Gönderen Konu: dizel performansı  (Okunma sayısı 2944 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
dizel performansı
« : Nisan 18, 2010, 02:11:27 »
arkadaşlar

geçenlerde önümdeki 120D bir BMW nin seriliğine hayran kaldım

inanılmaz ataktı

yeni nesil dizellerin seri olduğunu biliyorum ancak tozunu yuttuğum bu aracın performansı gerçekten mükemmeldi

dizel araçlar hakkındaki görüşümü açıkçası çok etkiledi

dizel araç kullanan arkadaşlara sormak isterim toyotanın dizellerinin performansı nedir

Toyota Club Türkiye

dizel performansı
« : Nisan 18, 2010, 02:11:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: dizel performansı
« Yanıtla #1 : Nisan 18, 2010, 03:08:07 »
iyidir :) sınırları bildiken  sonra üzmez, eğer kesmiyosada kolayca modifiye edilir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 18, 2010, 03:31:17 »
iyidir :) sınırları bildiken  sonra üzmez, eğer kesmiyosada kolayca modifiye edilir :)

+1

Ayrıca tüm bunları yaparken de az yakar... Bu daha da önemlidir... :)
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 18, 2010, 09:43:49 »
  Sinan'a da Ali'ye de aynen katılıyorum. Elbetkide Bmw deki o dizel karşılığı Toyota'da Türkiye'de yok ancak Toyota'nın de Türkiye'deki dizeli (1.4 d4d) de hem oldukça atak, hemde gerçekten az tüketiyor. Artık dizel araçlarda bir çok yönden çok büyük gelişmeler oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 18, 2010, 11:03:42 »
arkadaşlar

geçenlerde önümdeki 120D bir BMW nin seriliğine hayran kaldım

inanılmaz ataktı

yeni nesil dizellerin seri olduğunu biliyorum ancak tozunu yuttuğum bu aracın performansı gerçekten mükemmeldi

dizel araçlar hakkındaki görüşümü açıkçası çok etkiledi

dizel araç kullanan arkadaşlara sormak isterim toyotanın dizellerinin performansı nedir

o araçların peşinden bile gitmeye tenezzül etmem, sonu rezillik çünkü :) ancak 98-2002 model (2002 sonrası makyajlılar değil yani) e46 3.20d ile biraz kendinizi zorlayabilirsiniz, yokuş yukarı kafa kafaya çıkıyor (eğim çok değil)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 18, 2010, 12:01:49 »
Toyota Türkiye'de en çok sattığı corolla ve yaris modellerinde bildiğiniz gibi dizel motor kullanıyor. Bu dizel motor 2006 yılında türkiye ye geldi. Ve 2010 da biraz geliştirildi.  (tork artışı sağlandı) 3 aydır dizel corolla kullanıyorum. Son 2 ay sürekli şehir içinde kullanıyorum. 4.7 litre  yakıt tüketimi gösteriyor.  Bu rakam 1.3 ton bir araç için çok iyi diyebilirim. Performans olarak ise çok fazla beklenti içine girmeyi gerektirecek bir yapısı yok. Zaten 1.6 altındaki dizel motorlarda üstün bir performans beklentisi içinde olmak gereksiz. Bu motorlar daha sakin araç kullanıcıları için ekonomi odaklı olarak üretilmiş. Toyota nın Avensislerde kullandığı 2.0 dizel motoru ise mutlaka performans beklentilerini karşılayacak düzeydedir.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • sɹǝʇ nq ʞǝʇ ɹiq. ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ iʞuɐs
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 18, 2010, 13:49:25 »
Toyota Türkiye'de en çok sattığı corolla ve yaris modellerinde bildiğiniz gibi dizel motor kullanıyor. Bu dizel motor 2006 yılında türkiye ye geldi. Ve 2010 da biraz geliştirildi.  (tork artışı sağlandı) 3 aydır dizel corolla kullanıyorum. Son 2 ay sürekli şehir içinde kullanıyorum. 4.7 litre  yakıt tüketimi gösteriyor.  Bu rakam 1.3 ton bir araç için çok iyi diyebilirim. Performans olarak ise çok fazla beklenti içine girmeyi gerektirecek bir yapısı yok. Zaten 1.6 altındaki dizel motorlarda üstün bir performans beklentisi içinde olmak gereksiz. Bu motorlar daha sakin araç kullanıcıları için ekonomi odaklı olarak üretilmiş. Toyota nın Avensislerde kullandığı 2.0 dizel motoru ise mutlaka performans beklentilerini karşılayacak düzeydedir.
Zühtü beye kesinlikle katılıyorum.Bence Toyota performans için değil ekonomi için üretilmiş bir araç. Performans kötümü hayır ama spor bir sürüş beklenemez.Bu sınıfta Ford Focus 1.6 110 Bg 240 Nm Torkla bence ideal bir motor kullanmış.Yakıtıda uygun. Ama Toyota sağlamlığı varmıdır bilemem.  :islik:
Corolla Comford d-4d
nazar etme ne olur, kredi çek seninde olur.
http://tinyurl.com/24m2rfs