Gönderen Konu: 1.3 Motor Eski Kasa Yarisime Landi Renzo LGP Kiti  (Okunma sayısı 4399 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
1.3 Motor Eski Kasa Yarisime Landi Renzo LGP Kiti
« : Mayıs 03, 2010, 17:01:27 »
Aracım 6,5 - 6,7 gibi tatminkar performansa sahip bir benzinli motor için oldukça ehven sayılabilecek şehiriçi ortalama yakıt tüketimine sahip olsa bile son zamanlarda hafta sonları çok fazla km yapmak durumunda kaldığım için bir süredir arayış içerisindeydim. Bir yakınım vasıtasıyla çok cazip olduğunu düşündüğüm (1250 TL) bir fiyat aldığım ve öncesinde de Toyota ile çok uyumlu olduğunu duyduğum Landi Renzo markasında karar kıldım. Montaj, eğer o güne kadar beni kararımdan caydıran olmazsa gümrükteki kitler çekilir çekilmez (muhtemelen Perşembe günü) yapılacak :) Montajı yapacak olan firma Adana'da LPG konusunda en sağlam yerlerden biri olarak bilinen ve Kayserili distribütör firmanın direkt şubesi konumunda olan bir yer. Öğrendiğime göre Toyota konusunda oldukça tecrübeleri varmış ve daha önce de eski kasa Yaris'e montaj yapmışlar. Landirenzo'nun Avrupa'da ve Türkiye'de Opel'in 0 km araçlarına montaj yaptığını duymuştum ama bu vesile ile yapmış olduğum araştırma sonucunda pek çok firma ile çalıştıklarını ve bu arada Toyota ile de anlaştıklarını öğrenmiş oldum. Aşağıdaki bağlantıda "Also TOYOTA choses LANDI RENZO" bağlantısına tıklarsanız manuel vitesli 1.0 motor Toyota Yaris ve Aygo modellerine fabrika çıkışı montaj yapılacağı haberini okuyabilirsiniz. Bu haberi okuyunca bu konudaki cesaretim biraz daha arttı açıkcası  :)

http://www.landi.it/layout.jsp?idz=10105&idtp=158&lang=3

Montaj yapacak firmanın bana verdiği bilgiye göre enjektörler ve beyin Bosch marka ve oldukça kaliteli imiş. Stepne lastiğin yerine 32 litrelik simit depo düşünüyorum. Şehir içinde stepneyi zaten olamayan bagajıma koyar mıyım bilmiyorum :D Hadi hayırlısı diyorum ve montaj gününü bekliyorum.

Forumda çok fazla LPG'li Yaris yok, eğer taktırırsam iyi bir referans olacağına inanıyorum :)
Folgsamkeit macht frei...

Toyota Club Türkiye

1.3 Motor Eski Kasa Yarisime Landi Renzo LGP Kiti
« : Mayıs 03, 2010, 17:01:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.3 Motor Eski Kasa Yarisime Landi Renzo LGP Kiti
« Yanıtla #1 : Mayıs 03, 2010, 17:30:41 »
OOOOoooooo Hakkı Başkanım :) Demek kriz yarislere kadar indi ha :lol:

Landi Renzo'nun gerek servis ağı, gerek bayileri beni pek tatmin etmemişti. Açıkçası atikeri taktırmadan önce de Landi Renzo'da karar kılmıştım, bayinin hoşuma gitmemesi sebebiyle vazgeçmiştim.

Hayırlı uğurlu olsun diyorum Hakkı Abim benim :)

Eğer montaj ve işçilik konusunda sıkıntı yaşamaz, kit'te de fabrikasyon hatası olmaz ise LPG olayından çok ama çok memnun kalırsınız :)

Yakıt göstergesine bakmadan gazlamak..... Asrın mutluluğu olsa gerek :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 03, 2010, 17:35:49 »
Aracım 6,5 - 6,7 gibi tatminkar performansa sahip bir benzinli motor için oldukça ehven sayılabilecek şehiriçi ortalama yakıt tüketimine sahip olsa bile son zamanlarda hafta sonları çok fazla km yapmak durumunda kaldığım için bir süredir arayış içerisindeydim. Bir yakınım vasıtasıyla çok cazip olduğunu düşündüğüm (1250 TL) bir fiyat aldığım ve öncesinde de Toyota ile çok uyumlu olduğunu duyduğum Landi Renzo markasında karar kıldım. Montaj, eğer o güne kadar beni kararımdan caydıran olmazsa gümrükteki kitler çekilir çekilmez (muhtemelen Perşembe günü) yapılacak :) Montajı yapacak olan firma Adana'da LPG konusunda en sağlam yerlerden biri olarak bilinen ve Kayserili distribütör firmanın direkt şubesi konumunda olan bir yer. Öğrendiğime göre Toyota konusunda oldukça tecrübeleri varmış ve daha önce de eski kasa Yaris'e montaj yapmışlar. Landirenzo'nun Avrupa'da ve Türkiye'de Opel'in 0 km araçlarına montaj yaptığını duymuştum ama bu vesile ile yapmış olduğum araştırma sonucunda pek çok firma ile çalıştıklarını ve bu arada Toyota ile de anlaştıklarını öğrenmiş oldum. Aşağıdaki bağlantıda "Also TOYOTA choses LANDI RENZO" bağlantısına tıklarsanız manuel vitesli 1.0 motor Toyota Yaris ve Aygo modellerine fabrika çıkışı montaj yapılacağı haberini okuyabilirsiniz. Bu haberi okuyunca bu konudaki cesaretim biraz daha arttı açıkcası  :)

