Gönderen Konu: İlginç Bir Mercedes Hikayesi  (Okunma sayısı 10656 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
İlginç Bir Mercedes Hikayesi
« : Mayıs 05, 2010, 17:05:29 »
Alıntıdır... Kaynak : http://www.aracforum.com/mercedes/13438-ibretlik-bir-mercedes-hikayesi.html

Mercedes'i olanlar ve olmasını isteyenler için...

Allaha şükür, lüks sınıf Mercedes'im yok. Orta sınıf bir araç bizi istanbul caddelerinde dolaştırmaya yetiyor.
Dolayısı ile lüks sınıf bir Mercedes'in bana verebileceği faydalardan da zararlardan da uzağım!

şimdi Lüks sınıf Mercedes marka otosu olanlar için ibretli, gerçek hayattan alınma bir hikayem var:

Hükümetin önemli isimlerinden birisinin oğlu ve arkadaşları bir kamu bankasının genel müdürüne ait bir Mercedes ile istanbul'da geziye çıkıyorlar.

Gençlerin babaları oldukça nüfuzlu kişiler istanbul Anadolu yakasından E-5 üzerinden Tekirdağ'a doğru yola çıktılar.

Silivri'yi geçtikten sonra hava da kararmaya başladı, bu yüzden dönmek istediler. O sırada gençlerden birisi biraz rahatsızlanır.

Otomobili kenara çekip rahatsızlanan arkadaşının biraz temiz hava alması araçtan inerler ve arazide biraz yürürler.

O sırada arabayı kullanan genç anahtarı düşürdüğünü fark eder. Aracın yanına döndüklerinde aracı açamazlar.
Bu arada aracın bütün güvenlik sistemi harekete geçmiş ve araç balyozlu müdahale dışında müdahaleye izin vermemektedir.

Arama tarama işlemini sürdürürler ama anahtarı bulamazlar.

Cep telefonları ile yardım isterler ancak istanbul'daki hiçbir servis kendilerine yardımcı olmaz. Mercedes'in istanbul Temsilcisi'ne ulaşırlar. Temsilci kendilerine yardım edebileceğini söyler:

Gençlere Mercedes'in sahibi hakkında bilgiler soran temsilciye bu bilgiler verilir.

Araçla ilgili bilgiler verilir. Bu arada temsilci diğer telefonla da Almanya ile görüşür. üok önemli bir müşterileri olduğu bilgisini verir.

Sonra gençlere döner ve şu anda bulunduğunuz yerden arabanın en son park ettiği yere ne kadar sürede gidebileceklerini sorar.

-2 saat 10 dakika.

Bundan sonra Almanya'dan gelen talimatlar şöyledir:

Sürücü otomobilin yanına gelsin. Beş saniye sonra önce otomobilin kabin lambası kendiliğinden yanar. Ardından park lambaları. Sonra motor çalışır. Bundan sonra kapı kilitleri açılır.

Sürücü otomobile binsin. Direksiyon kilitlidir. 30 saniye kadar sonra direksiyon kilidi de açılır. Telefondan gelen son talimat şöyledir:

"Aracın en son park edildiği yere ulaşması için size 2 saat 20 dakika izin verildi. Araç 2 saat 20 dakika sonra yeniden stop ettirilecek ve kapıları kilitlenerek emniyet altına alınacak. Geçmiş olsun, iyi yolculuklar.

Verilen süre içinde istanbul'a dönerler. Araç bir müddet sonra çalışmasını durdurup kapıları kilitler. Ertesi gün de araç sahibine yeni anahtarı gönderilir.

Lüks sınıf Mercedes veya lüks sınıf başka marka araç kullanan kişilerin bir kısmı bu türlü uzaktan müdahalelerle araçlarına komut verilebildiğini biliyor olabilir. Ama benim tahminim bu tür araç sahiplerinin çoğu araçlarına uzaktan her türlü müdahalenin yapılabildiğinden bihaberdir.

Eğer Mercedes firması bu türlü bir sisteme sahipse dilediği aracı dilediği yerde durdurup dilediği sistemini kullanılamaz hale getirebilir. Ki teknik olarak da bu türlü müdahaleler ulaşılan teknolojik seviye sayesinde mümkündür.

Mesela araç hızla giderken frenleri boşa çıkarabilir. Ya da araç hızla giderken direksiyonu kilitleyebilir, ya da sizi isterse aracın içinde hapsedebilir.

insanlar zenginleştikçe daha lüks sınıf araçlara meylediyorlar. Dolayısıyla zenginledikçe hayatlarının bazı kontrollerini de büyük firmalara bilerek ya da bilmeden bırakıyorlar.

