Gönderen Konu: Üst Kapak veya Cuva.. Starlete bişeyler oldu  (Okunma sayısı 9284 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Üst Kapak veya Cuva.. Starlete bişeyler oldu
« Yanıtla #20 : Mayıs 01, 2010, 21:00:29 »
geçmiş olsun, inşallah çözülür termostadla.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 01, 2010, 21:00:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Starlet GT Turbo
  • Araç: Starlet
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #21 : Mayıs 01, 2010, 22:05:05 »
Ins çözülür. Çünkü alt taraftaki hortum soğukken üst taraf ısınıyordu ve hiç devir daim yapmıyordu.. Soğuk araba kullanmakta çok zor gerçekten araba sanki hep yeni işlemiş gibi
||||  Got Boost ?  ||||  No More V-TEC !  ||||

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Starlet GT Turbo
« Yanıtla #22 : Mayıs 02, 2010, 17:39:11 »
Ooooof Of ! Termostatsız 100 km yol yapmadan su pompasına giden hortumu patlattı. Bu hortmu değişeli 2 hafta olmadı.. Şimdi kmi suçlayacam ben.. Galiba üst kapağı çıkarmadan bişeyler olmayacak..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • bugün toyota'n için ne yaptın?
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 02, 2010, 18:20:01 »
"100 km yol yapmadan" mı? :( Sercan kardeş sen ne yaptın? 100 km de ne demek, 10 km bile tehlikeli, hem de Kıbrısta. Hava sıcaklığı ne durumda şimdi oralarda? ne güzel demişsin önce: "hiç devir daim yapmıyor" diye. motorun içinde ısına ısına banyo termosifonuna dönüşmüştür senin motor. dua et de hortum patlamış. ya hortumun çok sağlam olsaydı: motoru mu patlatacaktın. kusura bakma bence hata sende. üst kapakla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. şimdilik, bununla geçmiş olsun
94 corona 2.0 GLİ 3SFE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Starlet GT Turbo
« Yanıtla #24 : Mayıs 02, 2010, 21:59:19 »
Makinistim üst kapakda sorun olmadığını iddia ediyordu. Sonra termostatın bozuk olduğunu öğrendik. Pzt ye kadar termostatsız kullanacaktım pzt de takacaktık termostat ı. Ama tam şehrin göbeğinde hararetin ortaya yaklaştığını gördüm. Daha fan bile açmamıştı ama termostatsız bu bile fazla araba için.. Çektim kenara biraz bekledikten sonra radyatore su koyduğumda suyun boşaldığını gördüm.. Tabiki hararet yapan 1 araç 1-2 km bile yapmaz.. Hem aracın gidişinde hiç bir fark yok :S Duman fln da atmıyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 02, 2010, 22:04:05 »
Tekrar gecmis olsun Sercan.En iyisi parca takilana kadar arabayi kullanmamakti tabii.Insallah termostatla porblem cozulur.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • bugün toyota'n için ne yaptın?
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 02, 2010, 22:09:23 »
bak Sercan kardeş (kardeş diyorum, yanlış anlamazsın umarım) buhardı, dumandı onlar radyatörde oluşacak sorunlarda ortaya çıkar. senin sorunun zaten orda başlıyor. motorda ısınıp kaynayan su, termostat olmadığı için sürekli motorda kalıyor ve daha da ısınıp genleşiyor. termostat olsaydı devirdaimi çalıştırıp o  kaynamış suyu radyatöre gönderecek ve orada soğutulacaktı. bu sistem çalışmadığı için su motorda sürekli ısınıyor ve genleşme yapıyor. bu genleşme devirdaimden önceki boruları da patlatıyor. devirdaimle motor arasındaki borunun patlaması bundanadır. devirdaimden sonraki borunun soğuk olması da bundandır.
94 corona 2.0 GLİ 3SFE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Starlet GT Turbo
« Yanıtla #27 : Mayıs 02, 2010, 22:26:09 »
Arif abi yani demek istediğin.. Termostat bozukken devirdayimden önceki boruları patlatıyordu.. Termostat yokken devirdayimden sonraki boruları patlatıyor ? Termostatsız kullandığımda hiç hararet yükselmedi tahmin edeceğiniz üzere.. Hararet nerdeyse C nin üzerindeyken borunun patlaması tuhaf geldi bana..

