Gönderen Konu: akü ikaz lambası yanıyor...  (Okunma sayısı 31259 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
akü ikaz lambası yanıyor...
« : Nisan 25, 2010, 17:50:06 »
Arkadaşlar bugün araba çalışır durumdayken akü ikaz lambasının yandığını farkettim, pazar günü olmasına rağmen akü satan bir yer buldum, oradaki adam önce aküyü kontrol etti ve akünüz deşarj olmuş, bir otoelektrikçiye şarj ettirmelisiniz aküyü değiştirmeye gerek yok dedi. Ancak yarın aküyü değiştitrebilirm açık otoelektrikçi bulamadığım için. Ve yarına kadar arabayı kullanmak zorundayım, acaba bu şekilde kullanmamın bir zararı olur mu?

Bu arada akü ikazı bazen kendi kendine araba hareket halindeyken sönüyor ama tekrar yanıyor...

Bir de kullanma kitapçığına baktığımda şöyle yazıyordu: Eğer uyarı ışığı sürüş esnasın da yanmışsa, bu durum aracın şarj sisteminde bir arıza olduğunu gösterir. Eğer şarj sistemi uyarı ışığı motor çalışırken yanarsa, tahrik kayışı kopmuş olabilir. Eğer uyarı ışığı yanarsa aracınızı acilen güvenli bir yerde durdurunuz ve Toyotasa Yetkili Satıcınızla temasa geçiniz.

Sizce bu durumda ne yapmalıyım? Tahrik kayışı nedir onu da anlamadım :(

Şİmdiden teşekkürler...
2004 Corolla 1.6 VVT-I 16V A/T Terra Sedan Gümüş Gri

Toyota Club Türkiye

akü ikaz lambası yanıyor...
« : Nisan 25, 2010, 17:50:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: akü ikaz lambası yanıyor...
« Yanıtla #1 : Nisan 25, 2010, 17:56:15 »
 Mustafa Bey motor kaputunu kaldırın, sol tarafınızda zaten bir tane kayış olması gerekli. Kopmuş mu yada gevşemiş mi kontrol edin.
 Bence akü değişiminden ziyade bu kayışa yoğunlaşın. Muhtemelen gevşemiştir. Zira kopsa su pompası da bu kayıştan tahrik aldığı için motor hararet yapardır...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 25, 2010, 18:00:24 »
Teşekkürler Kaan Bey, kopmuş olsaydı zaten arabayı sanırım hiç çalıştırıp yürütemezdim değil mi? Büyük ihtimalle gevşemiş olabilir. Şu anda araba eşimde yanımda olsaydı ben bakardım o kayışa ama ... Neyse umarım eşim yolda kalmaz :)
2004 Corolla 1.6 VVT-I 16V A/T Terra Sedan Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 25, 2010, 23:18:50 »
akü deşarj olmuş hikayesine ben pekinanmadım şahsen. akü marşa basabildiyse sorun şarjda değildir, üstelik marştan hemen sonra araba şarj etmeye başlar zaten. burada arıza aranması gereken yer şarj alternatörü, ya kayış koptu(ki arabanın harareti sona vurmadıysa bu ihtimal çürüdü sayabilriz) veya şarj alternatöründe problem var demektir. problemde genelde kömürlerdedir. zamanla biter ve yenilenmesi gerekir. iyi bir elektrikçiye gösterin arabayı.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #4 : Temmuz 03, 2010, 13:18:41 »
geçen ay bendede aynı sıkıntı oldu,şarj dinamosunun içi komple yanmış,yada başka bi deyişle arasına 300 tl sıkışmış...
96 GLİ a/c

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2006 1.6 HB Corolla (Terra)
  • 25 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 14, 2018, 16:17:39 »
Arkadaşlar bugün araba çalışır durumdayken akü ikaz lambasının yandığını farkettim, pazar günü olmasına rağmen akü satan bir yer buldum, oradaki adam önce aküyü kontrol etti ve akünüz deşarj olmuş, bir otoelektrikçiye şarj ettirmelisiniz aküyü değiştirmeye gerek yok dedi. Ancak yarın aküyü değiştitrebilirm açık otoelektrikçi bulamadığım için. Ve yarına kadar arabayı kullanmak zorundayım, acaba bu şekilde kullanmamın bir zararı olur mu?

Bu arada akü ikazı bazen kendi kendine araba hareket halindeyken sönüyor ama tekrar yanıyor...