Kontrolünüzü biri firmaya vermek aynı zamanda o firmaya sızabilen ya da o firma ile işbirliği yapan mesela o devletin istihbarat örgütlerine vermek anlamına da gelir.

Umarım, bu tür araçları olanlara faydalı bir yazı olmuştur!
-------------------------------------------------------------------------

Bana pek inandırıcı gelmedi ama şayet gerçeklik payı da varsa, helal olsun mercedese....

Toyota Club Türkiye

İlginç Bir Mercedes Hikayesi
« : Mayıs 05, 2010, 17:05:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: İlginç Bir Mercedes Hikayesi
« Yanıtla #1 : Mayıs 05, 2010, 17:24:51 »
Bu bildiğim kadarıyla doğru. Sanırım uydu telefonu benzeri bir iletişim sistemi var. (Mercedes ve BMW üst modellerinde oluyor)
Çoğu makam araçlarının bu markalar olduğunu düşünürsek, ülkelerin kaderinin Alman gizli servisi başta olmak üzere sistemi çözen ve uydu teknolojisine sahip tüm gizli servislerin elinde olduğunu tahmin etmek güç değil. Susurluk kazası da hatırlarsınız üst sınıf bir Mercedes'te olmuştu.. Bir başka mercedeste de başbakan kapalı kalıp fenalaşmıştı.
Komplo teorisi tabi ama teknolojik olarak mümkün.
Bi de düşünün arabalarda bu varsa acaba uçaklarda ne gibi sistemler var??
Bizim bir çırpıda ölen nükleer fizikçilerimizi hatırlayın..
Polonya liderini hatırlayın..
başkaları da var...
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 05, 2010, 17:57:23 »
Bana pek inandırıcı gelmedi ama şayet gerçeklik payı da varsa, helal olsun mercedese....

Birçok üst sınıf araçta bu özellik var. Jaguar'da bu sistemi kendim gördüm :) Jaguardaki sistem Benz ile aynı mı bilmiyorum ama anahtar araç içersine girince dışardan müdahale sistemi devre dışı kalıyor. Yani anahtarınız yanınızdaysa bu sistem devre dışı kalıyor (üreticinin yaptığı açıklama bu, belki de devre dışı kalmıyordur Ahmet abinin demek istediği gibi)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 05, 2010, 19:07:19 »
  Çok derin konular bunlar. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 05, 2010, 20:25:28 »
Chevrolet On-Star sistemini kullaniyor 10-12 senedir. Chevrolet'nin en ucuz Kore yapimi Aveo modelinde bile var.Mercedes de benzeri bir sistem kullaniyor herhalde.

http://www.onstar.com/us_english/jsp/plans/remote_services.jsp?service=RDU
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 05, 2010, 20:35:31 »
Eğer doğru ise çok ilginç

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Starlet GT Turbo
  • Araç: Starlet
« Yanıtla #6 : Mayıs 05, 2010, 20:47:13 »
benimde duyduğum var böyle bişey. Hatta arka sokaklarda bir bölümde bile reklamını yaparlardı resmen  :blink:
||||  Got Boost ?  ||||  No More V-TEC !  ||||

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 05, 2010, 22:19:39 »
Resmi olarak güvenli dense bile yazılım içine backdoor (arka kapı) denen şeyler konabilir. Hatta bazen acil durumlar için iyi niyetle yapılır bu. (Tabi etik bişey değil) Şirkette dahi bunu bir iki kişi bilir genellikle. Yani yazılımla kontrol edilen şeylerin yaygınlaşması güvenlik açıklarını beraberinde getirecek kaçınılmaz olarak.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 05, 2010, 22:34:18 »
Bu olay ilk duyulduğu zamanlar,  akla Eşref Bitlis paşanın helikopter kazası gelmişti. Hatta sırf  bu tür sistemler  yüzden Bülent Ecevitin hep Renault Safrane  model  araçları kullandığı  yazılmıştı. 
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 05, 2010, 23:47:06 »
Bu varsayım üzerinden gidersek geçen hafta Bolu da yaşanan kaza da karmaşık hale geliyor. Otobanda Mercedesin Tır a arkadan dümdüz girmesi. Enteresan bir olay. İçinde Ericsson Türkiyenin 3 önemli ismi.
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 06, 2010, 00:33:46 »
Kredi ile satılan araçlara özellikle takılan bir sistem var. Aracın çalışması, yeni vs. istenildiği gibi kontrol edilebiliyor.

