Gönderen Konu: muayeneden geçtim  (Okunma sayısı 3016 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
muayeneden geçtim
« : Nisan 21, 2010, 16:44:07 »
cumartesi muyeneye gittim ve en çok benim arabayı incelemelerine rağmen (ya da bana öyle geldi) geçtim.  :)forumdan okuduğum kadarıyla p valfinden korkuyordum (frenlerde herhangi bir sorun çıkar diye) ama herhangi bir sorun bulunmadı sadece kısa ve uzun farların ayarı biraz yüksek çıktı. ;) hafif kusurla geçti yani.
darısı herkesin başına :alkis:
ha bu arada arkadaşlar bu farları en iy inerde ayarlarlar. veya kendim ayarlayabilirmiyim.?
teşekkür ederim..

Toyota Club Türkiye

muayeneden geçtim
« : Nisan 21, 2010, 16:44:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Ynt: muayeneden geçtim
« Yanıtla #1 : Nisan 21, 2010, 17:09:20 »
Hayırlı olsun 2 sene kafanız rahat.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 21, 2010, 17:42:09 »
hayırlı olsun, benim muayenede  08/05/10 da doluyor, hayırlısı bakalım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 22, 2010, 10:19:10 »
bilinçli şoförün arabası geçer zaten muayeneden. çok sıradışı bir durum olmadıkça.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 22, 2010, 17:10:23 »
saolun varolun arkadaşlar:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 22, 2010, 17:14:30 »
bilinçli şoförün arabası geçer zaten muayeneden. çok sıradışı bir durum olmadıkça.

sağ farın üst tırnağı kırık; ufak ufak sallanıyor. sıkıntı olmaz sanırım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 22, 2010, 18:14:47 »
İlk başlardaki sıkı muayene artık maalesef yok. Onlar da böyle yürütemeyeceklerini anladılar gevşettiler işi. Ben ekim ayında gitmiştim. Kağıt işlemlerini yaptırdım. Araç kabule geldim. Aracı teslim aldılar. Binanı içine şoför girişi yasak dışardan öbür tarafa gelin dediler. Ben yürüyerek diğer tarafa geçtiğimde (ki hızlı yürürüm) araç gelmiş beni bekliyordu. Bu kadar kısa sürede çoğu şeye bakmamışlardır. Aracın görünümü düzgün çalışması iyiyse hele yaşı küçükse (benimki ilk muayene idi) pek sorun olmaz diye herşeyine bakmıyorlar diye düşünüyorum.

Ama 98 model panelvanımı TÜV ilk başladığında götürdüğümüzde yarım saat kaldı içerde. Bir sürü kusur bulmuşlardı. (Yağ damlatma, bilmem ne körükleri patlak, rotbaşı boşluğu vs vs)
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 22, 2010, 23:51:34 »
hayırlı olsun yeni muayene. Allah muayeneden geçemeyenlere de muayeneden geçmeyi nasip eder inaşalllllllllllaaah.
 İlk başlardaki sıkılık yok artık.  Sonuç itibariyle muayene standardı 100 lük sisteme göre ayarlı piyasadaki araçların çoğu 50-60 gibi. Olacağı buydu. Haliyle standartlar aşağı çekildi muayene istasyonlarıda. MEsela önceden ağır kusur sayılan bazı şeyler şimdi hafif kusur olarak geçiyor.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 26, 2010, 09:50:53 »
arkadaşlar saolun :alkis:
 yalnız ae101 ciler dikkat :kötü: bilhassa frenlerimiz tüvtürkte mimlenmiş sanki. benimkini (p valfinden dolayı olsa gerek) baya bi inceledeiler ha kaldı ha geçti ( bu arada kalbim güm güm....  :-\ula hakketen çok zor üniversite sınavı gibim bi şey :D) derken adam etiketi yapıştırdı. yalnız farlara hafif kusur bulundu. oda 2 sefer incelendiya neyse... ;) adamlar kusursuz salmadılar anlaşılan. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 26, 2010, 14:55:34 »
  Geçmiş olsun Bekir. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 27, 2010, 12:25:37 »
Geçmiş olsun 2 sene rahatsınız:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 27, 2010, 12:28:38 »
geçmiş olsun...
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #12 : Nisan 27, 2010, 21:05:29 »
Bu muayne yüzünden daha yeni çok sevdiğim tempramı sattım :( 3 defa'da gecemedim yok rotlardan yağ geliyor yok motor cok yağlı yok şu körükler patlak.v.s v.s 92 model aracta arka emniyet kemerlerine baktılar yneymiş 92 modellerde varmıs napayım sahbımı çaldı allah allah dedim baya bi tartıştım ağır kusurlu darbesi yedi araç.Bana koyan benim geçemedim 90 medel reno 9 geçti hemde sadece farları ayarsızmış hafıf kusurluymuş bu sistemi başımıza getirenlerin kulaklarını çok çınlatıyorum haberleri olsun.Bu arada çanakkalenin ezine ilçesinde hala kara yolları bakıyormuş,Ve çok rahatlıkla muayneden geçiliyormuş haberiniz olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 28, 2010, 09:17:15 »
04/05/10 salıya dudullu tüvtürkden randevu aldım, web sayfasından önceden yapılması gereknleri vs. yazıyor, umarım sıkıntı yaşamadan geçeriz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #14 : Nisan 28, 2010, 12:04:56 »
Arkadaşlar bende çok korkuyordum özellikle frenlerden hatta hiç bakım yapmayım eksiklerini çıkarsınlar öyle yaptırıp tekrar girerim diye düşünürken 15 dk içinde bütün işlerim tamamlanmıştı  :blink: nasıl oldu bende anlamadım ama geçti halbuki stoplarda filim, açık hava filtresi falan vardı tek kusuru motor no okunamıyor.Eskisi kadar incelemiyorlar yada bizim araçlar çok iyi :)
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 28, 2010, 12:07:42 »
Arkadaşlar bende çok korkuyordum özellikle frenlerden hatta hiç bakım yapmayım eksiklerini çıkarsınlar öyle yaptırıp tekrar girerim diye düşünürken 15 dk içinde bütün işlerim tamamlanmıştı  :blink: nasıl oldu bende anlamadım ama geçti halbuki stoplarda filim, açık hava filtresi falan vardı tek kusuru motor no okunamıyor.Eskisi kadar incelemiyorlar yada bizim araçlar çok iyi :)

ali, adam o gün sağından kalkmıştır... yoksa takılırdı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 28, 2010, 12:13:33 »
inanın öyle araçlar var ki aklınız durur. bizim araçlar geçemezse çok araç men edilir trafikten. haliyle de çıta aşağı çekiliyor biraz.

geçen gün euroncap ten 5 yıldız alan kolpa bi aracın reklamını gördük, arkadaşın yorumu; "euroncap çin arabalarını görünce, herkese 5 yıldız vermeye başladı" oldu. kalite giderek düşüyor gibi bir his var içimde ve bu his beni korkutuyor.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #17 : Nisan 28, 2010, 12:28:43 »
ali, adam o gün sağından kalkmıştır... yoksa takılırdı :)
Valla ne tarafından kalktı bilmiyorum ama adamında günahını almayım şimdi izledim adamı herşeyine de baktı aracın emniyet kemerlerine falan far ayarına bilmiyorum nasıl oldu ama kesin kusur var derken geçmiş olsun bişey yok demesine o kadar çok sevinmiştim ki anlatamam şimdi camlara simsiyah film çektircem  ::) 2 sene kafam rahat heeeheeyyy
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 28, 2010, 12:45:05 »
Çoğu muayene istasyonundaki görevliler memur arabası tipli araçlara daha çok dikkat ediyor. Çünkü bu tür araçların sahipleri muayene konusunda daha titiz oluyor , Her hangi bir kusuru göz ardı ederlerse sorun olacağını düşünüyorlar sanırım , istasyonun adını kötüye çıkarmak istemiyorlar , Ama siz ve arabanız biraz apaçi tipliyse pekde sorun yapmıyorlar , aracın genel bölgelerine bakıyorlar gibi geldi bana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Nisan 28, 2010, 16:11:54 »
04/05/10 salıya dudullu tüvtürkden randevu aldım, web sayfasından önceden yapılması gereknleri vs. yazıyor, umarım sıkıntı yaşamadan geçeriz...

Farlarınız ayarlı,stop,sinyal doğru çalışıyor,fren hortumları yarık çatlak vs. siz , tekerler kabak değil ve frenlerde tam tutuyorsa sorun çıkmaz.
  Fren testi için beton zeminde 30-40 km hızla giderken fren atın.Ön ve arka tekerlerin fren izi aynı hizada başlıyor ise sorun yok.     + - 8-10 cm kurtarır.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