Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Şubat 02, 2026, 04:27:13
↓
Buradan sitemiz içinde arama yapabilirsiniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Genel
»
Konu:
Yeni Araç Olarak Hangi Model Almalıyım?
Yazdır
Sayfa: [
1
]
2
Gönderen
Konu: Yeni Araç Olarak Hangi Model Almalıyım? (Okunma sayısı 12089 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Avensis
Kan Grubu: 0+
Kilometre: 24500
Model Yılı: '15
36 kere teşekkür etti
14 kere teşekkür edildi
«
:
Nisan 26, 2010, 02:10:55 »
2005 Corolla Hb 1.6 model toyota kullanıcısıyım ve çok memnunum,yeni bir araç daha almamız icab etti ve max. verilebilecek para 38000 civarı,fazla km yapılmadığı için dizel düşünülmüyor,bugün hemen hemen bütün araç firmalarını gezdim ve en son ford focus titanium paket ve toyotada karar kıldım,toyota da ise auris mi yoksa corollamı olabileceği hakkında henüz kararımı veremedim.Kısaca firmalar hakkında ki görüşlerim ise şöyle;
Mercedes,Bmw,Audi,Volvo ve Mazdaya fiyat uygun olmadığı için hiç bakmadım bile.Renault ve Hyundai bir corolla kullanıcısını tatmin edemeyeceğinden onlarıda eledim,Chevrolet Cruze detaylı incelemelerim sonucu Motorunun eski nesil olması ve lpg ile bir türlü uyum sağlayamamasından dolayı eledim,Honda Civic'i HB i beğendim ama fiyat çok tuzlu Sedan modelini ise beğenmediğim için Honda'yıda elemiş oldum,opelde ise yeni astrayı gerçekten çok beğendim ama opelinde chevrolet gibi gm'ye geçmesi aklımda soru işaretleri uyandırdı ve ayrıca yeni astranın 41000 TL den başlayan fiyatları zaten bu aracın alımını imkansız hale getirdi,peugeot ise yıllardan beri aklımda kalan arızalı imajıyla kendisine soğuk bakmama neden oldu,citroenin iç tasarımı hoşuma gitmedi,Wosvagende ise fiyat sınırıma uygun bi araç bulamadım ya da farkedemedim diyelim jetta muhtemelen bu fiyat sınırında vardır ama sevmediğim bir araç türü çakma passat havası verdiğinden dolayı,golf için ise bu fiyata bulamayacığımı düşünüyorum,Diğer geri kalan gezdiğim firmalardan ise seat,skoda,nissan(qashqai hariç ama onun da fiyatı uygun değil) aradığım aracı bana sunamadı,kia da dikkatimi çeken araçlar oldu ama 2.el piyasası ve araç kalitesi olarak aklımda soru işaretlei var.Sonuç Olarak;
1-Aradığım fiyata Golf bulabilirmiyim acaba(Sıfır)
2-Kia markası için fikirleriniz nelerdir
3-1.6 115 beygir Ford Focus Titanium mu yoksa Corolla 1.6 124 beygirmi veya Auris 1.6 132 beygirlik modelmi
4-Ayrıca Ford Focus ve Corollanın kasalarının değişeceği söyleniyor forumda bunun gerçeklik payı nedir ve Aurisinde kasasının değişme olasılığı varmı sizce arkadaşlar? Ama Ağustos ayında makyajlı olarak piyasaya sürülecek olan Corollanın kasasının değişmesi biraz gerçek dışı gibi değil mi aynı şekilde makyajlanarak yeni çıkmış olan Aurisin'de heralde kasası değişmeyecektir sanırım.
Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim..
2005 Corolla HB
2015 Avensis D-4D
Toyota Club Türkiye
«
:
Nisan 26, 2010, 02:10:55 »
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Corolla
Ynt: Yeni Araç Olarak Hangi Model Almalıyım?
