Gönderen Konu: 2005 model corolla 1.6 motor benzinli şehir içi 202 km de 20.82 yakıt ?  (Okunma sayısı 1439 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
değerli arkadaşlar bugün aracıma benzin aldım ve şehir içi 202 km yaptım buna nazaran aracım 20.82 lt yakıt harcamış sizce yakıt durumu nasıl yorumlarınızı bekliyorum (lpg taktırsammı diye düşünüyorum yorumlarınızı bekliyorum )

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • 3 kere teşekkür etti
bana çok gibi geldi... :S 20.82lt benzin x 3750=78.075 TL lpgli olsaydı 20.82lt x 2100 olsa=43.722 TL  78.075 - 43.722=34.353 arada fark var...lpgli araç kullanmadım ama sanırım fark vardır..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
evet caner arkadaşım valla bugünden sonra ciddi ciddi düşünmeye başladım brc marka lpg kitini fakat aracımın motoruna zararı olur diyede bir açıdan taktırmak istemiyorum ,aslına bakarsan prins marka düşünüyorum fakat sorun şu bulunduğum yer şu an doğu ve bura en yakın diyarbakırda var prins ve ara 100 km ve en ufak arıza da diyarbakıra gitmek zorunda kalıcam sorun olucak buda mesele benim için bilmiyorum ,kararsızım ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Biraz fazla yakıyor. Belki kullanma şeklinden, aracın bakım durumundan da fark ediyor olabilir.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
80 TL lik yakıtla 202 km yapmışsınız. fazla yakmış. ancak bunun araçdan değil sizin kullanımınızdan kaynaklandığını sanıyorum. 120 TL ile ş. içi 485 km yaptım (kendi rekorum ayıptır söylemesi) :D tabi bunun için çok sabırlı kullanmak lazım, ışıklarda yavaş kalkıyorsun diye korna çalanlara aldırmamak lazım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
80 TL lik yakıtla 202 km yapmışsınız. fazla yakmış. ancak bunun araçdan değil sizin kullanımınızdan kaynaklandığını sanıyorum. 120 TL ile ş. içi 485 km yaptım (kendi rekorum ayıptır söylemesi) :D tabi bunun için çok sabırlı kullanmak lazım, ışıklarda yavaş kalkıyorsun diye korna çalanlara aldırmamak lazım...

ya cama film yaptırsam o korna çalanlara biliyorum yapacağımı da neyse :D.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
50 tl  tüple 2,018 falandı litresi yaklasık  25 litre aldım şehir içi 150 km şehir dısıda 130 km toplam 280 km de bitti.Lpg yi bende 12 bin km önce taktırtım 63 binde arabam keşke önce taktırsaymısım diyorum.Lpg kitini taktırdıktan soınra ne arız ışıgı nede başka bir arıza cıkardı.Gayet güzel çekişinde falan % 5 kadar bir kayıp var.Ama eskiden benzine verdigim paraya acıyorum cidden.Brc takılı aracımda
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ben bir depo benzinle 400km gittiğimi biliyorum :). İki yıl önce 39.000de brc taktırdım. Simit depo 45lt. 80.000 de şuan hiç sorun çıkmadı. İstanbul-Ankara 45lt ile 450 km gittim. yarım saat kadar bastım ancak geri kalanında 110km ye sabitledim. şehir içinde 350-400 km civarı gidiyor.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
Geçen yaz 47liralık otogaz ile 500km yol gitmiştik(55lt civarı). Mersine giderken sertavul geçitine kadar götürdü bizi.
Bunu neden süylüyorum;
  Aracı sakin kullanırsanız , çok küçük miktarda bir para ile sizi uzun bir yola götürebilir. Ama eğer 2500devirin altına düçüp  , 3500 devirin üstüne çıkıyorsanız hem beklediğiniz performansı alamaz , hem aracınıza işkence çektirmiş olursunuz hemde doğal olarak aracınız çok yakabilir. Bu her araçta böyledir sonuçta.