Gönderen Konu: Saf Benzin mi, Ethanol Karisimli Benzin mi?  (Okunma sayısı 3285 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Saf Benzin mi, Ethanol Karisimli Benzin mi?
« : Nisan 15, 2010, 22:02:45 »
Arkadaslar benzin istasyonlari hep ethanol karisimli benzin mi satiyorlar, yoksa normal saf benzin mi satiyorlar?
Burada neredeyse tum istasyonlar karisimli benzin satiyor. Su siralar alisveris yaptigim bir benzin istasyonu %100 benzin de satiyor. 87 oktan saf benzin, 89 oktan ethanol karisimli benzinden daha pahali.

Bir yerde okudum, karisimli benzin yakit sarfiyatini arttiriyormus.

Ne dersiniz?

Fe... :-)

Toyota Club Türkiye

Saf Benzin mi, Ethanol Karisimli Benzin mi?
« : Nisan 15, 2010, 22:02:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Saf Benzin mi, Ethanol Karisimli Benzin mi?
« Yanıtla #1 : Nisan 15, 2010, 22:50:10 »
aksine yeni nesil katkılı benzinler yakıt sarfiyatı sağlıyor. yani dağıtım şirketleri artık bu yönde formüller hazırlıyor. ama motorla dost olmadığını düşünüyorum bu durumun.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 15, 2010, 23:07:57 »
Deterjan katkisi degil benim bahsettigim, Murat. Deterjan hepsine katiliyor, ama baz madde, benzin oraninda fark var. Birinde yuzde 85-90 benzin varken birinde yuzde yuz benzin var.Katilan deterjan da 30 tonluk bir tankere 1 litre falan.

En soldaki 87 oktan olan ethanol katilmamis saf benzin.Ama hepsinde de 'Top Tier' standardinda deterjan var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 16, 2010, 08:06:00 »
  Onların oranları vardı bildiğim kadarı ile Ahmet. Ancak biyoyakıtların (şu tarım ürünlerinden elde edilen) aşındırıcı etkisi vardı diye hatırlıyorum. Bu yüzden % değerleri önemli bence. Birde belli oranlardan sonra motor küçük bir işlem istiyor olabilir. Ama bunların detaylarını tam araştırmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #4 : Nisan 16, 2010, 09:43:40 »
ahmet abi alakasız olcak ama orda e85 var mı?ekonomisini bilmiyorum ama güce bi katlısı olur en azından

bide 10 galon 30 dolar mı :) haha 30 dolara depo doluyor vay böle bi oran en son 10 sene önce görmüştüm :D
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 16, 2010, 21:02:56 »
  Onların oranları vardı bildiğim kadarı ile Ahmet. Ancak biyoyakıtların (şu tarım ürünlerinden elde edilen) aşındırıcı etkisi vardı diye hatırlıyorum. Bu yüzden % değerleri önemli bence. Birde belli oranlardan sonra motor küçük bir işlem istiyor olabilir. Ama bunların detaylarını tam araştırmak lazım.

Burada benzine yuzde on ethanol ekliyorlar Hakan.Yuzde onu gecmiyor ama bu fark bile benzinin yanma ile olusturacagi enerjiyi azaltiyormus.Bir baska ifadeyle saf benzin ethanollu benzinden daha fazla yol aldiriyor. '-Mus' demiyorum cunku son bir kac defadir bu istasyondan aliyorum benzini ve oncekilerle karsilastirdigimda dolu depoyla asagi yukari 40km ile 60km arasinda daha fazla yol gidiyorum.

ahmet abi alakasız olcak ama orda e85 var mı?ekonomisini bilmiyorum ama güce bi katlısı olur en azından

bide 10 galon 30 dolar mı :) haha 30 dolara depo doluyor vay böle bi oran en son 10 sene önce görmüştüm :D

Ufuk. E85 var, sadece GM'in bazi yeni arabalari yuzde 85 ethanola dayanikli uretilmis, onlar kullaniyor.Performansa bir etkisi var mi bilmiyorum, ama daha fazla yaktirdigi belli :P
Bundan 10 sene falan once benzin fiyati simdikinin dortte biri falanmis.Fiyat yazisi belli belirsiz, nasil gordun onu? :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Nisan 17, 2010, 00:43:33 »
bazı rebuilt arabalar genelde e85 kullanıyordu gördüğümde ondan sordum yani stock arabalara uygun mu diye peki fiyatı pump gas e göre ne kadar daha pahalı?
o zaman benzin olmuş galiba gerçi şimdide bol bizi kandırıyorlar yok diye zama bahane :D
atmaca gibi gözlerim var ahmet abi sölemesi ayıp :P
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 17, 2010, 02:08:49 »
Her istasyon E85 satmiyor, satilan yerlerde galonu 2 dolar ile 2.20 dolar arasinda degisiyor, benzinden %20-30 daha ucuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Nisan 17, 2010, 12:22:14 »
hem daha ucuz hem daha çevreci aslında tercih edilebilir bi alternatifmiş ama her araç stock olarak kullanamadıktan sonra zor....
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın