Gönderen Konu: Ceza  (Okunma sayısı 1995 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 9500
  • Model Yılı: '17
  • 2 kere teşekkür edildi
Ceza
« : Nisan 27, 2010, 12:11:41 »
Geçen hafta İzmir'e gidyordum, Manisaya yaklaştığımda sanırım yoldan ve sıcaktan sıkılmış olacak ki 1.5 aylık oğlum rahatsızlandı ve ağlamaya başladı. Ben de bir an evvel İzmire ulaşmak için süratimi biraz arttırdım ve malesef radara yakalandım. Polis evraklarımı istedi, bende evrakları verirken "Biliyorum, süratliyim fakat oğlum rahatsızlandı, ceza kesecekseniz acele etmemiz mümkün mü ?" dedim. Sağ olsun o da araçtaki polislere evrakları verirken özrümü iletti ve acele etmelerini istedi, cezayı yazmak üzere evrakları aldılar, sonra araçta oturan amirleri "beyefendi cezayı yazacağız fakat siz gidin" deyip evrakları geri verdi, plakamı almalarını istedi. bu durumda;
- bu şekilde yazılan bir ceza ne zaman internette görülebilir, (GiB'nin sitesinde görülebilmesi için, ceza makbuzu koçanının bitmesi gerekli mi)
- ceza bana makbuzla tebliğ edilmediği için ödeme şansım yok şu anda, erken ödeme indirimi makbuz tebliğ tarihinden sonra mı geçerli yoksa cezanın kesildiği tarihten sonra mı ?
- ehliyetimi almadıkları için ceza sadece plakaya kesilecek, bu durumda ceza puanı düşemeyecekler mi ?
- 115 ~ 120 km arası bir süratle yakalandım ne kadar ceza yazılır ? (Trafik kurallarına göre Şehir içi 50 km, Şehir dışı 90 km, Otoyollarda 120 km hız limitleri geçilmemelidir, ceza miktarını net öğrenebilmek için süratimi yazdım)
- Hareketlerinden ve tavırlarından sanki ceza kesmeyeceklermiş gibi hisettim, radara girmiş bir araca ceza kesmemek gibi bir şansları yok diye biliyorum yanlış mıyım ?

Çok uzun oldu kusuruma bakmayın :)

Saygılar

Toyota Club Türkiye

Ceza
« : Nisan 27, 2010, 12:11:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: Ceza
« Yanıtla #1 : Nisan 27, 2010, 12:37:26 »
iki seçeneğiniz var. 1. si: eğer hastaneye gittiyseniz çoçuğunuz adına giriş yapılmıştır. çocuğunuzun hastaneye giriş yaptığını gösteren muayene kağıdı isteyin. (eğer otomasyon sistemi varsa giriş ve çıkış saati, yapılan uygulamalar ve tedavi, son olarak teşhis yazar) otomasyon yoksa epikriz isteyin. aldığınız bu belge ile mahkemeye başvurabilirsiniz. cezanızın iptal olma olasılığı var.
2. hıç evrak ıvır zıvır la uğraşmayıp cezayı ödemek.
ceza tutarını bilmiyorum ama ceza tebligatının gelmesi çok uzun sürebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 27, 2010, 13:03:34 »
İnternette gözükmüyor hiçbir zaman cezalar. Tebliğ edilse bile. Beyanlı ceza ödeme bölümüne girip kendiniz ödeyeceksiniz. Tabi bunun için de size tebliğ edilmesini beklemeniz gerek.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 27, 2010, 13:30:50 »
-İndirimli ödeme süresi cezanın size tebliğ edildiği tarihten itibaren başlar ve 15 gündür.
-Eğer radara yakalanma hızınız 100-117km/s  arası ise 134,00 TL, 118km/s ve üzeri ise 267,00 civarı  bir  rakam  yazarlar.(net rakam aklımda değil)
-Cezanın internette görülmesi  için polisin ceza  koçanını vergi dairenize bildirmesi ve vergi dairenizinde bu cezayı aracınızın kartına işlediği zamandır.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 27, 2010, 15:42:04 »
Geçen hafta İzmir'e gidyordum, Manisaya yaklaştığımda sanırım yoldan ve sıcaktan sıkılmış olacak ki 1.5 aylık oğlum rahatsızlandı ve ağlamaya başladı. Ben de bir an evvel İzmire ulaşmak için süratimi biraz arttırdım ve malesef radara yakalandım. Polis evraklarımı istedi, bende evrakları verirken "Biliyorum, süratliyim fakat oğlum rahatsızlandı, ceza kesecekseniz acele etmemiz mümkün mü ?" dedim. Sağ olsun o da araçtaki polislere evrakları verirken özrümü iletti ve acele etmelerini istedi, cezayı yazmak üzere evrakları aldılar, sonra araçta oturan amirleri "beyefendi cezayı yazacağız fakat siz gidin" deyip evrakları geri verdi, plakamı almalarını istedi. bu durumda;
- bu şekilde yazılan bir ceza ne zaman internette görülebilir, (GiB'nin sitesinde görülebilmesi için, ceza makbuzu koçanının bitmesi gerekli mi)
- ceza bana makbuzla tebliğ edilmediği için ödeme şansım yok şu anda, erken ödeme indirimi makbuz tebliğ tarihinden sonra mı geçerli yoksa cezanın kesildiği tarihten sonra mı ?
- ehliyetimi almadıkları için ceza sadece plakaya kesilecek, bu durumda ceza puanı düşemeyecekler mi ?
- 115 ~ 120 km arası bir süratle yakalandım ne kadar ceza yazılır ? (Trafik kurallarına göre Şehir içi 50 km, Şehir dışı 90 km, Otoyollarda 120 km hız limitleri geçilmemelidir, ceza miktarını net öğrenebilmek için süratimi yazdım)
- Hareketlerinden ve tavırlarından sanki ceza kesmeyeceklermiş gibi hisettim, radara girmiş bir araca ceza kesmemek gibi bir şansları yok diye biliyorum yanlış mıyım ?