Bir de kullanma kitapçığına baktığımda şöyle yazıyordu: Eğer uyarı ışığı sürüş esnasın da yanmışsa, bu durum aracın şarj sisteminde bir arıza olduğunu gösterir. Eğer şarj sistemi uyarı ışığı motor çalışırken yanarsa, tahrik kayışı kopmuş olabilir. Eğer uyarı ışığı yanarsa aracınızı acilen güvenli bir yerde durdurunuz ve Toyotasa Yetkili Satıcınızla temasa geçiniz.

Sizce bu durumda ne yapmalıyım? Tahrik kayışı nedir onu da anlamadım :(

Şİmdiden teşekkürler...

Yeni bir konu açacaktım ancak bu konuyu görünce konu kirliliği yapmamak adına bu konuda yazmanın daha uygun olduğunu düşündüm. Arkadaşın alıntılamış olduğum mesajındaki arızanın birebir aynısını yaşıyorum

Bir hafta önce aracım hareket halinde iken akü ikaz lambası yandı, o günden sonra bir hafta kadar aracı hiç kullanmadım, bugün aracı çalıştırdığımda akü lambası sönmedi, seyir halinde iken çok kısa bir süre sönüp geri yandı ve hala yanıyor. Araba çalışırken kaputu açtığımda V kayışında sorun olduğunu gösterecek herhangi bir belirtiye rastlamadım.

Arkadaşımız konuyu nasıl çözmüş acaba, inşallah şarj dinamosu arızası değildir.
Buarada aracım 2006 1.6 benzinli HB corolla
Şimdiden teşekkürler
2006 1.6 HB Corolla (Terra)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 14, 2018, 20:19:08 »
Yeni bir konu açacaktım ancak bu konuyu görünce konu kirliliği yapmamak adına bu konuda yazmanın daha uygun olduğunu düşündüm. Arkadaşın alıntılamış olduğum mesajındaki arızanın birebir aynısını yaşıyorum

Bir hafta önce aracım hareket halinde iken akü ikaz lambası yandı, o günden sonra bir hafta kadar aracı hiç kullanmadım, bugün aracı çalıştırdığımda akü lambası sönmedi, seyir halinde iken çok kısa bir süre sönüp geri yandı ve hala yanıyor. Araba çalışırken kaputu açtığımda V kayışında sorun olduğunu gösterecek herhangi bir belirtiye rastlamadım.

Arkadaşımız konuyu nasıl çözmüş acaba, inşallah şarj dinamosu arızası değildir.
Buarada aracım 2006 1.6 benzinli HB corolla
Şimdiden teşekkürler

Bu forumda 2004 2007 arası toyota aracı olan bir çok kişinin konjektörü bozulmuştu benimde bozuldu oradan biliyorum arama bölümüne konjektör veya alternatör arızası yazıp görebilirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1366 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 14, 2018, 20:41:27 »
bahsettiğiniz arazlar yani belirtiler şarj dinamosu arızasıdır.şarj etmediği için akü biter yolda kalırsınız.konjöktör,kömür vs değişecek.en yakın daki usta bir elektrikçiye gidin tahmini 300-350 tl gibi masrafı olur.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2006 1.6 HB Corolla (Terra)
  • 25 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 15, 2018, 20:25:10 »
bahsettiğiniz arazlar yani belirtiler şarj dinamosu arızasıdır.şarj etmediği için akü biter yolda kalırsınız.konjöktör,kömür vs değişecek.en yakın daki usta bir elektrikçiye gidin tahmini 300-350 tl gibi masrafı olur.

Bu forumda 2004 2007 arası toyota aracı olan bir çok kişinin konjektörü bozulmuştu benimde bozuldu oradan biliyorum arama bölümüne konjektör veya alternatör arızası yazıp görebilirsiniz

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Bugün sanayide bir elektrikçiye gittim,yapılan ölçümlerde dinamo arızası olduğu anlaşılınca şarj dinamosu söküldü, dinamonun yapılan kontrolünde konjektör arızası olduğu tespit edildi ve parça değişimi yapıldı. Bosch marka konjektör artı işçilik ücreti 250TL. Sonrasında araba çalışır durumda iken akü değerleri ölçüldüğünde akünün olması gerektiği gibi şarj olduğu anlaşıldı. Çok şükür bu kadar ile kurtulduk.
2006 1.6 HB Corolla (Terra)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1366 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 15, 2018, 21:13:52 »
geçmiş olsun.sorunun çözüldüğüne sevindim.
Tokay Ceritoğlu