0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba benim sorum tyep ile ilgili arkadaslarımın değişik marka arabalarında araba stop halinde iken bile teyp bi calıstırıyorlar ama bende toyota corolla var caslımıyor calıstırmanın bir yolu varmı acaba[/quote]Anladığım kadarıyla kontağa bağlanmış tyepiniz kontak kapalıyken çalışmıyor her hangi bir elektirikçiye gitseniz on dakikada sorununuz çözülür.kontağı yarım çevirdiğiniz zaman da araba stop halinde tyep dinliyebilirsiniz.
Ana ünite bağlamanın iki yolu vardır, kendim yaptığım için biliyorum.1) Bütün akımı kontak üzerinden alır, kontak kapalıyken teybe enerji gitmediği için çalışmaz. Bu şekilde bağlananların yedek bir hat üzerinden kesintisiz enerji alması da mümkündür (teyp üzerindeki saat ve ayarların korunması için)2) Teyp aküye bağlanır. Kendi üzerinde sigortası bulunmalıdır ve yedek de dahil olmak üzere tüm akımı bu tek hat üzerinden alır. Ancak bu durumda da kontağa bağlanır, bunun nedeni ise kontağın kapandığında teybin kapanmasını sağlamaktır. Yani bu gücü kesmez, sadece teybe bir sinyal gönderir. Böyle iken teybin modeline göre, teyp tekrar açıp kapatılabilmesi mümkündür.[/quote]güzel ve ayrıntılı açıklama +1