Gönderen Konu: cam filmi ceza gerektirir mi ?  (Okunma sayısı 21543 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: cam filmi ceza gerektirir mi ?
« Yanıtla #40 : Nisan 18, 2010, 23:14:18 »
ön yan camlarda mı yasak ya :(
ya aslında öyle ama benim iki arabada da var..ön cam hariç kapı camları ve arka camda var..bana karışan laf eden olmadı..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Nisan 18, 2010, 23:14:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110524
  • Model Yılı: '06
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Nisan 18, 2010, 23:14:37 »
fatih bey aracınızda benim aracımla birebir aynı verdiğiz ölçüdeki camları kendi aracıma ziebartta yaptırdım arka yan camlardan akşamları görmek zaten imkansız hale geliyor kişileri. arka cama pek ses çıkartmadıklarını duydum. ön tarafa o değerdeki filmi takdırdığınızda insanlara önde film var dediğinizde zaten inanmıyorlar size ama yanlardan belli oluyor 2 numara film bariz bir şekilde. yani filme cama takılmadan önce güneşe tutarak bakmakla takıldıktan sonraki haliyle bakmak çok farklı oluyor. Ama görülmeye değer bi görüntü alıyor araba. cuk diye oturuyor diye tabir varya hani işte ondan tamamen.

teşekkürler mesut bey avensis gibi bir aracada film çok güzel gider diye düşünüyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • 136 kere teşekkür etti
« Yanıtla #42 : Nisan 18, 2010, 23:16:54 »
ya aslında öyle ama benim iki arabada da var..ön cam hariç kapı camları ve arka camda var..bana karışan laf eden olmadı..

yaza dogru belki yaptırırım, arabaya ayrı bir hava vereceginden eminim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #43 : Nisan 18, 2010, 23:18:02 »
yaza dogru belki yaptırırım, arabaya ayrı bir hava vereceginden eminim
araca vereceği havadan çok klima yükünü azaltması, içinin çok ısınmaması vs için takılmalı...
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • 136 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Nisan 18, 2010, 23:19:40 »
araca vereceği havadan çok klima yükünü azaltması, içinin çok ısınmaması vs için takılmalı...
çok dogru bir yerde arabaya güneş gözlügü almış oluyoruz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #45 : Nisan 18, 2010, 23:22:44 »
çok dogru bir yerde arabaya güneş gözlügü almış oluyoruz :)
bazen ön camda da olsun istiyorum :) ciddi anlamda güneş gözlüğü oluyor :) bir de ucuz filmler serin tutmak yerine daha çok ısıtıyor arabayı, haberiniz olsun :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • 136 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Nisan 18, 2010, 23:25:04 »
bazen ön camda da olsun istiyorum :) ciddi anlamda güneş gözlüğü oluyor :) bir de ucuz filmler serin tutmak yerine daha çok ısıtıyor arabayı, haberiniz olsun :D
ucuza kaçıp kâr etmektense, kaliteli ürün takarım ferah ederim :) teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Nisan 19, 2010, 00:07:17 »

Bu konuda şu açıklamaları paylaşayım

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından çıkartılan "Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onay Yönetmeliğine" göre bu tür renkli camların teknik mevzuata uygun olması ve camın üzerinde "E" veya "e" işaretinin yanında "V" sembolü ile gösterilmesi zorunluluğu bulunmaktadır. Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 63. maddesinde "Taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film takılması yasaktır" hükmü bulunmaktadır.

Karayolları Trafik Yönetmeliği

Madde 63 - (Değişik fıkra: 09/09/1997 - 23105 S. R.G. Yön/7. md.) Araçların; yapım, kullanma, karayoluna uygunluk ve trafik güvenliği bakımından Bayındırlık ve İskan Bakanlığının görüşü alınarak, Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca çıkarılan "Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onay Yönetmeliği, Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkındaki Yönetmelik" ve buna paralel olarak çıkarılacak diğer yönetmelik hükümlerine uygun durumda olması mecburidir.

Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onay Yönetmeliğini inceledim renkli cam ile ilgili kesin birşey göremedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir kere TOYOTA, hep TOYOTA
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Nisan 19, 2010, 22:51:05 »
bugün saat 15:00 gibi markete gittim. Marketin önüne park ettim ve içeri doğru girerken, bir ses bana seslendi :

" beyefendi, camlarınız çok koyu olmuş, bu yasak... "

sesin geldiği tarafa döndüm, başında şapka olmayan bir polis, elindeki telefonla bir şeyler anlatıyor, bana da arabanın camlarını göstererek elini olmaz anlamında sallıyordu.

Galiba, nöbetten çıkmış ve evine doğru giden bir arkadaştı. " devrem olmaz, olmaz " diyerek uzaklaştı.

Dün burayı okuduktan sonra, bugün yaşadıklarım ilginç geldi doğrusu.
Yumuşak huylu isem kim demiş uysal koyunum; kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #49 : Nisan 19, 2010, 23:41:22 »
arkadaşlar geçenlerde trafik polisiyle biraz muhhabet ettik sordum ya bu cam filmi olsun zenon olsun muhayeneden geçiyorda sizden niye geçmiyor diye cevap şu oldu arabada yaptığın değişikliklerin sonucu ne olursa olsun ceza malesef polis öyle dedi bende uzatmadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Nisan 20, 2010, 13:02:13 »
Ön cama film kesinlikle olmamasi gereken birsey.
Günes geliyorsa, gözlük takin.

Gece de mi gözlük takiyorsunuz? Hayir
Ön camdaki filmi gece cikariyor musunuz? Gene hayir.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Rampada Görüşelim (İnerken değil Çıkarken) :)
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Nisan 24, 2010, 17:46:47 »
gece  özellikle park ederken helede sensör yoksa araçta camları açmak zorunda kalabiliyorsun :)
ToYoToYoTa ToYoToYoTa Sigara İçirmem İçinde Asla ToYoTA.....