0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ben bu yazıyı artık neredeyse ezberledim ve sürekli aklımda tutmaya çalışıyorum
ben bu yazıyı artık neredeyse ezberledim ve sürekli aklımda tutmaya çalışıyorum ama çevremdeki kimse bu yazıyı bilmiyor sanırım.....
Bence herkes bunların farkında ama uygulamaya yeterince geçemeyen farkındalıklar bunlar. İnsanoğlu işte siniri de var neşesi de, kızgınlığı da sevgisi de. Her işi sonrasını düşünerek yaşayamayız ki ama. Dikkat etmek tabiri caizse bin kere düşünüp bir kere söylemek bunu da uygulamaya geçirmek çok güzel ama ne kadar mümkün kılabiliriz?!. Şahsen, ileriyi düşünerek plan yapabilirim ama anlık tepkilerimi kontrol etmem zor.
Profesör derse şöyle başlamış :- "Düşünün ki bu gün dünyanın son günü, yarın bu saatte her şey bitecek, kurtuluş şansınız yok !Bu gün ne yapardınız ?"Tüm öğrencilerden bir çok değişik cevap gelmiş: - İbadet eder, Tanrı' dan günahlarımı affetmesini dilerdim...- Tüm sevdiklerimle vedalaşırdım...- Ailem ile zamanımı geçirirdim...- Anneme veya Babama giderdim...- Arkadaşlarımla yarım saat eski günlerdeki gibi basket oynardım...- Barbekü partisi yapardım...- Tüm sevdiğim yemekleri son bir defa yerdim...- Yatar uyurdum...- Ormanda son defa dolaşırdım...- Güneşin doğuşunu ve batışını son defa seyrederdim...- Akşam yıldızları seyrederdim...- En sevdiğim yemeği hazırlar tüm sevdiklerimi akşam yemeğe davet ederdim...- Piknik yapardım...- Hayatta en çok gitmek istediğim yere gider, orada ölümü beklerdim...- Jet uçağına binerdim...- Üzdüklerimi arar, özür dileyip beni affetmesini isterdim... vb...Hoca bütün hepsini tahtaya yazmış, sonra gülerek : “Çocuklar, bunları yapmak için dünyanın son günü olması şart mı ?”HOCA DOĞRU SÖYLÜYOR - SONRAYA BIRAKMADAN YAPALIM
yüzde yüz katılıyorum canım ama işte bu dünyadaki bir görevimizde kendimizi yontmak diye düşünüyorum.yani ben bundan 10 yıl önce daha kırıcıydım ama şimdi öfkemi kontrol edebiliyorum diyebiliyorsak başarılıyız demektir...