Gönderen Konu: Borçtan kurtuluyorum :)  (Okunma sayısı 785 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
Borçtan kurtuluyorum :)
« : Mayıs 07, 2010, 09:02:41 »
Saygı değer abilerim bundan tam 7 ay önce satın aldıgımız corollanın dün 7. taksitini ödemiştim bugunde Allahın izniyle tamamen borcunu kapatıyoruz çünkü her ay 570 tl ödemek gerçekten geriyor insanı dün ögrendiğime göre tamamen borcumun kapanması ıcın 26.000 tl ödemem lazımmıs şimdi yapacağım işlemler neler ? bide borcu öderken ayrı para alıyorlarmıs o ne kadar tutar ? bide arac krediyi babama verdiklerinden babamın üstüne bugun hemen noterden kendı üstüme alabılırmıyım ? Çünkü araç çanakkale merkeze kayıtlı üstüme almak için bir daha gitgel yapmak istemiyoruz,babamla.

Toyota Club Türkiye

Borçtan kurtuluyorum :)
« : Mayıs 07, 2010, 09:02:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Borçtan kurtuluyorum :)
« Yanıtla #1 : Mayıs 07, 2010, 09:29:15 »
Gözün aydın Taylan, darısı tüm borçluların başına. Eğer sözleşmede erken ödeme durumunda belli bir miktar masraf alınacağına dair bir ibare yoksa ki, konut kredileri dışında ben bunu hiç duymadım, senden anapara bakiyen ve o anaparaya son ödeme tarihinden itibaren işleyen faiz dışında bir kuruş bile alamazlar. Krediyi kapattıktan sonra rehin kaldırma yazısını alman lazım. Babanın, aracını devredebilmesi için rehnin kalkması kesinlikle gerekmiyor. Noterde, bugünden devir sözleşmesini yaparsın, rehin kaldırma yazısı ile birlikte trafiğe gittiğinde ruhsatı kendi üzerine rehinsiz bir şekilde alırsın. Kolay gelsin :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 07, 2010, 09:32:36 »
Öncelikle geçmiş olsun Taylan, borcu bitirmiş olmak insanı gerçekten rahatlatıyor darısı bizim ev kredisinin başına diyorum (daha 57 ay ödemesi var :()

Sorularına gelince, kredi borcunu toplu olarak kapatırken ev kredilerinde %1 ya da %2 bir oranında ücret alınıyor ama otomobil kredilerinde bu durum söz konusumudur bilmiyorum bu nedenle kredi sözleşmesini okumanda ya da banka ile görüşmende fayda var. Bazı bankalar biraz zorlayınca butür ücretleri almıyorlar ama bu tamamen senin kredi işlemlerini takip eden şube yetkililerinin insiyatifinde. Araç babanın üzerine olduğunundan sen aracı kendi üzerine babanın vereceği vekalet ile alabilirsin, bunun için öncelikle rehin kaldırma işlemini yapman gerekiyor. Bankadan rehin kaldırma yazısını alabilir ya da bankanın rehin kaldırma işlemini yapmasını isteyebilirsin. Eğer yazıyı alırsan notere gidip onaylattıktan sonra emniyetten rehini hemen kaldırabilirsin (bu işlemi araç sahibi olarak baban yapmalı). Yok ben beklerim dersen banka rehin yazısını emniyete posta ile gönderir yaklaşık 1 ay içinde rehin kalkar sonra senin gidip ruhsat yaprağını değiştirmen gerekir ama aracı kendi üstüne alacaksan ruhsat değiştirmeyi devir işlemi sırasında yaparsın. Elinde vekalet olursa ya da baban yanında olursa devir işlemi için Çanakkale merkeze gidip gelmene gerek yok ama bunun için bulunduğun yerde trafik tescil yapan bir birim olması gerek. Plaka değiştirme ile ilgili bir çalışma vardı o çalışma sonuçlanmamış ise yeni tescil yerinde yeni plaka alman gerek.

Umarım soruların cevaplanmıştır. Eksik kalanları arkadaşlar tamamlarlar ;)

Not: Hakkı benden önce göndermiş cevabı ama bende o kadar yazınca vazgeçmek istemedim :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 07, 2010, 09:49:51 »
Ben Akbank'tan kullanmıştım krediyi, kapatırken ekstra masraf ödemedim. Hatta Hakkı Abi'nin dediği gibi ileriye dönük faizlerden de kurtuldum ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 07, 2010, 09:52:44 »
...Babanın, aracını devredebilmesi için rehnin kalkması kesinlikle gerekmiyor. Noterde, bugünden devir sözleşmesini yaparsın, rehin kaldırma yazısı ile birlikte trafiğe gittiğinde ruhsatı kendi üzerine rehinsiz bir şekilde alırsın. Kolay gelsin :)

Arkadaşlar, özür dileyerek bir düzeltme yapayım, rehin kaldırma yazısı gerekiyormuş...
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #5 : Mayıs 08, 2010, 00:39:14 »
Bugün çok şükür borcu kapadık ,artık sırtımdan agır bir yuk kalktı.Ama banka belge ücreti adı altında 87 tl para aldı.Ama artık dedim şemsiye açılmaz ödedim :) :) İşin kötü kısmı şu notere gittik ben satışı almayı istediğimi söyledim.Şuan mumkun değil diye cevap aldım sistem cokmus yenı kanun yüzünden belli değilmiş hiç birşey :)