Gönderen Konu: Trafik Canavarı Motorsiklet Sürüsü.  (Okunma sayısı 1778 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
Trafik Canavarı Motorsiklet Sürüsü.
« : Nisan 25, 2010, 22:24:05 »
Kalın tekerli,güçlü motorsikletler.Canları isteyince,son gaz 200 km/h ile giden ,istemeyince yavaşlayan,kafasına göre takılan 10 kadar motorsiklet.Otomobillerle adeta dalga geçen,trafiği tehlikeye düşüren,Amerikan filmlerini hatırlatan,sahnelere yol açan,otomobil sürücülerini el,kol hareketleriyle tehdit eden  motorsiklet sürücüleri.Bu gün 100 km kadar beraber aynı yolu paylaşmak zorunda kaldığım, etrafımızda dönüp,dolaşan,adrenalin düşkünü,trafik canavarları.Değerli Toyota'cılar artık uzun yola çıkmaktan korkuyorum.Her taraf trafik canavarlarıyla dolu.Değeri 4.000 tl olan araçların dahi(küçümsemek için söylemiyorum)120 km/h'den aşağı hızla gitmediği  yollarda seyrediyoruz.Allah hepimizi korusun ve onlara uydurmasın.Paylaşmak istedim,saygılar.

Toyota Club Türkiye

Trafik Canavarı Motorsiklet Sürüsü.
« : Nisan 25, 2010, 22:24:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Trafik Canavarı Motorsiklet Sürüsü.
« Yanıtla #1 : Nisan 25, 2010, 22:50:07 »
 ülkemizde ne yazık ki motosikletler trafiğin bir parçası değil de adrenalin bağımlısı aykırı tipler olarak görünüyor lakin hal durum böyle değil motosikletler de trafiğin birparçası birer taşıttırlar nasıl otomobilleri aykırı bir şekilde kullanan sürücüler varsa motosikletleri de aykırı kullanan tipler olucaktır bir iki örnekle karalama yapar gibi değil de daha yapıcı bir şekilde eleştiri yapabilsek keşke  :(
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 25, 2010, 22:53:02 »
Amacım karalama değil,şüphesiz bütün motorsiklet sürücüleri böyle davranmıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 25, 2010, 23:11:59 »
Diğer şehirleri bilmiyorum ama Adana'da motorsiklet kullanım oranı çok yüksek. Bildiğim kadarıyla 65.000 motorsiklet var. Eskiden çok kötü kullanırlardı ama son zamanlarda denetimlerin de çok sıkı olması sayseinde daha dikkatli olduklarını, trafik ışıklarına uyduklarını ve motorsikletlerini daha defansif sürdüklerini görüyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 25, 2010, 23:32:54 »
son duaya katılıyorum, Allah bizi 4 veya 2 tekerli trafik canavarlarından ve onlara uyup trafik canavarı olmaktan korusun.

amin.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 26, 2010, 08:12:39 »
  Diğer araç sürücülerinden de motorsiklet sürücülerine karşı trafikte yanlış hareektler gördüğüm gibi, bir çok motorsiklet sürücüsüde trafikği kendilerine göre düzenlemeye çalışıp tehlikeli durumlar ortaya çıkarabiliyor. Sonuça ister otomobil, ister taksi, ister kamyon, ister motorsiklet olsun aslında üzerlerindekiler aynı temelden gelmiş sürücüler. Hatalar tamamen önlenemez ancak bu kadar da anlamsız ve düşüncesiz hareketler sergilemenin (trafikte) bir anlamıda yok, en azından hatalar belli eğitim ve denetimler ile büyük oranda azaltılabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 26, 2010, 13:01:50 »
  Diğer araç sürücülerinden de motorsiklet sürücülerine karşı trafikte yanlış hareektler gördüğüm gibi, bir çok motorsiklet sürücüsüde trafikği kendilerine göre düzenlemeye çalışıp tehlikeli durumlar ortaya çıkarabiliyor. Sonuça ister otomobil, ister taksi, ister kamyon, ister motorsiklet olsun aslında üzerlerindekiler aynı temelden gelmiş sürücüler. Hatalar tamamen önlenemez ancak bu kadar da anlamsız ve düşüncesiz hareketler sergilemenin (trafikte) bir anlamıda yok, en azından hatalar belli eğitim ve denetimler ile büyük oranda azaltılabilir.
Katılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 26, 2010, 14:12:10 »
motorsiklet zaten kullanım şekli gereği cesaret isteyen bir taşıt olduğu için genellikle iki amaçla kullanılıyor;
Adrenalin yaşamak
bide
küçük olduğu için diğer araçları daha pratik bir şekilde geçerek yol almak.
bu amaçla kullanıldığı için tehlike saçıyor aslında

