Gönderen Konu: Lütfen Emniyet Kemerinizi Takın!  (Okunma sayısı 2533 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Lütfen Emniyet Kemerinizi Takın!
« : Nisan 22, 2007, 15:15:30 »

Toyota Club Türkiye

« : Nisan 22, 2007, 15:15:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #1 : Nisan 23, 2007, 22:36:13 »
ALINTI
Lütfen Emniyet Kemerinizi Takın!, (hayatın; 3 saniyesi)[/quote]

kesinlikle dikkate alınması gereken bir uyarı..
ve sadece uzun yollarda değil, sürekli kullanılmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 23, 2007, 23:22:12 »
Ben yıllarca takmadım.'Usta şoför'üz ya...
Gözümün önünde bir kaza oldu bir kaç ay önce.Hatta foruma fotoğraflarıyla koymuştum.
Neyse, orada 3 araç bir birine çarpmıştı ve ortadaki Yaris'in içindeki adam durmuştu.Arkadaki ona çarpınca o da öndekine çarpmıştı.
Adam kafasını cama vurmuş yüz kan içinde tabi.
Öndeki adama söyleniyor.'Hayatımda kaza yapmadım ben 30 yıldır, nasıl duruyorsun öyle' diye.
Orada anladım ki illa ki de sizin elinizde olmuyor koşullar trafikte.
O gün bugün takıyorum artık.İlk başlarda zorlandım ama artık refleks haline geldi (Araca bindiğim anda sağ elim yüzümün soluna doğru gidiveriyor) ve hiç rahatsızlık duymuyorum.Bu arada hatırlatırım 4 yıl kemersiz kullandım ben aracı.Aracın her yeri eskidi, bir kemer ilk günkü gibi
Unutmayın ki kemerin kazada, hava yastığından daha büyük bir etkisi var sizi kurtarmada.('Nasıl olsa hava yastıklı aracımız var' diye düşünenlere sözüm...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Nisan 24, 2007, 01:23:49 »
Bu konu gerçekten çok önemli emniyet kemeri can kurtarır tavsiyem takın arkadaşlar....
2001 Corolla Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #4 : Mayıs 02, 2007, 23:54:22 »
Kemer kullanmamak hava yastıklı araçta, hava yastığı olmayan araca göre çok daha tehlikelidir. Kaza anında kemer takmadığınızda siz hava yastığı açılmadan ön konsole doğru ilerlersiniz ve yastık açılırken direk suratınıza veya artık her nereniz gelirse oranıza patlar. Örneğin araç takla atıp bir yere vurduysa kemer olmadığından poponuza patlayabilir.

Hava yastığı varsa mutlak suretle kemer kullanın.

Alıntı yapılan: Ekin Takmaz
Bu konu gerçekten çok önemli emniyet kemeri can kurtarır tavsiyem takın arkadaşlar....
[/quote]

Bakın Ekin bile takıyor, kim diyor takmaz diye.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 03, 2007, 09:31:57 »
Benim 1 kere hayatimi kurtardi. Kemer olmasaydi bunlari yazamiyor olacaktim. Muhasebesini siz yapin. cocuklugumdan beri arkada bile olsam kemer takarim. Benim arabam da herkesin takmasi da mecburidir.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #6 : Mayıs 03, 2007, 23:36:51 »
en güzeli Murat abi..
otobüs seyahatlerinde bile takmak lazım..geçenlerde ankaraya giderken gece takmıştım..ve sanırım otobüste emniyet kemeri kullanan tek bendim..üzücü bir durum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #7 : Mayıs 04, 2007, 13:41:25 »
teyzemin kızı (kuzenim) erkekleri kıskandırırcasına usta araba kullanır (15 sene olmuş başlayalı normal) ancak iki yıl önce kendisine ait broadway marka aracıyla kaza yaptı. sisli havada virajı farkedemeyen bir polo (kırsal kesimde) uçurumdan aşağıya uçmamak için yaklaşık 80 km hızla karşı şeride geçerek kuzenime kafadan çarptı. polo'nun içindeki 4 kişi kafalarını sağa sola vurarak her taraflarını yararken, kuzenim emniyet kemeri sayesinde kurtuldu. gerçi broadwayın tek sağlam kalan yeri şöför koltuğuydu ama, emniyet kemerinin kuzenimin üstüne maşaallah yapması (resmen tüm izi çıkmıştı), ölüm riskini ne kadar azalttığını kanıtlıyor.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #8 : Mayıs 04, 2007, 22:54:46 »
Alıntı yapılan: selim kara
teyzemin kızı (kuzenim) erkekleri kıskandırırcasına usta araba kullanır (15 sene olmuş başlayalı normal) ancak iki yıl önce kendisine ait broadway marka aracıyla kaza yaptı. sisli havada virajı farkedemeyen bir polo (kırsal kesimde) uçurumdan aşağıya uçmamak için yaklaşık 80 km hızla karşı şeride geçerek kuzenime kafadan çarptı. polo'nun içindeki 4 kişi kafalarını sağa sola vurarak her taraflarını yararken, kuzenim emniyet kemeri sayesinde kurtuldu. gerçi broadwayın tek sağlam kalan yeri şöför koltuğuydu ama, emniyet kemerinin kuzenimin üstüne maşaallah yapması (resmen tüm izi çıkmıştı), ölüm riskini ne kadar azalttığını kanıtlıyor.
[/quote]

Çok kötü bir kazaymış gerçekten! Kurtulması da mucize gibi birşey! Geçmiş olsun! Benim en büyük korkum siz ne kadar dikkatli olursanız olun, karşıdan gelen insan dikkatsiz kullanıyorsa bu tip olaylar gerçekten çok kötü. Allah hepimizi kazadan beladan esirgesin. İyi ki emliyet kemeri varmış kesin ön camdan fırlayabilirdi.
Sakat kalabilirdi kısacası herşey olabilirdi! Allah korumuş. Bunun usta kullanımla hiçbir alakası yok. Başa gelecekse allah yazmısşa siz ne yaparsanız yapın, ne kadar dikkat ederseniz edin, bir serseri geliyor çarpıyor nihayetinde bu tip üzücü şeylerde yaşanıyor. Dilerim bu kazanın şoku kalmaz üzerinde!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #9 : Mayıs 05, 2007, 01:40:41 »
Alıntı yapılan: Mertol Kip
Kemer takmayan herkes cüzzamlı muamelesi görmeyi peşinen kabullenmiş demektir.
[/quote]

Yok cüzzamlı, o kadar değil  fakat ihmalkar desek daha iyi olur. İnsan hem kendini, hemde karşıdaki insanı da düşünmeli!  Düşünün hafif bir dokunuyorsunuz aaa adam camdan çıkmış ölmüş. Al başına belayı. Artık o mu suçlu, siz mi vebal kimde? Hem vicdanen, hem kanuni uğraş dur  

Şaka bir yana hakikaten bazı durumlarda hayat kurtarıyor. Bazen de, çok nadirde olsa öldürüyor!
Sene 93 memlekete giderken ağabeyimin kullandığı otomobilde 4 kişiydik.ağabeyim ve annem öndeler!
yol boş sabahın erken saatleri adapazarı akyazı mevkiinde arabamızın sağ ön lastiği patlıyor. Ve biz yolun sağ tarafındaki su arkının içine girip sürükleniyor su arkının bitiminde takla atıyoruz. Ağabeyimin ve annemin emliyet kemerleri takılı ben sağ tarafta arkada, annemin hemen arkasında oturuyorum. Araba buruşturulmuş bir kağıt parçasından ibaret. Çevreden bize gelen insanlar öyle bir koşuyorlar ki, Hemen kapılarımıza saldırdılar ben olayın şokuyla ne olduğumuzu, kazanın vahim bir hal oluşunu bilmiyorum. Bizi hemen yaka paça çıkardılar dışarı. Ben adamlara ne oluyor kardeşim kapının ayarını bozacaksınız diye bir de karşı çıkıyorum düşünün   bir çıktım baktım ki arabada ayar diye birşey kalmadığı gibi pert olmuş.  
Hemen karayollarının kurtarma ekibi oradan geçerken bizi görmüşler, bizi alınca Hendek dispanserine oradan adapazarı devlet hastanesine götürdüler. Allahtan hiçbirimize birşey olmadı.Tabii yara, bere, çürük hak getire! annemin boynunu emliyet kemeri bir 10cm kesmiş akümüz kaza anında fırlamış, arabanın içindeki eşyalar kazayı yaptığımız alana yayılmış elbselerimiz, delik deşik olmuştu, Aküden çıkan asitle.  Derken bizim arkamızdan başka bir araba bizim kazayı yaptığımız yerde kaza yapıyor. İçindekilerse emliyet kemerinin takılı oluşundan dolayı yanarak ölüyorlar. İşte benim de başımdan geçen acı fakat bir o kadar da akıl ağacı olan bir anıdır. İnsanlar 1) asla uyku getirici ilaçlar yola çıkıyorsa almamalı, antibiyotik, ağrı kesici ve grip ilaçları gibi; 2) Uykusuz asla 3) Her ne kadar ustayım desede lastik patlaması gibi durumları düşünerek yol boş nasıl olsa diye aşırı sürat yapmamalı! Bunun dışında ölüm varsa alnımıza yazılmışsa zaten nereye gitseniz de gelir koskoca bulvar da bulur sizi!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Mayıs 05, 2007, 04:36:45 »
Hem kendiniz hemde sevdikleriniz için lütfen ama lütfen emniyet kemerinizi takın.
Toyota Corolla Sport.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Mayıs 05, 2007, 11:33:30 »
Alıntı yapılan: Yasemin Güven
Çok kötü bir kazaymış gerçekten! Kurtulması da mucize gibi birşey! Geçmiş olsun! Benim en büyük korkum siz ne kadar dikkatli olursanız olun, karşıdan gelen insan dikkatsiz kullanıyorsa bu tip olaylar gerçekten çok kötü. Allah hepimizi kazadan beladan esirgesin. İyi ki emliyet kemeri varmış kesin ön camdan fırlayabilirdi.
Sakat kalabilirdi kısacası herşey olabilirdi! Allah korumuş. Bunun usta kullanımla hiçbir alakası yok. Başa gelecekse allah yazmısşa siz ne yaparsanız yapın, ne kadar dikkat ederseniz edin, bir serseri geliyor çarpıyor nihayetinde bu tip üzücü şeylerde yaşanıyor. Dilerim bu kazanın şoku kalmaz üzerinde!
[/quote]

