Gönderen Konu: rulmanlar...  (Okunma sayısı 2605 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
rulmanlar...
« : Mayıs 05, 2010, 00:09:10 »
Bugun arabadan gelen sesleri dinledik ustamla..Usta bu sesler kayışlardan değil rulmanlardan geliyor galiba dedi..Ya rulmanların kendisinde veya onların etrafındaki keçelerde sorun vardır dedi sizce nolmuş olabilir başına gelen var mı?Birde bu sesler arabayı zorlamadan araba iyice ısınmadan gelmiyor..

Toyota Club Türkiye

rulmanlar...
« : Mayıs 05, 2010, 00:09:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: rulmanlar...
« Yanıtla #1 : Mayıs 05, 2010, 10:33:09 »
deniz bey rulmanlar umumiyetle soğukken daha fazla ses yapar diye biliyorum.triger gergi bilyası yapabilir çünkü motor ısınınca triger kayışı ısınıp bir miktar uzar ozaman bilyadaki baskı azalacağı için bilya bozuksa ses yapabilir.en iyisi doktorların kullandığı steteskop ile motorun ses gelen bölgesini tespit etmek.kolay gelsin.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 05, 2010, 10:38:19 »
deniz bey rulmanlar umumiyetle soğukken daha fazla ses yapar diye biliyorum.triger gergi bilyası yapabilir çünkü motor ısınınca triger kayışı ısınıp bir miktar uzar ozaman bilyadaki baskı azalacağı için bilya bozuksa ses yapabilir.en iyisi doktorların kullandığı steteskop ile motorun ses gelen bölgesini tespit etmek.kolay gelsin.
Atilla bey, öncelikle aramıza hoş geldiniz, form kurallarımız gereği sizi tanışma bölümünde kendinizi ve arabanızı tanıtır bir tanışma maili yazmaya davet edeblir miyim? şimdiden teşekkür ederim iyi formlar...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 05, 2010, 22:35:01 »
Hmm bilyalardan diyosunuz yani...Aracı hızlandırmak için gaza yüklendiğimde olmuyor.Ancak sürati sabit tutmaya çalıştığımda ve rolantide acayip ses geliyor napmam gerekli bilmiyorum..Başına böyle bişey gelen var mı acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #4 : Mayıs 05, 2010, 22:50:20 »
toyota corolla 2004'üm var. klima ve gergi rulmnlarından ses geliyordu. gittim değiştidim. dediğiniz doğru araç ısınınca daha çok ses geliyor. rulman dediğimiz şey bilya gibi ömrü olan dönen bir parça. avuçiçi kadar bişery. genelde 125 bin cıvarında rulmanların değişmesi gerekiyormuş.  klima rulmanının kendşsi pahalı değil ama klima gazının boşaltılmas gerektiği için maliyet artıyor. ben işçilik dahil 120 liraya rulmanı değiştirip klimaya gaz bastırmıştım. diğer rulman da 30 lira..büyük bi problem değil. yaklaşık 2 saat süre ve 150 lira cıvarında paraya ihtiyacınız var...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 05, 2010, 23:54:13 »
Teşekkür ederim..Bizimde 96 model 155 binde var arabamız sadece triger seti değişti ama bununda değişme zamanı gelmiş :) Teşekkür ederim  tekrardan :)