0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arabanın motoru yıkanmaz. Ben her aracımın motorunu sadece bir kez yıkarım. O da satacağım zaman pazara çıkartırken. Hele hele yıkamacıda hiç yıkatılmaz.Motor yıkamacıya gidene kadar ısınmış olur. İyicene soğuması gerekir ki hiçbiri o kadar beklemez. Sıcak motora verirler suyu. Sıcak su bile olsa farketmez. Ani ısı değişikliği zarar verir. İyice kuruyacak kadar da beklemezler. Gerçi 1993 benzinli Corolla ile neredeyse ön cama kadar gelen dirin su dolu yoldan gitmişliğim vardır. Durmamak şartıyla bir sorun olmamıştı. Suyu yarıp geçti. Eğer durmak zorunda kalsam belki su yükselip distribütör ve/veya buji başlarına gelirse sorun olabilirdi.Araç satın alanlar anlasın anlamasın şöyle bir motora bakarlar. Belki de yağ yakıt vs kaçırıp kaçırmadığını anlamak istiyorlardır.Ben araç evde iken motor tamamen soğukken önce klima temizleme sıvısı sıkıyorum. (Klima malzemesi satanlardan alıyorum.) 100ml temizleyiciyi su ile 1lt ye tamamlayıp her tarafına el pompası ile sıkıyorum. (Çok yoğun olursa Al parçalara zarar verebilir. Hatta delebilir.) 10dk kadar bekleyip suyla iyice duruluyorum. Tamamen kuruyuncaya kadar çalıştırmıyorum.Kuruyunca 3-4dk çalıştırıp neminin gitmesine yetecek kadar ısındırıyorum.Sonra 2-3numara, sert yağlıboya fırçasını gazyağına batırıp tüm metal aksamı fırçalıyorum. Ertesi gün doğrudan oto pazarına
http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/motor-temizleme-yada-yikama-hakkinda-resimli-anlatim/ Burada resimli anlatimi var.Ozcan sagolsun.
ben pazarda motoru pırıl pırıl yıkanmış parlatılmış araç görürsem almam kulkulanırım )