Gönderen Konu: cam filmi ceza gerektirir mi ?  (Okunma sayısı 21475 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: cam filmi ceza gerektirir mi ?
« Yanıtla #20 : Nisan 17, 2010, 22:57:27 »
Aynen öyle.
Ama İzmir-İstanbul-Ankara gibi büyükşehirler'de Sonax-Ziebart-Auto King gibi firmaların çektiği filmlere karışmıyorlar
filmlerin markası belli oluyor mu? yani bu markalar camlara logo falan mı yapıştırıyor? yoksa çekimde bir fark var da onun için mi kimse karışmıyor? (tamam bu dediğime ben de inanmadım)
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 17, 2010, 22:57:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2004 1.6 sol sedan otomatik
« Yanıtla #21 : Nisan 17, 2010, 23:40:40 »
filmlerin markası belli oluyor mu? yani bu markalar camlara logo falan mı yapıştırıyor? yoksa çekimde bir fark var da onun için mi kimse karışmıyor? (tamam bu dediğime ben de inanmadım)
ben 3M de gormustum marka logosu (3M) bi yerde dikkatli bakınca belli oluyor
ama dediğim gibi film kaliteli ise oluyor genelde.

tabi filminiz kaliteli diye ceza yemezsiniz diye bi şey yok ben sonax'da yaptırmıstım sonuc nafile :(
malatya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 18, 2010, 00:16:59 »
cam filmine isterseniz 1000 lira da verseniz cezası vardır.markaya göre ayırımın yapılması mümkün değildir.en mantıklısı lazerle karartıp ruhsata işlenmesi.
bu zaman kadar cam filminden 4 senedir Ankara da ceza yemedim.
izmirde durduruldum 2009 corolla ile, yeniydi araba 125kmdeydi, filmlere laf etti polis amcam..ben de bana değil tokullara kesin cezayı arabayı tokullardan bu şekilde çıkardım ben dedim..filmi ziebartın çektiğini söyledim, o zaman geçebilirsin dedi polis bey amcam..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #23 : Nisan 18, 2010, 00:22:04 »
izmirde durduruldum 2009 corolla ile, yeniydi araba 125kmdeydi, filmlere laf etti polis amcam..ben de bana değil tokullara kesin cezayı arabayı tokullardan bu şekilde çıkardım ben dedim..filmi ziebartın çektiğini söyledim, o zaman geçebilirsin dedi polis bey amcam..
kendiside demekki ziebarttan yaptırmıs :D
malatya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 18, 2010, 00:31:33 »

polisin iyi niyetine gelmişsiniz.
yoksa kanunda belirtilmiş, marka olarak ayrılmamış.markalı birçok arkadasımınkini söktürdüler.
2010 toyota avensis 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #25 : Nisan 18, 2010, 00:44:09 »
Sn: MESUT OĞUZ
31.01.2010 tarih ve B.05.1.EGM.4.34.00.63.06-2010/234 sayılı bilgi edinme başvurunuz incelenmiştir.
2918 sayılı karayolları trafik kanununa bağlı yönetmeliğin 63’ üncü maddesinde “ taşıtların camlarının görüntü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakalarının yapıştırılması yasaktır” hükmü bulunmamaktadır.
Bilgilerinize,

burdaki ifadelerden ne anlamaktasınız sayın cam filmi mağdurları, mağdureleri ve daha mağdur olmaya aday arkadaşlarımız.
GECECİ MUHASEBECİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #26 : Nisan 18, 2010, 00:50:55 »
31.01.2010 tarih ve B.05.1.EGM.4.34.00.63.06-2010/234 sayılı bilgi edinme başvurunuz incelenmiştir.
2918 sayılı karayolları trafik kanununa bağlı yönetmeliğin 63’ üncü maddesinde “ taşıtların camlarının görüntü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakalarının yapıştırılması yasaktır” hükmü bulunmamaktadır.
Bilgilerinize,

burdaki ifadelerden ne anlamaktasınız sayın cam filmi mağdurları, mağdureleri ve daha mağdur olmaya aday arkadaşlarımız.
esnek olduğunu çıkartmaktayım..benimki görüntü değiştirmiyor :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #27 : Nisan 18, 2010, 00:56:43 »
Bilgilerinize,

ne esnekliği yaa direk boyle bi sey yok diyor işte
nasıl yani o zaman neye dayanarak ceza yazılıyor :(
malatya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #28 : Nisan 18, 2010, 01:02:16 »
şimdi görüntü değiştirecek seviyede renkli kullanımı demiş..burdan koyuluğu çıkardım, renkli film tabakasından da mavi sarı kırmızı vs vs renkli tabaka olduğunu çıkardım (siyah renk değildir) demek ki neymiş, esnekmiş :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #29 : Nisan 18, 2010, 01:15:17 »
arkadaşlar sizlerde trafik tescil bürosunu aynı içerikli bir mail atınız ve sizden cevabını isteyin bakalım ne gelecek sonucu. Ben iki defa attım 2 sindede aynı cevap geldi. Memur arkadaşların ceza yazdığı konusunda da mesaj da yer verdiğim halde.
GECECİ MUHASEBECİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #30 : Nisan 18, 2010, 01:43:26 »
şimdi görüntü değiştirecek seviyede renkli kullanımı demiş..burdan koyuluğu çıkardım, renkli film tabakasından da mavi sarı kırmızı vs vs renkli tabaka olduğunu çıkardım (siyah renk değildir) demek ki neymiş, esnekmiş :D
yaa öyle bi kanun yok yani mesut bey yani dolayısıyla Trafik Tescil onu anlatmaya calısmıs
''hukmu bulunmamaktadır'' yazısı sana ne anşatıyorsa artık :D
malatya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #31 : Nisan 18, 2010, 01:48:58 »
burdan siz bu sonuca vardıysanız bile başvurupta aynı yazıyı almanız halinde polis bey abimizi motive yönünde belki esneklik kazanmış olabilirsiniz. :D
GECECİ MUHASEBECİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 18, 2010, 02:25:08 »
bi arkadaş aynı şekilde 0 honda aldı. renkli cam opsiyonu istermisiniz demişler, bizimki istemiş. yaklaşık 1000 TL farkla renkli cam aldı. arabayı inceledik komple film. şimdilerde görüşmüyorum, ceza yediyse yazık olmuştur elemana.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 18, 2010, 12:04:57 »
Bilgilerinize,