«
Yanıtla #1 :
Nisan 26, 2010, 10:01:24 »
1.Sıfır bulabileceğiniz VW ancak POLO olur.
2.Kia marka olarak tanınırlığı daha şehirli bir araç. Özellikle 4*4 lerde lider. Kırsalda tanınırlılığı az. İkinci el kaygısı varsa alınmamalı.
3. Ford için bir test verisinde şöyle bir ifade hatırlıyorum eski yüzyıl teknolojisi ile üretilen benzinli motorları çok yakıyor deniliyordu. Ancak bu forumda size TOYOTA COROLLA yı övecek birkaç isim çıkar o da ayrı bir konu. Karar size kalmış ama Focus ve Corolla ikiside benzer araçlar gibi görünsede özellikle benzinli söz konusu olduğunda COROLLA tek geçer. Benzinli Focus 2. elide sıkıntılı...
4. Focus değişti 2011 de geliyor, Corolla makyajlandı 2010 Temmuzda gelecek, 3 sene daha bu kasa ile devam demektir ki kasa çok cezbedici olduğundan değişse bile efsane kasadan sonra en çok satılması ile her zaman gündemde olacaktır.
Ben cevap verme nezaketi gösterdim ancak bu forum sitelerine sorarak araç alma işi ne kadar reel bir durumdur bilemiyorum. 38-40 gibi bir ev parasını verdiğiniz aracı içinize sinmeden almamanızı dilerim.
Ben 2. el kaygınız yoksa Mazda 3 sedanı da tavsiye ederim. Dizayn ve kalitesi cezbedici geliyor.
"El ağzı ile çorba içilmez"
"Güzel gözünden, yiğit sözünden belli olur"
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
36 kere teşekkür etti
14 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Nisan 26, 2010, 11:06:46 »
Ahmet Bey gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederim,size katılıyorum forumdan sorularak araç alınmaz tabii ki ama en azından kullanıcı arkadaşların fikirlerini almak ve araçları araştırırken gözden kaçırdığım noktalar varsa bunların ortaya çıkması adına iyi bir yol olduğu düşüncesindeyim bunda da sizin Mazda 3 serisini önermeniz ve bunu benim gözden kaçırdığım örnek olabilir.Yaklaşık bir aydır içime en çok sinen aracı bulmak için araç araştırıyorum ve deneme sürüşleri yapıyorum söylediğiniz gibi COROLLA da benzin ve FORD da dizel teknolojisinin ön plana çıktığını farkettim,bu yüzden toyota da karar kıldım(tabii bi de şimdi Mazda var) fakat auris mi yoksa corollamı olmalı henüz karar veremedim,acaba söylediğiniz üzere makyajlanıp gelecek olan corollada ortalama fiyat ne kadar olur bugünün araçlarına göre yüksek bir fiyat farkı olur mu? auris de yeni makyajlandı sanırım 3 veya 4 yıl bir kasa değişikliği olmaz diye düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz? Teşekkürler..
2005 Corolla HB
2015 Avensis D-4D
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
2 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Nisan 26, 2010, 17:24:11 »
tecrübe size her zaman doğruyu göstermeyebilir, bi arkadaşımız aurise çok iyi derken diğeri çıkardığı seslerden şikayet edip sizi soğutabilir, aslında ikisi de doğru söylüyordur ama sesden şikayet eden biraz daha şanssızdır bence. bilmem anlatabildim mi?
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna 2011 1.6 comfort corolla...
