Gönderen Konu: Yeni Corolla Sedan'da Fiyatlar Dustu Soylentisi  (Okunma sayısı 3919 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Yeni Corolla Sedan'da Fiyatlar Dustu Soylentisi
« : Nisan 22, 2007, 02:31:54 »
arkadaslar,

donanim haberde gordum yine paylasıyorum. ankara'daki toyota bayilerinden elegantlar 37,900'e artı park sensorlu bırakıyorlarmıs.

dogrulugu var mı bilmiyorum ama sasirmadım. cunku hem satısları pek iyi degildi hemde mayısta fiat linea geliyor ve c segmentini ezip gececegi kulaktan kulaga dolasıyor.

sanıyorum linea'nın dizel en ust modeli 37 milyarın ustunde olmayacak ve bu toyota'yı ciddi sıkıntıya sokar.

birde direksiyon sistemi ile ilgili bir yakınma var aklımı karıstıran.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=2014

sonucta, fiyat indirimi yapiliyorsa cok iyi bir yaklasım olmus. ben cok az goruyorum yeni kasa corolla.

Toyota Club Türkiye

« : Nisan 22, 2007, 02:31:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #1 : Nisan 22, 2007, 20:46:00 »
Bu fıyat dususu bence cok normal cunku yenı corollayı yollarda cok rastlayayamıyorum. Toyota eskı modelın satıslarını mumla arıyoo ama benım dusuncem su eskı satısları yakalayamayınca hatrı sayılır bır ındırım yapacaklar.Bu ındırımıde yaz aylarına denk getırıp hem olu ay dedıklerı zamanda ıyı bır satıs yapıp hemde eskı gunlerıne gerı donecek dıye dusunuyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • carfreaksblog.blogspot.com
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Nisan 22, 2007, 21:50:23 »
bence de fiyatları biraz yüksekti ama satış adetleri konusunda bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum.ben oldukça fazla görüyorum.zaten rakamlarda beni doğruluyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • hkup@mynet.com
« Yanıtla #3 : Nisan 22, 2007, 21:51:31 »
Alıntı yapılan: Nejat Brohi
arkadaslar,

donanim haberde gordum yine paylasıyorum. ankara'daki toyota bayilerinden elegantlar 37,900'e artı park sensorlu bırakıyorlarmıs.

dogrulugu var mı bilmiyorum ama sasirmadım. cunku hem satısları pek iyi degildi hemde mayısta fiat linea geliyor ve c segmentini ezip gececegi kulaktan kulaga dolasıyor.

sanıyorum linea'nın dizel en ust modeli 37 milyarın ustunde olmayacak ve bu toyota'yı ciddi sıkıntıya sokar.

birde direksiyon sistemi ile ilgili bir yakınma var aklımı karıstıran.

[url]http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=2014[/url]

sonucta, fiyat indirimi yapiliyorsa cok iyi bir yaklasım olmus. ben cok az goruyorum yeni kasa corolla.
[/quote]
fiat linea yı hafife almamak lazım.çünkü adamlar piyasada pazar payını artırmak için ellerinden geleceklerini
yapacaklar.yani tabiri yerindeyse gümbür gümbür geliyorlar.bursa yollarında linealar kol geziyor.
ayrıca lineanın aparatlarını bizzat kendim yaptığım için tofaşta baya linea inceleme fırsatım oldu.
cok güzel renk seçenekleri var.
98 euro civic 1,4is

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 22, 2007, 23:04:27 »
aklı başında, sorunsuz bir araç isteyen kimse bence bu sınıfta almaz fiat.

anca palio vs sınıfında.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 22, 2007, 23:23:30 »
linea corolla kıyasalaması corollaya küfür etmek gibi birşey antalyada yeni corollayı umduğumdan çok daha fazla görüyorum auto show'da da ankarda vscli xenon'lu versiyon bulamıyorum die bir yakınma vardı toyan sanırım başkla versiyonlara yönlendirmiş satışlar ii gibi biliyorum bende ilk çıktığı ayda 1047 satışı vardı fenaa rakam değil geçen yıl eski kasanın ( sadece sedan ) 15000 civarı sattığını da unutmamak lazım tabiki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Nisan 23, 2007, 05:28:08 »
Alıntı yapılan: Yaman Eligül
aklı başında, sorunsuz bir araç isteyen kimse bence bu sınıfta almaz fiat.

anca palio vs sınıfında.
[/quote]

kesinlikle katılmıyorum, nedenine gelince.

