Gönderen Konu: Araba Çalışmazken Teyp  (Okunma sayısı 8726 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Araba Çalışmazken Teyp
« : Nisan 23, 2007, 10:58:01 »
merhaba benim sorum tyep ile ilgili arkadaslarımın değişik marka arabalarında araba stop halinde iken bile teyp bi calıstırıyorlar ama bende toyota corolla var caslımıyor calıstırmanın bir yolu varmı acaba

Toyota Club Türkiye

Araba Çalışmazken Teyp
« : Nisan 23, 2007, 10:58:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Araba Çalışmazken Teyp
« Yanıtla #1 : Nisan 23, 2007, 11:07:53 »
Alıntı yapılan: Kaan Kare
merhaba benim sorum tyep ile ilgili arkadaslarımın değişik marka arabalarında araba stop halinde iken bile teyp bi calıstırıyorlar ama bende toyota corolla var caslımıyor calıstırmanın bir yolu varmı acaba
[/quote]
Anladığım kadarıyla kontağa bağlanmış tyepiniz kontak kapalıyken çalışmıyor her hangi bir elektirikçiye gitseniz on dakikada sorununuz çözülür.kontağı yarım çevirdiğiniz zaman da araba stop halinde tyep dinliyebilirsiniz.
06 YTV 02        
97 TOURING WAGON COROLLA XEİ

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Araba Çalışmazken Teyp
« Yanıtla #2 : Nisan 23, 2007, 11:38:29 »
nedenı ana unıte ıle kontak arasında.ben ana unuteyı degıstırdıkten sora oyle bır sorunum kalmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Araba Çalışmazken Teyp
« Yanıtla #3 : Nisan 23, 2007, 12:32:00 »
Ana ünite bağlamanın iki yolu vardır, kendim yaptığım için biliyorum.

1) Bütün akımı kontak üzerinden alır, kontak kapalıyken teybe enerji gitmediği için çalışmaz. Bu şekilde bağlananların yedek bir hat üzerinden kesintisiz enerji alması da mümkündür (teyp üzerindeki saat ve ayarların korunması için)

2) Teyp aküye bağlanır. Kendi üzerinde sigortası bulunmalıdır ve yedek de dahil olmak üzere tüm akımı bu tek hat üzerinden alır. Ancak bu durumda da kontağa bağlanır, bunun nedeni ise kontağın kapandığında teybin kapanmasını sağlamaktır. Yani bu gücü kesmez, sadece teybe bir sinyal gönderir. Böyle iken teybin modeline göre, teyp tekrar açıp kapatılabilmesi mümkündür.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
Araba Çalışmazken Teyp
« Yanıtla #4 : Nisan 23, 2007, 14:37:06 »
Alıntı yapılan: Alper Sinav
Ana ünite bağlamanın iki yolu vardır, kendim yaptığım için biliyorum.

1) Bütün akımı kontak üzerinden alır, kontak kapalıyken teybe enerji gitmediği için çalışmaz. Bu şekilde bağlananların yedek bir hat üzerinden kesintisiz enerji alması da mümkündür (teyp üzerindeki saat ve ayarların korunması için)

2) Teyp aküye bağlanır. Kendi üzerinde sigortası bulunmalıdır ve yedek de dahil olmak üzere tüm akımı bu tek hat üzerinden alır. Ancak bu durumda da kontağa bağlanır, bunun nedeni ise kontağın kapandığında teybin kapanmasını sağlamaktır. Yani bu gücü kesmez, sadece teybe bir sinyal gönderir. Böyle iken teybin modeline göre, teyp tekrar açıp kapatılabilmesi mümkündür.
[/quote]

güzel ve ayrıntılı açıklama  +1
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Araba Çalışmazken Teyp
« Yanıtla #5 : Nisan 23, 2007, 16:15:29 »

tesekkurler acıklamalarınız için sanırım ozel ir operasyon yapmadan olmaz araba yeni daha o yuzden garantisi bitene kadar dokunmak istemiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
Araba Çalışmazken Teyp
« Yanıtla #6 : Nisan 23, 2007, 23:06:46 »
Yav benim bildiğim her araçta kontak bir konum çevirildiğinde teyp çalışır.307'de teyp üstünde açma kapama düğmesi var.Anahtarı çıkartsanız bile o düğmeden teybi açabiliyorsunuz. (Aracınıza kaza eseri bir apaçi bindiğinde ve sizin de eve çıkıp bir şey almanız gerektiğinde, hem herifin araçta oyalanması adına, hem de içinizi rahatlatmak adına bire bir  ) (Gerçi 30 dakika sonra akü korumaya ekonomik moda geçiyor ve aracı çalıştırıp bir süre banzin yakmanız gerekiyor, tam bela yav)
Toyota düşünmediyse böyle bir şey kötü olmuş yav

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
Araba Çalışmazken Teyp
« Yanıtla #7 : Nisan 24, 2007, 09:47:24 »
benim yeni taktığım jvc cd çalar da kontak kapalıyken çalışmıyor. ama bence daha güzel. dağhan arkadaşımın tabiriyle bizde apaçi kılıklı bi yeğen var. sayıları öğrenmek için teybi karıştırıyo. ama her dokunduğunda ışıkları yanıp saati gösterip kapandğı için çabuk sıkılıyor.
99 / T22 / 2.0 / SOL