0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hız öldürmez, kötü araç ve şoför öldürür.(Aykırı bir yerden gireyim konuya.)Hız sınırı neye göre belirleniyor? Yola göre.Normal yollarda 90, otoyollarda 120km/h maksimum hız.1970'li (hatta 60'lı) model -mesela- "nam-ı diğer Murat 124" murat veya R12 veya Anadol için de geçerli bu 2010 model araç içinde. Hata "nam-ı diğer Murat 124" murata 120 serbest 2010 Doblo'ya 90 sınırı var.2010 model araç camında film var diye trafiğe çıkartılamıyor ama resimde görülen hurda trafiğe elverişli raporu almış.O araç değil daha fazlası 120 hatta 80km/h hızla çarpsaydı sonuç farklı olmazdı. Rampada tır neredeyse durmuş kadar yavaş gider. Düz duvara çarpmaktan daha beteri altına girildiği için aracın en zayıf yeri olan belden yukarısından darbe almış. Hız ne olursa olsun sonuç kaçınılmazmış. Sadece cesetler parçalanmazmış.
yazdıklarınıza ilk defa katılmıyorum, araba ne olursa olsun hız öldürür, ayrıca hız sınırı marka ve modele göre değil aracın cinsine göre belirlenir, kapalı kasa kamyonetle hususi aracın hız sınırının aynı olmaması çok normal, dobloyu vatandaş ben bu arabayla yük taşıyacağım diye tescil ettirirse hız sınırı düşük olur tabi, ama aynı dobloyu hususi kullanıcam yük taşımayacağım diye tescil ettirirsen (özellikle bu araçlar her iki türlü tescil edilebiliyor) hız sınırın ona göre otobanda 120 km/h olur. (mesela benim kayınpederin partneri hususi)
Aslında aynı şeyi söylüyoruz. Sadece ifade farklılığından farklı gibi görünüyor.Aynı aracın tesciline göre farklı hız limitleri olması ne demektir?Kayınpederiniz aracı hususi diye tescil ettirdi diye ne bileyim yaylaya/yazlığa giderken eşya yüklemiyor mu?Araç boşken nasıl gidiyorsa doluyken aynı şekilde mi sürüyor?Eğer aracın durumu ve diğer şartlara göre sürüşü farklılık gösteriyorsa bu "şoför" unsurudur.Hacımuratla son model otonun fren mesafeleri farklıdır. İkisine de aynı hız sınırı tanıyorsa bu "araç" farklılığıdır. Ama ikisini de kullanan insanın fren intibak süresi aynı olacağından bu da "şoför" unsurudur.
o zaman suç o freni bozuk arabayı kullanan şoförden çok onun trafiğe çıkmasına izin verende... ben burada devlet suçsuz demiyorum, yanlış anlaşılmasın belki de o tır katletti onları, sadece tüm verileri toplamadan, iki fotoğrafa bakarak yargı koyulmasına tepkiliyim. olay nasıl olmuş bilen gören varsa anlatsın ondan sonra suçluyu bulalım, tabi bizim görevimizse...
Burada kazanın hangi şeritte olduğuda önemli bence.! Ayrıca sadece izin verilen sınırların üzerindeki hız değil, duruma göre çok daha düşk hızlarda tehlikeli olabilir, çok daha yüksek hızlar da tehlikesiz. Önemli olan diğer araçların ve yolun buna uygunluğudur. Burada kimi büyük araçların, daha küçük araçlar için tehlike doğurduğu açıktır. İşte en başta bunun önlemi alınmalı.
söylediğiniz de haklılık payı var ancak yüksek hızlardaki bir makinayı durdurmak bildiğiniz gibi daha zordur. Eğer kamyonu daha düşük hızla giderken farketmiş olsa belki de altına girmeden frenleme ile aracını kontrol altına alabilirdi. Ancak çok yüksek süratlerde ise insan refleksi devreye girene kadar epey yol alacağınız için kurtarma şansınız bazen hiç olmuyor.
konu kamyoncuya uzayınca daha bugün otoyoldan silivriden beşiktaşa geldim ve sonlara doğru gelirken çok yoğun ama 100 lerle akıcı bir trafikte ilerlemeye başladık..sola doğru otoyolda dönen bir kamyon sola yanaşarak sol şeritten yer alarak ve ilerleyerek solu kapatarak döndüyordu ki ben bunu kamyonculara IQ=30 ve insan olmamakla ilgili bir bakış açım olduğu için hemen sezdim ki eşimde yanda otururken sezdi..korktu tabi o da..ben yavaşlayıp ona pay bıraktım sonra yine orta şeridine dönünce kornoma asıldım elini çıkardı napayım gibi ya da ne var ya gibi bende dudakarım okunacak şekilde eski galatasaraylı bülentin hakemlere çok fazla söylediği bir sözcük dizisini sakince söyledim.hiç sinirlenmedim onu sinirlendirdim.çünkü IQ :30 olan bir yaratıkla ne konuşacaksın ki...şimdi bu kazada tır mı şuçlu mercedes mi dersek...içinden çıkmak zor tabi...sonuçtaa şuçlu kim olursa olsun giden geri gelmiyor..