Bunun haricinde küçük yerleşim birimlerinde uzun süre yolda harcanmadığı için konfor aranmayarak az yakması için kullanılıyor.
Ama bencede otomobillerle aynı trafikte seyretmeye uygun araçlar değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 26, 2010, 14:56:17 »
Aynı duyguları motorcularda otomobil sürücülerinin kendilerini yok saydığını söyleyerek çoğu kez dile getiriyorlar. Demekki bizim sorunumuz trafikte birbirimie saygı gösterememiz...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 26, 2010, 16:00:44 »
Aynı duyguları motorcularda otomobil sürücülerinin kendilerini yok saydığını söyleyerek çoğu kez dile getiriyorlar. Demekki bizim sorunumuz trafikte birbirimie saygı gösterememiz...
Aslında burada şikayetçi olunan motorsikletlerin trafikte seyretmesinden duyulan rahatsızlık değil, şikayetimiz Trafik canavarlarından
Ama şöylede birşey var ki ; Otomobil sürücülerinin %20si trafik canavarı ise , Motorsiklet sürücülerinin %90ı trafik kurallarını hiçe sayan birer canavar konumundadır. Çünkü yukardada belirttiğim gibi;
motorsiklet zaten kullanım şekli gereği cesaret isteyen bir taşıt olduğu için genellikle iki amaçla kullanılıyor;
Adrenalin yaşamak
bide
küçük olduğu için diğer araçları daha pratik bir şekilde geçerek yol almak.
bu amaçla kullanıldığı için tehlike saçıyor aslında

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 26, 2010, 16:32:54 »
dün gece izmirden ankaraya yol yaptım..gece olduğu için çok da yavaş gelmedim, beni sollayan araçlar oldu, geneli "değeri 4000 lira olan" araçlardı..

bir de gidişte de dönüşte de okkalı küfürler ettim far ayarlarına..ilginç bir şekilde de xenon kullanıcıları rahatsız etmedi hiç, zaten yol boyunca otobüsler hariç 10-20 tane xenonlu araba vardı, sadece 2 tanesinin far ayarı bozuktu, ancak halojen kullanan araçların bir çoğu kör etme amaçlı yola çıkmış..uzunları açıp fütursuzca gezenler, far ayarı yüzünden batman çağıranlar, tepelerin ardından güneş gibi doğanlar..gözlerim yaşardı yol boyunca..tüvtürk öncesi böyle değildi işin garibi..yanlış bir ayarla mı denetim yapılıyor ? benim aracımın orjinalden 5cm aşağıda olmam bu kadar etkilemese gerek..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 26, 2010, 17:50:33 »
Aslında burada şikayetçi olunan motorsikletlerin trafikte seyretmesinden duyulan rahatsızlık değil, şikayetimiz Trafik canavarlarından
Ama şöylede birşey var ki ; Otomobil sürücülerinin %20si trafik canavarı ise , Motorsiklet sürücülerinin %90ı trafik kurallarını hiçe sayan birer canavar konumundadır. Çünkü yukardada belirttiğim gibi;

Erdem hiç motosiklet kullandın mı ?
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 26, 2010, 18:14:34 »
Erdem hiç motosiklet kullandın mı ?
Evet şu anda bendede kymco scooter var , 125lik vitesli olanlardan , yaz gelsede kullansam diye can atıyorum ,
ama tespitlerimin ve düşüncelerimin bununla bir alakası yok , hatta şunuda söyleyebilirimki bende bu trafik canavarı olan %20lik kesimin içindeyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 26, 2010, 23:20:20 »
aslında motorsiketin ruhu özgür olmaktır derler..kuralsız saygısız değil ama bende bi gün yanyana kaln tekerli bi motorsikletle gittim daha doğrusu o benle gitti ben yokuş yukarı vitesi 4 e kadar küçültüp 80 le kasarken yanıma gelip
bom obom bommbomm diye gaz veriyo muhatap olmadım tabi..sonra düzlükte bi da geldi bende onu görmeden yana geçiyomuşum gibi yapıp üstüne doğru hafif yanaştım söylendi sonrada uzadı..ilerde de ön kaldırıp metrelerce gidiyodu hemde kasksız..
ACIDIM gerçekten içim acıdı...
iki arkadaşımı motorsiklet yüzünden kaybetmiş biri olarak...
necati keçeci ve mete yılmaz ...biri beşiktaşta yolunda giderken biride taksimde hızdan dolayı duvara çarparak vefat etti..
o an o kişininde başına bişiler gelebileceğini düşündüm ne kadar boşa bir hayat...ön kaldırmak vs vs vs..
bu arada türkiyeyi motorsiklet şampiyonasında temsil edecek bi yarışçı ile tanışmıştım ama hava alanında antreman yapabildiğini söylemişti...imkansızlıktan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 26, 2010, 23:51:06 »
Evet şu anda bendede kymco scooter var , 125lik vitesli olanlardan , yaz gelsede kullansam diye can atıyorum ,
ama tespitlerimin ve düşüncelerimin bununla bir alakası yok , hatta şunuda söyleyebilirimki bende bu trafik canavarı olan %20lik kesimin içindeyim.
:) % 20 lik kısımda olmayı kabul ettiğine göre diyecek söz yok.

