Gönderen Konu: Sinyal kolunu tamir ettirdim.  (Okunma sayısı 8127 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
Sinyal kolunu tamir ettirdim.
« : Mayıs 02, 2010, 19:23:07 »
AE 101 corolla sinyal kolu sinyal verdikten sonra yerine gelmiyor.gelirsede elle zor geliyor yada çok sert virajdan döndükten sonra yerine geliyordu. Yetkili servis değiştirilmesi gerekir dedi. elinde yoktu. Tamir etti 20 TL aldı yinede tam düzeltemedi. Dün Zeytinburnu Merkezefendi Oto Sanayi Sitesinde döşemeciye kapılardaki kismen açılan yerleri yapıştırtırken bildiğin oto elektirkçi varmı dedim? Bir arkadaşına gönderdi. Usta sinyal kolunu komple söktü,dağıttı,sinyal kolunun bağlı olduğu mekanizmanın içinde bir yay var yayın bir ucunda ilaç kapsülünün yarısı gibi bir parça var.Kapsülü zımparaladı.Kapsülün yatağını eğe ile hafif eğeledi. Güzelce yağladı. Taktı sıfır sinyal kolu gibi çalıştı. bir saatten fazla çalıştı.Direksöyonu söktü taktı. 20 TL verdim. Arıza durumunda  değiştirilmesi gerekir diyenlere inanmayın en az 200 TL vermekten kurtuldum. Kendi kardeşinin de 1995 corolla sı varmış arabayı iyi tanıyor

Toyota Club Türkiye

Sinyal kolunu tamir ettirdim.
« : Mayıs 02, 2010, 19:23:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Sinyal kolunu tamir ettirdim.
« Yanıtla #1 : Mayıs 02, 2010, 19:29:51 »
iyi usta faktörü..Hemde ucuza yaptırmışsınız hayırlısı olsun güle güle kullanmanız dileğiyle :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 02, 2010, 20:34:01 »
seviyorum ben bu tip konuları. ahmet bey size de çok teşekkürler bu paylaşım için.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 03, 2010, 20:24:36 »
AE 101 corolla sinyal kolu sinyal verdikten sonra yerine gelmiyor.gelirsede elle zor geliyor yada çok sert virajdan döndükten sonra yerine geliyordu. Yetkili servis değiştirilmesi gerekir dedi. elinde yoktu. Tamir etti 20 TL aldı yinede tam düzeltemedi. Dün Zeytinburnu Merkezefendi Oto Sanayi Sitesinde döşemeciye kapılardaki kismen açılan yerleri yapıştırtırken bildiğin oto elektirkçi varmı dedim? Bir arkadaşına gönderdi. Usta sinyal kolunu komple söktü,dağıttı,sinyal kolunun bağlı olduğu mekanizmanın içinde bir yay var yayın bir ucunda ilaç kapsülünün yarısı gibi bir parça var.Kapsülü zımparaladı.Kapsülün yatağını eğe ile hafif eğeledi. Güzelce yağladı. Taktı sıfır sinyal kolu gibi çalıştı. bir saatten fazla çalıştı.Direksöyonu söktü taktı. 20 TL verdim. Arıza durumunda  değiştirilmesi gerekir diyenlere inanmayın en az 200 TL vermekten kurtuldum. Kendi kardeşinin de 1995 corolla sı varmış arabayı iyi tanıyor
aynı dert bendede var ama derdimi çözecek usta yok.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 03, 2010, 20:28:33 »
Sanayide iyi usta bulmak çook zor. Şanslıymışsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 03, 2010, 20:31:59 »
hayırlı olsnu
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 03, 2010, 22:41:41 »
Adem bey Zeytinburnu Seyitnizam camisi arkasında Merkezefendi Oto Sanayi Sitesi var. Girişte sağda 1 veya 2 blokta yanılmıyorsam kardeşler oto elektrik Muhammed usta Çankırılı imiş oto sanayi sitesinde sorarsan bulabilirsin aynı zamanda klima gazı da dolduruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 xei 16v a/c
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 03, 2010, 23:18:57 »
Servisin "hikaye" olduğunu bir kez daha anladık :)
Bu otomobilde dünyanın en pahalı yakıtı kullanılıyor!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 03, 2010, 23:54:15 »
Adem bey Zeytinburnu Seyitnizam camisi arkasında Merkezefendi Oto Sanayi Sitesi var. Girişte sağda 1 veya 2 blokta yanılmıyorsam kardeşler oto elektrik Muhammed usta Çankırılı imiş oto sanayi sitesinde sorarsan bulabilirsin aynı zamanda klima gazı da dolduruyor.
Yer tarifi için teşekkür ederim ama ben Antalyada yaşıyorum, İstanbul'a gidemem. 
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 04, 2010, 13:58:43 »
Paylaşım için teşekkürler. İyi ustalara gelmek gerçekten zor. Geçenlerde BMW ile takasa giriyordum adam arkadaşınıda getirmiş, kaputu açtı baktı ( lpg takalı 4 ay olmadı ) abiyy dedi bunda leeepege var, yağ yakar bu ha söyliim dedi.
 Satmıyorum kardeşim dedim uzaklaştım :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 60000
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 04, 2010, 14:29:47 »
Sanki aynı sorun bende de var. Sağa sinyal verince hiç bir sorun yok ama  sola  verince  biraz  geri  atmakda zorlanıyor. Hatta  sola  verirken bile  zorlanıyor  bazen. Bir  el  atsam kendim yapabilirmiyim acaba.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 04, 2010, 15:55:04 »
Mekanik becerine bağlı. Direksiyonu sökmek sinyal kolunu ve su fıskiye kolunu çıkarmak gerekiyor. Sinyal kolunun bağlı olduğu bir yay var. O yayın bir ucunda yarım ilaç kapsülü gibi bir parça var usta onu zımparaladı.temizledi. Yatağı yuvarlak eğe(Kesim motorlarının eğesi ile hafiçe eğeledi. Sonra montajdan sonra gres ile yağladı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 60000
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 04, 2010, 17:50:56 »
Mekanik beceri... :)  Elektirksel beceri  deseniz  neyse de,  ama mekaniksel olarak ayıbettin  elimde sinyal kolu  tamirciye  kadar gitme  becerim tabiiki  var.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -