Gönderen Konu: 2004-2009 Avensislerin yol tutuşu nasıldır?  (Okunma sayısı 8639 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
2004-2009 Avensislerin yol tutuşu nasıldır?
« : Nisan 27, 2010, 21:48:24 »
Selamlar,
Arkadaşlar Şimdiye Kadar Aldığımız bütün araçları en fazla beş yıl kullanıp sattık ve beş yaşındayken aldığımız Kör Ol La mızıda 10 yaşını doldurması nedeniyle satmayı düşünüyoruz , ama şimdiye kadar bizi hiç üzmediği için kıyıpta bir türlü satamıyoruz :D  (takıntılı kullanıcıyız) :P
Şimdiye kadar hep Corollanın yol tutuşunun yetersiz olduğundan bahsettik , Bu nedenle Corollayı satarsak Alman araçlarına yönelmeyi düşünüyoruz , merak ettiğim bu 2004-2009 Avensislerin yol tutuşu nasıldır? Kasa olarak son zamanlarda bayağı hoşuma gitmeye başladı ama (+)ları ve (-)leri nelerdir?
Biliyorsunuz Corolla üzerinde bazı modifikasyonlar denemeyi düşünüyordum , aracın satılma konusu gündeme geldiği için onlarıda şimdilik kafamdan çıkarttım.

Toyota Club Türkiye

2004-2009 Avensislerin yol tutuşu nasıldır?
« : Nisan 27, 2010, 21:48:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 2004-2009 Avensislerin yol tutuşu nasıldır?
« Yanıtla #1 : Nisan 27, 2010, 22:21:59 »
Yol tutuşu kişiden kişiye değişir kimine göre çok iyi olan tutuş özelliği kimine göre rezil seviyede olabilir ancak avensisler serilik ve yol tutuşu bakımından hoş arabalar test etme imkanım vardı virajlara süratli girmeme rağmen pek savurduğunu hissetmedim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 27, 2010, 22:34:24 »
avensis kullanıcısı olarak yol tutuşu ve konfor olarak sizi yeterince tatmin edeceğini söyleyebilirim. araca bindiğinizde kendinizi farklı hissedeceksiniz. krem döşemeli olan bi avensis öneririm size. 1,6 alacaksanız elegant modelini öneririm. 1300 kg ağırlığı sebebiyle 1,6 çok atak bi araç değil, ancak uzun yolda 110 beygir güç ürettiğinden performans konusunda sizi üzmeyecektir. 1,8 ve 2,0 motorların performansı iyi olmasına rağmen yakıtı sizi biraz üzebilir, ancak 2,0 dizel her açıdan mükemmel bi araç olur. benim avensisim 1,6 ve şu an şehir içi 30,33 kuruş civarı yakıyor. uzun yolda denemedim. otomatik katlanır aynalar, çok fonksiyonlu yol bilgisayarı, geniş iç hacmi, dijital klima (yolcu ve sürücü için farklı ısı ayarlayabilirsiniz), mükemmel ses sistemi, far yıkama, yağmur sensörlü silecekler sayabildiğim bazı özellikler. aynı model bi corollaya vereceğiniz paraya çok cüz'i bir miktar ekleyerek (hatta aynı fiyata bile bulabilirsiniz) bu artı özelliklere sahip bir aracınız olur. sadece d4 motorları önermiyorum. çünkü ilerde lpg falan taktırmak isterseniz bu motorlara lpg olmuyor. vvt i motor olanlarını, ya da dizel olanı tavsiye ederim. son olarak ben 1 ay önce 24000 tl ye 2005 modelini aldım. fiyatı piyasaya göre 2-3 bin tl ucuz. 25 civarı temiz birşey bulursanız kaçırmayın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 27, 2010, 22:57:37 »
Yol tutuşu tabi ki corolla'dan çok iyidir ama D segmentindeki alman araçları kadar da iyi olamaz. Komfor, performans ve ekonomiyi bir arada sunması bence çok büyük avantaj. Bu kadar komple bir alman aracı olduğunu sanmıyorum. Bi de üstüne Toyota güvenilirliğini koyun ..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 28, 2010, 14:40:03 »
Teşekkür ediyorum,
Aslında benim merak ettiğim , bu aracın eksileri nedir? ,
Araba seçiminde beni artılarından çok eksileri ilgilendiriyor aslında.
Aldığımda neyinden rahatsız olurum?
Avensisi olan arkadaşlar şimdiye kadar hangi parçasını değiştirdi?
Ses İzolasyonu nasıl (yüksek hızlarda kapı aralarından uğultu yapıyormu?)