kendi arabam efsane kasa corolla, ayrıca ust model sedan corolla'yı da sıkca kullanıyorum.

bunlar çok klas arabalar, normal fiatlarla mukayese edilemezler. ama su var, annemler grande punto multijet aldı ve uzun sure o aracı da kullandım.

fiat punto ile epey seyi degistirmis.

esp'nin dahil olduğu, euroncapten 5 yıldız almıs bir aractan soz ediyoruz. zaten grande punto, bircok acıdan toyota yaristen onde. ha normal benzinlide olabilir belki yaris onde diyebilirim ama multijet motorunu kullandı iseniz,

bu opel ile beraber gelistirildi, muhtesem bir motor. toyota'nın bunun karsısına koyabilecegi bir motor yok.

yanlıs anlasılmasın ama ben marka fanatızmınden yana degilim. toyota yeni corolla ve auris'te ciddi hatalar yaptı ozellikle fiyatlandırmada. fiat ise grande punto ile kaliteli bir arac sundu fiyatları da makuldu.

simdi benzer bir isi linea ile yapabilirler. multijet dizel motorları super ve sorunsuz, arabanın icini de grande punto ile es veya ustun yaparlarsa hersey degisir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 23, 2007, 08:40:03 »
ALINTI
motorunu kullandı iseniz,

bu opel ile beraber gelistirildi, muhtesem bir motor. toyota'nın bunun karsısına koyabilecegi bir motor yok.[/quote]

multijet, d4d'den daha iyi diyorsunuz yani. Bunu ilk defa duyuyorum.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Nisan 23, 2007, 13:29:41 »
corolla martta en çok satan ikinci model.ocak-mart toplam satışlarda da meganeı yakalamak üzerer.otohaberde okumuştum.ayrıca yapılan pek çok karşılaştırmada yaris grande punto dan önde gözüküyor.ben multijet motor hakkında çok da iyi şeyler okumadım aslında...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 23, 2007, 14:08:14 »
Alıntı yapılan: Ayberk Yılmaz
bence de fiyatları biraz yüksekti ama satış adetleri konusunda bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum.ben oldukça fazla görüyorum.zaten rakamlarda beni doğruluyor...
[/quote]

+1
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 23, 2007, 15:53:02 »
Fiat iflas etmek üzere.
Firmayi imaj olarak ayakta tutan arac Grande Punto neredeyse.
Yeni linea da iddali olacaktir. Ama Toyota gibi bir aracin sorunsuzluguna erismesi zor. Dikkat edin kaliteli demiyorum. Sorunsuzluk ve kalite karistirilan kavramlar. BMW nin icin Toyota'dan kaliteli. Ama Toyota daha sorunsuz.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • hkup@mynet.com
« Yanıtla #11 : Nisan 25, 2007, 18:52:40 »
fiatla toyotayı karşılastırmak tabiki olmaz olamaz.ben sadece adamlar iddalı geliyorlar diyorum.yani corolla linea karşılaştırması yapmıyorum.
ayrıca aldığım habere göre lineanın baz modeli 23 -25 binden başlayacakmış.bu arada araba işi şans işi.ben kendi arabamı o kadar titiz kullanmama rağmen sol ön amortisör patladı.ve eminimhiç bir cukura girmedim.araba garajda yatmasına rağmen sağ kapı döşemesi kabardı.ama allaha şükür motor mekaniğinden hiç sorun yaşamadım.arac 2006 hb terra 10 binde
98 euro civic 1,4is

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 26, 2007, 00:08:17 »
Albea'nın baz modeli bile 23500 civarında. Bir üst sınıf olan Lineanın baz modelini ilk çıkışta 23-25000 aralığında konumlandırırsa Fiat'ın diğer modellerinin satışlarını etkiler. Bu sene araba satışlarının da düştüğünü hesaba katarsak  "ucuz fiyata çok sat" pek başarılı bir seçenek olmaz kanaatimce.
Toyota yeni Corolla ve Auris'i fiyatları yüksek bulsak da bence iyi bir noktada konumlandırdı. Corolla için satış rakamları iyi gidiyor, Auris'i de bu ay görürüz.
2012 Corolla D-4D Comfort Extra MMT 36.000 km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Nisan 26, 2007, 08:52:08 »
Otomotiv sektöründeki satışlar geçen seneye göre %30 azalmış durumda. Bundan dolayı sadece Toyota değil diğer tüm markalar yeni pazarlama stratejileri geliştireceklerdir.
Toyota her zamanki gibi ilk çıkış fiyatını yüksek tuttu ama aşağıya çekecek sanıyorum.
Etrafta çok görülmüyor konusuna pek katılmıyorum. İlk çıktığı ay 1047 satmış 3 aydan beri piyasada olsa en fazla 4000 civarı satmıştır. Bu rakamlar tüm Türkiye için yani istatistik olarak az görülmesi mantıklı.
Bence esas problem yeni kasanın insanlar tarafından pek beğenilmemesi. Çevremdeki insanların yorumunu aldığımda ne yazıkki yeni Civic daha beğeniliyor yeni Corolla'ya göre. Benzinli modellerde yeni Corolla bir hayli zorlanır fakat dizel modellerde iyi bir satış grafiği yakalar kanımca.
Multijet motor hakkında benim duyduğum az yakıt tüketimi olduğu. Fakat ilk ivmelenmedeki yavaşlığı genel kabul gören bir özelliği.
Tofaş'ı şu anda götüren model Doblo. Bantlarda çatır çatır Doblo üretiyorlar. Zaten Doblo olmasaydı Tofaş ya kapatır yada göstermelik üretim yaprdı. Grande Punto ile satışları fena değil. Yalnız eski modellerindeki olumsuzluklar insanların Linea veya başka modele soru işaretiyle bakmalarına sebep oluyor.
Bursa'da trafikte sürekli test araçlarını görüyoruz tabi üzeri siyah kaplamalı. İçi Grande puntoyla aynı yani sedan modeli.
Bursa'daki fuarda gördüm tam şekliyle bence fena değil eğer fiyatı makulse alınabilir bir araba.
Hatta fuarda dikkatimi Kia Cerato çekmişti. 1.6 115 HP Dizel full modelini 34.300YTL den satıyorlardı. Bence fenada bir araba değil.
Netice-i kelam Toyota bu durumda fiyatları indirecek gibi görünüyor.
2006 Corolla Sedan Terra 1.4 D-4D
15" CMS Scimitar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Nisan 27, 2007, 20:46:47 »
[quote name='Ayberk Yılmaz' date='23.04.07 - 12:29' post='23842']
corolla martta en çok satan ikinci model.ocak-mart toplam satışlarda da meganeı yakalamak üzerer.otohaberde okumuştum.

Satıs adetlerını bızımle paylasırmısınız hem corollanın ,auırısın hemde meganın. Herkes bu satıs adetlerını merak edıyo nasıl dıye yazarsanız sevınırız ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Nisan 27, 2007, 20:59:26 »
Ankaradakı toyota bayılerı corollada baya bır ındırıme gıtmısler. 1.6 benzınlı elegantın normal lıste fıyatı 40.850 ındırımle 37.900 ye dusmus yanında park sensorude hedıyelı . Arkadaslar yenı aurıs yollarda hıc rastlayamadım sız gorebılıyomusunuz nasıl yollardakı durusu ??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Nisan 27, 2007, 23:40:37 »
aşağıdaki linkten mart ayı otomobil satışları hakkındaki bilgilere ulaşabilirsiniz...

http://arabam.e-kolay.net/haber.aspx?HID=1...&haberID=280652

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 28, 2007, 13:35:53 »
Ben o corollaya 38 bin vereceğime üstüne 5 koyup elegant avensis alırım senelerce binerim... Ucuzlar biraz daha corolla bu fiyatlar çok uçuk ...
D-4 vvt-i motor... 1AZ-FSE + T22  facelift

Today Toyota tomorrow Lexus...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Çakma Jaguarım :DD
    • AUTORALL
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #18 : Nisan 28, 2007, 16:12:20 »
Ben toyotanın istanbuldaki bir bayisinle konustum indirim yapma şansı yok dedi sadece park sensoru hediyemizdir dedi
(Volkswagen Transporter) {53} 240D MERCEDES (Toyota Corolla 00)
Sevdaluk ede ede       Ben daha dayanamam
Yandı yüreğim yandı    Can boğaza dayandı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 24, 2007, 16:19:19 »
İşyerinden arkadaşım bugün 36.380 YTL'ye Corolla 1.4 D-4D Class aldı. Liste fiyatı 38.200 YTL. 97 model Honda Civic kullanıyordu. Benzin fiyatlarıyla başedemeyince çareyi dizele geçmekte buldu.
Folgsamkeit macht frei...