Çok uzun oldu kusuruma bakmayın :)

Saygılar

berker bey, ceza muhtemelen kesilecektir, arkadaşların da dediği gibi indirimli ödeme ve cezaya itiraz tebliğ tarihinden itibaren 15 gündür. muhtemelen 268tl ceza kesilir size, 15 gün içinde öderseniz 200 tl ödersiniz. cezanız elinize geldiğinde postalama tarihini mutlaka kontrol edin, eğer 7 iş günü içerisinde postaya verilmemişse cezaya itiraz hakkınız var, tebligat kanununa uymadığı için ceza iptal edilir. eğer diyosanız ki, o memurlar bana iyilik yaptı, tebligat kanununu hesaba katmayım, o zaman elinize geçince direk ödeyin derim ben...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 27, 2010, 15:53:04 »
Radar cezasını plakaya nasıl kesecekler ? Ehliyet numarasını almışlarsa birşey diyemem ama radar cezasında arabaya ceza olmaz bildiğim kadarıyla...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 27, 2010, 16:02:45 »
Radar cezasını plakaya nasıl kesecekler ? Ehliyet numarasını almışlarsa birşey diyemem ama radar cezasında arabaya ceza olmaz bildiğim kadarıyla...
Ehliyetimi görmediler bile ! ruhsatın içindeydi, ruhsatı açmadan geri iade ettiler bana.
Benim bildiğim de plakaya ceza kesliebildiği yönünde, hatta aracın fotosunu da cezanın ekinde gönderiyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 27, 2010, 16:06:32 »
berker bey, ceza muhtemelen kesilecektir, arkadaşların da dediği gibi indirimli ödeme ve cezaya itiraz tebliğ tarihinden itibaren 15 gündür. muhtemelen 268tl ceza kesilir size, 15 gün içinde öderseniz 200 tl ödersiniz. cezanız elinize geldiğinde postalama tarihini mutlaka kontrol edin, eğer 7 iş günü içerisinde postaya verilmemişse cezaya itiraz hakkınız var, tebligat kanununa uymadığı için ceza iptal edilir. eğer diyosanız ki, o memurlar bana iyilik yaptı, tebligat kanununu hesaba katmayım, o zaman elinize geçince direk ödeyin derim ben...

Murat Bey,
İtiraz etmeyi düşünmüyorum, dediğiniz gibi ceza kesildi ise ödeyeceğim zira özrüm olsa dahi bilerek ve radar olmasını göze alarak kuralı çiğnedim, lamı cimi yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 27, 2010, 16:07:15 »
Bence  yazmayacaklar, insaflı tarafına denk gelmişsiniz
yazacak olsalardı yazarlardı zaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #9 : Nisan 28, 2010, 09:18:50 »
Aynen katılıyorum ceza yazmamışlardır. O kadar insafta olsun artık
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 28, 2010, 09:24:50 »
bekle ve gör politikasını yapmakdan başka çare yok sanırım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 28, 2010, 09:36:10 »
geçen sene bende aynı yerde yakalandım .polisler telsizden takip edildiğini söyleyyip ceza yazdılar.geçmiş olsun bekleyin tebliğe kadar tebliğe kadar artma ihtimali yok.