Gönderen Konu: Ekstra Akü  (Okunma sayısı 1803 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Corolla
    • Kastamonu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ekstra Akü
« : Nisan 18, 2010, 13:35:03 »
Selamlar,

Arkadaşlar arabadaki tesisat var yüksek watlı olduğu için arabayı çalıştırmadan müzik dinlersem akü boşalıyor araba çalışmıyor.Bende teyp vs diğer şeyler için ekstra bir akü düşünüyorum.Önceden böyle birşey yapan varmıdır?Fikirlerinizi bekliyorum.
Olanı yapmak değil,imkansızı başarmak önemlidir.

Toyota Club Türkiye

Ekstra Akü
« : Nisan 18, 2010, 13:35:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Ekstra Akü
« Yanıtla #1 : Nisan 18, 2010, 13:39:30 »
Selamlar,

Arkadaşlar arabadaki tesisat var yüksek watlı olduğu için arabayı çalıştırmadan müzik dinlersem akü boşalıyor araba çalışmıyor.Bende teyp vs diğer şeyler için ekstra bir akü düşünüyorum.Önceden böyle birşey yapan varmıdır?Fikirlerinizi bekliyorum.
ben seneye sistemimi büyütcem, o zaman bagaja büyük bir akü takıp kaputtaki aküden paralel hat çekcem..hiç kimseye danışmadım, sormadım..ne kadar mantıklı bilmiyorum..ama bana çok mantıklı geldi :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 18, 2010, 18:02:47 »
aküler birbiriyle aynı olmazsa ufak voltaj ve iç direnç farklılıkları yüzünden birbirlerini boşaltabilirler, dikkat edin buna gençler ;)

izolatör devreleri var Stinger'ın vs... anfi sinyali ile ikinci aküyü devreye alır ve kapanınca devreden çıkarır.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 18, 2010, 22:14:45 »
aküler birbiriyle aynı olmazsa ufak voltaj ve iç direnç farklılıkları yüzünden birbirlerini boşaltabilirler, dikkat edin buna gençler ;)

izolatör devreleri var Stinger'ın vs... anfi sinyali ile ikinci aküyü devreye alır ve kapanınca devreden çıkarır.
Tam aklımdan geçen cevap buydu abi akülerin ikiside aynı marka aynı volt aymı amper ve ikiside sıfır olmalı aksi taktirde  yukarıda senin anlattığın durum meydana geliyor.
Bagaja koyulacak aküye zaman ayarlı bir gecikme devresi ve araç çalıştığı taktirde iki aküyü paralelemek için yüksek akımlı bir röle kullanarak bu sistem kuruluyor. :) Ben AE101 iki adet 60Amp akü ile böyle bir sistem kurmuştum alternatör aküleri şarj  etmekte zorlanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 18, 2010, 22:17:29 »
bence de akü boşalma probleminden çok şarj daha önemli. eğer varsa ve yerine uyarsa şarj alternatörünün kapasitesini de büyütmek gerekir.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 18, 2010, 22:27:17 »
Bu konuya cevap yazdıktan sonra forumda başka bir akü ile ilgili bir sıkıntısını paylaşmış vatandaş aracın lambalarını açık bıraktım akü bitmiş diyor dert yanıyor.Tak o zaman 2. bir akü kur yukarıda anlattığım gibi bir sistem aracına 1. akü bitti mi 2. akü girsin devreye .