Gönderen Konu: araba boyası  (Okunma sayısı 8271 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
araba boyası
« : Nisan 21, 2010, 14:19:29 »
arkadaşlar bende toyota corolla GLİ 1998 model otomatik
vites araba m var.son zamanlarda  araba boyasının  pul pul
attığını gördüm ,bunu nasıl engelleyebilirim.Yardımcı olurdanız sevininirim.

Toyota Club Türkiye

araba boyası
« : Nisan 21, 2010, 14:19:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: araba boyası
« Yanıtla #1 : Nisan 21, 2010, 14:24:59 »
Dökülen orjinal boya mı?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #2 : Nisan 21, 2010, 14:29:07 »
Sanıyorum,orjınal değildir önceden macun çekilen yerler zamanla dökülür.Vernikleri çatlar boyatmaktan başka çare yok malesef :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Nisan 21, 2010, 14:34:39 »
Sanıyorum,orjınal değildir önceden macun çekilen yerler zamanla dökülür.Vernikleri çatlar boyatmaktan başka çare yok malesef :(
boya orjinal  . güneş  yanıklarından dolayı pütür pütür oldu.yanlış yazdım.boya atma değil de  .kaportanın üzerinde tavanda ufak ufak beyazlıklar çıkmaya başladı.yani boya atma olayı yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4 : Nisan 21, 2010, 14:37:47 »
boya orjinal  . güneş  yanıklarından dolayı pütür pütür oldu.yanlış yazdım.boya atma değil de  .kaportanın üzerinde tavanda ufak ufak beyazlıklar çıkmaya başladı.yani boya atma olayı yok.

Güneş yanıkları yine şimdi anladım malesef yine boyanmasından başka bir çare yok gibime geliyor :( 12 yasında bir araç için normal artık böyle şeyler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Nisan 21, 2010, 14:50:30 »
bunu yazmam daki neden  bu sorundan dolayı  bu sorunu yavaşlatacak bir şey  var mı?boya korucu  kimyasallar varmış.Bu konu da bilginiz var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 21, 2010, 14:51:42 »
Güneş yanıkları yine şimdi anladım malesef yine boyanmasından başka bir çare yok gibime geliyor :( 12 yasında bir araç için normal artık böyle şeyler.

+1. Genelde Tofaş'ın araçlarında çok olur bu güneş yanığı ama ben Adana'da efsane kasalarda da çok görüyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 21, 2010, 15:03:09 »
+1. Genelde Tofaş'ın araçlarında çok olur bu güneş yanığı ama ben Adana'da efsane kasalarda da çok görüyorum.

Üstad Adana'nın sıcağına güneşine efsane napsın Toyota napsın :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 21, 2010, 15:23:13 »
Hocam bunun için tavsiyem şu yönde olur,