kazayı yaklaşık üç sene önce yaptı. etkilerini ilk zamanlarda fazlasıyla görüyorduk. şu anda clio'su var. geçenlerde izmire gittik, araba bakımsızdı yakıt otomatiği tıkanmış gaza köküne kadar basıyorsunuz 120'yi geçmiyo (ilk kasa clio bu arada 1,4) susurluk civarlarında bi tırı sollamaya çıktı, karşıdan araç geliyor ama şöyle söyliym bizim toyotayla ben orda 5 tane tır sollayabilirim. baya bi uzakta yani, arabanın bir anlık gaz yememesi hemen gerginleşmesine sebep oluyor hala. o da çok normal allah kimseye vermesin. o arabanın içinden sağ çıkmak, sadece kolu incinmiş halde ve resmen tuzla buz olan torpido parçaları bacağına saplanmış halde hafif bir şekilde kurtulmak zaten bir mucize. allah hepimizi korusun kazalardan. bu aralar forumda da çok kaza haberi oluyor bir daha duymamak dileklerimle.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 05, 2007, 14:01:14 »
Yasemin Hanim,
Emniyet Kemeri yüzünden öldüler demek bana göre dogru degil.
Kemeri bir hareketle acabilirsiniz. Hicbir kaza birbirine benzemez. Kemer olmasaydi aninda ölebilirlerdi de. Araba yanmaya baslamis ve büyük bir ihtimalle bayilmislar veya panik yapmislar.

ama kemer öldürüyor demek bence yanlis.

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Mayıs 05, 2007, 18:03:06 »
Alıntı yapılan: Murat Küden
Yasemin Hanim,
Kemeri bir hareketle acabilirsiniz. Hicbir kaza birbirine benzemez. Kemer olmasaydi aninda ölebilirlerdi de. Araba yanmaya baslamis ve büyük bir ihtimalle bayilmislar veya panik yapmislar.

[/quote]

murat bey bu arada kuzenimin emniyet kemeri takılıydı, ama kazadan sonra kitlenmiş ve çıkaramamış. araçtan yoğun duman gelmeye başlamış camı ve kapıyı da açamamış sıkıştığı için o anda kapıdaki maket bıçağı aklına gelmiş ve kemeri keserek, arkaya geçerek, sol arka kapıdan çıkmış. çıktıktan 10 dk sonra da yolun kenarında bayılmış. araç yanmamış. bir kamyoncu yangın söndürücü sıkmış dağılan motora belki yanar duman çıkıyor diye. kuzenim direksiyonda bayılabilirdi veya araç yanabilirdi. her türlü ihtimal var. ama hayata bağlayan emniyet kemeri, koparan da o oluyorsa bazı durumlarda ki öyle de görünüyor, biraz kısmet işi galiba. kazasız belasız yolculuklar dilerim hepimiz için.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #14 : Mayıs 05, 2007, 23:53:11 »
Yasemin Hanim,

[/quote]

