Gönderen Konu: 37 Bin Km Için Bakım önerileri  (Okunma sayısı 1623 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
37 Bin Km Için Bakım önerileri
« : Nisan 30, 2007, 20:49:30 »
arkadaşlar selam .

şu anda aktif olarak kullandığım araba 97 model toyota corolla xei.

uzun süre az kullanıldığından epey düşük km'de aldık, kilometreleri ben yapıyorum gibi.

araçların bakımları normalde 5şerbin kmde oluyor ama biraz aksatıyorum, son iki bakımı. yarın yada öbürgün götürmeyi düşünüyorum arabayı.

ankara'da toyan yada akoto düşünüyorum. bakalım hangisine gidersem. (tavsiye ye açık)

bazı konularda tavsiyelere ihtiyacım var.

araçın ön fren balatalarından pek memnun değilim. herhalde disklerde birşey yoktur ama balataları değiştirmek istiyorum, kendim alacağım ve serviste taktıracağım, bu konuda tavsiye ettiğiniz marka var mı? fiyatları ne kadardır.

motor yağını da kendim götüreyim diyorum, iyisinden bir yağ alıp. orada ne koyarlar bilmiyorum, bu konuda da tavsiye lazım.

ayrıca 1. vites geçişlerinde, soğukken ses çıkıyor, vites kutusu yağınıda yenilemekte fayda var. bende kullanım klavuzu olmadığından ne kullanıldığını bilmiyorum, bilen arkadaş var mı?

birde aracın kmsi az olmasına rağmen 10 senelik. triger kayışını da değiştirmeyi düşünüyorum önümüzdeki altı ayda. sizde doğru bir yaklaşım mı, yoksa boşa para durumu mu. motor gayet iyi durumda, sorunsuz ama yinede trigerin 10 yılını, az kmde olsa bile devirmesini düşünüyorum.

triger kayışı, varsa seti, önerdiğiniz marka var mı?

ayrıca diğer tavsiyelere ve uyarılara da açığım. şu an için bakıma yetkili serviste götürmeyi düşünüyorum, kampanya da olabilirmiş. bilmiyorum, güvenilir bir özel serviste olabilir ama özel servislere pek güvenemiyorum, silecek bantı için gittim 15 lira verdim ve doğru düzgün bir bandı bile takamadılar.

Toyota Club Türkiye

« : Nisan 30, 2007, 20:49:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Mayıs 01, 2007, 10:00:17 »
hmm, benim araba da 37bin km'de ama ben 10bin'de bir götürürüm bakıma.

Triger kayışı şimdiye kadar değişmedi.

Frenleri iyi durumda, balatalar da iyiymiş, yağsını benzincide değiştiriken baktım. (Ayrıca değiştiren arkadaş Toyota'dan gelmiş )

Özel servis istersen, benim daha önce gittiğim bir tane var. Şimdi yanımda bilgileri yok ama verebilirim (hatta daha önce forumda vermiş de olabilirim). Kaporta ve genel bakım yaptırmıştım onlarda daha önce, sorunla karşılaşmadım, Şaşmaz'da bir yerdi.

Toyan veya Akota sen alıp getirirsen takarlar mı balataları bilmem, uzun süredir Toyan'a uğramıyorum.