aslında motorsiketin ruhu özgür olmaktır derler..kuralsız saygısız değil ama bende bi gün yanyana kaln tekerli bi motorsikletle gittim daha doğrusu o benle gitti ben yokuş yukarı vitesi 4 e kadar küçültüp 80 le kasarken yanıma gelip
bom obom bommbomm diye gaz veriyo muhatap olmadım tabi..sonra düzlükte bi da geldi bende onu görmeden yana geçiyomuşum gibi yapıp üstüne doğru hafif yanaştım söylendi sonrada uzadı..ilerde de ön kaldırıp metrelerce gidiyodu hemde kasksız..
ACIDIM gerçekten içim acıdı...
iki arkadaşımı motorsiklet yüzünden kaybetmiş biri olarak...
necati keçeci ve mete yılmaz ...biri beşiktaşta yolunda giderken biride taksimde hızdan dolayı duvara çarparak vefat etti..
o an o kişininde başına bişiler gelebileceğini düşündüm ne kadar boşa bir hayat...ön kaldırmak vs vs vs..
bu arada türkiyeyi motorsiklet şampiyonasında temsil edecek bi yarışçı ile tanışmıştım ama hava alanında antreman yapabildiğini söylemişti...imkansızlıktan
Ülkemiz motorsporlarına sıcak bakmıyor malesef Evren bey, dolayısıyla içinde merak olan bu işe gönül veren insanlarda bişeyler yapmaya çalışıyorlar. Bu kimi zaman trafikte ön / arka kaldırma şeklinde oluyor, kimi zaman ışıklarda drag yarışı şeklinde...Çok üzücü ve gerçekten kendilerini ve diğer insanlarıda tehlikeye atan olaylar ama önüne ne hikmetse geçilemiyor ! 2000 yılından buyana motosiklet merakım var, bahsi geçen kalın tekerli motosikletleri kullandımda, ş.içi, ş.dışı yolculuklarımda oldu, grup halindeki organizasyonlardada bulundum. Bilinçli insanlarla yapıldığı zaman ne kimse kimseyi geçiyor ne kaskız katılan oluyor nede ön kaldıran, tüm enerjimizi Ülkenin belirli yerlerinde yapılan mahalli yada resmi yarışlara giderek, katılmasakda izleyerek o havayı tenefüs ederek desarj oluyorduk. 2002 yılında beni farketmeyen bir panelvan sürücüne sağ arkadan sadece direksiyonumun köşesinin çarpması sonucu yaklaşık 2 ay sırt üstü yattım, köprücük kemiğim kırılmıştı ve yara almadık yerim kalmamıştı ki kaza yaptığım motor 125 cc lik en küçükleri denilebilecek ( Honda Titan )  bir motosikletti ve hıızmda yasal sınırlar içindeydi varın gerisini siz düşünün. Allah düşmanımın başına bile motor kazası vermesin. Kazadan sonra eskisi kadar rahat olmadığımı fark ettim ve bıraktım, ama yinede seviyorum seslerini duyunca içim ürperiyor yani bu hastalık gibi birşey. Arabada da motosiklette de saygı olmazsa ( kendine, yanındakine, yayalara, diğer sürücülere hatta yollara bile ) iş çığırından çıkıyor. Barış isimli bir arkadaşımız D.bakır yolunda yüksek hız sonucu feci şekilde can vermişti geçen yıl, sebep hızmıydı, evet ama yola aniden sağa sola bakmadan çıkan dolmuş sürücüsünde hiç mi suç yoktu ? Bu gibi sorular zihnimi kurcalıyor, dikkat ederseniz yeni model motosikletlerin çoğunda kontağı açıp marşa bastığınız anda far kısa hüzmede yanar hemen, tek sebebi farkedilmektir bunun. Zamanında şehrimizde pist yapılması için çalınmadık kapı bırakmadık zerre kadar olumlu yanıt alamadık, onu geçtim yarışlarda sponsor istediğimiz zaman serseri yerine konulduğumuzu biliyorum. Onlarada hak veriyorum gördükleri bildikleri öyle  çünkü. Futbola verilen değerin 10 da 1'i motor sporlarına verilse aşırı hız sonucu olan kazalar, direksiyon hakimiyeti sonucu olan kazalar yarıya iner bana göre. Her akşam haberlerde duymak mümkün aşırı hız bir ölü, direksiyon hakimiyeti kaybı bilmem kaç yaralı yazık değilmi bu insanlara... Kimseyi kırmak yada rencide etmek amacıyla yazmadım sadece içimden geçenleri paylaştım. Teşekkürler.
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 27, 2010, 00:21:13 »
kesinlikle çoğu sürücü motorsikleetlere şerit bile verm,yor...
anlayışı kıt insanlar çok..
evet motorculara da serseri gözü ile bakıldığı doğrudur malesef..
futboldan sıra baskee volebola bile gelemezken motor sporlarında da hep F1 ve rally...
maalesef..