Gönderen Konu: Vites Geçişinde Zorlanma.  (Okunma sayısı 6514 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Vites Geçişinde Zorlanma.
« : Nisan 25, 2007, 16:06:30 »
Arkadaşlar merhabalar.

Haftasonu 23 Nisan'ı fırsat bilip şehir dışına çıktım. Giderken ve gelirken hiçbir problem yoktu.

Döndükten sonra dün sabah 1.vitese geçişte problem farkettim. Oldukça zor geçiyor, 2.vitese geçişte de benzer bir problem aynı şiddette olmasa da var. Diğer viteslerde sıkıntı yok. Motor ısınınca durum bir derece normale dönüyor.

Sizlerin önerilerini alayım dedim.

Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

« : Nisan 25, 2007, 16:06:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1 : Nisan 25, 2007, 18:37:04 »
Genelde sabahları vites geçişleri zor olur, bunun sebebi ise şanzımandaki yağın donuk ve sert olmasından dolayı. Gece geçen soğuk zaman zarfında şanzıman yağı donar, sabah çalıştırdıktan sonra ilk geçişlerde zorlanma olabilir fakat aşırı bir zorlanma var ise debriyaj baskı balatasına baktırman lazım, bir müddet sonra yağ çalıştıktan sonra normale döner kolay geçer.... benimkide sabahları aşırı zor değil ama hafif sert bi şekilde giriyor.... endişelenmene gerek yok...
Toyota Corolla 1.6 Vvt-i Sol 2003
Ersin D@l / Fethiye / Muğla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #2 : Nisan 25, 2007, 22:08:19 »
Oguz bey aynı sorun benim araçtada var ve sadece 1.vitese geçerken sorun yaşıyorum ama hakketten çok zor geçiyor bazen sanırım Ersin bey haklı baskı balatada sorun olabilir serviste baktırsak iyi olacak sizde bence servise bir danışın...
Always TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 28, 2007, 10:08:34 »
Oğuz bey aracınız kaç model ve şanzıman yağı kaç numara? bunlar önemli Mesela BEN 80 BİN BAKIMINI (toyotalarda 80 bin de bir şanzıman yağı değişir) YAPTIRIRKEN (sANAYİDE) AGP4 80 e90 yağ koyalım dediler ustalar kullanma kitapçığında AĞP4 75 e 90 kullanın diye yazıyır ustalar sanayide bulamazsın dediler gerçektende bulamadım servisi telefonla aradım 80e 90 kullansam ne olur dedim. Serviş bir zararı olmayacağını sadece sabahları araç soğukken vites geçişlerinin  zor olacağını söyledi ki benim için önemli bir sorun her sabah okula gidiyorum . bende 75e 90 mobil marka getirttim aynen devam hiçbir sorun yaşamıyorum kışın bile yağ gibi geçiyor
Yani yağın numarası önemli bence bundan kaynaklanıyırdur diyorum.

Bu arada iki yağı karşılaştırma şansım oldu AGP4 75e 90 gerçekten ince ve su gibi öteki yağ daha kalın ve koyu idi.
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Nisan 28, 2007, 13:40:16 »
benım avensıs de sabahları cok zor gecıyor baskı balata dan olabılır ama once yagı bı degıstırıp denyecegım bakalım sonuc ne olacak
2001 avensis 1,8 - 1998 carina e 2,0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #5 : Mayıs 01, 2007, 13:03:45 »
Herkese tesekkur ederim. Sanirim servise bir ugramak gerekecek... :-(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #6 : Mayıs 01, 2007, 14:15:40 »
Vites değiştirirken debriyaja tam basmak lazım. (En azından benim arabada. Geçen bir paspas daha koymuştum ayağımın altına. Vites geçişleri zorlaşmıştı. Kaldırınca düzeldi. Sonra anladım ki debriyajı engelliyor.)
Corolla 98 GLİ Special