Gönderen Konu: İnanamıyacagınız yakıt tüketimi  (Okunma sayısı 4568 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • hayatımın anlamı biricik kızım seni çok seviyorum
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
İnanamıyacagınız yakıt tüketimi
« : Nisan 22, 2010, 22:52:10 »
arkadaşlar biraz uzun olacak ama aktarayım:
aracım 2008 benzinli ve lpg li (landirenzo)corolla 31000 km de
bütün denemelerime rağmen aracım 100 km şehir içi 14 litre şehirdışı 10 litre yakıt yakmaktaydı (veriler hem benzn hemde lpg için aynı değerde) o kadar uğraştım sonunda lpg firması diyarbakıra teknik ustalarının geleceğini ve aracı onlara göstermemi söylediler ancak gitmeden aracımın benzin yakma oranlarını tam ve doğru olarak ölçtürmemi istediler.
çarşamba sabahı aracımı diyarbakır toyota servisine götürdüm 30000 bakımı yapıldı aracımın çok yaktığını ve yukarıda yazdığım verilerde tüketim yaptığını söyledim onlar da yanıma servis elemanlarını vererek teste çıktık.
test yapmadan önce benzin deposunu tam taşacak kadar doldurduk (hatta ileri geri yaparak havasını bile aldık) ve yola çıktık 50 km gidiş 50 km geliş hız sabitleyicisi kullanılarak sabit 90 la aynı petrole hatta aynı pompaya ulaştık evet sıkı durun tam 100 kmde aracım 4.3 litre evet yanlış okumadınız 4.3 litre benzin tüketti gözlerime inanamadım (bu arada söyleyeyim benzin deposunu havasını alarak tam doldurduk) kendi kendime madem bu değerlerde yakıyor neden lpg taktırdım diye hayıflandım bile.
neyse lpg ayarı için usta opel servisindeydi yanına gittim ve ustaya aracımın lpg de çok yaktığını (hatırlatayım 100 km şehir içi 14 litre şehirdışı 10 litre ) söyleyerek toyota servisi ile yaptığım testte ise 4.3 litre tüketim olduğunu syleyince motorsikletmi bu hocam dedi neyse aracın benzinde ne kadar tüketimi varsa o kadar da lpg tüketeceğini söyleyerek ayar yaptı (hakkını vereyim yarım saat uğraştı) ve bana test yapıp yanına dönmemi söyledi bende lpg yi tam doldurdum pompa atana kadar aynı yolu 100 km  tekrar yaparak yanına döndüm aracım 7.3 litre yaktı (sabit 90km hız) benim için bu değerlerin iyi olduğunu söyleyip evime doğru yola çıktım 85 km sonra siverek e ulaşınca tekrar yakıt aldığımda yine canım sıkıldı çünkü sabit 90 km ile gitmeme rağmen bu sefer 10 litre lpg tüketti ya problem kimde bu değerler niye böyle çıkıyor ne oldu (acaba lpg ecu su sonradan ayarlarımı bozuluyor durduk yere) ne olur bir yorum yazında bende öğreneyim
şimdiden teşekkürler  :( :(
2008 elegant corolla gri kaplanım :) (gittiiiii gitti gitti)

