Gönderen Konu: arkadaşlar arabadan cik cik sesi geliyor. yardım eder misiniz lütfen  (Okunma sayısı 50554 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Arkadaşlar bende 2004 corolla var. Sorun şu: arabadan cik cik sesleri geliyor ama öyle böyle değil. insanı çileden çıkarıyor. :-\ hani böyle iki tane hızla dönen metali sürtersiniz ya öyle bir şey.sanki araba da evcil kuş besliyorsun :( ama uğultu şeklinde değil

Aracın camları iken ön taraftan geliyormuş gibi oluyor ama camları açınca sesin arkadan; özellikle de arka sağ tekerden geldiğini fark ediyorsunuz.

Bununla ilgili hafta sonu özel servise gittim. ilk önce el freni olabilir dediler , hiçbir şey çıkmadı.
yüksek ihtimalle arka diskten dediler. değiştirdik. 200 tl güme gitti.
sonra bi de balataları deneyelim dediler uyumsuzluk falansa diye. sıfır balata taktılar gene kesilmedi.
porya lar çıkartıldı yağlandı. gene fayda yok.
sağolsunlar 3 saat falan sırf benimle ilgilendiler. işçilik almadılar. sürten bir yer var mı diye her tarafı inceledik.

ihtimal bilya keçesi veya bilyadan dediler. ama bilya porya ile beraber değişiyormuş. 400 + 50(işçilik).
bende şu anda çıkmaz deyip ayrıldım. ses hala devam ediyor.

sizce ne olabilir acaba. birde çıkan ses direksiyon sağa döndükçe artıyor hafif sola kırınca geçiyor gibi.

şimdiden teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
Ynt: arkadaşlar çözemediğim bir sorun var yardım eder misiniz
« Yanıtla #1 : Mayıs 04, 2010, 18:49:45 »
fatih bey konu başlığında sorununuza dair bir bilgi verirseniz daha çabuk cevap alacağınıza eminim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Kimse gülmesinde kayışlardan geliyor olmasın bu ses. Direksiyon çevirince artıyor diyorsunuz. Kayışlara motor çalışırken su döküp denedinizmi?
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
Kimse gülmesinde kayışlardan geliyor olmasın bu ses. Direksiyon çevirince artıyor diyorsunuz. Kayışlara motor çalışırken su döküp denedinizmi?

Çok mantıklı bence sorun kayışlardan olabilir :):)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Land Cruiser
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
bi fikrim yok ama benzinlimi-lpglimi-dizelmi oldugunuda yazarsanız bence daha sağlıklı bilgi almış olursunuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
teşekkürler arkadaşlar. onu da deneyelim :-[

ama sanki direksiyonu sola hafif kırınca araçta ve doğal olarak ta arka tekerlerde belli oranda sola döndüğü için ses kesiliyor gibi geliyor. çünkü camı açıp dinlediğinizde ses arka sağdan geliyor gibi.

kayışlardan olsa motor kısmından gelmesi gerekmez mi yoksa ses yankı yapıp bizi mi kandırıyor :blink:

bu arada araç lpg li ama benzinde de lpg de de sorun aynı. serviste iken benzin de denedik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
bu
Çok mantıklı bence sorun kayışlardan olabilir :):)

ramazan bey ve bayram öncelikle teşekkür ederim.

aracı havaya kaldırdık askıda iken motoru çalıştırıp 140 a kadar dayayıp hızı direksiyonu sağa sola 4-5 dakika çevirdik. ama inanın arbadan çıt ses çıkmıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Tamponun govdeyle bitistigi yerlerden birinde olmasi gereken klips vs tutturucu neyse yerinde olmayabilir, metal parcalar ruzgarda, yolda birbirine surterek ses cikariyor olabilir.Liftte ses cikmamasini buna bagliyorum ben.
bu
ramazan bey ve bayram öncelikle teşekkür ederim.

aracı havaya kaldırdık askıda iken motoru çalıştırıp 140 a kadar dayayıp hızı direksiyonu sağa sola 4-5 dakika çevirdik. ama inanın arbadan çıt ses çıkmıyor
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
Bilyanın porya ile beraber değişmesi bana çok anlamsız geldi, bilen arkadaşlar vardır mutlaka ama öyle saçma bir şey yapılacağını hiç zannetmiyorum. Dönüşlerde sesin kesildiğine göre viraj denge sistemlerinde de olabilir. araçta belli hızlardan sonra özellikle kasislerde aracın arkası kalkıp indikten sonra bir savurma var mı acaba?
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Bilyanın porya ile beraber değişmesi bana çok anlamsız geldi, bilen arkadaşlar vardır mutlaka ama öyle saçma bir şey yapılacağını hiç zannetmiyorum. Dönüşlerde sesin kesildiğine göre viraj denge sistemlerinde de olabilir. araçta belli hızlardan sonra özellikle kasislerde aracın arkası kalkıp indikten sonra bir savurma var mı acaba?
Bende sordum sadece bilya değişmiyor mu diye alper bey.
geçen yıl ön bilyayı 80 e değiştirmiştim. arka öyle değil dediler. poryanın içinde abs de olduğu için bu fiyata dediler.
Benim sıkıntım da bu zaten eğer sorun poryada veya içindeki bir aksam ile ilgili değilse gidecek 450 lira ve ben sinir olduğumla kalacağım.