Ben biraz araştırdım , genellikle avensiste şikayetçi olunan en önemli konular;
1-Farlarının iyi aydınlatmaması
2-?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 28, 2010, 15:04:16 »
Babama 2005 avensis comfort aldık 120 binde 26,500 aldık ankardan.Araba gayet seri  çekişi iyi.Açıkcası izinden  birkac günü onu kullandım onu kullandıktan sonra kendi hb aracıma geçince oyuncak araba gibi geliyor.Benim bundan sonraki aracım muhtemelen avensis olacak çok hoşuma gitti.
Aracın eksilerine gelince kendi aracımda da oldugu gibi vvt i motorlarıona 5 vites 4000 devirden sonra motorun gürültüsü kabin içinde.Yol sesi ve lastik sesini corolla lar gibi avensiste içeri alıyor ama corollaya göre adaha az.Üstündeki motor 1,6 vvt i 110 bygir torku  iyileştirilmiş motor.İlk başlarda hb aracıma göre biraz hantal gibi olsada sonradan bunu unutturuyor.Farların kararmasına gelince 2005 avensistede  iyi göstermiyor.Ama dısarda bunu 200 tlye mercek değişerek çözüyorlar.
Aynı fiyata corolla alacagınıza avensis çok daha iyi bir araç
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #6 : Nisan 28, 2010, 15:24:40 »
2005 avensisler yoL tutuşu olarak d segmentındekı araclara nazaran iyidir. komfor olarak kıyaslanamaz ıcnden cıkmak ıstemezsınız. tek sorun 1,6 motorlar 1300 kg oldugu ıcın arac kalkısta bıraz yavas ama normal devırde deme gıtsın hele radyo vs. acık ıse vıtes degıstırmeyı unutursunuz sessızlıkte. benız Denızlı de yasıyorum ve denızlı de alt yapı calısması var 6-7 aydır arabacımı gecenlerde servıse soktum ve on takımlarda hıc bı sorun yok dedıler. kısaca sı japonlar ısın ılmını bılıyorlar....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 28, 2010, 15:37:26 »
Peki aracın neyinden şikayetçisiniz? , Sizi rahatsız eden hiç birşeyi olmadımı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #8 : Nisan 28, 2010, 17:10:45 »
bende pek problem yaşamadım açıkcası.. biraz korollalara göre servisi pahalı. o da her serviste 20-50 TL arası değiştiriyor fiyatı.. çok önemli değil bence. açıkcası bu aralar pek binemiyorum . hafta sonu olsada biyerlere gitsem diye can atıyorum.. yani sürmesi keyif veriyor bana.. sanki yakıtı fazla gibi ama başka arabalarla kıyaslayınca az yaktığını anladım . birde benzin çok pahalı. normal bir fiyatı olsa aslında az yaktığı anlaşılır..
kuzen golf arıyor bu aralar. adamlar 2006-2007 modeline 30.000.-TL istiyorlar .. ben asla avensis duruken o parayı vermem golfe.. tabi bu benim şahsi görüşüm.. konforu yerinde comfort modellerinin ..kısacası memnunum araçtan. inşallah problem çıkarmadan binerim araca..

ses konusunda aslında beni hiç rahatsız etmiyor.. çünkü zaten 4000 devirlere gelecek kadar hız yapmıyorumm.. yalnız lastik seçimi çok önemliymiş onu anladım. çünkü önceki lastikte (turanza) hemen hemen hiç ses almıyor diyebilirdim.. ancak yokohama lastikte biraz daha arttı ses.. ama bence yinede yalıtım tatmin edici.. tek eksiği bence 6. vites o da olsa tadından yenmez...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 28, 2010, 17:45:13 »
abi 1.6 avensis iyidir yol tutuşu felan.merak etme bizim kasaların yol tutuşu biraz yumuşaktı.avesis farkını yeterlice hissettirir.senin araba otomatik ve tahminimce kalkışlarda biraz ağır.avensis manuel olursa eminimki biraz daha seri olur
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 28, 2010, 22:58:23 »
abi 1.6 avensis iyidir yol tutuşu felan.merak etme bizim kasaların yol tutuşu biraz yumuşaktı.avesis farkını yeterlice hissettirir.senin araba otomatik ve tahminimce kalkışlarda biraz ağır.avensis manuel olursa eminimki biraz daha seri olur
Avensisde otomatik olacak , bizim için seriiliği önemli değil ama corollayla sert virajları düzleyerek giriyorum , yolun bütün şeritlerini kullanıyorum. Belli bir süratten sonra sanki tekerlerin üstünde değilde boşlukta gidiyorum gibi bu arabayla , En azından avensis biraz daha farklı olur diye düşünüyorum. Bizdeki 97 model passatın yol tutuşuna yetişsin yeter benim için , passattanda az yakacağını düşünüyorum. Bide Corolla bize biraz küçük geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 28, 2010, 23:27:28 »
siz eksi yönlerini soruyorsunuz ama bu konuda çok fazla birşey söyleyemeyeceğiz sanırım. far sorunu malum zaten. rölantide bazen fazla dur kalk yapınca titreme yapabiliyor. bunu da söyleyebilirim. arkadaşların da dediği gibi bi altıncı vites olsa harika olurdu. radyo ya da cd çaları açtığınızda aracın çalıştığının farkına varmazsınız bile. kalkışları söylemiştik zaten, 1,6 larda zor oluyor biraz. valla ne diyim, al bi avensis, rahat et :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 28, 2010, 23:33:18 »
Şaşırdım valla , bana benim arabayı sorsalar en az on tane kusur bulmuştum şimdiye , bu arabanın hiçmi kusuru yok :D
Titreme sorunu bizimkilerdede var , o tür şeyleri göze aldım ben , bilmediğim şeylerin çıkmasından korkuyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 28, 2010, 23:44:42 »
bakın hayata bir kere geliyoruz bence birde avensis keyfini sürün şu kısacık hayatta