Toyota Club Türkiye

İnanamıyacagınız yakıt tüketimi
« : Nisan 22, 2010, 22:52:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
Ynt: İnanamıyacagınız yakıt tüketimi
« Yanıtla #1 : Nisan 22, 2010, 23:05:13 »
Lpg tüketiminin artması yol şartları başta olmak üzere çeşitli sebeplerle değişebilir.Benzinde de araç hep aynı standart ta yakmaz.İniş çıkışlar olur.9 yıl lpg'li araç kullandım.İnanın yakıt ta standart değerleri tutturmak mümkün değil.Ayar falan hiç bir şeyi çözmüyor.Bazen az bazen çok yakar.Tek teselli ne olur.Benzinli araca göre lpg çok daha hesaplıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 22, 2010, 23:10:28 »
Tüketim değeriniz gercekten cok fazla.Var bir yerde bir dengesizlik.Ben mardinden 30 tl lik tüp aldım sonra urfadan da 60 tl aldım nekadar yaktıgını tam hesaplamadım 528 km ydi bugün bitti.Urfa antep arasındaki otobandada yavaş gelmedim..Birde sakıncası yoksa pazar günü mardine döneceğim.Urfa mardin arası yol okadar kötü ki kullanmak istemiyorum ama mecburum.Urfa mardin arası 150 km urfa d.Bakır arası yol güzelmi kaç km bilginiz var ise paylasırsanız sevinirim.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Nisan 22, 2010, 23:10:49 »
teşekkürler hakan bey ama 50 km lik yolun aynısı yine aynı yani dneme yaparken  yaptığım 50 kmlik yol aynı onun üzerine 35 km daha yol yaptım  :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Nisan 22, 2010, 23:13:47 »
Tüketim değeriniz gercekten cok fazla.Var bir yerde bir dengesizlik.Ben mardinden 30 tl lik tüp aldım sonra urfadan da 60 tl aldım nekadar yaktıgını tam hesaplamadım 528 km ydi bugün bitti.Urfa antep arasındaki otobandada yavaş gelmedim..Birde sakıncası yoksa pazar günü mardine döneceğim.Urfa mardin arası yol okadar kötü ki kullanmak istemiyorum ama mecburum.Urfa mardin arası 150 km urfa d.Bakır arası yol güzelmi kaç km bilginiz var ise paylasırsanız sevinirim.

urfadan sonra yaklaşık olarak 90 km siverek sonra 85 km diyarbakır yol iyi fena değil ama yolda çok fazla hız yapmayın radar oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 22, 2010, 23:18:00 »
Gökhan Bey,Landirenzo'nun iyi bir marka olduğu,Alman otomobil firmalarının bu firma ile anlaşarak araçlarına bu sistemi taktırdıklarını netten okudum.Marka iyi.O zaman sorun montaj kaynaklı olabilir.Lpg kitinin araçla uyumu da önemli.Kiti takan firmanın sorunu çözmesi gerekir.Aracınızın şehir içi,10-11 litre gibi yakması gerektiğini düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Nisan 22, 2010, 23:22:05 »
iyide adamlar benden ben onlardan bıktık artık 6 aydır bu problemle boğuşuyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 23, 2010, 08:20:52 »
  Lpg konusunda çok bilgim yok açıkçası ancak aynı araçta Lpg tüketimi litre bazında her zaman benzinden fazladır. Sadece pompa maliyeti düşük olduğundan bir avantaj sağlar.
 Yani benzinde ortalama 10Lt. yakan bir araç, Lpg de farzı misal 12-13Lt. yakar. Ancak toplamda Lpg pompa fiyatı daha düşük olduğundan kullanıcı için bir maliyet avantajı sağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 23, 2010, 08:37:19 »
Çok şükür, LPG konusunda şikayetim yok. Neyi hedefliyorsam birebir tutturdum. Ne çok yakma ne az yakma gibi bir derdim var. LPG'de 9,5 -10 Lt benzinde 8,0-8,5 Lt gibi bir yakıt tüketimim mevcut. Sizin sorununuz montaj kaynaklı olabilir. Yani enjektörlerin emme manifolduna konumlandırılmasından tutun, enjektörlerin hatasız çalışmasına, LPG sızdırma şüphesine kadar bir çok nokta kontrolü yapmakta fayda var.
Size şunu tavsiye edebilirim;

1- Öncelikle aracınızı hergün düzenli olarak kullanıyorsanız ( günde 30-50 km gibi ) 1 hafta boyunca benzinde gidin. Ve aynı fulleme yöntemiyle, bir hafta kullanın. Bir haftanın sonunda tekrar fulleyin. Değer tüketimini not edin.

2- Takribi aynı kilometreleri yapacak kadar da LPG ile gidin ve aynı fulleme yöntemini kullanın. Çıkan değeri not edin.

3- Benzinin Litre cinsinden yaktığını LPG %15-20 Litre olarak daha fazla tüketir. Yani 10 Lt benzin tüketimi var ise, 11,5-12 Lt LPG tüketimi olması gerekmektedir. Eğer sonuç bu aradaki farktan büyükse, başka bir LPG servisine gidin. Durumu izah edin. En azından başka bir servis size yardımcı olabilir. Ahbap olursanız deneme amaçlı olarak iki dakikada enjektörleri ve LPG ecu'sunu bile değiştirip kullandırabilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 23, 2010, 14:05:58 »
Arkadaşlar LPG'nin depoya aktarılması benzin gibi olmaz. İki sefer aynı petrol istasyonu ve aynı pompadan bile LPG alsanız iki seferde de farklı değerlerle karşılaşırsınız. çünkü LPG basınç yoluyla depoya aktarılır bu nedenle her pompanın basınç oranları içersindeki LPG oranına göre farklılık gösterir.

Ayrıca yukarda arkadaşların belirttiği gibi LPG tüketimi litre bazında benzin tüketiminden fazla olur.
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Nisan 23, 2010, 15:06:18 »
tuncay abi urfa-d.bakır arası 180 km civarı yol çok güzel,yolun büyük bir bölümü çift gidiş çift geliş tavsiye ederim...bide babam diyor bundan sonra servise urfaya gidecem urfadakilerde d.bakıra geliyor nasıl iş bu böyle :)
2007 corolla 1,6 sol sedan granit gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Nisan 23, 2010, 19:50:52 »
Havanın sıcaklığı sabah öğlen vs. Gaz fullemesi sağlıklı ölçüm sonucu vermez.Eski aracım 80 mod. reno ile fulledim gazı ,90 km yol yaptım.Gelip aynı pompadan tekrar fullettim.9 tl lik gaz aldı.Şimdi 10 kuruş mu yakmış oldu??????????Alın 30 tl lik gaz bitene dek kullan ,böl yaptığı km ye...
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Nisan 23, 2010, 21:15:17 »
tuncay abi urfa-d.bakır arası 180 km civarı yol çok güzel,yolun büyük bir bölümü çift gidiş çift geliş tavsiye ederim...bide babam diyor bundan sonra servise urfaya gidecem urfadakilerde d.bakıra geliyor nasıl iş bu böyle :)

eren bey diyarbakıra gitme sebebim lpg servis ustasının istanbuldan diyarbakıra gelmesi oldu.ayrıca gitmişken 30000 km bakımı gelmişti onuda yptırdım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Nisan 23, 2010, 21:16:20 »
ayrıca ben siverekte ikamet ediyorum urfa 94 km diyarbakır ise 85 km (evime)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Nisan 23, 2010, 21:21:47 »
hım anladım peki kardelenden memnun kaldınız mı?
2007 corolla 1,6 sol sedan granit gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2009 avensis T27
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '09
  • 4 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 23, 2010, 22:29:45 »
Havanın sıcaklığı sabah öğlen vs. Gaz fullemesi sağlıklı ölçüm sonucu vermez.Eski aracım 80 mod. reno ile fulledim gazı ,90 km yol yaptım.Gelip aynı pompadan tekrar fullettim.9 tl lik gaz aldı.Şimdi 10 kuruş mu yakmış oldu??????????Alın 30 tl lik gaz bitene dek kullan ,böl yaptığı km ye...
  mehmet bey engüzel lpg. tüketim hesaplamasını verdiniz. teş. ederim lakin kimse bu gerçeğe inanmak istemiyor   benim ilk aracım citröen bx defalarca tek pompa tek tabanca dolum yapmama rağmen 40 lt.boş depo 32 lt ila 38 lt almıştır. lpg illa bitecek yola benzinle devam ederimki herzaman boş depoya lpg almışımdır 4yıl aracımın bu dolumlar sayesinde yakıt tüketimi ve bakım ihtiyacını tesbit ediyodum .

diğer ölçümler ..tl. lik gaz aldım ...lt.lik gaz aldım ...km. gittim ...lamba yandı vs. lpg tüketimi hesaplanamaz.
mehmet beyinde dediği gibi  boş depoyu doldur nerde trak orda 95 oktan sonuç araç (lpg.lt./km.)-(lpg.tl/km.)=tüketim  saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 23, 2010, 23:06:57 »
Arkadaşlar LPG'nin depoya aktarılması benzin gibi olmaz. İki sefer aynı petrol istasyonu ve aynı pompadan bile LPG alsanız iki seferde de farklı değerlerle karşılaşırsınız. çünkü LPG basınç yoluyla depoya aktarılır bu nedenle her pompanın basınç oranları içersindeki LPG oranına göre farklılık gösterir.

