Gönderen Konu: sigorta hakkında garip bir soru...  (Okunma sayısı 1764 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
sigorta hakkında garip bir soru...
« : Nisan 15, 2010, 23:04:46 »
hikaye kısacası şöyle, pislik bir kiracıya denk geldik..adamı yasal yollara başvurarak mahkeme yoluyla çıkartıyoruz, bize olan borcundam dolayı eşyalarını haczettiriyoruz, fakat adamın evlerimize, arabalarımıza zarar vermesinden korkuyoruz (bir bahçe içinde 3 eviz, ailecek oturuyoruz, 4 araba duruyor kapının önünde) evleri ve arabaları sigortalatmaya karar verdik, ev işini dayım hallediyor araba işi de bana kaldı..ben öncelikle burdan danışayım diye düşündüm...nasıl bir kasko yapılmalı böyle bir durumda..çizme, cam kırma, göçertme gibi durumlar söz konusu olabilir bunlar tamam ancak kundak gibi bir durum yaşanırsa bunun için nasıl bir sigorta yaptırmam lazım? 
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

sigorta hakkında garip bir soru...
« : Nisan 15, 2010, 23:04:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: sigorta hakkında garip bir soru...
« Yanıtla #1 : Nisan 15, 2010, 23:11:50 »
poliçede terör teminatı olmalı türkayım. terör teminatı olmadan kundaklamayı ödemiyorlar.

Allah kolaylık versin. inşallah zarar görmeden en kısa yoldan kurtulursunuz...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 15, 2010, 23:13:40 »
Ultra mega manyak değilse o kadar zarar vermeyi göze alamaz sanırım.

Biz yıllardır evlerimizi Akkonut Paket sigortası yaptırırız. Bizim kiracı tüm camları kırdı. Eve biraz zarar verdi. Sigorta karşıladı ama doğal olarak kiracıya rücu ettirdi. Üstüne bir de biz alacak davası açıp kazandık. Çekti gitti bir daha gören olmadı. Nüfus kayıt sistemine bile kayıt olamıyor. Çocuklarını okula nasıl kaydettirecek ayrı konu. Sigortalı olarak çalışamıyor. Babam e devlet üzerinden takipte. İşe girdiği an icra yazısını dayıyor. Para alamıyoruz belki ama rahatı huzuru kalmadı. Daha ötesini göze alamaz. Zaten tüm zararı manyak bir karısı vardı o yapmıştı. Tüm bunlar başına gelince kadını iyice ufalamıştır haklı olarak.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #3 : Nisan 15, 2010, 23:18:01 »
Ultra mega manyak değilse o kadar zarar vermeyi göze alamaz sanırım.
yok manyak değil ama gerizekalı...bana da yapmaz gibi geliyor ancak içim de rahat etmiyor..ben evimde ailemin yanında olsam dert değil hiç takmıcam ancak 600km uzaktayken kuduruyorum doğal olarak..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 15, 2010, 23:34:44 »
yok manyak değil ama gerizekalı...bana da yapmaz gibi geliyor ancak içim de rahat etmiyor..ben evimde ailemin yanında olsam dert değil hiç takmıcam ancak 600km uzaktayken kuduruyorum doğal olarak..
Enazından bu sene için tedbir amaçlı yaptırın rahat edin. Teminatlar için sigortaların müşteri hizmetleri aranabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 15, 2010, 23:48:01 »
allah kolaylık versin....

(ne kiracılar var ayol bende gidip ev sahibine kendiliğimden zam yapıyorum ben de başka çeşit bi manyağım)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Nisan 15, 2010, 23:50:00 »
allah kolaylık versin....

(ne kiracılar var ayol bende gidip ev sahibine kendiliğimden zam yapıyorum ben de başka çeşit bi manyağım)
ablaa kiracımız olsanaa :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #7 : Nisan 16, 2010, 04:13:18 »
Türkayım Dert etme hemen Eşref Paşa'daki yiğenleri arayım o hasar vermeden biz ona hasar veririz :) sen bana adresi söyle yeter Sigorta felan hikaye Savaşta en iyi taktik saldırmaktır :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 16, 2010, 08:16:33 »
  Öncelikle arkadşaların da söylediği kapsamları almak lazım bence de. Ayrıca yangın (sigara kaynaklı yangınları karşılamaz) da. Tabi otopark muafiyeti falan da kesinlikle almamak lazım.
 Diğer yandan araçları parkettiğiniz yeri gören bir kamera yerleştirebilirsen daha da faydalı olur. Böylece sen sigortadan para alabilirsin, sigorta da karşı taraftan tüm karşılıkları tahsil eder. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Nisan 16, 2010, 09:07:52 »
Türkayım Dert etme hemen Eşref Paşa'daki yiğenleri arayım o hasar vermeden biz ona hasar veririz :) sen bana adresi söyle yeter Sigorta felan hikaye Savaşta en iyi taktik saldırmaktır :D
vay kardeşim benim :) eşrefpaşada yeğen ha :) ya o zaten küçücük bir zarar versin başına geleceklerden haberi yok..
  Öncelikle arkadşaların da söylediği kapsamları almak lazım bence de. Ayrıca yangın (sigara kaynaklı yangınları karşılamaz) da. Tabi otopark muafiyeti falan da kesinlikle almamak lazım.
 Diğer yandan araçları parkettiğiniz yeri gören bir kamera yerleştirebilirsen daha da faydalı olur. Böylece sen sigortadan para alabilirsin, sigorta da karşı taraftan tüm karşılıkları tahsil eder. :)
kamera fikri çok güzel hakan abi..sigortaya ek olarak arabalara bakan bir kamera yerleştircem..herkese çok teşekkür ediyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 16, 2010, 09:45:19 »
...  Diğer yandan araçları parkettiğiniz yeri gören bir kamera yerleştirebilirsen daha da faydalı olur. Böylece sen sigortadan para alabilirsin, sigorta da karşı taraftan tüm karşılıkları tahsil eder. :)