ben 2005 1.6 elegant kullanıyorum evet ağır araç ama sizin o ağırlığınızı trafikte herkes hissediyor

ben 1.6  ve LPG ile performansından memnunum çoğu zaman iyiki 2.0 motor değil diyorum çünkü araç o zaman araç uçardı herhalde

sadece farlarının açısını  servise gidip yukarı aldırttım

9 aydır biniyorum 104.000kmde aldığımdan beri 10.000km yaptım ve çok memnunum

içeri ses almıyor eski aracım focustu bilirsiniz yol tutuşları çok iyidir ancak avensis kesinlikle daha iyi yol tutuşuna sahip

daha ne diyeyim bence alırsanız pişman olmazsınız avensis asaletini tatmanız dileğiyle...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 28, 2010, 23:57:33 »
yeni avensisin yol tutuşu eskisine göre daha iyi

sadece yana yatma var biraz virajlarda ama hiç zor durum yaşatmadı bana
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 28, 2010, 23:58:59 »
Titreme konusunda evet, biraz titrek :) ama rahatsız etmiyor pek. Onun dışında 1,6 olmasına rağmen bence seri ve atak tatmin edici, yakıt konusuna gelince kendi sınıfındakilerden az yakıyordur sanırım:). İç hacmi oldukça geniş ve konforlu. Ön göğüsün duruşu da gayet estetik. Far sorunu mevcut haklısınız, aydınlatma konusunda yetersiz fakat bunun çözümleride mevcut.
Yolculuk sırasında aracın yağ gibi kaydığını hissedeceksin, hızlandıkça kapılardan herhangi bir rüzgar sesi de almamakta :)

Yol tutuşu da kullanan insana göre bence değişmektedir :) Bu konuda üzeceğini sanmıyorum.

Eksi yönlerini soruyorsun, ama inan bana şuan aklıma hiç gelmiyor. Geçen Temmuz ayında aldık iyi ki de almışız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 29, 2010, 00:19:48 »
Titreme konusunda evet, biraz titrek :) ama rahatsız etmiyor pek. Onun dışında 1,6 olmasına rağmen bence seri ve atak tatmin edici, yakıt konusuna gelince kendi sınıfındakilerden az yakıyordur sanırım:). İç hacmi oldukça geniş ve konforlu. Ön göğüsün duruşu da gayet estetik. Far sorunu mevcut haklısınız, aydınlatma konusunda yetersiz fakat bunun çözümleride mevcut.
Yolculuk sırasında aracın yağ gibi kaydığını hissedeceksin, hızlandıkça kapılardan herhangi bir rüzgar sesi de almamakta :)

Yol tutuşu da kullanan insana göre bence değişmektedir :) Bu konuda üzeceğini sanmıyorum.

Eksi yönlerini soruyorsun, ama inan bana şuan aklıma hiç gelmiyor. Geçen Temmuz ayında aldık iyi ki de almışız.
Ceyhun abi seninki 1.6mıydı?
ben senin arkandan yetişemiyordumda :D 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
« Yanıtla #17 : Nisan 29, 2010, 00:21:59 »
Olumlu pek çok yanı var ve bence kendi sınıfında bir numaradır avensis.
Ama siz eksilerini sorduğunuz için beni rahatsız ediş sırasına göre saymak gerekirse;
1-yetersiz far aydınlatma
2-bazen rölantide titremesi
3-yüksek hızda sınıf ortalamasının biraz üzerinde ses
4-arka koltuk yaylarında gıcırtı sesi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 29, 2010, 00:53:10 »
Ceyhun abi seninki 1.6mıydı?
ben senin arkandan yetişemiyordumda :D 

Tabi Erdemim 1,6 benimki de :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Nisan 29, 2010, 01:07:07 »
Araba çok iyi.. Tavsiye ederim