Gönderen Konu: Amortisör ve direksiyonda tıkırtı  (Okunma sayısı 4157 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
Amortisör ve direksiyonda tıkırtı
« : Mayıs 03, 2010, 00:03:14 »
Arkadaşlar 2001 Avensisim var ve toyotronic'te ön inceleme sonucu öğrendiğime göre ön iki amortisör patlamış. KYB marka iki amortisör için işçilik dahil 380 TL fiyat çektiler.
Ayrıca direksiyon sola dönerken son kısma yakın bir manevrada bir kurtulma sesi geliyor. Tık diye bir boşluk oluşuyor. Bu sorunu yaşayan var mı acaba? Ne olabilir.
Gazlı amortisörler tamir edilebiliyor mu? Verimli olur mu?

Amortisörler patlak olduğu zaman gelen ses tok bir lokurdu şeklinde midir?
Cevap vereceklere şimdiden çok teşekkür ederim.

2001 Avensis

Toyota Club Türkiye

Amortisör ve direksiyonda tıkırtı
« : Mayıs 03, 2010, 00:03:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
Ynt: Amortisör ve direksiyonda tıkırtı
« Yanıtla #1 : Mayıs 03, 2010, 00:54:39 »
yahya hocam amortisör patlaması kolay bir şey değil bence bir kere servise götürün hemen değiştirmeyin.. boşluk konusunda bende aynı şeyi hissesdiyorum. arada direksiyonda sanki havada kalma gibi birşey oluyor bence bu gayet normal :) aracım 12222 km'de şu anda :) 10000 km'den sonra bende aynı şeyi hissetmeye başladım :) bence aracım oturmaya başlıyor artık. lokurtu sesi derin çukurlarda bendede oluyor bu gayet normal bence.. amortisörler patlaksa lokurtadan daha derin sesler gelir en ufak çukurlarda bile küt küt sesler gelir bence..
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 03, 2010, 08:17:28 »
  Amortisörler'in durumuna bakmak lazım Bahadır'ın da söylediği gibi. Değişim gerekli ise, tamir'i kesinlikle tavsiye etmem. Hem daha maliyetli olur, hemde sağlıksız. Kaliteli amortisörlerde kolay kolay sorun çıkarmaz.
 Direksiyondaki sesin kaynağı, direksiyon kutusuda olabilir, akslarda ama özellikle tam sağ ya da sol yapıldığında, direksiyon en sonda tutulmamalıdır. Bu direksiyon hidrolik pompasının ömrünü kısaltır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #3 : Mayıs 03, 2010, 08:52:35 »
Özel servis Lifte kaldırıp bir göz attı ve yağ kaçağı olduğunu yani patlamış olduğunu söyledi. Patladığını nasıl anlıyorsunuz diye sorduğumda, amortisörlerin üst kısmındaki yağ kaçağını gösterdi ve bu patlamış olduğu anlamına gelir dedi.

Lokurdu sesi çukurlara girdiğimde geliyor. Aşırı bir rahatsızlık vermiyor ama ben biraz hassasım o nedenle hep sesi dinliyorum.
Direksiyonu tam sona getirmemeye dikkat ediyorum. Bahsettiğim boşluk sona gelmeden yapıyor. Sorun oluşturmayacağını bilsem önemli değil.
Aracım 130.000 km de. Tabiki yaşı nedeniyle bazı arızaları normal karşılıyorum. Ama önceki arabamdan dilim yandı. Ocağımı sömürdü.
Buna da aynı masrafları etmek beni korkutuyor o nedenle sizlerden fikir alıyorum.

2001 Avensis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #4 : Mayıs 06, 2010, 01:10:58 »
bende de 2000 model 2.0 cc var amortesör sorunu bende de var 2. el almıştım araç 200.000 de tamırcım z rot dedı ama gecenlerde lastıklerı sokunce baktım onler monroe arkalar delphı zaten bunları gorunce sıfır da olsa değiştirme kararı aldım ama sordum araştırdım kyb veya tokıco marka amortesorlerde fırma garantısı yokmus parçacılar monroe tavsıye edıyolar garantı bakımından bende daha karar veremedım hangı marka alacagıma. kararsızlıgımın sebebı kyb mı tokıco mu şansımı deneyecem ikisinden birini alacam garanti işine fazla takılmadan zaten olacaksa olur garantili ürünlerde de test te gidiyo geliyo v.s.
benım direksiyon da da ses var ama bana kutudan geliyo gibi geldi herhalde tıkırtı burcu değişmesi gerek
benim ögrenmek istediğim parçacı dan malzeme alırken örnegın amortesör kyb veya tokıco orjınal oldunu anlayabılecegımız bır puf noktası varmı yoksa tamamen guven mi? yani iyisini alıyorum diye sahte çakma bişey almayalım
tesekkurler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 06, 2010, 08:10:35 »
  Bu tamamen güven. Ayrıca amortisörlerin saklanma şeklide, onların performansı ve ömrü açısından önemlidir.!