0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kimse gülmesinde kayışlardan geliyor olmasın bu ses. Direksiyon çevirince artıyor diyorsunuz. Kayışlara motor çalışırken su döküp denedinizmi?
Çok mantıklı bence sorun kayışlardan olabilir
bu ramazan bey ve bayram öncelikle teşekkür ederim.aracı havaya kaldırdık askıda iken motoru çalıştırıp 140 a kadar dayayıp hızı direksiyonu sağa sola 4-5 dakika çevirdik. ama inanın arbadan çıt ses çıkmıyor
Bilyanın porya ile beraber değişmesi bana çok anlamsız geldi, bilen arkadaşlar vardır mutlaka ama öyle saçma bir şey yapılacağını hiç zannetmiyorum. Dönüşlerde sesin kesildiğine göre viraj denge sistemlerinde de olabilir. araçta belli hızlardan sonra özellikle kasislerde aracın arkası kalkıp indikten sonra bir savurma var mı acaba?
Benim Corolla'dan da cik cik kuş gibi ses gelirdi, özellikle frenlemelerde. Ama sesin ön konsoldan geldiğini bildiğimden pek önemsemezdim. Sonra bir ara kesildi, 6 ay kadar, tekrar başladı. Yani aramız iyiydi kendisiyle anlayacağınız Ön konsoldan gelmediğine emin misiniz? Çünkü araç hareket halindeyken sesin dağılımı sizi yanıltabilir.
fatih bey, benimde başıma geldi ama bende yavaş gidişlerde,dönüşlerde ve ferenlere basılsığında oluyordu . balatalarım yeni idi. bion saplamalarından çıktı .bionları söktüğünüzde yeniden takarken elle kolaylıkla belli bir yere kadar sıkılmıyorsa sona doğru tabii bion anahtarı kullanılacak ama somun anta değene kadar elle sıkılamıyorsa büyük olasılıkla bion ve somunlarını değiştir derim.benim sorunum böyle çözüme kavuştu.bion saplamalarını da kendim değiştirdim çokta zor değil. siz bundanmı olup olmadığını anlamak için önce bin somunlarının hepsini birazdaha sıkmayı deneyin eger azalma veya kople kesilme olursa.kesin bu bahsettiğim sebeptir