(Yakın zamanda bununla ilgili bir haber vardı. Bulabilirsem aktarırırm.)
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 06, 2010, 00:35:33 »
İşten atılan araba satıcısının intikamı acı oldu 

Selim ÖZTÜRK / hurriyet.com.tr 19 Mart 2010

Bir otomobil bayisinde çalışan ve işine bir ay önce son verilen Omar Ramos-Lopez, eski iş yerinden intikamını şirketin satışa çıkardığı otomobillerin sabitleme (immobilization) sistemini kırarak aldı. Olay ise sabitleme sistemi kırılan araçların kornalarının gece yarısı kendi kendine çaldığını gören ve araçlarını çalıştıramayan araç sahiplerinin şikayetiyle ortaya çıktı.

Daha önce ABD'nin Teksas eyaletinde bir otomobil bayisinde çalışan ve işine bir ay önce son verilen Omar Ramos-Lopez, işten çıkarılmasının acısını şirketin sabitleme (immobilization) sistemini kırarak (hack'leyerek) çıkardı. Sabitleme sistemi kırılan araçların ateşleme sisteminin bloke edilmesiyle birlikte 100'den fazla araç çalışamaz hale geldi.

Şikayetlerin artması üzerine araştırmalarına ağırlık veren Texas Auto Center yetkilileri, ilk olarak olası bir sistem hatası ihtimali üzerinde dursa da, bundan bir sonuç alamadı. Daha sonra sistemin şifrelerini resetleyen şirket, çok geçmeden Ramos-Lopez'in şirkette çalışan bir arkadaşının hesabına girerek 100'den fazla aracın sabitleme sistemine ulaştığı anlaşıldı. Olayın ardından eyalet polisi, Ramos-Lopez'i göz altına aldı.

SABİTLEME (IMMOBILIZATION) SİSTEMİ NE İŞE YARIYOR

Otomobillere yerleştirilen ve siyah bir kutunun içinde yer alan sabitleme sistemi sayesinde otomobillerin ateşleme sistemi bloke edebildiği gibi, araç sahiplerinin borçlarını ödeme düzenini kontrol eden şirket, bu sistem ile borcunu vaktinde ödemeyen müşterilerinin kornalarını çalarak müşterilerini bu konuda uyarabiliyor.

Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 06, 2010, 11:38:36 »
Merhum Muhsin Yazıcıoğlu başkanımızında vefatı bu tür sisteme yada komploya bağlanabilir.

Hatta geçen senelerde başbakanımızın mercedes içinde kilitli kalmasını da ben bir tehdit olarak görüyorum.

Birisi birşey istemiştir, başbakanımız red etmiştir, sonrasında diş göstermek için araç içinde kilitli bırakılmıştır vs... vs..

Çok derin konular bunlar. :)

Sen noktayı koymuşsun hakan abi ama çenem tutulsun, virgüllemeden edemedim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 09, 2010, 23:24:04 »
evet bu tür sistemler basit bir gps takip sistemiyle yapılabiliyor, geçenlerde ana haber bülteninde vardı. adam eczanede cinayet işliyor ve kiraladığı araçla kaçmaya çalışıyor. bir müddet sonra uydu müdahalesiyle motor durduruldu kapılar kilitlendi, yeri zaten biliniyor. polis gitti aldı zanlıyı. konuyu okuyunca benim de aklıma ilk başbakanın balyoz olayı geldi...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Mayıs 10, 2010, 11:06:51 »
Arkadaşlar bence de bunlar gerçek, yani komplo teorisi falan degil
Her sey mumkun bunu bilerek hareket etmek gerekli
Ozellikle devlet adamlari çok dikkatli olmali, dusunsenize bu arabalarin icerisine her turlu bocek ve kamera da konulabilir
Ayrica onemli kisiler istedikleri kadar gezi guzergahlarını gizlesinler sonucta aracta GPS var ve uretivi firma araca ne koydu bilemezsiniz ki,
Dusunsenize guvenli ve zırhli diye milyonlarca  Euro ya aldiginiz araclar aslinda hic guvenli degil