Ayrıca yukarda arkadaşların belirttiği gibi LPG tüketimi litre bazında benzin tüketiminden fazla olur.
mehmet beye aynen katılıyorum bence siz olçümü bu yüzden doğru yapamıyosunuz.depodaki gaz tamamen bittikten sonra gaz alın ve km.yi sıfırlayın, aldığınız gaz tamamen bitince yaptığınız km.ye bölün en doğru sonuç böyle hesaplanabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Nisan 23, 2010, 23:58:03 »

mehmet bey ilginize teşekkürler ancak sanırım forumda daha önce gönderdiğim mesajları görme şansınız olmadı aslında sizin dedikleriniz tamamı ile doğru ancak ben bu ölçümleri daha önce yaptım isterseniz tekrar paylaşayım 50 litrelik tankım var bunula tamamı şehiriçi 350 km şehirdışı ise 430 km yol yaptım
ben sadece lpg ayarlandıktan sonra yaptığım ölçüm hakkında bilgi vermiştim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 24, 2010, 07:44:12 »
mehmet beye aynen katılıyorum bence siz olçümü bu yüzden doğru yapamıyosunuz.depodaki gaz tamamen bittikten sonra gaz alın ve km.yi sıfırlayın, aldığınız gaz tamamen bitince yaptığınız km.ye bölün en doğru sonuç böyle hesaplanabilir.

Sercan kardeşim, benim demek istediğimi daha güzel anlatmış. eğer LPG ile ölçüm yapmak istiyorsanız, LPG'nin komple bitmesini bekleyin ve bitince örneğin 10 litre LPG alın ve tekrar bitene kadar test edin. Bu daha doğru bir hesaplama olacaktır.

mehmet bey ilginize teşekkürler ancak sanırım forumda daha önce gönderdiğim mesajları görme şansınız olmadı aslında sizin dedikleriniz tamamı ile doğru ancak ben bu ölçümleri daha önce yaptım isterseniz tekrar paylaşayım 50 litrelik tankım var bunula tamamı şehiriçi 350 km şehirdışı ise 430 km yol yaptım
Daha önceki mesajlarınızı sanırım görmedim, okuduysam bile şu anda hatırlayamadım ancak benim bahsettiğim sadece daha doğru bir hesaplama için tavsiye idi. Ayrıca tankınız 50 litre bile olsa, hiç bir pompa buna 50lt LPG basamaz ;)

Ben de kendi aracımla mükemmel denilecek değerler yakaladım. 2000 motor, 1600kg, otomatik vitesli araç ile 18.5km/lt değerine ulaştım. Toyota bile bunun imkansız olduğunu söyleyince bunu fotoğrafladım, onlar bile çok şaşırdı, daha önce yakıt tüketimi konusunda paylaşmıştım :)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 24, 2010, 10:37:40 »

Bu değerler  biraz  fazla  bence. 50 litrelik  tanka taş çatlasın 45 lt  lpg  konulabilir. 45 litre  gazla da şehir içinde 420-430, şehir dışında da 470-490 km yol  gidebilmelisiniz.  Genel  anlamda normal  yakıt  ayarları  ile yukarıda Ümit'inde belirttiği  gibi uzun yolda  bir  araç 100 km de 10-11 litre lpg  yakar. Tabii  bu aracın ağırlığına, silindir  hacmine ve kullanıma  bağlı  olarak 1 veya 2 litre  aşağı ve yukarı  oynayabilir. İkinci bir  husus  ise  araçların  yaz  aylarında  daha  az  lpg  tükettiğidir.

Saygılar...
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -