0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Geçen hafta İzmir'e gidyordum, Manisaya yaklaştığımda sanırım yoldan ve sıcaktan sıkılmış olacak ki 1.5 aylık oğlum rahatsızlandı ve ağlamaya başladı. Ben de bir an evvel İzmire ulaşmak için süratimi biraz arttırdım ve malesef radara yakalandım. Polis evraklarımı istedi, bende evrakları verirken "Biliyorum, süratliyim fakat oğlum rahatsızlandı, ceza kesecekseniz acele etmemiz mümkün mü ?" dedim. Sağ olsun o da araçtaki polislere evrakları verirken özrümü iletti ve acele etmelerini istedi, cezayı yazmak üzere evrakları aldılar, sonra araçta oturan amirleri "beyefendi cezayı yazacağız fakat siz gidin" deyip evrakları geri verdi, plakamı almalarını istedi. bu durumda;- bu şekilde yazılan bir ceza ne zaman internette görülebilir, (GiB'nin sitesinde görülebilmesi için, ceza makbuzu koçanının bitmesi gerekli mi)- ceza bana makbuzla tebliğ edilmediği için ödeme şansım yok şu anda, erken ödeme indirimi makbuz tebliğ tarihinden sonra mı geçerli yoksa cezanın kesildiği tarihten sonra mı ?- ehliyetimi almadıkları için ceza sadece plakaya kesilecek, bu durumda ceza puanı düşemeyecekler mi ?- 115 ~ 120 km arası bir süratle yakalandım ne kadar ceza yazılır ? (Trafik kurallarına göre Şehir içi 50 km, Şehir dışı 90 km, Otoyollarda 120 km hız limitleri geçilmemelidir, ceza miktarını net öğrenebilmek için süratimi yazdım)- Hareketlerinden ve tavırlarından sanki ceza kesmeyeceklermiş gibi hisettim, radara girmiş bir araca ceza kesmemek gibi bir şansları yok diye biliyorum yanlış mıyım ?Çok uzun oldu kusuruma bakmayın Saygılar
Radar cezasını plakaya nasıl kesecekler ? Ehliyet numarasını almışlarsa birşey diyemem ama radar cezasında arabaya ceza olmaz bildiğim kadarıyla...
berker bey, ceza muhtemelen kesilecektir, arkadaşların da dediği gibi indirimli ödeme ve cezaya itiraz tebliğ tarihinden itibaren 15 gündür. muhtemelen 268tl ceza kesilir size, 15 gün içinde öderseniz 200 tl ödersiniz. cezanız elinize geldiğinde postalama tarihini mutlaka kontrol edin, eğer 7 iş günü içerisinde postaya verilmemişse cezaya itiraz hakkınız var, tebligat kanununa uymadığı için ceza iptal edilir. eğer diyosanız ki, o memurlar bana iyilik yaptı, tebligat kanununu hesaba katmayım, o zaman elinize geçince direk ödeyin derim ben...