Cam filmine ceza 30. maddeden yazılmıyor mu :huh:
63. madde ışıklandırmayı düzenlemiş de.
ARAÇLARIN IŞIKLANDIRILMASI:

Madde 63 - Karayolunda trafiğe çıkan bütün araçların, nicelik ve nitelikleri yönetmelikte belirtilen şartlara uygun ışık donanımı bulundurmaları zorunludur.

Işık donanımına ait ayrıntılar yönetmelikte gösterilir.

Kanun ve yönetmelikte belirtilmeyen lambalar trafik zabıtasınca söktürülür.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir kere TOYOTA, hep TOYOTA
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 18, 2010, 19:30:10 »
Bilgilerinize,

size gelen cevabı okuyunca sevinmiştim. Ama internette bilgiye ulaşmak çok kolay. Cam filmi kesin yasakmış. 63. maddenin son cümlesi yasağı belirtiyor.

Araçlara Ait Teknik Şartlar ve Araçların Karayoluna Uygunluğu

MADDE 63- Araçların; yapım, kullanma, karayoluna uygunluk ve trafik güvenliği bakımından Bayındırlık ve İskan Bakanlığının görüşü alınarak, Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca çıkarılan Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onay Yönetmeliği, Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkındaki Yönetmelik ve buna paralel olarak çıkarılacak diğer yönetmelik  hükümlerine uygun durumda olması mecburidir (Değ.:09.09.1997-23105).

Yurtdışından getirilen ve birinci fıkrada adı geçen Yönetmelik hükümlerine uygun olarak imal, tadil ve monte edilen araçlara Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca veya bu Bakanlığın yetki vereceği kamu veya özel kuruluşlar tarafından “Karayolu Uygunluk Belgesi” verilir.

Askeri araçlarla, raylı sistemle çalışan ve iş makinesi türünden araçların, karayolu uygunluk belgeleri ilgili kuruluşlarca düzenlenir.

Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onayı Yönetmeliği ve Araçların İmal Tadil Montajı Hakkındaki Yönetmelik hükümleri doğrultusunda imalatcı veya yetkili temsilcisi tarafından düzenlenen “Karayolu Uygunluk Belgesi” bulunmayan araçların tescili yapılmaz (Ek:09.09.1997-23105).

Ayrıca, taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır.  

http://www.egm.gov.tr/tuddb/Trafik_Uygulama_Denetleme/karayollari%20trafik%20yonetmeligi.htm

yalnız
aynı yönetmelikte, filmlere uygulanacak ceza maddesinin olmadığını belirteyim.

EK 35

SÜRÜCÜLERE UYGULANACAK CEZA PUANI CETVELİ nde filmle ilgili ceza maddesi yok.   ::)
Yumuşak huylu isem kim demiş uysal koyunum; kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Rampada Görüşelim (İnerken değil Çıkarken) :)
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Nisan 18, 2010, 22:43:58 »
bu olay teknik değişikliğe giriyor maddesi 30/1-b Karayolları Trafik Kanunu

63. md diye belirttiğiniz kısım Karayoları trafik yönetmeliği
ToYoToYoTa ToYoToYoTa Sigara İçirmem İçinde Asla ToYoTA.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Kilometre: 110524
  • Model Yılı: '06
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Nisan 18, 2010, 22:59:38 »
bende arabama film yaptırmak istiyordum arka cam 3 arka yan camlar 2 ön yan camlarda 1 numara yapmayı düşünüyordum bu durumda yaptırmasam iyi olur galiba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #37 : Nisan 18, 2010, 23:06:57 »
bende arabama film yaptırmak istiyordum arka cam 3 arka yan camlar 2 ön yan camlarda 1 numara yapmayı düşünüyordum bu durumda yaptırmasam iyi olur galiba
o şekilde olmaz tabi :D ön cama kesinlikle yaptırmayın zaten..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #38 : Nisan 18, 2010, 23:09:42 »
fatih bey aracınızda benim aracımla birebir aynı verdiğiz ölçüdeki camları kendi aracıma ziebartta yaptırdım arka yan camlardan akşamları görmek zaten imkansız hale geliyor kişileri. arka cama pek ses çıkartmadıklarını duydum. ön tarafa o değerdeki filmi takdırdığınızda insanlara önde film var dediğinizde zaten inanmıyorlar size ama yanlardan belli oluyor 2 numara film bariz bir şekilde. yani filme cama takılmadan önce güneşe tutarak bakmakla takıldıktan sonraki haliyle bakmak çok farklı oluyor. Ama görülmeye değer bi görüntü alıyor araba. cuk diye oturuyor diye tabir varya hani işte ondan tamamen.
GECECİ MUHASEBECİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Kilometre: 110524
  • Model Yılı: '06
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Nisan 18, 2010, 23:12:08 »
o şekilde olmaz tabi :D ön cama kesinlikle yaptırmayın zaten..
ön yan camlarda mı yasak ya :(