Gönderen Konu: tampona darbe.  (Okunma sayısı 989 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 122000
  • Model Yılı: '10
tampona darbe.
« : Nisan 25, 2010, 23:51:02 »
abilerim ablalarım.bugün alkollü bir vatandaş arabası ile arkadan benim corollanın tampona tosladı.orta şiddete bir sarsıntı oldu.dıştan bakıldığında ufak bir çizik var fakat park sensörleri vs yerinde ve çalışıyor.Yani görünürde bir şey yok.Bağlantı yerlerine baktım onlardada bir sorun görünmüyor.İç kısmında hasar varmıdır varsa kendim nasıl görebilirim veya anlayabilirim.
öztyta

Toyota Club Türkiye

tampona darbe.
« : Nisan 25, 2010, 23:51:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: tampona darbe.
« Yanıtla #1 : Nisan 26, 2010, 08:01:52 »
  Geçmiş olsun.
 Tamponların şok emme özellikleri vardır. Bu yüzden iç kısımlarda hasar olmamış olabilir. Eğer tamponu elle oynattığınızda bağlantı yerlerinde sorun görünmüyorsa, bagaj düzgün açılıp kapanıyorsa, aracın kapılarında herhangi bir kasma yoksa, arka stoplar düzgün yanıyorsa, bagaj iç döşemesinin altında bir sorun görünmüyorsa bence sorun yoktur. Tabi darbe sadece tampona oldu ise. Kaporta temasında yakıt depo girişi gibi yerleride kontrol etmekte fayda var bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: tampona darbe.
« Yanıtla #2 : Nisan 26, 2010, 08:06:02 »
geçmiş olsun, hakan usta özetlemiş olayı. tampon zaten bugünler içindir, içeriden arabanın yarısına girmiş gibi sarsıntı ve ses gelebilir ama tamponda kalır genelde. yinede sonra pişman olmamak için gerekli kontrolleri yapmak gerekir.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...