Gönderen Konu: bagaj kapagını kumandayla açtırabilirmiyiz.? 2005 avensis  (Okunma sayısı 2136 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür etti
avensislerde bagajı açan mekanizma motorlu yani mekanik degil bunun için yapılabilinir diye düşünüyorum...
kumandada bagaj butonu var ama bu o dügmeyi tetiklemiyor sadece bagaj kilidini serbest bırakıyor..
benim istedigin o dügmeye basınca kilit açılsın ve bagaj açılsın.. pasatlardaki gibi..
elektirikçiye gösterdim urfadakiler kafadan yapamayız dediler hatta derdimi bile anlamadılar.. ampül takmanın hariicinde bişey bilmiyorlar..
bu konuda fikri olanlar burada paylaşıra sevinirim.
toyota 2009 verso premium

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Ynt: bagaj kapagını kumandayla açtırabilirmiyiz.? 2005 avensis
« Yanıtla #1 : Mayıs 09, 2010, 08:55:44 »
Böyle bir konu bana tanıdık geldi :))
Aşşağdaki linkteki videolara bir bakın isterseniz.İstediğiniz bunun gibi bişi olması lazım ben serviste sanayide sordum soruşturdum olmaz dediler motor takılma yeri yok dediler vs vs kumandanızdaki bagaj açma butonunna bastığınızda aracın içerisinden analog çıkış verebiliyor ise
işten anlayan bir kaportacı bulmanız gerekecek.
http://www.toyotaclubtr.com/modifikasyon/sonunda-ae101-e-bagaj-acma-motoru-taktim/msg242942/#msg242942

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 10, 2010, 00:25:48 »
efsaneye takılıyor mesela, hatta tolga kardeş konuyu hatırlatmış :) ama benim araç gibi düğmeli açılan bagajlara olmaz diyemiyorum ama olurmu bilemem.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 10, 2010, 23:41:24 »
Böyle bir konu bana tanıdık geldi :))
Aşşağdaki linkteki videolara bir bakın isterseniz.İstediğiniz bunun gibi bişi olması lazım ben serviste sanayide sordum soruşturdum olmaz dediler motor takılma yeri yok dediler vs vs kumandanızdaki bagaj açma butonunna bastığınızda aracın içerisinden analog çıkış verebiliyor ise
işten anlayan bir kaportacı bulmanız gerekecek.
http://www.toyotaclubtr.com/modifikasyon/sonunda-ae101-e-bagaj-acma-motoru-taktim/msg242942/#msg242942

yahu  corollada motor yok ama avensis te motor var bagaj açma elekrtonik bir buton(bagajın üzerindeki) sayesinde oluyor.. ben anlamayıyorum avensisi tasarlayana adama sadece yazılım sayesinde bu fonksiyon olabilir çunkü mekanik altyapı var...elektronikten anlayan biri bagaj açma butonuna basınca o komutu bagaj açma motoruna iletecek bir sistem yapması gerekiyor.
toyota 2009 verso premium

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 15, 2010, 09:57:46 »
yahu corollada motor yok ama avensis te motor var bagaj açma elekrtonik bir buton(bagajın üzerindeki) sayesinde oluyor.. ben anlamayıyorum avensisi tasarlayana adama sadece yazılım sayesinde bu fonksiyon olabilir çunkü mekanik altyapı var...elektronikten anlayan biri bagaj açma butonuna basınca o komutu bagaj açma motoruna iletecek bir sistem yapması gerekiyor.
Mekanik sistemi hazır ise en kötü ihtimal ile bir merkezi kilit kumanda modülü kullanılarak işiniz çözülebilir fakat bu modulün ayrı bir uzaktan kumadası olacaktır.Bazı kumanda modulleri aracın kumandasına tanıtabiliyor sanırım Cenmax size bu konuda yardımcı olucaktır. Toyota servislerinde alarm v.s taktırmak istediğinizde Cenmax ı tavsiye ediyor ve montajını yapıyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 17, 2010, 02:13:48 »
yahu corollada motor yok ama avensis te motor var bagaj açma elekrtonik bir buton(bagajın üzerindeki) sayesinde oluyor.. ben anlamayıyorum avensisi tasarlayana adama sadece yazılım sayesinde bu fonksiyon olabilir çunkü mekanik altyapı var...elektronikten anlayan biri bagaj açma butonuna basınca o komutu bagaj açma motoruna iletecek bir sistem yapması gerekiyor.
olay varmış zaten araçta. ben avensisin bagajında böyle bir düğme olduğunu bilmiyordum. beyinden o düğmeye veya bagaj açmaya müdahale edemeseniz bile alarm veya merkezi kilit beyninden bagaja kadar çekeceğiniz bir tesisatla o iş hallolur. tek yapmanız gereken bagaj açma butonuna basılınca kontak veren çıkışı mevcut olan düğmeye paralelliyceksiniz. belki röle kullanmanız gerekebilir.
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
« Yanıtla #6 : Mayıs 17, 2010, 03:17:47 »
olay varmış zaten araçta. ben avensisin bagajında böyle bir düğme olduğunu bilmiyordum. beyinden o düğmeye veya bagaj açmaya müdahale edemeseniz bile alarm veya merkezi kilit beyninden bagaja kadar çekeceğiniz bir tesisatla o iş hallolur. tek yapmanız gereken bagaj açma butonuna basılınca kontak veren çıkışı mevcut olan düğmeye paralelliyceksiniz. belki röle kullanmanız gerekebilir.
murat abi elentirikten iyi çakıyosun :) harici konulan bi merkezi kilit motoruyla sorun çözülür.gerisi sağlam kaportacıya kalmış
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 17, 2010, 03:26:05 »
murat abi elentirikten iyi çakıyosun
nerdeeee anlamam ben pek...  :islik: :islik: ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
« Yanıtla #8 : Mayıs 17, 2010, 03:43:04 »
vay vay anlamam haa  :D
şimci okudum  ::)
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır