Gönderen Konu: Toyota 98 1.3 Xl  (Okunma sayısı 2070 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Toyota 98 1.3 Xl
« : Mayıs 02, 2007, 10:21:42 »
Arkadaslar Fforuma henüz yeni katıldım bircok konuyu okudum bende Toyota  98 1.3 XL var ama 2. vitese gecince birden gaza bassamda araba aniden fırlamıyor bekliyor ve sonra harekete geçiyor sanki benzin gaza basar basmaz motora girmiyor ama öyle olsa dururken normal gaza basar basmaz motor devir alıyor giderken bu olmuyor acaba 1.3 motor diyemi böyle 3. viteste 4. viteste bunları yasamıyorum gaza yüklenir yüklenmez bunu hissediyorum acaba vites gecme devrinimi iyi yakalayamıyorum yoksa motorumda problemmi var ama yokuslarda 3 veya 4. viteste 1.6 arabaya göre bile gaza basınca şaha kalkıyor.acaba sorun ne olabilir.

98 toyota 1.3XE

Toyota Club Türkiye

Toyota 98 1.3 Xl
« : Mayıs 02, 2007, 10:21:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Toyota 98 1.3 Xl
« Yanıtla #1 : Mayıs 02, 2007, 17:37:54 »
Benzin filitresi, debriyaj  ya da bujilerden olabilir  .
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
Toyota 98 1.3 Xl
« Yanıtla #2 : Mayıs 02, 2007, 22:20:34 »
Öncelikle toyota club'e hoş geldiniz.
Dediğiniz olay babamın kullandığı (93 1.6 xl )araçta da oluyor gaza yüklenince yığılıp sonra toparlıyor.Servise gösterdim test sürüşü falan yaptılar karbiratörlü araçta normal bi durum olduğunu söylediler(Gerçi bana pek inandırıcı gelmedi ama...)Neyse ilerki zamanlarda araca lpg taktırdım yığılma sorunu ortadan kalktı.Ama benzine gectiğimde yine aynı olay devam ediyor.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Toyota 98 1.3 Xl
« Yanıtla #3 : Mayıs 02, 2007, 23:21:43 »
aracım lpg li ve otomatik.gaza tam yüklendiğimde araba yığılıyordu arabaya gaz taktırdığım yere gittim.sorununun hava filtresinin kirlenmesi olduğu yenisi ile değiştirilince anlaşıldı.
artık arabam yığılıp kalmıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Toyota 98 1.3 Xl
« Yanıtla #4 : Mayıs 03, 2007, 11:51:47 »
Bence 3. 4. viteste bu arızanın olmaması arabada bir arıza olmadığını gösterir. Bence 2. vitese geçiş hızını ayarlayamama problemi var. Biraz daha devir aldıktan sonra geçirirsen problem olmayacak bence. Devir almadan bütün araçlar yığılma yapar.
Corolla 98 GLİ Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Toyota 98 1.3 Xl
« Yanıtla #5 : Mayıs 04, 2007, 11:35:33 »
Alıntı yapılan: Mustafa Çakıroğlu
Bence 3. 4. viteste bu arızanın olmaması arabada bir arıza olmadığını gösterir. Bence 2. vitese geçiş hızını ayarlayamama problemi var. Biraz daha devir aldıktan sonra geçirirsen problem olmayacak bence. Devir almadan bütün araçlar yığılma yapar.
[/quote]

Öncelikle hepinize tesekkür ederim yazılan cevaplar hepsi mantıklı ve dogru olabilir. Bu hafta sonu aracımı servise götürüp yag hava filtrleri ve bujileri değiştireyim ve bununla ilgili vites değiştirme devirinede dikkat edicem inşallah bir sonuç alırız bununla ilgili gelişmeler için forma dönücem hepinize tekrar tesekür ederim.
98 toyota 1.3XE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
Toyota 98 1.3 Xl
« Yanıtla #6 : Eylül 14, 2007, 00:26:41 »
abicim merhaba madem cekisinden memlun degilsin hemen bir karbüratörcüye gidecen ve karbüratörü temizletecen bujileri degistirecen kablolara baktıracan bisey varsa degis yoksa benzinle yıkat debriyaj setine baktır sende disbiratör kapagı var sanırsam onu degis platını degishava filtresini degis avans ayarı yaptır veya sibob ayarına baktır bak cekisin düzelecek ve daha ii olacak garanti ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Toyota 98 1.3 Xl
« Yanıtla #7 : Eylül 14, 2007, 12:22:53 »
hoş geldiniz ..
bizde 96 xe kullanıyoruz bence 2. vites corollanın en sorunsuz vitesidir en güçlü vitesidir bana kalırsa servise götürün dişlilerede bişey vardır belki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A-
Ynt: Toyota 98 1.3 Xl
« Yanıtla #8 : Temmuz 05, 2010, 17:05:52 »
aynı sorun bende var belki vites oranlarından olabilir. bence şanzımanla alakalı bir durum bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 05, 2010, 22:50:44 »
Bende de var aynı sorun napçaz ama benim ki enjeksiyonlu hava filitrem yeni bujilerim yeni yğaım yeni gaz kelebeğim yeni temizlendi buji kablolarım sağlam :S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Temmuz 09, 2010, 22:49:22 »
Bende 96 xe kullanıyorum 1.3 olduğu içindir diye tahmin ediyorum o kadar güzlü bir motor değil bastığınız zaman fırlıycak yığılmıycak bir botor değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #11 : Temmuz 10, 2010, 14:18:25 »
Bende 96 xe kullanıyorum 1.3 olduğu içindir diye tahmin ediyorum o kadar güzlü bir motor değil bastığınız zaman fırlıycak yığılmıycak bir botor değil
çok ani bir tepki vermese de kesinlikle yığılma yapmaması lazım, anında gaza tepki vermesi gerekli... bende de 1,3corolla var, 1ay filan hiç benzine almadan sürekli gazda çalıştırdığımda ilk benzine aldığımda aynı yığılma olayı oluyor. fakat 20-30 km. de benzinde kullandığımda tamamen düzeliyor.. sonra da benzinin tadına alışıp şımarmaya başlıyor :) gazda 3.viteste çıktığım rampalarda hemen hızlanarak 4.vitesi istiyor :)
1998-1.3-xe