Biriniz bana bunu söyleyebilirmi ? Bu boru patlama olayının cuva / conta / head gasket ile alakası varmı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Starlet GT Turbo
« Yanıtla #28 : Mayıs 02, 2010, 22:27:17 »
bu arada Sn Bünyamin bey aracımın makine kodu 4E-FTE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Mayıs 02, 2010, 23:23:16 »
Contayla ilgili bir sorun oldugunu sanmiyorum, kontrol ettirmekte yarar var, ama once termostati taktirt.Radyatorun antifriz/su hacmi eski radyatorunle ayni mi? Ayni olmasi gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Starlet GT Turbo
« Yanıtla #30 : Mayıs 02, 2010, 23:39:41 »
Su hacmi belki biraz daha fazla.. Güzel bir konuya değindiniz bunu hesaplamanın yolunu bulmalıyım. Eskiden antifriz kullanmıyordum diye şimdide antifiriz kullanmıyorum su pompasında sorun olmasn diye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Mayıs 02, 2010, 23:48:25 »
Sercan, antifriz olmadan olmaz.Sadece suyla sogutma yapmaz.Antifriz donmayi onledigi gibi asiri isinmayi da onler.Devirdaimde bir porblem olusturmaz antifriz.Senin yerine olsam, eger yoksa elimde, arabamin tamir kitabini ya da hic olmazsa kullanici kitapcigini bulurum.Inan cok faydasi var.

4E-FTE motorlari stok halde 135 BG sagliyormus.Bu hacimde boyle motor yok piyasada bildigim kadariyla.Cok guzel, burada Tercel,Paseo gibi araclara bu motorlardan bulup takiyorlarmis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Starlet GT Turbo
« Yanıtla #32 : Mayıs 03, 2010, 00:14:29 »
Evet youtube da tercel e takılmış 4efte motorlar var. Japon iç piyasasına üretildiğinden el kitapcıklarının çoğu japonca..  Makinistimin demesi ve bir çok arkadaşımn başına gelen devamlı antifriz kullanmadıklarından dolayı su pompalarında sanırım kireçlenme oluşuyor. Antifrizden sonra da su pompası dağılıyormuş ek masraf çıkarmasın dedi makinst.. Bende bu yuzden arada kaldım

4EFTE motorlar 135 hp .6 bar da çıkartıyorlar. makine 1.3 bara kadar kaldırıyor fakat beyin 1.1 den sonra kesiciye sokuyor aracı. 1 bar da ortalama 170 hp nin üzerinde güç rahat sağlanır. En güzel yanı ise 0-100 standartı 7 sn

Burda videoları var
http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/toyota-starlet-gt-vs-skyline-r34-cilgin-japonlar-!/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Starlet GT Turbo
« Yanıtla #33 : Mayıs 03, 2010, 20:11:42 »
Aracın üst kapak basınç yapıyor.. Termostatla fln alakamız yokmuş en azından 1 derece.. 1-2 Gune kapak sökülecek allah yardımcımız 500 tl civarı kaydı sanırım + işçilik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Starlet GT Turbo
« Yanıtla #34 : Mayıs 05, 2010, 09:07:14 »
Radyator el yapımı olduğundan kapağın içine oluk yapılmamış. Bu yuzden radyator kapağı hava tahliyesi yapmıyor. Basıncta hortumları patlattı.. 1 yerden de ya cuva yada üst kapağa zarar verdi.. Ufacık 1 kapak nelere mal oldu :S El yapımı radyator de suç bende oldu galiba.. Kimseye güvenmeyeceksiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Mayıs 05, 2010, 19:35:59 »

Gecmis olsun Sercan, insallah ucuza kurtarirsin.