aracınız ilk çalıştıgında 1500 devirde çalısıp; normal ısısına geldiği zaman devir ibresi 900 de falan dururken ışıklarada falan beklediğinizde yada durduğunuzda 600 devire falan duşuyor mu? yoksa benim aracımda mı bir sorun var.
aracın ilk etapta 1500 d/d çalışıp ısındıkca 900 e inmesi normal. sebebi otomatik jikle. devrin 600 e inip titremesine gelince; bu derin mevzu

ve derin derin tartışıldı formda. arama motorunu kullanabilirsiniz.
kesinlikle normal bi durum ama maalesef 600 devir mevzusu çok derin halledilemeyen bir durum. lambalarda araç titriyor bu kronik meseleyi halledebilen çıkmadı şu ana kadar ustaya ayarlatıyorsun rolantiyi belli bir mesafe yol katettiksen sonra eski halini alıyor bu duruma alışmaya çalışmak en iyisi.
kesinlikle normal bi durum ama maalesef 600 devir mevzusu çok derin halledilemeyen bir durum. lambalarda araç titriyor bu kronik meseleyi halledebilen çıkmadı şu ana kadar ustaya ayarlatıyorsun rolantiyi belli bir mesafe yol katettiksen sonra eski halini alıyor bu duruma alışmaya çalışmak en iyisi.
kesinlikle katılıyorum ama 600 devir motora vs hiç bir zararı yok sorunsuz binersiniz sadece insanı gıcık ediyor
benim aracımdada aynı sorun fardı aracınız motorunu yazmamışsınız 4afe motor ise disbiritor kapagını söküp uclarını kontrol edin bendede aynı sorun vardı distribütör kapagı söktün uclarını zımparaladım araba çok raharladı tekleme kesti devir düşmesi kesildi tabi sizin sorun farklıa olabilir saygılar
demek ki 99 terra da genetik bir sorun bu.

hiç kafa yormamak lazım kabullenip kullanmak gerekiyor. cevaplar için tektek teşekkür ederim
bence boğaz kelebeğinide temizlet rahatlar otomobil..
tamam deniz bey onada baktırırım saolun
benim 99 , rölantide sarsıla sarsıla çalışıyor .. Ayarlarından mı dedim
bir iki arkadaş baktı.. ne var bunda tıkır tıkır çalışyo.. dediler..

)
evet lpg 1 ay oldu taktıralı ancak ondan öncede vardı irfan bey lpg ve benzindede yapıyor.
Benim eski arabamda da vardı buna benzer. rolanti yerinde durmuyordu sürekli oynuyordu aşağı yukarı.vitesi boşa alınca stop ediyordu. Boğaz kelebeğinde bulduk sorunu. sizde bi baktırın isterseniz
saolun irfan bey aklımda ilk fırsatta baktırıcam
bende bildim bileli rolantide titreme var hic deismedi....
bende 2000 terra var ılk calıstıgında dedıgınız gıbı yuksek ama sonradan normale dönuyor bı sorun olmuyor titreme falan.. inşallah cözersın sorununu..
acaba 2000 model 1.3 terralarda da bu sorun varmıdır arkadaşlar?
acaba 2000 model 1.3 terralarda da bu sorun varmıdır arkadaşlar?
Aynı durum bende de var.
Boğaz kelebeğini kendiniz söküp temizleyebilirsiniz...
Araç rahatlıyor, daha iyi nefes alıyor......
Hayırlı sabahlar arkadaşlar..
Bendede 99 terra var 1,3 aynı sorun benim araçtada mevcut eski rn 9'um dada vardı bir 1-2 ustaya danışmıştım bunun sebebi westinghouse fren bölümünden kaynaklanıyor ışıklarda yada durduğunuzda firenebasınca bu bölüm çalışıyor ve elektirik tüketiyor dolayısı ile rolantide normal çalışan arabanın elektirik tüketiminden motorun devri düşüyor.. çünkü bü bölümde hareket var ve enerji tüketiliyor ...düz bir yerde deneyin yada el frenini çekin firene basmayın motor devir saati normale gelir...
Sanırım çok mühim bir sorun değil ama motorun deviri iyi değilse yani gaz ayarı iyi değilse birde firene basınca arabanın aniden stop etmesine sebep olabilir.. ...
Tabiki ustaya göstermekte fayda var farklı bir sorundanda kaynaklana bilir..
Benzer problemler 99 luna aracımda da vardı. ışıklarda titreme, devirde yükselip alçalma, devirde düşme, ara hızlanmalarda yığılma. Çözüm olarak sübap ayarı yaptırdım yukarıda saydığım problemlerin hiçbiri kalmadı. Bilgi olsun diye söyleyeyim Sübap ayarını 100TL'ye yaptırdım. Bu nedenle sübap ayarına da baktırmanızı tavsiye ederim.
tamam da mehmet bey bende de 2000 1.6 terra corolla va.. bu kasalarda subap ayarı kendindendir. subap ayarı olmaz bu araçlarda.. nasıl subap ayarı yaptırdınız?
Bünyamin bey bu sorun falan değil sübaplara falanda dokundurtmayın çünkü arabanın karakteristik özelliği rölantide az yakmak için 600 rpm'e iniyor araç