Gönderen Konu: cam filmi artık ruhsata işlenebiliyor  (Okunma sayısı 36268 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Starlet
  • Kan Grubu: A+
Ynt: cam filmi artık ruhsata işlenebiliyor
« Yanıtla #20 : Nisan 23, 2010, 11:26:54 »
Devlet bunu kazanç kapısı görüyor. insanı düşünen yok.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 23, 2010, 11:26:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 23, 2010, 12:01:41 »
Ya yanlış anlamayın ama bence bu olması gereken birşey , Arabaya para harcayabilecek olan adamdan bence vergide alınmalıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #22 : Nisan 23, 2010, 14:25:34 »
Ya yanlış anlamayın ama bence bu olması gereken birşey , Arabaya para harcayabilecek olan adamdan bence vergide alınmalıdır.

zaten bu sebepten devlet para harcamaya hazır olan kişileri yolunacak kaz gibi görüyor ve daha fazlasını istiyor. ancak burda farklı bir durum var. bu cam filmi takılmış araçlara neden daha önce izin verilmiyordu? cevap: güvenlik açısından sakıncalı görülüyordu ve haklıydı. şimdi ne değişti? hiçbirşey... sadece devlet, madem yasaklamayla bunun önüne geçemiyoruz, madem herkes güvenliği bi kenara bırakıp bunları kullanmakta bir sakınca görmüyor, ozaman bizde bunlardan vergi alıverelim... konunun özeti bu yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Nisan 23, 2010, 17:44:34 »
70 milyon koyunun olsa birkaçını kurt kapsa ne hissedersiniz????
ben önemsemem...
işte güvenlikmiş faso fiso...alırım paramı işime bakarım çünkü ben ticari devletim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 23, 2010, 23:12:05 »

Erdem senin matığın ile hareket edersek yaşamanın hiçbir anlamı kalmaz. Herkesin kişisel ilgi alanlarına göre para harcamak en doğal
hakkıdır. Ben maaşımı alırken peşinen vergimi verdim mi? verdim. Onun haricinde kazancım ile ister tatile gider ister arabaya harcarım. :)

Zaten asli olan vergiyi gelirden almak. Fakat bizim ülkede bir türlü vergi toplamayı beceremediklerinden dolaylı vergilere yükleniyorlar.

En çokta trafik cezalarına kızıyorum. Teknolojinin bukadar geliştiği bir çağda, pul parası gibi saçma sebeplerden ve devletin hantal
yapısından dolayı cezaların 1-2 yıl sonra gelmesi kadar saçma birşey olamaz. :)

Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Nisan 23, 2010, 23:18:06 »
aa tatile mi gidiyorsun hemen lüx vergisi..oo çok işimiz var bu sistemle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 23, 2010, 23:36:00 »
Konu nerden nereye geldi yine. Devletin vergi alma politikasını bence başka bir başlıkta tartışalım. Araç ve benzin fiyatları bile nasıl bir vergi sistemimiz olduğunun açık kanıtı zaten...
Ben bu konuyla ilgili google araştırmasından birşey çıkaramadım. Yani bu şekilde bir düzenleme olduğuna dair bir şey yok. Ayrıca yayınlanan bir genelge veya standartların değiştiğine dair bir şeyde görmedim olsa büyük bir ihtimalle elimden geçerdi. Sonuçta hala film cam yasak ve düzenli kontrollerin yapılması yönünde ki talimatlar geçerli. Bu konuda diğer ülkelerdeki uygulamalar nasıl acaba? Tamam simsiyah filmler görüşü kısıtlıyor ve tehlike yaratıyor ama bu tamamen yasaklama yerine kontrollü bir çözüm uygulamaz mı? Bunun yapıldığı ülkeler var mı biliyor musunuz acaba?
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 23, 2010, 23:46:06 »
Trafik polısının eskı aracını aldıgım ıcın hıc bır turlu sorun yasamıyorum yaptıklarımda sislerde xenon yakıp gecıyorum..yakında App'lerde gelıyo kafam rahat sız sız olun trafık polısınden arac alın butun ekıpler selam verıyor=)))(tabı bu bı yere kadar ekıpler deısmedıgı surece) :D
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 24, 2010, 07:51:43 »
Bu konuda diğer ülkelerdeki uygulamalar nasıl acaba? Tamam simsiyah filmler görüşü kısıtlıyor ve tehlike yaratıyor ama bu tamamen yasaklama yerine kontrollü bir çözüm uygulamaz mı? Bunun yapıldığı ülkeler var mı biliyor musunuz acaba?

