0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tüketim değeriniz gercekten cok fazla.Var bir yerde bir dengesizlik.Ben mardinden 30 tl lik tüp aldım sonra urfadan da 60 tl aldım nekadar yaktıgını tam hesaplamadım 528 km ydi bugün bitti.Urfa antep arasındaki otobandada yavaş gelmedim..Birde sakıncası yoksa pazar günü mardine döneceğim.Urfa mardin arası yol okadar kötü ki kullanmak istemiyorum ama mecburum.Urfa mardin arası 150 km urfa d.Bakır arası yol güzelmi kaç km bilginiz var ise paylasırsanız sevinirim.
tuncay abi urfa-d.bakır arası 180 km civarı yol çok güzel,yolun büyük bir bölümü çift gidiş çift geliş tavsiye ederim...bide babam diyor bundan sonra servise urfaya gidecem urfadakilerde d.bakıra geliyor nasıl iş bu böyle
Havanın sıcaklığı sabah öğlen vs. Gaz fullemesi sağlıklı ölçüm sonucu vermez.Eski aracım 80 mod. reno ile fulledim gazı ,90 km yol yaptım.Gelip aynı pompadan tekrar fullettim.9 tl lik gaz aldı.Şimdi 10 kuruş mu yakmış oldu????Alın 30 tl lik gaz bitene dek kullan ,böl yaptığı km ye...
Arkadaşlar LPG'nin depoya aktarılması benzin gibi olmaz. İki sefer aynı petrol istasyonu ve aynı pompadan bile LPG alsanız iki seferde de farklı değerlerle karşılaşırsınız. çünkü LPG basınç yoluyla depoya aktarılır bu nedenle her pompanın basınç oranları içersindeki LPG oranına göre farklılık gösterir.Ayrıca yukarda arkadaşların belirttiği gibi LPG tüketimi litre bazında benzin tüketiminden fazla olur.
mehmet beye aynen katılıyorum bence siz olçümü bu yüzden doğru yapamıyosunuz.depodaki gaz tamamen bittikten sonra gaz alın ve km.yi sıfırlayın, aldığınız gaz tamamen bitince yaptığınız km.ye bölün en doğru sonuç böyle hesaplanabilir.
mehmet bey ilginize teşekkürler ancak sanırım forumda daha önce gönderdiğim mesajları görme şansınız olmadı aslında sizin dedikleriniz tamamı ile doğru ancak ben bu ölçümleri daha önce yaptım isterseniz tekrar paylaşayım 50 litrelik tankım var bunula tamamı şehiriçi 350 km şehirdışı ise 430 km yol yaptımben sadece lpg ayarlandıktan sonra yaptığım ölçüm hakkında bilgi vermiştim