http://www.landi.it/layout.jsp?idz=10105&idtp=158&lang=3

Montaj yapacak firmanın bana verdiği bilgiye göre enjektörler ve beyin Bosch marka ve oldukça kaliteli imiş. Stepne lastiğin yerine 32 litrelik simit depo düşünüyorum. Şehir içinde stepneyi zaten olamayan bagajıma koyar mıyım bilmiyorum :D Hadi hayırlısı diyorum ve montaj gününü bekliyorum.

Forumda çok fazla LPG'li Yaris yok, eğer taktırırsam iyi bir referans olacağına inanıyorum :)
Enjektörler ve ecu bosch değil hocam- sensör bosch.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 03, 2010, 17:41:54 »
Teşekkürler Ümit, açıkcası benzin fiyatları da çok ağrıma gidiyor. Doya doya binemedikten sonra ne edeyim ben arabayı :D

Kamil Bey, enjektörler ne marka kullanılıyor sizin bilginize göre?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 03, 2010, 17:45:39 »
Teşekkürler Ümit, açıkcası benzin fiyatları da çok ağrıma gidiyor. Doya doya binemedikten sonra ne edeyim ben arabayı :D

Kamil Bey, enjektörler ne marka kullanılıyor sizin bilginize göre?
Hocam 2 tür enjektör var mavi ve siyah(kaliteli med marka).
Blue versiyonu ucuz 1200-1250 gibi
omegas var ve asıl kalite bunda çünkü blue versiyonu yurt dışında yok. Bu da 1700-1800 arası.
Yalnız duyduğum en sesli çalışan enjektörlere sahipki yarisin yalıtımı engelleyemez diye düşünüyorum.(blue olanı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 03, 2010, 17:55:33 »
Bilgiler için teşekkürler Kamil Bey. Duyduğuma göre Omegas yüksek hacimli motorlar için tavsiye ediliyor daha çok. Ses olayı çok meşhur zaten Landi Renzo'da onu biliyorum ama şu enjektör olayını tekrar konuşayım bakalım ne diyecekler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corolla hb
    • nazmozkan@hotmail.com.tr
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #6 : Mayıs 03, 2010, 18:03:05 »
hakkı abi çok doğru seçim yapmışsın bendede landirenzo takılı enjektörlerin ses yapması dokme demirden yapıldığı için ki baktığında büyüklüğünüde göreceksin.240-250 bin enjektör garantisi veren firma bulmak zor atiker 40 binde değişim diyor. sesede takılma derim ben benım içeri ses hiç gelmiyor. hayırlısı olsun iyi günlerde kullanman dileğiyle. ayrıca omegas bizim arabalar için değil onunda tek farkı aslında yanında sansör bulunmasıymış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 03, 2010, 18:25:33 »
hakkı abi çok doğru seçim yapmışsın bendede landirenzo takılı enjektörlerin ses yapması dokme demirden yapıldığı için ki baktığında büyüklüğünüde göreceksin.240-250 bin enjektör garantisi veren firma bulmak zor atiker 40 binde değişim diyor. sesede takılma derim ben benım içeri ses hiç gelmiyor. hayırlısı olsun iyi günlerde kullanman dileğiyle. ayrıca omegas bizim arabalar için değil onunda tek farkı aslında yanında sansör bulunmasıymış.

Teşekkürler Nazım.

http://www.sahibinden.com/ince_stepne_kucuk_yedek_lastik_mini_istepne_bu_ilana_dikkat_-98WQQaXQQ18716616WQQpXQQdisplayitem?source=promotion_hpva

Hakkı abi sana sonra böyle birşey lazım olur :)

Bu iyiymiş be ciğerim. Benim de bir projem var aslında. Stepneyi arazi araçları gibi aracın arkasına yapıştıracağım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 03, 2010, 19:50:22 »
Neden landirenzonun kendi sitesinde blue isimli ürün yok?
Çünkü bu ürün yerli-ucuz markalarla rekabet için kullanılmaya başandı.
Daha birkaç sene öncesine kadar blue yoktu ve hepsine omegas takılıyordu.