Bence de ilk yapman gereken bu Türkay. Tabi kamera takacaksan iyi bir ışıklandırma yapman da gerekecek. Muafiyet durumlarına da dikkat etmen lazım. Burada benim kafama takılan tek bir nokta var. Allah göstermesin, korktuğunun başına geldiğini ve hasarın için sigortaya başvurduğunu varsayalım. Ayrıca kamera görüntüleri veya başka bir şekilde kiracının suçluluğunun da ispat edildiğini düşünelim. Sigorta şirketi önceden bilenen ve kendisine bildirilmeyen riziko dolayısıyla ödeme yapmaktan cayabilir mi acaba? Bence en büyük risk bu mevcut durumda.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 16, 2010, 12:22:27 »
Sigorta poliçesinin düzenlendiği andan önce gerçekleşmiş rizikolar dışında ve gerçekleşme ihtimali kesin (%100) olan rizikolar dışında sigortacının tazminattan kaçınma ve poliçe düzenlememe hakkı yoktur.

Burada önemli olan rizikonun Hazine Müsteşarlığınca belirlenen sigorta genel şartlarında belirtilen durdumlara uyması ve poliçede aksine bir hüküm bulunmamasıdır.

Yani; poliçede arac 3.şahısların zarar vermesi teminatı varsa bu 3.kişinin kim olacağı veya olmayacağı şarta bağlanamaz.
Dikkat edilirse terör teminatında şöyle yazar: Terör eylemleri veya bunlara karşı güvenlik güçlerinin karşı koyması sonucu oluşacak hasarlar.

Burada terör kapsamına neyin girdiği bir süre önce tartışılmıştı. G.Osmanpaşa'da meydana gelen olaylarda zarar gören araçlar tazmin edilmemişti. Burada sigortacının gerekçesi "bu terör olayı değil bir kalkışma (isyan) olayıdır. Sigorta genel şartlarında savaş, isyan, ayaklanma durumunda sigortanın geçersiz olduğu yazılıdır." Bu durum yapılan muhakeme sonucunda geçersiz sayıldı.

Burada dikkat edilmesi gereken sigortacıların primi az çıkartmak için yaptıkları düzenlemelerdir. Sel hasarını dahil etmemiş olabilir. İstanbul'da bir çok kişi sele giden aracını tazmin edemedi. Tenzili muafiyet yapılmış olabilir. Yangın dahil edilmemiş olabilir. En önemlisi ise "iyiniyeti suistimal" sigorta kapsamı dışındadır. Yani aracını otoparka, yıkamaya bıraktın veya birine kendi rızanla verdin. Gitti gider, sigortadan hiçbir hak iddia edemezsin.

Poliçeyi iyice incelemek gerekli.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #12 : Nisan 16, 2010, 15:52:55 »

Türkayım Dert etme hemen Eşref Paşa'daki yiğenleri arayım o hasar vermeden biz ona hasar veririz  sen bana adresi söyle yeter Sigorta felan hikaye Savaşta en iyi taktik saldırmaktır

vay kardeşim benim  eşrefpaşada yeğen ha  ya o zaten küçücük bir zarar versin başına geleceklerden haberi yok..

Aaa ayıp ettin anneannemin ilk kocası annemin babası Dönemin ünlü kabadayılarından Koreli İsmail'in oğluymus.Hala bir sürü akrabalarım var Eşref Paşa'da Şimdi onu boşver'de ben sizin yerinizde olsam kamera sistemini düşünürüm.Hiç yoksa caydırıcı bir etken olur.

Bide kasko böyle bir durumda hasarı karşılarmı ? yoksa kasko ayrı Sigorta ayrı birşeymi ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 16, 2010, 16:23:39 »
  Kasko anllaşması uygunsa karşılar, sigorta farklı birşey ve o sadece kazada karşı tarafa verilen hasarları karşılar.