Mesut abi ya varya çok pis sarıyosun şu MOD işine..
Bizim 4AFE'ye küçük çapta bir turbo salyangoz ( 0,3 Bardan fazla olmayacak şekilde ) uygulasak manifoldu uygun bir şekilde yerleştirsek işlem yapsak olmazmı abi?
ECU, Forget piston, enjektör, yün tüy falan filan.... Bunları karıştırmak istemiyorum abi ilk etapta. Bu şekilde sadece ama sadece küçük bir turbo uygulanabilirmni ?
Ewt tsporta takan oldu...

zaten değer mi bu fiyata ve uğraşa ondan da şüpheliyim...
Ewt tsporta takan oldu...
zaten değer mi bu fiyata ve uğraşa ondan da şüpheliyim...
bende öyle düşünüyorum 700€ dediler T-Sport için olanını

yuh küçük dilimi yuttum
atmosferik motorda sıkıştırmayı arttırarak güç kazandırıyor dedi ama o gücü alabilmek için kat iptali dereceli egzantrik komple düz boru vs olması laızm bence !
katalizör iptali de bi ara pahallıya yaptırılıyordu...
ae101'e 0.3 bassan hiç bir işe yaramazki

benim abim vardı ankarada bms motorsports'tan turbo ae101 yaptım demişti 1.0 mı 1.5 barda mı 300 bg ancak aldıklarını söylemişti.4afe'ye yüklenilebilir alt yapısı sağlam.ama fazla güç çıkartabilecek kapasitesi yok.üst kapak flow'ları çok düşük.4afe'ye 4age üst kapağı olabilirse güzel güçler çıkarabilme şansı var.4afe blok 4age üst kapak.ama yağlama kanal sorunları vs olucaktır.bana göre 4afe turbolamak çok anlamsız.şayet 3zzfe içinde geçerli.fazla güç alamazsınız.yapacağınız işlemler hayal kırıklığına uğramaktan başka birşeye yaramaz

ha konu 2zzge'ye gelirse ona diyecek laf yok zaten.tam bir performans makinası.3zz blok ile direkman stock güç 2.0L 240 beygir oluyor zaten.
şahsi kanaatim mesut abi atmosferik olarak yüklen bence 3zzfe'ye.turbo'ya girişme derim çünkü fazla bir güç çıkmaz.nede olsa aile tipi otomobil motoru var üstünde.bir b16 veya d16a9 veya hutta 4age serileri gibi performans motoru değil.