- bir devlet buyugune alinan AUDİ ve resimleri aklima geldi, daha ucakta resimleri çekilmisti ama ustune gidilmedi
- aselsanda ki muhendislerin intiharlari aklima geldi, bu da hic sorusturulmadi
- Savas ucaklarimiz ABD yapimi ucaklara ates edemiyor, cunku onlari dost olarak taniyor ve buna mudahale edilmesine ABD izin vermiyor. Yani ABD ucagi alan ulkeler bu ucaklar ile birbiri ile savasamiyor
ama abd nin kendi ucaklari rahatlikla herseyi yapabiliyor, ustelik bu uzaktan denetimi arabalara uygulayabiliyorlarsa, savas makinelerinin karakutu denilen yazilimlarina hic girmeyelim, dusunsenize pilotlar bile emirleri ucakta son anda aliyorlar, ama bu emir aninda baska guclere rahatlikla gidebilir
- Su an buyuk ulkelerde ozel buyuk firmalarda, resmi ve askeri kuruluslarda kesinlikle Windows programlari kulnilmiyor. Çunku ayni sekilde uzaktan bu yazilimlara ulasilip bilgiler ele gecirilebiliyor,
- Eshelon sistemi ortaya cikti ve hemen kapatildi, buna gore CIA avrupadaki ihalelere iliskin bilgileri onceden  edinip (tlf, bilgisayar vb araciligi ile) kendi USA sirketlerine para karsiligi satiyormus. YAni siz kapali zarftaki teklifi onceden bilerek ihaleye giriyorsunuz. Tabii burada milyarlarca dolarlik ihaleler soz konusu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 10, 2010, 11:24:00 »
bu olayı daha öncede duymuştum... mercedesde bu özelliğin olduğunu biliyorum ki; iş arkadaşımın babası yeni mercedes almıştı,belli bir müddet sonra müşteri hizmetleri arayarak bakım kilometresinin geldiğini belirtmesi üzerine, arkadaş babasının araç bakım km sinin dolmasına 2500 km daha var dediğinde, müşteri hizmetlerinin ise aracınız 2 defa hata uyarı mesajı verdiği bilgisini verdikden sonra,acil servise gelinmesi gerektiğidir... kişi çok üst düzey biri değil ama aynı aracın leventte direksiyon kilitlemesi sonucu bariyerlere hafiften vurarak durması gibi enteresan olayıda mevcut...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #16 : Mayıs 10, 2010, 17:12:32 »
anlatılan hikaye bana pek mantıklı gelmedi, aracın dünya genelinde böyle bir komut alabilmesi için iki pratik yol var.
birincisi gsm alt yapısı ikincisi orta/kısa/uzun dalga radyo yayını.
birinci şıkta aracın içinde sim kart olması (ve böyle gizli servis vari bir uygulamada alman operatoru kullanıyor olması gerekir) ve türkiye ve dünyada data transferini roaming ile kullanmalı ve ücreti yerli operatorlere ödenmeli ki pek ekonomik ve gizli kalacak bir uygulama olması imkansız.
ikinci şıkta ise dünya çapında almanyayı dinleyen bir radyo altyapısı. bu mümkün olabilir ama merkeze konum veya herhangi bir bilgi yollamak imkansız olur, veri göndermek için devasa anten sistemleri gerekir, ayrıca tek antenle tüm dünyayı kapsayamazsınız. 

ayrıca gps ile veri gönderilemez ve uydu kullanan araçlar hemen farkedilecektir.

bu hikaye benim için şehir efsanesi olarak kalacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 10, 2010, 20:41:02 »
http://www.onstar.com/us_english/jsp/explore/onstar_basics/technology.jsp

On-Star cep operatorlerini kullaniyor.Sistemin adi 'Telematics'mis... Ilk sene ucretsiz, daha sonra abonelik ucrete tabii.En azindan burada istesen istemesen de aldigin araba ilk yil On-Star'li.Mercedes GSM iletisim ucretini kendisi oduyor olmali.
Gizli bir uygulama oldugunu zannetmiyorum, dedigim gibi ABD'de 10-12 yildir kullaniliyor, Avrupa'da da farkli degildir...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 10, 2010, 20:53:50 »
bu hikaye benim için şehir efsanesi olarak kalacaktır.

Şehir efsanesi dediğin olayı ben kendi gözümle gördüm; Aracın kapıları (Jaguar) üretici firma tarafından kimlik bilgileri doğrulandıktan sonra açıldı ;)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2004 1.6 sol sedan otomatik
« Yanıtla #19 : Mayıs 13, 2010, 01:35:37 »
bence bu durumda hiçbir zarar yok.BAzı arkadaslar demişler yok mercedes yolda giderken arabayı falan kilitler vs :) diyelim oldu bu durum bizim arabalarda hiç mi olmayacak bi şee yanı simdi bizim arabalarda hersey tamamen bizim kontrolumuz altında mı hayır .sonra bizim arabaların guvenliği ile meredeslerin guvenliğini kıyas etmek mercedese resmen kufur etmek gibi olur simdi.
bence kesinlikle MÜKEMMEL bir şey bu .Uzun lafın kısası
 Almanlar yapıyorlar yaaaaffffff  :alkis: :alkis: :alkis:
malatya