benim cik cik sesi düşük yani 15-20 ile giderken bile oluyor hızlandıkça şiddeti artıyor. kasislerde falan bir sorun yok gibi ben hiçbir sorun yaşamadım alper bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
Fatih bey sizin aracınızdaki sistem hakkında bir bilgim yok ama babamın aracında öye bir sesle bir süre başımızı ağrıttı bizim. biraz sert dönüşlerde arkadan cık cık diye ses geliyordu. Oradaki denge demirinin tutunduğu yerden kayması nedeniyle oluyormuş, bulana kadar baya uğraştırmıştı. Ama bizimki sizin dediğinizin tersine dönüşlerde oluyor düz giderken ses yapmıyordu.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
benim tahminim ses ön taraftan geliyor.ön bilya ayarı,fren pabucu eskimesi ,kaliper tembelliği en önde gelen sebeplerdir.iyi bir tamirci çok rahat teşhis ve onarım uygular.tamirci seçimi çok önemli arkadaşlar.daima tavsiye ile tamirciye gidin.hiç olmazsa parçacılardan tavsiye alın.hepinizin gözlerinden öperim.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 3 kere teşekkür etti
Benim Corolla'dan da cik cik kuş gibi ses gelirdi, özellikle frenlemelerde. Ama sesin ön konsoldan geldiğini bildiğimden pek önemsemezdim. Sonra bir ara kesildi, 6 ay kadar, tekrar başladı. Yani aramız iyiydi kendisiyle anlayacağınız :)

Ön konsoldan gelmediğine emin misiniz? Çünkü araç hareket halindeyken sesin dağılımı sizi yanıltabilir.
Aşıksan vur saza, şoförsen bas gaza!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Benim Corolla'dan da cik cik kuş gibi ses gelirdi, özellikle frenlemelerde. Ama sesin ön konsoldan geldiğini bildiğimden pek önemsemezdim. Sonra bir ara kesildi, 6 ay kadar, tekrar başladı. Yani aramız iyiydi kendisiyle anlayacağınız :)

Ön konsoldan gelmediğine emin misiniz? Çünkü araç hareket halindeyken sesin dağılımı sizi yanıltabilir.

bende önden geldiğini sanıyordum olcay bey. hatta o yüzden 2 hafta önce ön disk ve balataları değiştirdim ama geçmedi.

Usta ile arabaya bindik. neredeyse 20 km falan deneme yaptık. o da ilk başta önden zannetti. ama camı açıp dinlediğimizde ( yavaş hızla bile giderken ) ses bariz sağ arka taraftan geliyor. hatta kendim arka koltuğa oturup dinledim. ses ordan bir yerden geliyor. disk değil, balata değil onları denedik.

benim düşündüğüm şu; iki parça birbirine belli noktalarda temas ediyor. araba hızlandıkça cik cik sesinin sıklığı ve şiddeti artıyor. çünki sürekli temas olsa cazırtı şeklinde bir ses olması gerekmez mi acaba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 176000
  • Model Yılı: '08
  • 2 kere teşekkür etti
Sağ arka lastiğe saplanmış metal varmı: bakın derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
fatih bey, benimde başıma geldi ama bende yavaş gidişlerde,dönüşlerde ve   ferenlere basılsığında oluyordu . balatalarım yeni idi. bion saplamalarından çıktı .bionları söktüğünüzde yeniden takarken elle kolaylıkla belli bir yere kadar sıkılmıyorsa sona doğru tabii bion anahtarı kullanılacak ama somun anta değene kadar elle sıkılamıyorsa  büyük olasılıkla bion ve  somunlarını değiştir derim.benim sorunum böyle çözüme kavuştu.bion saplamalarını da kendim değiştirdim  çokta zor değil. siz bundanmı olup olmadığını anlamak için önce bin somunlarının hepsini birazdaha sıkmayı deneyin eger azalma veya kople kesilme olursa.kesin bu bahsettiğim  sebeptir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
fatih bey, benimde başıma geldi ama bende yavaş gidişlerde,dönüşlerde ve   ferenlere basılsığında oluyordu . balatalarım yeni idi. bion saplamalarından çıktı .bionları söktüğünüzde yeniden takarken elle kolaylıkla belli bir yere kadar sıkılmıyorsa sona doğru tabii bion anahtarı kullanılacak ama somun anta değene kadar elle sıkılamıyorsa  büyük olasılıkla bion ve  somunlarını değiştir derim.benim sorunum böyle çözüme kavuştu.bion saplamalarını da kendim değiştirdim  çokta zor değil. siz bundanmı olup olmadığını anlamak için önce bin somunlarının hepsini birazdaha sıkmayı deneyin eger azalma veya kople kesilme olursa.kesin bu bahsettiğim  sebeptir
denemekte fayda var teşekkür edrim muharrem bey.
çünkü bende cik cik sesi başladıktan sonra 10-15 km ile giderken bile çıkıyor. sağa dönüşlerde artıyor.
bilya olsa ses uğultu şeklinde ve sürekli olması lazım. bende ki bazen kesilen başladığı zamanda hız farketmeksizin çıkan bir ses. birde frenlemelerde hafifte olsa artıyor