Burada devlet UV özellikli, görüş kısıtlamayan (belli sınırlar dahilinde) cam ve cam filmlerinin kullanılmasını izin veriyor. Hatta istenilen özelliklerde film veya cam kullanıldığı takdirde yarı parasını devlet ödüyor; çünkü bu tip cam veya filmler klima üzerine düşen yükü azaltarak yakıt ve çevre çirliliği açısından olumlu sonuçlar veriyor, ayrıca UV özelliği nedeniyle daha sağlıklı. Aşağıdaki örnek gibi

Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 24, 2010, 08:13:42 »
Konu nerden nereye geldi yine. Devletin vergi alma politikasını bence başka bir başlıkta tartışalım. Araç ve benzin fiyatları bile nasıl bir vergi sistemimiz olduğunun açık kanıtı zaten...
Ben bu konuyla ilgili google araştırmasından birşey çıkaramadım. Yani bu şekilde bir düzenleme olduğuna dair bir şey yok. Ayrıca yayınlanan bir genelge veya standartların değiştiğine dair bir şeyde görmedim olsa büyük bir ihtimalle elimden geçerdi. Sonuçta hala film cam yasak ve düzenli kontrollerin yapılması yönünde ki talimatlar geçerli. Bu konuda diğer ülkelerdeki uygulamalar nasıl acaba? Tamam simsiyah filmler görüşü kısıtlıyor ve tehlike yaratıyor ama bu tamamen yasaklama yerine kontrollü bir çözüm uygulamaz mı? Bunun yapıldığı ülkeler var mı biliyor musunuz acaba?

Alper Bey, daha önce başka bir konuya yazdığım mesajı buraya da kopyalıyorum:

Arkadaşlar, cam filmi medeni hiç bir ülkede yasak değil ve pek çoğunda çok net kurallara bağlanmış durumda. Kural nedir diyecek olursanız cam filmlerinde en önemli parametrelerden biri olan görünür ışık geçirgenliği (visible light transmission) oranı baz alınıyor. İngilizce VLT olarak kısaltılan bu parametre, ABD'de her eyalette ayrı ayrı ve Avrupa'da pek çok ülkede ön ve/veya arka cama takılacak olan cam filmlerinin minimum değeri olarak yasalarda belirtiliyor. Yani güvenlik açısından aracın içinin belli oranda görülebilmesi kaydıyla hiç bir medeni ülke yasaklamıyor cam filmini. Bu VLT değerini ölçen özel aletler de mevcut. Biz zihniyet olarak yasaklamayı en kolay çözüm yolu olarak gören bir ülke olduğumuz için bu yola başvuruyoruz sanırım.

Konuyla ilgili kaynak bağlantılar (İngilizce):

http://www.wisegeek.com/what-should-i-consider-when-getting-tinted-windows.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Window_film
http://www.tintdude.com/forum/lofiversion/index.php/t11713.html
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Tanrım Beni Baştan Yarat =)
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #30 : Nisan 24, 2010, 11:49:04 »
Arkadaşlar Şimdi Cam Fİlmleri Ruhsata İşlenebiliyormu 100-200 önemli değil önemli olan işlenebilmesi benım bildiğim 2004te kaldırılmıstı ? eğer böle bişe varsa hemen İşletebilirim Gerce Aralıkta Ceza kestiler :(
[OMR-URL] AZ-8070

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir kere TOYOTA, hep TOYOTA
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 24, 2010, 12:20:10 »

cam filmleri yasak olmamalı

1- trafik ışığında durduğumda, yanımdaki   *küzün,  dönüp dönüp arabanın içine bakmasına uyuz oluyorum.

2- Yaz ayında klimaya müthiş faydası oluyor.

3- Yazın bir yere giderken tişört giyemez, uzun kollu gömlek giyerdim. Çünkü sol kolum yanıyordu.

4- Otomobilin içi de ev gibi düşünülmelidir. Evin perdelerini niye kapatın / kapatmadın diye sorgulanmamaktadır. İsteyen kapatır isteyen kapatmaz.

5- Bir otobüs düşünün. Otobüsün tüm camları koyu olsa, trafik denetleme buna birşey demiyor ama otomobil olunca suçlu sayılıyorsunuz.

6- Filimli arabalar denetleneceğine;

a) çarpışma sırasında yayaya ve dahi diğer arabalara daha çok zarar veren boynuz, çelik barlar,

b) Gözlerimizin içine eden çakma xenon farlar,

c) ankarada her 4 dolmuşun 3. var olan jant göbeğindeki demir çıkıntılar,

d) hemen hemen tüm otobüs, çekici, kamyon ve minübüslerde var olan " darada darada daradaaaaaaa " lı havalı kornalar,

e) geçiş üstünlüğünü belli eden, mavi - kırmızı yanıp sönen lambalar ( passat ve megane 2 ler çoğunlukta )

f) abarth egzostlar ,  dış hava filitreleri   ki yaptığı gürültü inanılmaz.