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
6 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Nisan 26, 2010, 18:33:29 »
Mekanik aksam olarak Fordun benzinliside dizelide çok sağlıklı değildir. Sadece motor sesini dinlemeniz bile yeterlidir aslında. Hatta tam tersi toyotanın dizelleri daha dayanıklı ve hızlıdır. Ama fordun kasası toyotanınkinden daha sağlamdır.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Auris
Kan Grubu: AB+
3 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #5 :
Nisan 26, 2010, 20:35:45 »
Ben de yakın zamanda yeni bir Auris sahibi oldum. Aynı sizin yaşadığınız sıkıntıları yaşadım sayılır. Mazda 3'ten BMW 1.16'ya, Polo'dan Mercedes'e bir sürü araç gelip geçti. En son makyajlı Auris aldım. 1200 km de çok memnunum araçtan(dizel bizimki). Ama siz 1.6 132HP alırsanız gerçekten daha güçlü bir arabaya binersiniz. Bizim d4d'yi bile(90 Hp, 205 Tork) bazen düz yolda çok hızlı bulduğum oluyor:)
Aşıksan vur saza, şoförsen bas gaza!
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: A+
Kilometre: 10500
Model Yılı: '19
132 kere teşekkür etti
354 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Nisan 26, 2010, 20:41:10 »
Ford Focus ile Corolla arasında seçim yapılırsa bence Corolla.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
3 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Nisan 26, 2010, 20:44:28 »
benim önerim 132 auris olur.38000 ideal bir araçtır.
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
2015 VERSO PREMIUM
Araç: Verso
Kilometre: 44000
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #8 :
Nisan 26, 2010, 21:39:13 »
bende corolla derim.temmuz u beklerseniz makyajlı kasası güzel görünüyor forumda var resimleri...ama şuanki kasasıda olabilir.....ford u bende araştırdım.ama kapı kenarlarından ses gelme sorunu halen devam ediyor.ondan da vazgecmiştim...
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kan Grubu: 0-
Kilometre: 100
Model Yılı: '14
«
Yanıtla #9 :
Nisan 26, 2010, 21:51:43 »
Bende ikisinin arasında çok kararsız kalmıştım.Ford'un sağlam kasası ve sony müzüik sistemi aklımı karıştırmıştı,Ama düşündümki ford toyota kadar konforlu olabilirmi? Tabiki hayır.
o yüzden bence Corolla'yı düşünün hiç aklınızda bir soru işareti olmasın.Ama corolla makyajlanıcak bu yaz makyajlı olması önemli değil beim için diyorsanız 38.000 tl 'e benzinli elegant bile alabilirsiniz belki kampanyaları takip edin.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
«
Yanıtla #10 :
Nisan 26, 2010, 22:02:54 »
Tabiki karar sizin ama ben ne kadar toyotayi sevsem bile focusun ayrı bi yeri var ben olsaydım focus alırdım.ama bide şu var focus alınacaksa ghia donanım paketi alınmalı ama kampanyaları takip edin corollanin fiyatı bu aralar düşebilir corolla elegant güzel bir araç
2007 corolla 1,6 sol sedan granit gri
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
36 kere teşekkür etti
14 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #11 :
Nisan 27, 2010, 00:41:05 »
Yapılan yorumlardan sonra makyajlanan corollayı beklemeye karar verdim,sanırım temmuz ayını beklemek aracın 2011 model olması için de ideal olacak,alternatiflerden Focus'un 2011 de kasa değiştirecek olması Ford Focus'tan da vazgeçmeme neden oldu.Geriye kalan alternatiflerin arasında araçları araştırırken atladığım Mazda3 ve Toyota kaldı,ama sanırım temmuz ayını beklediğimde burada sizlere altenatifi teke indirdiğimi ve mazda3'ü eleyip TOYOTA da karar kıldığımı ve makyajlanan COROLLA mı yoksa AURİS mi ve bunları ne kadara almam gerektiğini sizlere danışıyor olacağım gibi gözüküyor,her ne olursa olsun temmuz ayında araç alma ihtiyacım devam ediyor olursa alacağım aracın içime sineceği kesin gibi gözüküyor çünkü oldukça geniş bir araştırma yaptım ve fiyat performans olarak her marka aracı ve modeli karşılaştırarak alternatifleri neredeyse teke indirmiş bulunmaktayım(Araçları araştırırken gözden kaçırdığım Mazda3'ü temmuz ayında detaylıca tetkik edeğim) ama hislerim benim toyotada karar kılacağım konusunda,sanırım bunda da 5 yıldır sorunsuz bir toyota kullanıcısı olmam büyük bir etken.Tabii araç işi yine de biraz şans işi ne de olsa büyük bir elektronik aksan ve insan yapımı bir makineden bahsediyoruz,o yüzden Allah hepimizin yardımcısı olsun ve şansımızı açık etsin,esen kalın..
