Gönderen Konu: Sözde Ermeni Soykırımı  (Okunma sayısı 1035 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Sözde Ermeni Soykırımı
« : Nisan 26, 2010, 05:26:24 »
Daha önce kendi yaptığı çalışmaları Osmanlı arşivleri ve bazı diğer devlet arşivlerine dayandırarak açıklayan Sn. Yusuf Halaçoğlu hocamıza (Türk Tarih Kurumu başkanı- yakın zamanda değişiklik olduysa bilmiyorum), şimdide yine bir diğer hocamız Sn. Cezmi Yurtsever tarafından yayınlanan diğer bir belge ile destek çıktı. İşin güzel tarafı bu belgenin sözde soykırımı kabul eden bir devletin arşivlerinden çıkması :) "Mynet" konu aşağıdaki gibi yayınlanmıştır

-------------------------------------------------

Bu belge soykırım tezini çürütecek
Cezmi Yurtsever, ABD'nin devlet arşivinden elde ettiği ‘çok gizli’ belgenin söz soykırım iddialarını esastan çürüttüğünü söyledi.

Çukurova Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Tarihçi Cezmi Yurtsever, ABD'nin devlet arşivinden elde ettiği ‘çok gizli’ belgenin söz soykırım iddialarını esastan çürüttüğünü, 1961 yılına kadar açıklanması yasak olan raporda 1915 olayları sonrasında Türkiye'den 817 bin 878 Ermeni'nin ayrıldığını, İstanbul ve Anadolu'da 281 bin Ermeni’nin yaşadığı bilgilerinin yer aldığını söyledi.

Osmanlı yönetiminin Ermeniler'le ilgili sürgün, göç ve ölümler dahil 1915-22 yılları arasında yaşananlar ilgili ABD'nin devlet arşivinde ‘NARA 867.4016/816' kayıtlı üzerinde ‘1961 yılına kadar açılması yasak -çok gizlidir' damgası bulunan belgenin bir kopyasına ulaştığını açıklayan Cezmi Yurtsever, şunları söyledi:

“James W. Gerard imzası ile ABD Dışişleri Bakanlığı’na gönderilen Kasım 1922 tarihli raporda 1922 itibarıyla dünyada yaşayan Ermeniler'in toplu sayısı hakkında bilgiler yer alıyor. Bu belgede Türkiye'den mülteci kamplarına gelen Ermeniler'in sayısı 817 bin 878 olarak gösteriliyor. Bu bilginin İngiliz elçiliği ve Yakındoğu Yardım Kuruluşu'ndan 1921 itibarıyla alındığı ifade ediliyor. İstanbul ve Anadolu'da 281 bin Ermeni yaşadığı bilgilerine yer veriliyor. Dünyadaki Ermeniler'in toplam sayısı da 3 milyon 4 olarak açıklanıyor. Bu bilgiler 1915 olayları sonucu 1 milyon 500 bin Ermeni'nin soykırıma uğradığı görüşlerini propaganda ortamlında savunan Ermeni Diasporası'nın tarih tezlerinin esastan sorgulanmasını sağlıyor. Başkan Obama'nın ülkesi ABD'nin devlet arşivinde yer alan çok gizli belgede yer alan bilgiler, 1915 olayları sonucu göç ettirilen Ermeniler'in soykırıma uğradığı görüşlerinin gerçekleri yansıtmadığını açıklıyor. Ermeni Diaspora çevreleri ve onlara destek verenlerin propaganda ortamında yıllardır sürdürdükleri soykırım bilgilerinin abartılı olduğu kadar, tarihi analiz ve eleştiriler dikkate alınırsa gerçekleri yansıtmadığını gözler önüne seriyor. ABD devlet arşivinde yer alan bu belge Ermeni Diasporası’nın soykırım propagandasını çürütecek özelliktedir.”

Yurtsever, 26-30 Nisan tarihleri arasında Adana Büyükşehir Belediyesi önünde açacağı sergide 1915'ten 1922'ye kadar geçen zaman içindeki Ermeni göçleri, yerleşim ve yapılan yardımlarla ilgili olarak Ermeni gizli belgelerinin yer aldığı AGBU kuruluşunun arşivinde yer alan fotoğraf ve belgeleri ‘Adana'dan -Halep'e Tehcir Yolu' adıyla sergileyeceğini kaydetti. Yurtsever ayrıca, belgenin aslı ve eklerinin birer örneğini ‘www.cezmiyurtsever.com' sitesinde yayınlayarak dünyanın her yerinde yaşayan ve Ermeni olayları ile ilgilenenlerin bilgisine sunacağını bildirdi.

http://haber.mynet.com/detay/guncel/bu-belge-soykirim-tezini-curutecek/507955

Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Toyota Club Türkiye

Sözde Ermeni Soykırımı
« : Nisan 26, 2010, 05:26:24 »

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Sözde Ermeni Soykırımı
« Yanıtla #1 : Nisan 26, 2010, 08:13:38 »
  Çok anlamlı bir paylaşım Mehmet. Daha neler var, abuk subuk diziler yapılacağına bunları anlatan bir belgesel yapılabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 26, 2010, 08:20:22 »
Kadirlilidir, aile dostumuzdur. Hakan arkadaşımızın açtığı Soyağacı başlıklı konuda ailemin 500 yıl öncesine kadar köklerini bulduğunu söylediğim tarihçidir. Adana Fen Lisesi'nden emekli tarih öğretmeni olmasına rağmen hayatını Ermeniler'in yalanlarını çürütmeye adamıştır. Ermeni olaylarının büyük bir bölümü bizim bölgemizde gerçekleştiği için çalışmaları bence çok değerlidir. Benim de takip ettiğimi yerel bir gazetede her gün düzenli olarak kitaplarından da alıntıltılar yaparak bıkıp usanmadan bölge tarihini ve çoğunlukla da Ermeniler'i anlatan yazılar yazmaktadır. Belge bulmadaki ustalığına hayranlık duyduğum onlarca kitabı olan bir tarihçidir. Bir çok kitabı da kitaplığımda bulunmaktadır.

Çok anlamlı bir paylaşım Mehmet. Daha neler var, abuk subuk diziler yapılacağına bunları anlatan bir belgesel yapılabilir.

Çok haklısın Hakan. Zaten kendisi de yerel televizyonlarda yaptığı programlarda hep bu konudan dert yanmaktadır.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 26, 2010, 09:58:34 »
Çok haklısın Hakan hocam. Hadi bununla ilgili belgesel yapmaların vazgeçtim, halihazırda bulunan belgeleri-programları yayınlasalar ben onada razıyım. Ama reyting getirmiyor ya... Bununla ilgili Sn. Yusuf Halaçoğlu'nun birçok çalışması var, hepside gerçek belgelere dayanıyor. Kişi bazında nereye gittiklerini bile bulmuş (gidiş yolları için kullanılan biletlerde bulunan isimlerden yola çıkarak kişi bazında bir çalışma yapmıştı). Aynı şekilde Sn. Cezmi hocamızında birçok çalışması var.

Kadirlilidir, aile dostumuzdur. Hakan arkadaşımızın açtığı Soyağacı başlıklı konuda ailemin 500 yıl öncesine kadar köklerini bulduğunu söylediğim tarihçidir. Adana Fen Lisesi'nden emekli tarih öğretmeni olmasına rağmen hayatını Ermeniler'in yalanlarını çürütmeye adamıştır. Ermeni olaylarının büyük bir bölümü bizim bölgemizde gerçekleştiği için çalışmaları bence çok değerlidir. Benim de takip ettiğimi yerel bir gazetede her gün düzenli olarak kitaplarından da alıntıltılar yaparak bıkıp usanmadan bölge tarihini ve çoğunlukla da Ermeniler'i anlatan yazılar yazmaktadır. Belge bulmadaki ustalığına hayranlık duyduğum onlarca kitabı olan bir tarihçidir. Bir çok kitabı da kitaplığımda bulunmaktadır.

Hakkı hocam, öğrencilik zamanımda, Adana'da, ben de Sn. Cezmi hocamızla tanışma, birkaç sefer muhabbet etme şansı bulmuştum. Gerçekten kensine hayran bırakan bir tarihçi ve harika bir insan. Beni hatırlar mı bilmiyorum ama tekrar görüştüğünüzde selamlarımı söylersen çok sevinirim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 26, 2010, 13:36:27 »
mehmet bey, soykırımın safsata olduğunu herkes biliyor zaten, en iyi de bu safsatayı çıkaranlar biliyor. yahudilerin almanyadan aldığı gibi bizden tazminat almak niyetleri başka bir şey değil. aslında gerçek soykırımı yapanlar kendileri. başta hocalarımız olmak üzere tarihimize sahip çıkan, emeği geçen herkese minnettarım kendi adıma. teşekkür ederim.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 64 kere teşekkür edildi
Bu belge yeni değil...
« Yanıtla #5 : Nisan 26, 2010, 15:22:29 »
Cezmi hocam çok değerli bir araştırmacı-tarihçidir. Ama bazen popüler olabilmek, gündeme gelebilmek için çıkışlar yapar.

Elinde tuttuğu ve "gizli" arşivlerde bulduğunu iddia ettiği belge yıllardır Türk Tarih Kurumu arşivinde ve hatta internet sitesinde mevcuttur.

Aşağıdaki linkte belgenin resmini ve açıklamasını görebilirsiniz.

http://www.ttk.org.tr/index.php?Page=Sayfa&No=184

Başta Ermeni Diasporası olmak üzere tüm yandaşların aslında tarihle, tarihi gerçeklerle hiç ilgilenmediğini kabul edip ona göre strateji belirlemeliyiz.

Ermeni tezleri tarihi gerçekler üzerine değil efsaneleştirdikleri acıklı hikayeler üzerinden yürütülmektedir. Buradaki amaçları uluslararası alanda soykırım yalanını kabul ettirip sonrasında tazminat talep etmek, ödenemeyecek miktardaki bu tazminatların karşılığını toprak olarak tahsil etmek hesapları üzerinedir.

Talat Paşa cinayetinde Almanya'da yapılan yargılamada ortada bir cinayet gerçeği olduğu unutularak olay Türkler Ermenileri katletti bunun karşılığında da bir Ermeni sorumlu  Osmanlı yöneticisini öldürdü, aşırı tahrike dayalı bir saldırı yorumu yapılarak katil beraat ettirildi.

Yani ne Ermenilerin ne de destekçilerinin tarihi gerçeklerle ilgilendiği yok.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 26, 2010, 19:38:45 »
Yani ne Ermenilerin ne de destekçilerinin tarihi gerçeklerle ilgilendiği yok.
ve belgelerle de ilgilenmiyorlar...
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 26, 2010, 19:44:29 »
Ermenilerden özür dileyenlere ne demeli
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 27, 2010, 14:29:08 »
mehmet bey, soykırımın safsata olduğunu herkes biliyor zaten, en iyi de bu safsatayı çıkaranlar biliyor. yahudilerin almanyadan aldığı gibi bizden tazminat almak niyetleri başka bir şey değil. aslında gerçek soykırımı yapanlar kendileri. başta hocalarımız olmak üzere tarihimize sahip çıkan, emeği geçen herkese minnettarım kendi adıma. teşekkür ederim.
Konu üzerinde ki duyarlılığından dolayı ben teşekkür ederim.

Cezmi hocam çok değerli bir araştırmacı-tarihçidir. Ama bazen popüler olabilmek, gündeme gelebilmek için çıkışlar yapar.
Elinde tuttuğu ve "gizli" arşivlerde bulduğunu iddia ettiği belge yıllardır Türk Tarih Kurumu arşivinde ve hatta internet sitesinde mevcuttur..
Aşağıdaki linkte belgenin resmini ve açıklamasını görebilirsiniz.
http://www.ttk.org.tr/index.php?Page=Sayfa&No=184
.....
Yorumunuzdan dolayı teşekkür ederim.

Belgenin içeriğini tam olarak bilmediğim için Sn.Cezmi hocanın bulduğunu iddia ettiği belge hakkında konuşmam çok doğru olmaz. Konular benzer olduğu için başlangıç yazısında Sn Yusuf Halaçoğlu hocamızdan da bahsetmiştim. Ayrıca benim bildiğim kadarıyla TTK çalışmalarında yolcu taşıma biletleri üzerinden tamamlanmış bir çalışmaydı (sonradan bir ekleme olmadıysa) ancak Cezmi hocanın bahsettiği bir devletin içi yazışmalara ait bir belge. Nerneyse konuyu dağıtmayalım ;)

ve belgelerle de ilgilenmiyorlar...
Türkaycığım konu "tamamen duygusal" ;)

Ermenilerden özür dileyenlere ne demeli
Özür işlenen bir kabahatin akabinde gelişen bir olaydır. Bizim işlemiş olduğumuz bir kabahat yok ki özür dileyelim.

Özür dileyen kendi namına "kişisel olarak" özür diler, eğer bir kabahati varsa !!! Ya da kendi mensubu olduğu gruba çıkar sağlamak için özür diler !!! Kendi kendilerin özür diliyorlarsa benim için bir sakınca yok. Bizim dikkat etmemiz gereken şey "bizim adımıza bizden başka hiç kimse özür dileyemez"