Gönderen Konu: Eksantrik Hava Filtresi nedir?  (Okunma sayısı 8769 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Eksantrik Hava Filtresi nedir?
« Yanıtla #20 : Mayıs 05, 2010, 19:01:56 »
her zaman abi :D
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 05, 2010, 19:01:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 05, 2010, 19:45:27 »
Dereceli egzantrik işi çok teferruatlı. Bence ondan önce yapılacak epey işler var. Benzin bombası ( 255 LPH ) benzin regulatoru ve bir hava filtresi kiti takarak işe başlayabilirsn. Ardına Apexi AFC alırsın ( Safc veya NEO fln gerek yok.. ). Birde komple egsoz sistemi boruları ile ( bulabilirseniz headers ile ) çok daha verimli olacaktır.
Benzin bombası ( 255 LPH ) benzin regulatoru ve bir hava filtresi kitini internet üzerinden alabilecegım bır sıte varmı?ayrıca bunu ınternetten aldıktan sonra bunları sanayıdekı ustalar takabılırmı yoksa uzman bırılerıne mı taktırmalıyım?
SUBARU FORESTER 2.0X OTOMATİK-Milano sıralı sistem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Starlet GT Turbo
  • Araç: Starlet
« Yanıtla #22 : Mayıs 05, 2010, 20:21:30 »
Benzin bombasının takması çok kolay ama herhangi bir makinist de takar. Model olarak walbro tercihimdir. Tr deki siteleri tam bilmiyorum ama ebay dan alabilirsiniz. Ilk olarak 10 tl lik bir sticker getrtmeyi deneyin güvenmek için. Yaklaşık bir benzin bombası max 150-200 tl ye elinizde olur. Regulator ucuzdur 100 tl tutmaz. Göstergeli olanı ve adaptorlu olanı tercih edin. Resimde ztn adaptor belirtilir. Afc yi sonraki işe bırakın. Intercooler borusundan kendi kitinizi yapabilirsiniz. Tr de çoğu performans parça satan kişilerde bunları bulabilrsiniz. Benzin pompası ile aracın seside değişecek inanın beğeneceksiniz :)
||||  Got Boost ?  ||||  No More V-TEC !  ||||

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 05, 2010, 23:36:15 »
Benzin bombasının takması çok kolay ama herhangi bir makinist de takar. Model olarak walbro tercihimdir. Tr deki siteleri tam bilmiyorum ama ebay dan alabilirsiniz. Ilk olarak 10 tl lik bir sticker getrtmeyi deneyin güvenmek için. Yaklaşık bir benzin bombası max 150-200 tl ye elinizde olur. Regulator ucuzdur 100 tl tutmaz. Göstergeli olanı ve adaptorlu olanı tercih edin. Resimde ztn adaptor belirtilir. Afc yi sonraki işe bırakın. Intercooler borusundan kendi kitinizi yapabilirsiniz. Tr de çoğu performans parça satan kişilerde bunları bulabilrsiniz. Benzin pompası ile aracın seside değişecek inanın beğeneceksiniz :)
bunları Türkiyeden temin edebileceğim bir yer varmı acaba?
SUBARU FORESTER 2.0X OTOMATİK-Milano sıralı sistem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Starlet GT Turbo
« Yanıtla #24 : Mayıs 06, 2010, 00:18:14 »
http://performancecar.sahibinden.com/

benim sizin için bulduğum yer burası var. Fiyatlar biraz pahalı gibi duruyor ama yinede yok değil :) Birde yazmayı unuttuğum buji kabloları ile iridium spark alırsanız en azından ateşleme sisteminide yapmış olursunuz. Yani az çok fikir oluştuysa ateşleme yakıt hava ve egsoz bunları biraz iyileştirdik ilk amaçta. Bu işlemlerle beraber 5-10 hp ( gerçek anlamda :) ) alırsınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 06, 2010, 00:36:09 »
şöyle birşeyde var pompa takılır takılmasına ama orjinal pompanın basıncı ile walbro'nun ki bir değil.evet daha fazla pompaladığı için daha iyi performans sağlar hiç şüpmesiz.ama bu kural yüksek sıkıştırmalı sc turbo araçlar için geçerli.atmosferiktete mümkün ama atmosferik bütün modlamaları yapmak lazım.siz gidip şimdi walbro taktırdığınız zaman fazla benzin püskürtüleceği için araçta boğulmalar olma ihtimali çok yüksek.o yüzden en basitinden güzel bir filtre kiti 60mm düz boru carina için uygun olur güzelde bir son susturucu şimdilik işinizi görür diye tahmin ediyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 06, 2010, 11:34:12 »

Burak kardeşime katılıyorum. ,
+1 Yüksek devir çevirmek isteniliyorsa headers konulabilir, egzost mod. yapılabilir ama bu iki işlem torku düşürüp HP' yükseltecektir. Yani yüksek devirde tamam güzel ama düşük devirde bayılmalar olacaktır. Göz önünde bulundurunç

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Starlet GT Turbo
« Yanıtla #27 : Mayıs 06, 2010, 14:16:29 »
Benim sadece kendi görüşüm bu ;) Araç yuksek devirlere çıknca enjektorun bastığı benzinde kısıtlamasıız güç sağlar.. Bir çok arkadaşım atmosferik araçlarda top speed lerinde 15-20 km fark gördüler. 0-100 lerde de cabası. Zaten enjektorleri de değiştirmeden boğulmaz. Sanmıyorum. Tek bir filtre ile sadece aracın temiz hava almasını sağlarsınız. Yanlış yapılan bir uygulama daha çok sizi zarara sokabilirde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Starlet GT Turbo
« Yanıtla #28 : Mayıs 06, 2010, 14:19:23 »
Birde bu işlemlerle beraber ground wire kit denilen Türkçesi sanırım şase kablosu alıp takarsanız stabilizer ile elektrik düşüş sorununu önlersiniz. Farların, cam motorunun veya teyp in anlık çalşp sönmesi sonucu araçtaki elektrk akımını sabit tutar. Mutlaka görmüşsünüzdür teypin sesi açıkken farların düşüp kalktğını. Bunu önlemiş olursunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 06, 2010, 14:24:11 »
Sefcan ben farklı birşey söylemedim ki?

Yüksek devirde verim tabiki top speed'i etkileyecek, hp artışı tabiki 0-100 sn'yi kısaltacaktır. Ben tork olayından bahsediyorum. Araç rahat devir çevirebilir, üst devirlerde istekli olabilir ama düşük devirlerde cansız kalacak, vites küçültmek isteyecektir diyorum ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Starlet GT Turbo
« Yanıtla #30 : Mayıs 06, 2010, 14:25:09 »
şöyle birşeyde var pompa takılır takılmasına ama orjinal pompanın basıncı ile walbro'nun ki bir değil.evet daha fazla pompaladığı için daha iyi performans sağlar hiç şüpmesiz.ama bu kural yüksek sıkıştırmalı sc turbo araçlar için geçerli.atmosferiktete mümkün ama atmosferik bütün modlamaları yapmak lazım.siz gidip şimdi walbro taktırdığınız zaman fazla benzin püskürtüleceği için araçta boğulmalar olma ihtimali çok yüksek.o yüzden en basitinden güzel bir filtre kiti 60mm düz boru carina için uygun olur güzelde bir son susturucu şimdilik işinizi görür diye tahmin ediyorum

Zaten hepsini bir anda yapabilecek gücü olsa arkadaşın inanın burda bu konuyu açmaz çoktan bir tuning shop a giderdi. 60 mm lik düz boru ile sadece ses alırsnız araba daha çok boğulmazmı ? Hem daha küçük çapta egsoz ilk olarak daha güzel olacak. Son susturucu da pek büyük bir modifiye olayı değil sanki. Tabi herkezin ilk yaptığı budur genede düşüncenize saygım sonsuz. Polisin dikkatini çekecek bir çalışma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mayıs 06, 2010, 14:25:37 »
Birde bu işlemlerle beraber ground wire kit denilen Türkçesi sanırım şase kablosu alıp takarsanız stabilizer ile elektrik düşüş sorununu önlersiniz. Farların, cam motorunun veya teyp in anlık çalşp sönmesi sonucu araçtaki elektrk akımını sabit tutar. Mutlaka görmüşsünüzdür teypin sesi açıkken farların düşüp kalktğını. Bunu önlemiş olursunuz.

Sercan nereden bulabiliriz bunu?

4-lüler yanıp söndüğünde devir saatinde milimetrik oynama oluyor. Bu sorunum giderilse çok daha iyi olur akım açısından değilmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Starlet GT Turbo
« Yanıtla #32 : Mayıs 06, 2010, 14:27:20 »
Sefcan ben farklı birşey söylemedim ki?

Yüksek devirde verim tabiki top speed'i etkileyecek, hp artışı tabiki 0-100 sn'yi kısaltacaktır. Ben tork olayından bahsediyorum. Araç rahat devir çevirebilir, üst devirlerde istekli olabilir ama düşük devirlerde cansız kalacak, vites küçültmek isteyecektir diyorum ;)

Yok kimseye zıt bir cevap vermek istemedim :) Bence denemek lazım sonucta injection bir araba bogulma olacağını düşünmüyorum. Tek bir bomba dan ziyade regulatorlu kullanım şart. Regulator ayarını modifiye işi yapan birine  yaptırmak yararlı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Starlet GT Turbo
« Yanıtla #33 : Mayıs 06, 2010, 14:34:59 »
http://scionlife.com/forums/showthread.php?t=10785
Burda El yapımı nasıl yapılacağını söylemiş. Set kablosu kullanılmış.

Kit olarak aldığınızda size ortalama böyle bir şey gelir

Ben netten baktım Türkiyede bulamadım ama mutlaka vardır. Bununla beraber stabilizer de alırsanız bu sorun çözülür. EBAY diyecem tekrardan.. Orda USA seller lerde gayet uygun fiyata ( kimisinde TR ye postage de ucuz ) bulunuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 06, 2010, 14:50:39 »
Teşekkür ederim sercan sağolasın. Fiyatı nedir bunların ortalama biliyormusun?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mayıs 06, 2010, 15:32:24 »
benzin pompası yerine carinaların enjektörleri kaç cc bilmiyorum ama biraz daha büyük cc'li enjektör takılarak daha iyileştirelebilir performans. + sercan abinin dediği gibi güzeL bir filtre kiti ümit abinin dediği gibi 4-2-1 headers ( fabrika çıkışı 4-2-1 olması lazım 3sfe'lerde ) 60mm düz boru ( 2.0L araç için ideal'dir ) güzel bir egzoz işinizi görür.alt devirler ölür.alt devirden kasıt 1000-1500 arasıdır.aksine 2000'den sonra aracınız çok güzeL devirlenir.çoğu yerlerde yazarlar alt devir ölüyor diye ama benim 2000'den genelde 4000'e kadar devir dönerim zaten üstüne çıkmıyorum bu aralıktaki ivlemelenme gayet hoş ve güzel.ince contada olabilir bir nevi torku artırmak için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Starlet GT Turbo
« Yanıtla #36 : Mayıs 06, 2010, 15:51:15 »
89 Doğumluyum dostum ne abisi :) Enjektorleri elleme cuvayada karışma ilk başta. Yapacaksan üst kapağa port polish yaptır ama Tr de polisler egsoz görüp ceza kesecekler ben bunu düşünerek direkt makinaya gir dedim modifiye olarak. Gözünde canlandır enjektorleri yüksek basıncta yakıt basmak isteyecekler ama yakıt yeterli gelmiyor.. Headers olayına sonuna kadar katılıyorum fakat boru çapıını headersin çıkışına göre yapın mm olarak. Geniş boru : yüksek Hp veya Tork değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Starlet GT Turbo
« Yanıtla #37 : Mayıs 06, 2010, 15:55:28 »
http://cgi.ebay.co.uk/Car-Electrical-System-Ground-Battery-Wire-Cable-Kit-/390188333260?cmd=ViewItem&pt=UK_Cars_Parts_Vehicles_Other_Vehicle_Parts_Accessories_ET&hash=item5ad90978cc

Sanırım alabileceğiniz en ucuz şase kablosu bu.
Ebaydan alışveriş yapmak çok zor değl. Paypal hesabı açın kendinize (Paypal Türkçe Destekli bir sitedir). En azından 14 stg : 32-33 Tl gibi bir fiyatı parça geliyormu diye denemek için kullanılabilir.