tüm ön yargılarımdan kurtulup, kırıkkalede belki aklı başında bi usta bulurum ümidiyle sanayiye gittim, arabanın üstündeki stefanelli tüpten kurtulma niyetindeyim, aslında çok büyük sıkıntım yok, tek derdim rölantide tekleme ve küçük bir gaz ayarı için ankaraya gitmek zorunda oluşum. adam takarım ama sorun yapar diyor, atiker? aynı cevap, omvl? aynı cevap, brc? aynı cevap çıldırdım. dedim tüpe en uygun motorlardan biri var bu arabada, adam diyor vvt-i olsa daha iyi olur, yok d4 de bile takmış mış, her dediğine bi cevap hazırdı tabii bende. adama verdiğim cevapların büyük çoğunluğu buradan okuduklarımdı. adam çıldırdı bana en son ne iş yaptığımı sordu. elektrikçiyim dedim. çıldırdı elindeki tornavidayı tutamaz oldu bir ara. bana benim taktığım tüpten sorun yaşarsan karşıma geçip aslan kesilme diyor, dükkanını başına bile yıkarım dedim. lpgye uyumsuz (!) arabama bindim, asfaltı kazıyarak uzaklaştım oradan. eminim iş hayatı boyunca tüp taktırmaya gelen ilk avensis benimkidir. korktu amcam benim araçtan...