Landirenzo çok iyi ama omegas olursa.
Ayrıca enjektörüne kim 250.000 km garanti verebiliyor.
Landirenzonun kendisi
"Araca takilan LPG dönüsüm kitinin de 2 yıl veya   100.000 km   garantisi   olacak. "
diyor. Zaten bunu atikerde veriyor brc de vs...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corolla hb
    • nazmozkan@hotmail.com.tr
« Yanıtla #10 : Mayıs 03, 2010, 20:33:42 »
Neden landirenzonun kendi sitesinde blue isimli ürün yok?
Çünkü bu ürün yerli-ucuz markalarla rekabet için kullanılmaya başandı.
Daha birkaç sene öncesine kadar blue yoktu ve hepsine omegas takılıyordu.

Landirenzo çok iyi ama omegas olursa.
Ayrıca enjektörüne kim 250.000 km garanti verebiliyor.
Landirenzonun kendisi
"Araca takilan LPG dönüsüm kitinin de 2 yıl veya   100.000 km   garantisi   olacak. "
diyor. Zaten bunu atikerde veriyor brc de vs...
abi benım elimde öle yazıyor ben yazılandan buraya aktardım ayrıca ben memnunum fikrimide hakkı abiye beyan ettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 13, 2010, 14:41:43 »
Landirenzo gerçekten iyi bir kit. Biraderimin Outlander inde vardı. Benzindemi gazdamı gidildiği hiç belli olmuyordu. (Enjektörleri biraz sesli çalışıyordu ama bu sesi duymak için kaputu açmak gerekiyor.)
Ayrıca bu kit Toyotanın Filipinler fabrikasında OEM olarak kullandığı iki markadan biri. Diğer marka ise esas sürpriz. Diğer marka yani Vogaz plus. (Yani bizim eski ve pekte müşteri memnuniyeti sağlayabildiğini söyleyemeyeceğimiz yerli Voltran.) Vogas plus sitesinde bayağı iddalı şeyler vaad ediyor. İnşallah doğrudur. Sonuçta yerli ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 14, 2010, 23:33:06 »
ney biri Kayseri mi dedi :D :D  :islik:

Bende en uyumlu marka diye biliyorum abicim marka seçimin güzel :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 14, 2010, 23:36:48 »
Anammm ben daha yeni görüyorum bu konuyu :)

O zaman cnaım abim yeni bi rekor denemesi bizleri bekliyor :ıslık: :) :foto:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 15, 2010, 08:34:48 »
Hakkı başkanımmmmmmmmm olmuyor böyle bakın konu açmışsınız sonra hiç bakmıyorsunuz yani olmaz böylee :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 15, 2010, 08:44:13 »
Ben de daha yeni gördüm konuyu. Şu anda durum nedir Hakkı hocam.

Ses konusunu da kafana takma, LPG enjektör sesi sadece araç rölanti veya çok düşük devirde çalışırken hissediliyor. Araç harekete başladıktan sonra farkedilmiyor (Şu ana kadar birkaç LPG'li araç kullandım, hepsinde de durum aynıydı. Tek fark LPG kitine göre biraz değişik bir ses oluyor)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #16 : Mayıs 15, 2010, 10:57:46 »
abi bende atiker dahi sorunsuzca 70.000km.dir çalışıyosa sende de sorun olmaz..
motor soğukken, lpgye ilk geçişte çıt çıt ses geliyo ama motor ısındıktan sonra hiçbişe yok..
zaten o ses de rölantide hissediliyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 15, 2010, 11:04:45 »
abi bende atiker dahi sorunsuzca 70.000km.dir çalışıyosa sende de sorun olmaz..
motor soğukken, lpgye ilk geçişte çıt çıt ses geliyo ama motor ısındıktan sonra hiçbişe yok..
zaten o ses de rölantide hissediliyor..

Babamın aracında da Atiker takılı; rölantide benzinli araçtan neredeyse dizel motor sesi geliyor :D Gaz pedalına dokununca o ses kayboluyor. Gerçi Hakkı hocam hatırlıyorsa biliyordur :)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mayıs 16, 2010, 14:40:07 »
Arkadaşlar, zamanım olmadığı için daha taktıramadım LPG'yi ama yaz tatilinden önce mutlaka taktıracağım inşallah :)