arkadaşlar
geçenlerde önümdeki 120D bir BMW nin seriliğine hayran kaldım
inanılmaz ataktı
yeni nesil dizellerin seri olduğunu biliyorum ancak tozunu yuttuğum bu aracın performansı gerçekten mükemmeldi
dizel araçlar hakkındaki görüşümü açıkçası çok etkiledi
dizel araç kullanan arkadaşlara sormak isterim toyotanın dizellerinin performansı nedir
iyidir

sınırları bildiken sonra üzmez, eğer kesmiyosada kolayca modifiye edilir
iyidir
sınırları bildiken sonra üzmez, eğer kesmiyosada kolayca modifiye edilir
+1
Ayrıca tüm bunları yaparken de az yakar... Bu daha da önemlidir...
Sinan'a da Ali'ye de aynen katılıyorum. Elbetkide Bmw deki o dizel karşılığı Toyota'da Türkiye'de yok ancak Toyota'nın de Türkiye'deki dizeli (1.4 d4d) de hem oldukça atak, hemde gerçekten az tüketiyor. Artık dizel araçlarda bir çok yönden çok büyük gelişmeler oldu.
arkadaşlar
geçenlerde önümdeki 120D bir BMW nin seriliğine hayran kaldım
inanılmaz ataktı
yeni nesil dizellerin seri olduğunu biliyorum ancak tozunu yuttuğum bu aracın performansı gerçekten mükemmeldi
dizel araçlar hakkındaki görüşümü açıkçası çok etkiledi
dizel araç kullanan arkadaşlara sormak isterim toyotanın dizellerinin performansı nedir
o araçların peşinden bile gitmeye tenezzül etmem, sonu rezillik çünkü

ancak 98-2002 model (2002 sonrası makyajlılar değil yani) e46 3.20d ile biraz kendinizi zorlayabilirsiniz, yokuş yukarı kafa kafaya çıkıyor (eğim çok değil)
Toyota Türkiye'de en çok sattığı corolla ve yaris modellerinde bildiğiniz gibi dizel motor kullanıyor. Bu dizel motor 2006 yılında türkiye ye geldi. Ve 2010 da biraz geliştirildi. (tork artışı sağlandı) 3 aydır dizel corolla kullanıyorum. Son 2 ay sürekli şehir içinde kullanıyorum. 4.7 litre yakıt tüketimi gösteriyor. Bu rakam 1.3 ton bir araç için çok iyi diyebilirim. Performans olarak ise çok fazla beklenti içine girmeyi gerektirecek bir yapısı yok. Zaten 1.6 altındaki dizel motorlarda üstün bir performans beklentisi içinde olmak gereksiz. Bu motorlar daha sakin araç kullanıcıları için ekonomi odaklı olarak üretilmiş. Toyota nın Avensislerde kullandığı 2.0 dizel motoru ise mutlaka performans beklentilerini karşılayacak düzeydedir.
Toyota Türkiye'de en çok sattığı corolla ve yaris modellerinde bildiğiniz gibi dizel motor kullanıyor. Bu dizel motor 2006 yılında türkiye ye geldi. Ve 2010 da biraz geliştirildi. (tork artışı sağlandı) 3 aydır dizel corolla kullanıyorum. Son 2 ay sürekli şehir içinde kullanıyorum. 4.7 litre yakıt tüketimi gösteriyor. Bu rakam 1.3 ton bir araç için çok iyi diyebilirim. Performans olarak ise çok fazla beklenti içine girmeyi gerektirecek bir yapısı yok. Zaten 1.6 altındaki dizel motorlarda üstün bir performans beklentisi içinde olmak gereksiz. Bu motorlar daha sakin araç kullanıcıları için ekonomi odaklı olarak üretilmiş. Toyota nın Avensislerde kullandığı 2.0 dizel motoru ise mutlaka performans beklentilerini karşılayacak düzeydedir.
Zühtü beye kesinlikle katılıyorum.Bence Toyota performans için değil ekonomi için üretilmiş bir araç. Performans kötümü hayır ama spor bir sürüş beklenemez.Bu sınıfta Ford Focus 1.6 110 Bg 240 Nm Torkla bence ideal bir motor kullanmış.Yakıtıda uygun. Ama Toyota sağlamlığı varmıdır bilemem.