Murat Bey, yazımı dikkatli okumadığınızı tahmin ediyorum. Kemer konusunu açan, üyeleri bu yönde kemer takmaya teşvik edende benim  Nasıl kemer öldürüyor derim. Bazen de, çok nadirde olsa dediğimi farketmemişsiniz! Bizde o kazada ölebilirdik. Annemin ve ağabeyimin emliyet kemerleri takılı olmasa ön camdan fırlayıp takla anında aracın altınada düşebilirlerdi. Allah bizi korudu, biz daha şanslı idik üstelik bizim kazada kendi başımıza yaptığımız bir kazaydı. Bizden sonra olan kazadaki insanlar baygın bir şekildelermiş. Karşıdan gelen araçla çarpışmışlar.
Kurtarmaya giden karayolu ekibi emniyet kemerini açamadıklarını, sıkıştıkları yerden çıkaramayıp, arabanın birden alev almaya başladığını söylemişlerdi. Arka koltuktaki insanlar biri çocuk, iki kadınsa ağır yaralı bir şekildelerdi. Bizim müşade altında kaldığımız hastaneye geldiklerinden dolayı olaydan da haberimiz olmuştu.
Allah kimseye böyle bir kaza, bela göstermesin! Gerçekten çok zor bir durum. Kaza anında radyoda safiye ayla çile bülbül çile'yi söylüyordu. Kazanın gürültüsü, sürükleniş sesleri arka koltuğun kopup sırtımızı itişini
asla unutmadım ne zaman çile şarkısını duysam o anı yaşarım. Allahtan kazadan sonra araç sürememe gibi bir problemim olmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Mayıs 06, 2007, 21:07:57 »
eski araclarda emniyet kemeri sistemleri pek iyi degildi.

ama yeni araclarda, aktif gergili sistemler, srs airbagler hep kombine. ayrıca kaza sırasında yakıt akımını, elektirigi kesen sistemler var.

o yuzden emniyet kemeri takılı iken olme durumu olmaz. olsa bile eski bir aracta, takılma filan olmustur, oda milyonda bir ihtimal.

yeni araclarda boyle seyler olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mayıs 07, 2007, 22:48:01 »
Simdi anliyorum. Ama dedigim gibi bir kaza digerine benzemiyor. Ben 6 ay önce büyük bir kaza gecirdim. Kemer olmasaydi hayatta olacagima inanmiyorum. Veya baska bir araba olsaydi daha kötü durumda olabilirdim. Benim durumunda aninda acildi. Normalde kemerin acilmamasi gercekten cok cok az olasi birsey. Kemer tokasi diger birimlerden bagimsiz. Kemer tokasina birsey olmasi ancak cok eski olmasi veya bozuk olmasindan kaynaklanabilir.

- Her büyük kaza sonrasi tüm kemerlerin yenilenmesi gerektigi
- 10 senede bir emniye kemerlerini yenilenmesinin gerektigini biliyor muydunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #17 : Mayıs 07, 2007, 22:58:20 »
Simdi anliyorum. Ama dedigim gibi bir kaza digerine benzemiyor. Ben 6 ay önce büyük bir kaza gecirdim. Kemer olmasaydi hayatta olacagima inanmiyorum. Veya baska bir araba olsaydi daha kötü durumda olabilirdim. Benim durumunda aninda acildi. Normalde kemerin acilmamasi gercekten cok cok az olasi birsey. Kemer tokasi diger birimlerden bagimsiz. Kemer tokasina birsey olmasi ancak cok eski olmasi veya bozuk olmasindan kaynaklanabilir.

- Her büyük kaza sonrasi tüm kemerlerin yenilenmesi gerektigi
- 10 senede bir emniye kemerlerini yenilenmesinin gerektigini biliyor muydunuz?
[/quote]

Öncelikle geçmiş olsun, Allah bir daha göstermesin! Murat Bey 93 senesini hatırlamaya çalışın dediğim olayda arabalarda hemen hemen emliyet kemerleri yeni yeni çıkıyordu ve de emliyet kemeri öyle çektik mi gelmiyor, bıraktık mı sarmıyordu. Şimdikilerle mukayese edilir gibi değildi. Yani makaralı bir sistemleri bile yoktu.  Hakikaten şimdiki araçlar teknolojik açıdan daha mükemmel!
10 seneye kalmıyor ben arabayı da değiştirdiğim için aracımın eskimiş halini de pek görmüyorum.  
Bazı arabasını çok seven aldımı bir daha satmak istemeyen yada ikinci el araç alanlar tabiki değiştirmeli.
ikinci el araç hiç almadım. Çünkü ben herhangi bir bozukluğu çıkarsa uğraşamam gibi geliyor. Kullandığım eşyaları ve arabalarımı da temiz kullandığımdan hep yeni gibi durur. Fazla gezen bir insan da değilim o yüzden kilometresi bile az oluyor. Düşünün yılbaşında ocak 7 çıkışlı şu anki arabam 733km'de geçen gün 1500 bakımınız geldi diye haber verdiler ben nasıl o kadar yol yapacağım nereye gideceğim diye düşünüp duruyorum. Gerçi bütün bayanlar benim gibi olmaz ama! Bayandan araba deyince benim gibi kullanıyorlar demekki!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Mayıs 08, 2007, 17:24:24 »
Emniyet kemerimizi mutlaka takalim takmayanları uyaralim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 08, 2007, 20:02:41 »
17 yıldır araba kullanıyorum ve herzaman takarım Kemeri takmadığımda kendimi boşlukta gibi hissediyorum kesinlikle takılmalı  
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))