0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar bugün araba çalışır durumdayken akü ikaz lambasının yandığını farkettim, pazar günü olmasına rağmen akü satan bir yer buldum, oradaki adam önce aküyü kontrol etti ve akünüz deşarj olmuş, bir otoelektrikçiye şarj ettirmelisiniz aküyü değiştirmeye gerek yok dedi. Ancak yarın aküyü değiştitrebilirm açık otoelektrikçi bulamadığım için. Ve yarına kadar arabayı kullanmak zorundayım, acaba bu şekilde kullanmamın bir zararı olur mu? Bu arada akü ikazı bazen kendi kendine araba hareket halindeyken sönüyor ama tekrar yanıyor...Bir de kullanma kitapçığına baktığımda şöyle yazıyordu: Eğer uyarı ışığı sürüş esnasın da yanmışsa, bu durum aracın şarj sisteminde bir arıza olduğunu gösterir. Eğer şarj sistemi uyarı ışığı motor çalışırken yanarsa, tahrik kayışı kopmuş olabilir. Eğer uyarı ışığı yanarsa aracınızı acilen güvenli bir yerde durdurunuz ve Toyotasa Yetkili Satıcınızla temasa geçiniz.Sizce bu durumda ne yapmalıyım? Tahrik kayışı nedir onu da anlamadım Şİmdiden teşekkürler...
Yeni bir konu açacaktım ancak bu konuyu görünce konu kirliliği yapmamak adına bu konuda yazmanın daha uygun olduğunu düşündüm. Arkadaşın alıntılamış olduğum mesajındaki arızanın birebir aynısını yaşıyorumBir hafta önce aracım hareket halinde iken akü ikaz lambası yandı, o günden sonra bir hafta kadar aracı hiç kullanmadım, bugün aracı çalıştırdığımda akü lambası sönmedi, seyir halinde iken çok kısa bir süre sönüp geri yandı ve hala yanıyor. Araba çalışırken kaputu açtığımda V kayışında sorun olduğunu gösterecek herhangi bir belirtiye rastlamadım.Arkadaşımız konuyu nasıl çözmüş acaba, inşallah şarj dinamosu arızası değildir.Buarada aracım 2006 1.6 benzinli HB corollaŞimdiden teşekkürler
bahsettiğiniz arazlar yani belirtiler şarj dinamosu arızasıdır.şarj etmediği için akü biter yolda kalırsınız.konjöktör,kömür vs değişecek.en yakın daki usta bir elektrikçiye gidin tahmini 300-350 tl gibi masrafı olur.
Bu forumda 2004 2007 arası toyota aracı olan bir çok kişinin konjektörü bozulmuştu benimde bozuldu oradan biliyorum arama bölümüne konjektör veya alternatör arızası yazıp görebilirsiniz