Eğer aracınızın boyası düzgünse ve dökülmeler fazla ilerlemediyse iyice güzelce bir pasta cila yapın. Vernik atmaları içinde, boyacıyla konuşun belki lokal vernik işlemi yapabilir. Daha sonra boya koruma dedikleri bir şey var, ondan yaptırın. Aracınızın kaportasına komple şeffaf film çekiyorlar. Lumar çok yapar bu işi.
   Ama şunuda söyliyeyim bu dediklerim neredeyse fırın boya maliyetinin 3/2'sine yakın olur. Boyası çok düzgün değilse biraz idare edin. Sonra verin komple kaporta boyaya olsun bitsin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 21, 2010, 16:14:24 »
Boyatmaya karar verirseniz, ayrıca arzu ederseniz o yanıkları fotografla belgeleyin.. Aracınızı satmak isterseniz işinize yarayabilir. Zira halkımız orjinal olmayan boya konusunda gereksiz bir hassasiyete sahip.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 21, 2010, 16:30:52 »
Boyatmaya karar verirseniz, ayrıca arzu ederseniz o yanıkları fotografla belgeleyin.. Aracınızı satmak isterseniz işinize yarayabilir. Zira halkımız orjinal olmayan boya konusunda gereksiz bir hassasiyete sahip.
+1 sağolsunlar valla, pazarlık imkanı olur ikinci elde :P
düzenli yapılan kaliteli bir cila güneş yanıklarını engeller / geciktirir
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 21, 2010, 19:39:45 »
Müthiş bir hassasiyet var malesef bugün sanayide usta bir şahısla konuşuyor; şu model araba, iki parçada boya var dedi. Boyalar kapıdaymış usta işine bakınca adama sordum "darbe almış kapının değiştirilmesi mi iyidir yoksa düzeltilip boyanması mı adam hemen atıldı boyanması iyidir içimden haysenin dedimi yahu sen metale mudahele ediyorsun, degişşe daha iyi olmaz mı ama yok kafaya girmiş bikere boya olmaycak hadi boya var ozamanda degişen olmayacak.
TOYOTA COROLLA 1998 1.6 XEİ 267.000 KM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Nisan 22, 2010, 05:59:22 »
Şu boya safsatasını anlamış değilim.Tamam işçilik güzel olmazsa sırıtır,orjinal durmaz. ama yapan harbi ustalıgını konuşturmuşsa sorun yoktur, benım için.Ben senelerdir Eniştemin yanında kaporta-boyacılık yaptım.bizim buralarda kaporta boyayı aynı kişi yapar.O yuzden cok iyi işcilik çıkmaz.Amaki eniştem diye demiyorum,Yaptıgı hiç bir işcilikte hata-kusur göremezsın.Zaten hata kusur varsa boyanan yer kazınır macun bastan cekilir.O arabadan zarar edilir.Yıllardır felsefi bu adamın.Biz eniştemle beraber benim bundan onceki 2004 a3'ün tavanını ve ve arka bagaj kapagını çekiç vurmadan balonla düzelterek, fırın boya attık.Orjinal renginden ayırt etmedi. vede arac gümüş gri renkti gümüş renk en cok boyayı bellı eden renktir.Bizde boyasız diyerek komsumuza sattık. arac hala komsumuzda.Allah bilir boyasız diye bınıyordur. itiraf etsemmı acaba 3 sene olmus artık :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 22, 2010, 10:11:51 »
Hocam sen çok kötü örnek oluyorsun ama :kötü:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 22, 2010, 10:45:19 »
Biz eniştemle beraber benim bundan onceki 2004 a3'ün tavanını ve ve arka bagaj kapagını çekiç vurmadan balonla düzelterek, fırın boya attık.Orjinal renginden ayırt etmedi. vede arac gümüş gri renkti gümüş renk en cok boyayı bellı eden renktir.Bizde boyasız diyerek komsumuza sattık. arac hala komsumuzda.Allah bilir boyasız diye bınıyordur. itiraf etsemmı acaba 3 sene olmus artık :D
ayıp laan :D senden araba alınmaz arkadaş :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 22, 2010, 10:56:52 »
  Eğer aracınızın boyası düzgünse ve dökülmeler fazla ilerlemediyse iyice güzelce bir pasta cila yapın. Vernik atmaları içinde, boyacıyla konuşun belki lokal vernik işlemi yapabilir.
Aynen öyle , Aracınıza cila uygulatırsanız en azından bundan sonra yanmamış yerleri kurtarırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Nisan 22, 2010, 19:23:08 »
arkadaşlar benim aracında kaputun ortasından yaklaşık 15x30cm vernik atması yaptı. şefaf kabuk gibi bir tabaka çıkıyor(vernik). bunun lokal tamiratı mümkün mü? aracım boyalıydı galiba boyayan ilacını atmadan vernikledi. nasıl olacak?
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Nisan 22, 2010, 20:32:17 »
ayıp laan :D senden araba alınmaz arkadaş :D

Bilader napayım sonucta ticaret :D Hem ben söleseydim adam a3 ten soğuyacaktı :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Nisan 22, 2010, 20:44:18 »
????
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Nisan 22, 2010, 20:48:38 »
arkadaşlar benim aracında kaputun ortasından yaklaşık 15x30cm vernik atması yaptı. şefaf kabuk gibi bir tabaka çıkıyor(vernik). bunun lokal tamiratı mümkün mü? aracım boyalıydı galiba boyayan ilacını atmadan vernikledi. nasıl olacak?

Eğer macunun kuvvetlecirici ile kariştırmadıysa mümkün boya atar.Bide zamanla her macun atar o ayrı konu  eğer cok büyük bir hasar değilse  oarayı zımparalattırıp tekara boyatın.yada cila attrıp yayılmasını önleyin.