2005 Corolla HB
2015 Avensis D-4D
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #12 :
Nisan 27, 2010, 01:21:13 »
focus'un ses izolasyonu problemine bende katılıyorum. Sıfır focus alan arkadaşta yaşıyoruz bu mesleyi. Ayrıca Ford markası geçmişten gelen sağlam kasa veya kalın sac imajı vardı. Kullanan arkadaşlarında dikkatini çekmiştir. Artık saclarının kalınlığı ile birlikte kasanın sağlamlığı imajı da azalmya başlamış durumda.
Bunların dışında corolla da ise henüz bariz bir sıkıntı yaşamadım.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
2015 VERSO PREMIUM
Araç: Verso
Kilometre: 44000
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #13 :
Nisan 27, 2010, 11:59:26 »
corolla doğru karar bence bagaj durumuna göre tercih edersiniz artık auris mi corolla mı.şimdiden kolay gelsin karar vermek çok zor bu tür işlerde...
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kan Grubu: 0-
Kilometre: 100
Model Yılı: '14
«
Yanıtla #14 :
Nisan 27, 2010, 21:23:30 »
Ben plazada yeni aurisi kullandım pek begendiğimi söyleyemem eskisinden daha küçük gibi geldi bana
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #15 :
Mayıs 06, 2010, 21:27:44 »
ben cruzu alırdım araba full + full hemde karızmatık durusu cok guzel ( göreceli bir kavram
) motorunun eskı olmas derken anlayamadım ecotech motor ve lpg ıle uyumsuz olduğunu nerden çıkarttınız bilemedım vrc treflex prins atiker ile 10 numara uyumu var bizzat ben kullanıyorum atiker marka hiç problem yaşamadım lpg problemın %90 ustaya bağlıdır...corolla auris arasında ise corolla alırdım en azından içi daha geniş...
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Rampada Görüşelim (İnerken değil Çıkarken) :)
Kan Grubu: B+
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #16 :
Mayıs 06, 2010, 21:32:19 »
passatlar çok geniş ve çok konforlu gözüküyo ayrıca zaten sınıf üstüyken dahada ilerlemiş bi havası var.
ToYoToYoTa ToYoToYoTa Sigara İçirmem İçinde Asla ToYoTA.....
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Model Yılı: '02
«
Yanıtla #17 :
Mayıs 06, 2010, 21:37:42 »
Dizelse Focus Benzinliyse Corolla - Auris
SIU Corolla T-Sport
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: ---
Kan Grubu: ---
Model Yılı: -
2 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #18 :
Mayıs 07, 2010, 01:34:45 »
yeni aurisi alıp 3 yıl kadar makyajlanmadan 5 yıl kadar da kasa yenilemeden binilir bence...
38000 tl gerçekten öneml bir para...
ford la falan çarçur edilmemeli ikinci el piyasalarını da araştırın mesela düşündüğünüz iki modelin 2005 yılı modelleri için arama yapın..daha sağlıklı fikir sahibi olunur...
illa 0 mı olmalı o paraya A3 temiz bulunablir ki o zman daha iyi olur..
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
Kan Grubu: B+
15 kere teşekkür etti
84 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #19 :
Mayıs 07, 2010, 01:42:30 »
Mercedes C 180 K
Yazdır
Sayfa: [
1
]
2
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler