 51bin km de gece görüşürü baya zayıfladı bende bir dilekçe yazdım hafta içi başvurucam ücretsiz değiştirsinler diye bakalım sonuç ne olacak? daha önce bu sorunla karşılaşıp "garanti süresi dolmuş olacak" ücretsiz değiştirilmesi için müracaat eden ve sonuç alan var mı? dilekçe yazmama asıl sebep olanda bu modelde bu sorunu sık sık duymam oldu şansımızı deneyelim :D  96 corollamız vardı yaklaşık 12 sene kullandık araba tık demedi şimdi teknoloji girdi sorunlar başladı  :olu:

Toyota Club Türkiye

avensis xenon sorunu şikayet dilekçesi!!
« : Mayıs 08, 2010, 03:20:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '02
Ynt: avensis xenon sorunu şikayet dilekçesi!!
« Yanıtla #1 : Mayıs 08, 2010, 03:30:30 »
Geçmiş olsun, hakkınızı sonuna kadar arayın.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 08, 2010, 08:42:45 »
Geçmiş olsun, hakkınızı sonuna kadar arayın.

+1. Geçmiş olsun :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Mayıs 09, 2010, 16:59:17 »
sağolun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • avensis 2.0 + Astra 1.4 T
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 09, 2010, 17:26:49 »
bence bır sonuc cıkmaz ama denemekte fayda var tabııı....bendede aynı sorun vardı cıkmacıdan eskı farlarımı verıp uste cuzzı bır fark vererek baska far taktırdım sorunum sımdılık cozuldu..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Mayıs 11, 2010, 15:55:54 »
avensislerde olan bir tek sorun farları. inşallah konuyu cozersınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 11, 2010, 16:30:19 »
aynı sorunu biz Clio da yaşadık ,iki defa orjinal far taktık ikiside sarardı, sonra aynı farın yan sanayi olanını taktık hem daha parlak durdu hemde çok iyi aydınlatıyor bence avensis alacak birinin orjinali dışında far alması şart...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Mayıs 12, 2010, 22:25:15 »
sararma sorununu pasta cilayla hallettim. zaten servise o yüzden gittim bu çok sarardı yolu göstermiyor diye meğersem mercektenmiş  :o   pazartesi yolladığım yazıya kimse geri dönmedi bakalım ne olucak olumlu veya olumsuz cevap vermeli gerek :kötü:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 13, 2010, 22:44:43 »

lanet farlardan ben de muzdaripim arkadaşlar...yaklaşık 3 ay evvel akşam trafikte seyrederken öndeki aracın arkasına iyice yanaştığımda farın birinin yanmadığını farkettim...ertesi gün tanıdık daha evvel toyota özel servisliğini de yapmış tamirciye götürdüm. baktılar farın içine su kaçmış dediler
  ama geç saat olduğundan sabahtan getirmemi söylediler. ben de sabahtan aracı teslim ettim. umarız yapılır dediler çünkü xenon far 300 ytl birde farın bağlı bulunduğu beyni varmış onun da arızası varsa ve değişmesi gerekse 1300 yt total. neyse allahtan yaptılar ama sağ xenon diğerine göre biraz sönük kaldı. dün arabayı yıkadım, kaputu falan açmadım. ama baktığımda bu sefer de sol fara su girdiğini gördüm. bu gün akşam yine trafikte seyrederken yine birşeylerin ters gittiğini farkettim inip baktım bu kez de sol xenon yanmıyor. çıldıracağım...ne biçim far buya...senelerce normal farları olan arablara bindik birgün tık demedi bu avensis farları canımı sıktı...daha evvel klima şimdi far...arabayı alalı 1 yıl oldu ama bu tip arızalar mide bulandırıyor. 84 binde bu tip arızalar vermemesi lazım...soğutuyor adamı kendinden....
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 14, 2010, 10:09:41 »
Geçmiş Olsun :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #10 : Mayıs 18, 2010, 16:03:35 »
arkadaşlar cevap geldi garanti süresi dolduğundan değiştiremiyoruz diye kısacası sallamamışlar şimdi her yere yazıcam 50bindeki arabada olmaz bu sorun zaten yol bilgisayarıda birer hafta arayla bozuldu 1410tl de o parçaymış.......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • avensis 2.0 + Astra 1.4 T
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 19, 2010, 10:42:35 »
arkadasım son care behcelıevlerde bırı vardı farın ıcındekı mercegı degıstırıyomus duzelıyomus ıstersen bı goster forumda bılgılerı vardı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 19, 2010, 12:30:33 »
arkadasım son care behcelıevlerde bırı vardı farın ıcındekı mercegı degıstırıyomus duzelıyomus ıstersen bı goster forumda bılgılerı vardı..
Aman haa sakın bulaşmayın forumda bir arkadaş yaptırmıstı illallah demişti.İşi bilene denk gelin.Avensisin klasik sorunları arasında far gösterme ve yol bilgisayarı bozulması geliyor..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #13 : Ağustos 17, 2010, 09:38:50 »
Arkadaşlar merhaba. Bendede 2005 avensis 1,6 elegant aracım var. Araç çok az kullanılan ve genelde sadece uzun yola çıkan bir araç. Bundan 1 ay önce yine şehirler arası yolda artık gözlerimin yorulduğunu hissettim. Farkettim ki, aracımın farları artık çok az aydınlatıyor. Bunun için dün zeytinburnu sahilyolundaki toyotaya gittim. Sorunumu anlattığımda bana ön 2 farımın değişmesinin gerektiğini ve xenon ampullerimin de değişmesi halinde bu sorunun giderilebileceğini söylediler. Bana çıkardıkları ortalama rakam 2 far 1350*2= 2700tl + 2 xenon ampulu 360*2= 720tl yani toplamda 2700+720=3420tl lik bir masrafı olduğunu söylediler. Bu sorunumu kendi imkanlarımla çözme kararı werdim. Yazıklar olsun toyotaya. Bu konuda şikayet dilekçesi her yere yezacağım gerekirse toyotadanın ana merkezine dahil her yere şikayette bulunacağım... Bence bununla aynı sorunu yaşayan arkadaşların sessiz kalmamsını rica eder iyi günler dilerim... !!!  :kötü: :olu:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 17, 2010, 09:46:16 »
Bir arkadaşımda Megane2 var. Farların neden sönük olduğunu sordum. Bunların mercekleri yaklaşık 5 yılda yenilenmesi gerekiyor dedi. Sorun mercek olabilir. Sadece mercek değişebilirse önce onu deneyin
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 17, 2010, 09:49:20 »
Farlar değiştiğinde kesin çözüm de olmuyordur.Bir müddet sonra aynı sorunlar nüksedecektir.Erdem'in söylediği gibi belki de yan sanayii far almak lazım bunu deneyen oldumu?
Benim aracımda çok iyi ışıtmıyor.Muaynede hafif kusur olarak yazdılar.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 22, 2010, 18:37:07 »
Bu xenon far olayı ve yakıt tüketimi beni toyotadan tamamen soğuttu.Bu arada servisteki elemanlar yan sanayi bir farın çalışmayacağını ve hatta uymayacağını söyledi.Aranızda yan sanayi far bulup taktıran ve sorunu çözen arkadaş var mı?Saygılar...
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 04, 2010, 03:24:22 »
Bu xenon far olayı ve yakıt tüketimi beni toyotadan tamamen soğuttu.Bu arada servisteki elemanlar yan sanayi bir farın çalışmayacağını ve hatta uymayacağını söyledi.Aranızda yan sanayi far bulup taktıran ve sorunu çözen arkadaş var mı?Saygılar...
Erdem kardeşim Avensisin yakıtı ve aydınlatma sorunu canını sıkmasın yeterki doğru adres olsun yakıt olayını daha önce çözüldü LPG nin avantajının farkına vardık geçte olsa..
http://www.toyotaclubtr.com/yakit/2004-avensis-2-0-lpg-takilabilirmi-yada-takdiran-varmi-tesekkurler/msg311775/#msg311775
far olayınında çözümü var.
Avensis araçların kronik sorunu olan mercek kararması ve göstermemesi sorunum nihayet son buldu.
Bostancı sanayite Altan Ustaya gittim 2 gün önce zenon lardaki yansıtıcı ısıdan kaynaklı kararma yaptığı ve aydınlatmanın yok denecek kadar az olduğu önümü göremez halde yolculuk yapmaktan gına gelmişti artık,neyseki tavsiyeler doğrultusunda doğru adresi bulduk yalnız fiyat 300 TL .ampullerde  ve yansıtıcı plastik aksamı döküm olanı ile değiştirildi sıfırdan farksız halde pırıl pırıl oldu.Altan usta konusunda baya uzmanmış, Teşekkürler.Link adresi aşağıda
http://www.fartemizligi.net/