0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Diğer araç sürücülerinden de motorsiklet sürücülerine karşı trafikte yanlış hareektler gördüğüm gibi, bir çok motorsiklet sürücüsüde trafikği kendilerine göre düzenlemeye çalışıp tehlikeli durumlar ortaya çıkarabiliyor. Sonuça ister otomobil, ister taksi, ister kamyon, ister motorsiklet olsun aslında üzerlerindekiler aynı temelden gelmiş sürücüler. Hatalar tamamen önlenemez ancak bu kadar da anlamsız ve düşüncesiz hareketler sergilemenin (trafikte) bir anlamıda yok, en azından hatalar belli eğitim ve denetimler ile büyük oranda azaltılabilir.
Aynı duyguları motorcularda otomobil sürücülerinin kendilerini yok saydığını söyleyerek çoğu kez dile getiriyorlar. Demekki bizim sorunumuz trafikte birbirimie saygı gösterememiz...
motorsiklet zaten kullanım şekli gereği cesaret isteyen bir taşıt olduğu için genellikle iki amaçla kullanılıyor; Adrenalin yaşamakbideküçük olduğu için diğer araçları daha pratik bir şekilde geçerek yol almak.bu amaçla kullanıldığı için tehlike saçıyor aslında
Aslında burada şikayetçi olunan motorsikletlerin trafikte seyretmesinden duyulan rahatsızlık değil, şikayetimiz Trafik canavarlarındanAma şöylede birşey var ki ; Otomobil sürücülerinin %20si trafik canavarı ise , Motorsiklet sürücülerinin %90ı trafik kurallarını hiçe sayan birer canavar konumundadır. Çünkü yukardada belirttiğim gibi;
Erdem hiç motosiklet kullandın mı ?
Evet şu anda bendede kymco scooter var , 125lik vitesli olanlardan , yaz gelsede kullansam diye can atıyorum , ama tespitlerimin ve düşüncelerimin bununla bir alakası yok , hatta şunuda söyleyebilirimki bende bu trafik canavarı olan %20lik kesimin içindeyim.
aslında motorsiketin ruhu özgür olmaktır derler..kuralsız saygısız değil ama bende bi gün yanyana kaln tekerli bi motorsikletle gittim daha doğrusu o benle gitti ben yokuş yukarı vitesi 4 e kadar küçültüp 80 le kasarken yanıma gelip bom obom bommbomm diye gaz veriyo muhatap olmadım tabi..sonra düzlükte bi da geldi bende onu görmeden yana geçiyomuşum gibi yapıp üstüne doğru hafif yanaştım söylendi sonrada uzadı..ilerde de ön kaldırıp metrelerce gidiyodu hemde kasksız..ACIDIM gerçekten içim acıdı...iki arkadaşımı motorsiklet yüzünden kaybetmiş biri olarak...necati keçeci ve mete yılmaz ...biri beşiktaşta yolunda giderken biride taksimde hızdan dolayı duvara çarparak vefat etti..o an o kişininde başına bişiler gelebileceğini düşündüm ne kadar boşa bir hayat...ön kaldırmak vs vs vs..bu arada türkiyeyi motorsiklet şampiyonasında temsil edecek bi yarışçı ile tanışmıştım ama hava alanında antreman yapabildiğini söylemişti...imkansızlıktan