g) made in prc oyuncakaları tarzında olan; sileceğinde, arabanın altında, davlumbaz içlerinde, plaka ışıklarında, sileceklerinde  tuhaf renklerde ışıkları olanlar

yasaklanmalı.
Yumuşak huylu isem kim demiş uysal koyunum; kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #32 : Nisan 24, 2010, 14:17:02 »
murat bey haklısınız ama bu saydığınız şeylerin hepsi aslında yasak. ama yurdum insanı yasak mı dinler... modifiye adına araçlara acayip görünümler kazandırmada yurdum insanının üzerine yok. bazen öyle araçlar görüyorum ki bildiğin şahini tanıyamaz oluyorsunuz. ve bu araçlar nasıl trafikte salınıyorlar ben de anlamış değilim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 24, 2010, 15:18:39 »
Devlet nasıl para kazanacağını biliyor.

Aklıma bir fıkra geldi.....
http://www.toyotaclubtr.com/sohbet/fikralar/msg262969/#msg262969

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 24, 2010, 16:58:55 »
tööbe tööbeeee :)
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #35 : Nisan 24, 2010, 17:30:58 »
f) abarth egzostlar ,  dış hava filitreleri   ki yaptığı gürültü inanılmaz.

bu dediklerin vergi verilip alınan bişey eğer ben bu halde muayeneden geçebiliyosam kullanırım(bu arada egzostum yok)
ayrıca cam filmi ne kadar faydalıysa bu yasak olsun dediğin şeylerinde o kadar faydasını sayarım en basiti eğer filtre düzgün yerleştirilmiş ve temiz soğuk havayı çekerse yakıt ekomomisi sağlar aynı şekilde egzost sistemindede çap büyütmek atık gazın çıkmasını kolaylaştırır ve bi nebze ekonomi sağlar.....neyse konu bu değil cam filmi yasal olsun bende çok isterim yazın yanıyorum çünkü ama burda benim işim görülsün diğerleri nabarsa yapsın şekilde bi tavır var ona tepkim bu.....
bide bakanlardan rahatsız oluyorum diyenleri anlamıyorum napyosunuz arabanın içinde yani insanlar ilk defa araba kullanan birini görümüyorki yicek gibi baksınlar.....ha banada bakan oluyor bende bakıyorum ne var diye sonra devam ediyorlar insanlardan saklanmaya amma meraklıymışız arkadaş.....cam filmini bende istiyorum ama köşe bucak polisten kaçmaktansa bölesi daha güzel....ayrıca en güzel sistem bişi yasaksa satışı gelişi üretimide yasak olcak yasalsa takıp resmiyete dökülmeli....ama burası türkiye zor işler bunlara uğraşcak adam lazım
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #36 : Nisan 24, 2010, 23:07:42 »

ben arabama harcadığım parayı biriktirip biriktirip harçlıklarımdan artırıyorum , birde ayriyeten para biriktirip vergi mi veriyim ya da polislere rüşvet mi vermek lazım ceza yememek için , bunları ancak ileride iş sahibi olunca yapabilirim , o zaman da heves kalmaz insan da , yaşlancaz , her şey çok saçma , para koparmak için ellerinden geleni yapıyorlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Nisan 24, 2010, 23:12:28 »
sayın ufuk yalçın,
cam filminin kimseye zararı yok, ama diğer yazdıklarımın var. Trafikte dolaşan her 100 arabanın 100 nün de gürültülü motora sahip olduğunu bir düşünün. Bir ara V8 otobüsler vardı ( 0303 ) otobüsün körüklerine düdük takarlardı. Bildiğiniz bekçi düdüğü, otobüsün her salınımında dürrrtttttttt dürrrrttttttttt dürttttttttt. Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok.
Yumuşak huylu isem kim demiş uysal koyunum; kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #38 : Nisan 24, 2010, 23:21:53 »
cam filminin zararı içerdekini görmemi engelliyor....her arabada filmi değil genelleme yapmak yanlış...o zaman süper spor araçlar neden trafikte??ben bi f430 un evine gidene kadar sesini duymak zorunda değilim ama onlar yasalken ben arabamı yüklemişim bu mu suç???eğer emisyon değerlerim yasalara uygunsa her yerde gezerim....arada fark var otobüsteki olayın araca bi faydası yok ben burda araca faydası olan parçaları savunuyorum yoksa apaçilerin yaptığı saçma sapan seslerden bende rahatsızım....sanırım 2mizinde derdi son bahsettiğim sadece gürültü çıkartanlar....

bu arada yaşın gözükmüyorum o yüzden bi hitap şekli kullanamıyorum
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Nisan 24, 2010, 23:26:14 »
Sayın Ufuk Yalçın,

sizden tam 2 kat yaşlıyım.  :)