Gönderen Konu: Far kararma sorunu  (Okunma sayısı 5615 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: B+
Far kararma sorunu
« : Mayıs 03, 2010, 12:12:00 »
aracımın farları uzun süre kullanımdan dolayı camı kararmış durumda.ama gece sürüşte aydınlatma olarak sorun yaşamıyorum.bu kararmayı nasıl temizleyip giderebilirm?farı söküp içini deterjanla temizlesem gidermi?bilgisi olan varsa sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Far kararma sorunu
« : Mayıs 03, 2010, 12:12:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Far kararma sorunu
« Yanıtla #1 : Mayıs 03, 2010, 12:37:27 »
selam sorununuza şöyle yardımcı olmak isterim cevremdekilere uyguladığım güzel bir çözüm herkes memnun..eğer kararma içeriden gerçekleşmişse içini açıp temizleme yapmalısınız elbet ama sararma kararma sorunu farın dışında yada pürüzlenmiş yüzeyse..farı açmadan gerçekleştirebilirsiniz bu sizin sadece 1 saatinizi alır.. yapacağınız işlem ister aracın üzerinde ister farınızı sökme imkanınız varsa ..her hangi bir nalburdan 1500 ve 2000 kalınlığında ince su zımparası  alıp  farı sürekli aynı çizgiler üzerinde ıslak şekilde zımpara yapıp silip tekrar zımpraa yapıcaksınız bu işlem taki sizin göz kararınıza göre farınızın kararıklığı giderene kadar eğer dıştan ise sorun.. daha sonrada bildigimiz pasta cilayı pasta makinanız yoksa elinizle biraz kuvvet uygulayarak parlatmanızla bunu gereçekleştirebilmektir..ben uyguladığım araçlarda iyi sonuçlar elde ettim..umarım forum içerisinde size dahda yardımcı olacak arkadaşlar vardır..kolay gelsin ..
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #2 : Mayıs 03, 2010, 12:47:42 »
bu alkışı nasıl gönderiyoruz bu arkadaşa alkış göndermek isterim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 03, 2010, 12:57:20 »
MURAT GÜL
Aktif Toyotacı

Alkışlar: 0
[+ alkış] [- alkış]

kişinin avatarına baktığınızda bu bilgileri göreceksiniz. Oradan bu yeşil ile yazdığım butona basmanız yeterli olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 03, 2010, 13:16:50 »
teşekkür ederim..yardımcı olabildiysem yada bilgiler işe yaradıysa bu benim için yeter forumumuzun amacı bu ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 03, 2010, 13:27:50 »
   Eğer elinizde malzeme sıkıntısı varsa, üstüne birde vakit bulamıyorsanız eğer bu işi uğur abi çok güzel yapıyor. Hatta rica edeyim yakında bir kaç uygulama fotoğrafı eklesin buraya.

Ben geçenlerde hem yeni mercedesimize hemde benim corollaya yaptırmıştım uğur abi/oto hamamda. Gerçekten çok güzel neticeler alınıyor. Mercedes'te çok net bariz bir şekilde aydınlanma sağlamıştı ama corolla için aynı şeyi söyleyemeyeceğim çünkü buzlu camı var. Şeffaf farlı olanlara tavsiye ederim. Birde üstüne wrüth'ün cam cilasını uygulatmıştım. Bu cam cilası da hem yağmurda kaymayı sağlıyor hemde kolay kolay kir tutturmuyor. Bu wrüth cam cilasını da tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2892 kere teşekkür etti
  • 3254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 03, 2010, 15:55:31 »
  Murat gerçekten güzel anlatmış.
 Muhtemelen kararma içeridendir ve bu durumda farın içini alkollü birşeyle (kalıntı bırakmaması için) temizlemeniz iyi olur. Bu işlem için farları sökmelisiniz. Ayrıca asla Halojen ampullerin cam yüzeylerine elle temas etmeyin, temiz bulunmasını sağlayın.
 Dışı için uygulanan yollar (zımpara) her far yapısı için uygun olmayabiliyor ve kısa süre sonra değişik sorunlar çıkarabiliyor. Bu yüzden böyle bir uygulama yapacak olasnı bile önce küçük bir kenarında (farın) tatbik edip durumu incelemeniz iyi olur. Ayrıca zımparayı akşamdan suda bırakırsanız daha iyi sonuç alırısnız. Zımpara işlemi sırasında zımparayı ve yüzeyi sürekli ıslak tutmayı unutmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 03, 2010, 15:59:29 »
bende farları karartmaya çalışıyorum :D bırakın kalsın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 03, 2010, 16:06:01 »
far camı dışarıdan nasıl sararıyor.benim bildigim far içerden sararır,veya kararır.bazende far aynası kararıyor.en garantili yol camın silikonunu temizleyerek camı çıkarıp deteryanlı su ile güzelce temizlemektir.yanlız aynaya su ve bez sürmeyin bozulur.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 03, 2010, 16:19:37 »
 far içeridende sararır dışarıdanda genelde dışarıdan olur içeriden olmasınında bir çok yolu var..far darbe almıştır buhar yapmaya başlamıştır..içeride başlar küf yapmaya ondan başlasın içieride kirler oluşmaya  :) ama bu tür şkayetler genelde dışarıdan artık araçların camları eskisi gibi cam değil..sert plastikten ibaret buda plastiğin kalitesi bence önemli görüşüm.. bununda en iyi çözümü sulu zımpara ve pasta.. eskiden bu sorun cam farlarda daha çoktu..şimdilerde bu far parlatma sorunu tamamen bir piyasa işine döndü..bunun için dükkan açanlar bile var bizim toyotalarda genelde avensislerde görülüyor sanki çogunlukla..ama şu bi gerçek detarjan  ve çamaşır suyu içeriden temzilenmesi konusunda hiç etkili değil....