Vites için ise, düz vitesleri hiç açmıyorlar bile diye biliyorum ama yanlış da olabilirim. (Otomatikler, normal yağ gibi değiştirilebiliyor)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Mayıs 01, 2007, 10:24:23 »
Balatalarda Lucas ve ya Valeo'yu tavsiye ederim...
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 02, 2007, 00:06:40 »
Arkadaşım Nejat yanılmıyorsam Ankara' da ikamet ediyorsun Sana çok sağlam bir toyota özel servisi tavsiye edeyim git çok memnun kalacagına inanıyorum. ŞAşmaz sanayisinde TOSTÇU Baba var o sanayinin 17 yıllık tostçusudur nefisde tostlar yapar yemeni tavsiye ederim  tostçu babayı bulunca Uzmanlar toyotayı Fikret abiyi aradığını söyle bizzat kendisi götürür seni .  fikret abi  çok dürüst ve güvenilir bir servistir toyotanla ilgili her türlü sorununu en düzgün şekilde halladereler hiç pişman olmazsın Mesela bizinde toyotanın trigerimin değişmesi gerekiyordu 3 çeşit triger çıkarttılar 1. 20-40 bin  arası  gider 2. çıkardıkları 60 bin gider 3. çıkardıkları BANDO mARKA 100bin km gider hocam dediler bilyeyide GMB marka taktılar en ufak sıkıntı yaşamazsın dediler ki gerçekten  yaşamıyoruzda ve fiyatlarıda çok uygun işçilikleride süper ve çok uygun Fikret abi 7-8  yıl toyota da çalışmış bir usta sana hertürlü parça hakkında bilgi verirler. Mesela benim termostat bozuldu sanayiden aldırtmadılar termostatın en iyisini servis satıyor hocam onu tavsiye eeriz servisten al ister taktır istersen getir biz takarız dediler sanayide satılan en az 5 çeşit termostat var yinede aldırmadılar. kesinlikle tavsiye ederim gidersen memnun kalırsın.
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #4 : Mayıs 02, 2007, 09:30:56 »
ben servis diyorum sadece.

önceden toyotaların triger kayışları 150.000 km'de bir değişirmiş. ancak bir toyota camry 110,000de triger'i sıyırınca, 100.000'e düşürmüşler ana bakımı.

Servisin taktığı triger 100,000'de bir değişir ve eğer rutin bakımlardan şaşmıyorsanız, örneğin 80,000 km sonra bi hasar oluşursa, servis sorumluluğuna girer. ve bana sorarsanız kullanılan tüm parçalar 1. sınıf kalitede.

Renault falan deseniz, piyasada orjinalinden daha kalitelisini bulursunuz ama toyotada standartlar var. o standartlar da aracınız için en iyisi olanlar bence.

Bana sorarsanız hiç uğraşmayın allah korusun bi yanlışlık olur, telafisi olmaz.

Ben olsam servise giderim belki fazla para öderim ama, orjinali gibi olduğuna emin olurum.

Fren balataları için de servisi tavsiye edicem. Önceki balatalarımız kaliteli yan sanayiydi. Zaten frenler çok güçlü değil, biraz yüklendiğimizde kızaklıyordu. Serviste orjinallerini taktırdık şimdi çok iyi frenler.

Yağ olayında falan da servisteki yağdan kaliteli belki vardır emin değilim ama ben olsam dediğim gibi yine hiç uğraşmam. kaç paralık şey ki zaten?

Aracınızın km'si çok düşük. Temizdir mutlaka. benim aracım da 96 model 99,000 km'de şimdi 100,000 bakımı geliyor. Asla dışarıda yaptırmam hiçbirşeyini. Satarken bile 10,000'de bir servise bakıma girdiğini alıcıya söylemek, fiyat için bir avantj olur.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #5 : Mayıs 10, 2007, 16:15:32 »
Bende Selim Bey gibi servis diyorum. Dışarıda sanırım orjinal parça bulunmuyor. Orjinal kullanmak hem mantığa uygun, hem keseye. En azından dışarıda yaptıracaksak bile parçaları servisten alıp götürmek lazım, hatta öyle bile takarlarken parçayı değiştirebilirler, güvenilir yere gitmek lazım.

Bir başka tespitimde şu; bazı ufak tefek şeyleri kendimiz yapabiliriz. Örneğin belirttiğiniz cam sileceklerini 5 ytl ye alabilirdiniz. Takması çok basit.

(Genel bi konu) Triger kayışı  da eğer orjinalse 100.000 km gider bence. Dışarıdan taktılarsa 100.000 beklemek araçta büyük hasarlara yol açabilir.
Corolla 98 GLİ Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 12, 2007, 09:25:36 »
Nejat arkadaşım gönderdiğin mesajda uzmanlar toyotanın telefononu verirmisin demişsin 0532 227 79 11 bu numara oranın sahibi fikret abinin numarası ararsan yardımcı olur.Cevap vermekte geciktiğim için özür dilerim
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))